Wie zit er nou naast..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Me vader ging gisteren met me in discussie over hondenvoer.. Hij geeft zijn honden RC met beetje natvoer erdoor voor de smaak.. Nu heeft me zusje ook een hondje en omdat me vader RC prijst heb zij daar ook een grote zak van gekocht, 'want dat KVV voer dat sloeg nergens op!' :'( Dus ik zeg "KVV is veel beter, onder andere omdat het vers is.." zegt ze "dat zeggen ze zeker op je forum? De DA zegt dat RC het beste is en dat zegt 'ie niet omdat hij daarvoor betaald word!" want dat had ze hem ook alvast even gevraagd.. Volgens me pa en me zusje zaten er veel meer ingrediënten in brokken en dat gedoe met ontdooien en online bestellen..

Toen ik die discussie maar beetje had opgegeven kwam de volgende discussie.. Waarom Chels maar 1x per dag krijgt.. KVV voer je toch bij voorkeur 1x per dag? Als ik dat hompje vlees nog es in 2en moet delen is het helemaal na 2 happen op.. Nou omdat zijn honden 's avonds ook kregen en hij niet Chelsea dan niks kon geven kreeg Chels ook een heel klein beetje.. Gelijk weer uitslag en jeuk! Ik weet dat ze zo op brokken reageert want daarom ben ik eraf gestapt na meerdere soorten geprobeerd te hebben! Nou volgens me pa was dat niet goed, en het was maar net wat ik 'r aanwende en ik deed het aan alle kanten niet goed..

Ik weet dat ik recent een soortgelijk topic heb geopend, toen me zusje dus RC wilde gaan kopen, toen waren de meeste reacties dat ze dat lekker zelf moest weten, maar ik krijg min of meer het verwijt dat me hond tekort schiet..:'(

Wat vinden jullie? Ow nee en het mooiste is dan nog de opmerking "de hond van een kennis van een kennis is 18 geworden op RC!" ja er zijn ook mensen die 80 worden met roken maar dat zijn uitzonderingen! :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie zit er nou naast..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Nee natuurlijk zal een dierenarts niet toegeven dat hij een bepaald brokmerk promoot, als je daar naar vraagt. Dan komt het al een stuk minder geloofwaardig over.

Ik snap niet waar je je zo druk om maakt. Als zij zich goed voelen bij deze voeding, kun je daar niks aan doen. Gelukkig mag iedereen voor zichzelf bepalen, en heb jij voor vers gekozen. Ik zou deze discussie niet meer aangaan, want blijkbaar staan jullie beiden sterk in je standpunten. En dan moet je elkaar gewoon respecteren, zoals je al eerder vertelt is.

Ik zou de reacties van je pa en zus gewoon negeren, en vertellen dat je het vervelend vind het steeds aan te moeten horen, en graag elkaar wilt respecteren om de eigen keuzes.

Wat ik hier op HP lees is dat je het beste zo laat mogelijk kan voeren. Rond een uur of 11. Dan kan het snachts mooi verteren, en krijgt de hond een meest verzadigd gevoel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Volgens mij gebruikt Royal Canin nog steeds BHA in hun brokken, daarom alleen al ga je je hond toch niet zoiets geven. Bovendien zit er teveel granen in verwerkt en te weinig vlees in.

http://www.lifetimepetfood.nl/Chemische.htm

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik respecteer hun ook in wat hun voeren, ik kan het niet uitstaan dat hun mij afkraken op KVV en denken dat hun hun hond het beste geven, terwijl er op de zak staat wat erin zit, inderdaad graan en afval en maar een beetje vlees, en dan zitten ze nog mij af te kraken dat ik mijn hond tekort doe met KVV.. En als zo'n discussie nou 1x is, maar het komt elke keer omhoog als ik bij me pa ben om te komen eten, dus ook tijdens voedertijd van zijn honden..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Je bent beter geïnformeerd, maar dat beseffen zij niet. Ik zou hier gewoon boven staan. Als je er nou eens voor gaat zitten met je pa en vraagt of hij jou manier wilt respecteren, en vertelt hoe vervelend je het vind, misschien begrijpt hij dan dat het moet stoppen.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Snap dat je het vervelend vindt. Tuurlijk, wilt hij brokken voeren, dan moet hij dat zeker doen, maar comentaar op jou geven, zonder dat hij vers vlees bestudeerd heeft, vindt ik raar. Zou gewoon 1x goed zeggen dat je geen commentaar wilt en al helemaal niet dat hij jouw hond brok of natvoer geeft, omdat ze daar alergische reacties op geeft.
Maar verder zou ik hen niet meer proberen over te halen. Je hebt het geprobeerd, en zou het nu idd verder respecteren. Tja, eigenlijk mag ik het niet van je zeggen ;-), maar overleven doen ze het vast ook wel op RC...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ja ze overleven ook wel op RC, dat zei ik tegen me zusje ook, het is niet slecht, maar lang niet het beste.. En dan zeg ik dat ze de ingrediënten moet lezen, dat er graan en afval in zit, dat ik dat niet verzin, maar dat doet ze dan niet.. Dat d'r hondje aan de magere kant is en er sterk van gaat ruiken enzo, dat ligt volgens haar vast ergens anders aan.. Ik heb zelf geen ervaring met RC maar ik ken 2 honden die het krijgen en die zijn allebei aan de magere kant.. Me buurman is ook door mij overstapt van Cavom naar Lotgering, zijn hond was ook aan de magere kant, me buurman is nu helemaal trots dat z'n hond steviger is geworden..

Ik heb ook lang gedacht dat er in KVV niet genoeg zat, als je zag wat er allemaal in brokken zat, KVV was maar 1 smaak, of een paar.. Ik snap ook wel dat hun zo denken, maar dan kritiek hebben op mij, dat ze maar 1x per dag eten krijgt en dat ze meteen uitslag en jeuk krijgt van die brokken, dat kwam omdat ik d'r liep te vertroetelen met me KVV enzo..:'(

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Laat de kritiek niet aan je hart komen.
Mij verklaren ze ook vaak voor gek omdat ik KVV en barf geef.


honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dierenartsen adviseren vaak RC of Hills, waar veel graan en veel zout inzit.
Na verloop van tijd krijgt de hond dan klachten, bv. klachten aan de nieren, dat door het zout
in dat voer komt en dan wordt de hond behandeld voor nierklachten.
Laatst sprak ik de baas van een dierenspeciaal zaak, waar ik bij toeval langskwam.
Hij vertelde me dat hij nog wel RC verkocht, maar dat alleen maar deed voor de baasjes
die dit als advies van de dierenarts kregen en dus geen ander voer wilden.
Hij zei dat hij probeerde ze over te halen om op granenvrij en vers over te gaan, maar
die kon hij ook niet overtuigen.
Dierenartsen adviseren wat ze verkopen.
Ze hebben vaak weinig tot geen verstand van voer, te meer omdat ze voeding ook niet
of bijna niet in hun opleiding meekrijgen.
Ik ken honden die jarenlang het goed deden op RC, maar na een aantal jaren ziek werden.
De dierenarts bleef injecteren, zalfjes voorschrijven, kuurtjes en niets hielp.
Een van de dierenartsen maakte de hond zelfs open om in de ingewanden te kijken.
Niets te zien.
Nadat een baasje een analyse liet doen, bleek de hond een granenallergie te hebben.
Alle dierenartsen en dat waren er nogal wat, zijn daar nooit opgekomen.
Het hondje zit op granenvrij en alle klachten zijn over.
Ik begrijp dat je vader uitgaat van het advies van een dierenarts.
Het zou ook eigenlijk zo moeten zijn, dat een dierenarts het beter weet dan baasjes van hondenpage. Maar dat is vaak niet zo.
Ik heb mijn Luca jarenlang op Hills gehad staan en dat dat geen goed voer was,
daar kwam ik veel te laat achter.
Ik dacht ook dat de dierenarts het wel het beste zou weten.
Lekker op RC laten zitten, die mensen zijn niet te overtuigen.Jammer voor de honden.
Rc bevat een kankerverwerkkende stof.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ja dat zei ik ook, tegen me zusje, als ze straks kanker krijgt of andere enge klachten wil ik je niet horen.. Nou toen was ie helemaal goeie.. Maar dan nog zal de DA nooit zeggen dat ik gelijk gehad.. De hond van een kennis van me had ook bepaalde klachten, toen vertelde ik ook over KVV maar natuurlijk was dat onzin, toen was ze naar een specialist gegaan en die zei precies wat ik (en wij op HP) zeggen dat er in die standaard brokkenmerken zoveel graan en zo weinig echte voedingsstoffen inzit, en dat ze òf een graanvrije brok moest nemen of KVV.. En nogmaals de DA zal nooit zeggen dat het door het voer komt, watvoor DA ben je dan eigenlijk, als je nieteens weet wat wel en niet goed is voor een hond.. Maar ik denk ook dat veel mensen de moeite niet willen doen van zich erin verdiepen, en dan online bestellen en een aparte vriezer ervoor aanschaffen.. Toen ik voor het eerst over KVV hoorde vond ik het ook belachelijk.. Tot Chels steeds allergische reacties had op brokken, na een paar keer wisselen van brok en nog steeds klachten ga je je toch verdiepen..

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

DA's krijgen premies en kado's van brokkenfabrikanten wanneer ze RC ed verkopen.

Je komt bij de DA met je pup. Hij begint over voer en geeft je een proefpakket en een bon met een mooie korting voor een nieuwe zak. Op die bon vult hij een code in.
Jij denkt : lief hoor van de DA, gratis voer, en nu nog een mooie korting. Je gaat het voer kopen, geeft de bon af, de fabrikant krijgt die bon binnen en schrijft een bedrag op een soort van spaarpot van je DA. Bij een bepaald bedrag kan hij dan kadobonnen ed daarmee bestellen.

Hij prijst dat voer aan niet omdat het zo goed is maar omdat het hem geld op brengt...



honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn dierenarts wilde bij Luca de anaalklieren verwijderen, omdat hij zoveel last had.
Nooit gedacht dat het van Hills brokken kwam en het vele graan in dat voer.
Hills is toch duur voer.
Luca zat toen al jaren op Hills.
De problemen bleven bestaan en telkens moest de dierenarts de anaalklieren legen.
Telkens een consult + het legen van de anaalklieren. Kassa !!! Om de paar weken.
Door hondenpage kwam ik er achter dat dit wel eens van het graan zou kunnen komen.
Dus ging ik over op granenvrij.
Na 3 of 4 weken ging het probleem met de anaalklieren bij mijn ventje totaal over.
Zonder operatie (kassa) waarbij de hond in veel gevallen incontinent kan worden.
Die operatie heb ik hem bespaard.
Net zoals de dierenarts Luca nog wilde castreren op zijn bijna tiende, omdat Luca overgaf,
en naar de da dacht, de prostaat te groot werd en op de ingewanden duwde.
Ook die operatie bespaarde ik mijn vent.
In jan. wilde de dierenarts Luca castreren en hij had levernecrose, niet ontdekt.
In juni stierf mijn ventje aan levernecrose.
Dacht je dat een dierenarts toegeeft dat hij het niet ontdekt heeft ?
Hem injecties tegen het overgeven gaf, terwijl dat zijn lever juist kapotmaakte ?
Ik weet nu dat ze dat nooit toegeven.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo zat bij de fokster op Pedigree puppie.
Ik kreeg een prachtig pakket mee en alles van Pedigree voor de pup.
Langzaamaan heb ik hem overgezet op Renske brokken en versvlees.
Fokkers krijgen puppiepakketten van de fabrikanten om aan de baasjes mee te geven.
Geheid dat de baasjes dan ook levenslang op dat voer voor de honden blijven.
De fokker krijgt deze pakketten gratis.
Het is gewoon een kwestie van geld.
Er is een reclame voor hondenvoer, ik dacht Pedigree of Bonzo, waarbij de reclame
zegt dat dit het beste voer is voor de hond.
Er zijn baasjes die dit geloven omdat het in de reclame gemeld wordt.
En dus overgaan op dit voer.
Iemand vroeg me onlangs of Beneful goed voer was.
Dat is echt gezond voer, kijk maar eens dat groen, rood en geel in de brokken, dat is
allemaal goed spul.
Dat die kleuren kleurstoffen zijn, chemie waar de hond ziek van wordt, kwam niet eens
bij haar op.
Het zag er zo leuk uit en je kon er ook water overdoen, zodat de brokken heerlijk geuren.
Dat dat smaak en geurstoffen zijn, chemie, kwam ook niet bij haar op.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Mijn vaders honden gaan ook relatief vaak naar de DA vind ik, soms voor anaalklieren, soms omdat ze lui en futloos zijn, of omdat ze zich hebben verstapt en meteen weken mank-lopen.. De hond van me pa is pas 8, die heeft Atrose, hoppa weer RC-tegen-Atrose, hij moet nu al in en uit de auto getild worden en zit er soms bij als een stokoude hond.. Nou weet ik niet of dit door de Atrose komt hoor maar Chels is mooi gespierd en glanzende vacht enzo, levenslustig.. Ach ooit komt dat uit dat KVV of Barf veel beter is, en misschien krijgen we dan ons gelijk..

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

je moet eens aan de gemiddelde Da vragen of ze orijen,acana,taste of the wild kennen 90 % zal nee zeggen en kennen alleen maar kippenvoer van rc,hills,eukanuba enz.
die 90% heeft verder ook geen verstand van vers/kvv,dus laat ze maar zeggen vele hier weten al beter.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

In plaats van steeds deze discussie te voeren met je pa en zus kan je een hapje voor Chelsea meenemen en dan kan je pa dat geven ipv brokjes. Jij blij, hij blij, hond blij.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dierenartsen krijgen GEEN kado's en bonussen van Royal Canin!

"Dierenartsen adviseren wat ze verkopen."
En promoten dierenspeciaalzaken dan niet wat ze verkopen?
Waarom is het anders als de dierenspeciaalzaak zegt dat bepaalt voer goed is?
Zij verkopen toch ook alleen maar waar de klant om vraagt?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Wendy dat doe ik nu ook, maar dan verandert hun mening nog niet, die 3 honden krijgen brokken en 2x per dag, dus Chels krijgt dan wat anders en 1x per dag en steeds wakkert dat de discussie weer aan.. Maar bedankt voor je enthousiaste reactie hoor..

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik blijf erbij dat iedereen lekker moet doen wat ie zelf wil. Dus als jij KVV wilt geven moet je de discussie al niet eens aangaan. Jullie worden het toch niet eens met elkaar en dat hoeft ook niet. Ik zou gewoon de volgende keer gelijk op een ander onderwerp overstappen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Esther, ik heb nergens gezegd, dat dierenwinkels niet adviseren wat ze in de schappen hebben staan. Natuurlijk doen ze dat, ze moeten omzet maken.
Dat staat echt nergens.
Ik noem dierenartsen omdat een arts toch meer geloofd wordt, dan een iemand uit een dierensprenspeciaalzaak.
Het is echt niet zo dat een dierenzaakmedewerker, meteen geschoold is en alles afweet
van voeding ed.
Ik vind dat dierenartsen alles zouden moeten afweten van voer.
Als een dierenarts meldt dat bv. Hills voer het beste van het beste is, ben ik ervan overtuigd,
net zoals ik altijd geloofde, dat de meeste baasjes dat meteen aannemen omdat hij dierenarts is.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dierenspeciaalzaken promoten ook merken en daar hebben ze wel degelijk voordeel bij. Ze weten vaak ook niet beter, omdat RC veel budget spendeert aan reclame, marketing, pr... Dus zij komen ook de dierenspeciaalzaken informeren. Klanten willen RC omdat ze ook van dierenspeciaalzaken te horen krijgen en van dierenartsen dat ze dat merk moeten kopen. Het is echt niet alleen dat ze brokken verkopen omdat de klant hier naar vraagt. De vraag van de klant wordt wel degelijk gestuurd. En vaak smeren ze je het ook nog aan, als je om een ander merk vraagt.

Het is er zo ingebakken bij mensen. Brokken geven aan honden is zo vanzelfsprekend als de zon die iedere morgen opkomt. En mensen worden niet graag geconfronteerd, blijven vasthouden aan hun ideeen die ze hebben geleerd. Dat kun je ze niet kwalijk nemen. Doe gewoon je eigen ding en je kunt alleen maar hopen dat ze je voorbeeld nog een keer volgen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Elke winkel of bedrijf dat spullen verkoopt heeft hier baat bij, beetje naief om te denken dat ze spullen zomaar verkopen omdat het goed is.
Of we het nou hebben over een dierenarts/ dierenwinkel/ meubelzaak/ scooterwinkel etc elk bedrijf probeerd het product te verkopen waar hij het meeste aan verdient.

Ik ken je verhaal wel een beetje christien, mijn ouders en schoonouders geven gelukkig het eten wat ik zeg dat mijn honden moeten krijgen (anders kwam ik er ook niet meer hoor ik bepaal wat ik mijn honden geef) maar had met kerst ook een discussie met mijn broertje hierover.
Hij zweert bij brokken en naar mijn uitleg wou hij niet luisteren en als ik hem vroeg maar waarom dan dit of dat viel hij stil.
Prima niet mijn probleem ik probeer te helpen wil je niet luisteren doe je het niet.
Je ziet duidelijk verschil in zijn hond en mijn hond.
De hopen die hij poept bah, zijn vacht is dof en hij stinkt echt naar hond.
Mijn schoonzus is het met mij eens dus die gaat proberen om het toch voor elkaar te krijgen maarja tis mijn broertje zijn hond.
Ik heb het er met hem niet meer over totdat hij erover begint, iedereen moet zelf weten wat hij/zij voert en ik kan alleen advies geven meer niet.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Jacqueline, ja je ziet inderdaad wel verschil, die honden van me vader zien er best oud uit voor hun leeftijd en mankeren regelmatig wat dat ze naar de DA moeten.. En het ergste is, als hun honden nou es echt wat mankeren en ik zeg "dat krijg je met dat voer" dan heb je nog herrie ook..:( Ik denk dat het inderdaad gemakzucht is dat mensen liever brokken voeren.. Al had ik eerst ook wel me twijfels toen ik overstapte omdat ik bang was dat KVV niet compleet was, want in brokken zitten zoveel verschillende groentes en fruit en dierlijke bijproducten.. Maar Chels is kerngezond op Lotgering, verder tja ooit komt er een programma over op National Geografic en misschien krijgen we dan ooit gelijk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie zit er nou naast..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zwarte hond slechte vacht gekregen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^