Wat is er allemaal veranderd? De beste aanpak.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik zit elke dag op dit forum en ik lees veel over verschillende methodes. Iedereen heeft uiteindelijk zijn of haar eigen manier ontwikkeld, maar ik zou zo graag wat tips willen over de basis. Een basisboek oid. Er is een hoop veranderd. Ach eigenlijk net zoveel als de opvoeding van kinderen. Hoe men vroeger dacht over kinderen en welke plek ze kregen in het gezin is heel anders dan hoe we er nu over denken. Met een hond net zo. Want af en toe herken ik mezelf echt niet in verhalen van sommige hondeneigenaren. Beetje hard gezegd misschien, maar het is en blijft een hond. Het is geen mens. Er worden allerlei emoties en eigenschappen aan een hond toegekend waarvan ik echt twijfel of dat zo is.

Dat doen we ook met baby's terwijl die in het begin alleen nog maar handelen uit reflex. Dan staan die pasgeboren moeders boven de wieg
"ach ze is zo verdrietig, ze wil niet slapen, ze heeft het niet naar d'r zin etc. etc."Terwijl een baby nog geen "verdriet" ervaart en ook nog geen "wil" heeft. Nou vanuit die gedachte dat ze dus verdrietig zijn en wel een wil heeft gaat moeders allerlei dingen verzinnen om het haar kind zo behaagelijk mogelijk te maken en dat ze vooral stopt met huilen, dus ...oppakken en troosten, ach misschien is ze wel bang in het donker, of wil ze juist een muziekje met natuurgeluidjes etc. etc. Begrijpen jullie waar ik heen wil?

Er wordt iets "bedacht" wat er helemaal niet is. Enfin de baby staat inmiddels bloot aan zoveel prikkels dat ze al helemaal niet meer in staat is om de slaap te vatten en maar één manier heeft om dat kenbaar te maken en dat is huilen. Uiteraard ontwikkelt de baby zich en wordt het handelen uit reflex bewust handelen en krijgen ze ook een "willetje";-)

Maar net als met de opvoeding van kinderen zal er voor honden ook wel niet één methode zijn en misschien zijn ze zelfs wel tegenstrijdig. Maar er zal toch wel iets als een basis zijn? Wie kan me helpen?







Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er allemaal veranderd? De beste aanpak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

De basis is respect,

respect voor een dier waar wij verantwoordelijk voor zijn, een gevoelig dier dat ziektes kan aanvoelen nog voordat we weten dat we ze hebben, dat zelfs in staat is om diep onder water nog dingen op te speuren, een dier waar heel veel in omgaat en wat heel veel signalen van ons en de omgeving oppikt.

Vanuit dat respect ga je dan kijken naar wat een hond aangeeft en speel je daarop in.






http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven


Veiligheid bieden aan je hond, een tweede goede basis om naar te streven voor het dier wat volkomen van ons afhankelijk is.

Een hond is geen mens en andersom ook niet, we moeten ook niet doen alsof wij een hond zijn of onze hond een mens is, wel moeten we proberen een goede band met elkaar op te bouwen, volgens mij kan dit alleen door te respecteren wat een hond nodig heeft en er zo goed mogelijk voor te zorgen dat de hond zich veilig en geborgen voelt bij ons.

honden page profiel bobo

Dat vind ik ook,ik ben nieuw een had ook een vraag omdat mijn pup gromt als ik haar corrigeerde.
Ik pakte haar bij haar nekvel omdat ze door bleef bijten,de reacties van sommigen.
Sommigen behandelen een pup inderdaad als een baby en dat is absoluut verkeerd in mijn ogen want het is en blijft een hond en geen mens!
Als je een roedel hebt en een hond gedraagt zich fout dan word de hond door de ander ook in zijn vel gepakt!
Ik heb een advies kijk naar ceasar milan,zijn methode vind ik helpen en is goed voor je hond.
Ik heb zijn boeken en dvd's,je hoort een hond een hond te laten want met menselijk gedrag kan je een hond goed verzieken als ze ouder worden.
Ik vond dat ik gelijk kritiek kreeg als advies.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

"
Als je een roedel hebt en een hond gedraagt zich fout dan word de hond door de ander ook in zijn vel gepakt!
"


Dat heb ik nog nooit zien gebeuren, enkel misschien in heel extreme comflicten met een strijd van leven op dood . Hier zijn de correcties van de honden onderling heel subtiel. Een mens kan nooit zo duidelijk de hondentaa spreken/imiteren als een hond dat kan. Een hond zal een correctie als in de nek grijpen dan ook helemaal niet begrijpen, maar wel linken aan doodsangst..

Voor mij is de basis geduld en rust. Rust in je hondje creëren, zorgen dat je hond situaties ervaart zonder spanning in zijn lijf en leert evt spanning zelf af te laten vloeien. Leren dat je hond zich prettig voelt in situaties en hem daar al dan niet bij begeleiden. Geef ze de tijd om op te groeien. Niet teveel verwachten. Trek er maar zo'n 3 jaar voor uit om ze te begeleiden tot stabiele, sociale, zekere volwassen honden.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Er zijn inderdaad mensen die hun hond als een baby behandelen, maar dit is voor hun de beste manier om om te gaan met de liefde voor hun hond, de een doet het op de ene manier en de ander op de andere.
Gaan doen alsof, heeft bij een hond al helemaal geen zin hij/zij heeft dit gelijk door.
Dat vind ik juist het mooie aan dit forum, je leest heel veel manieren en je kan eruit pikken wat het beste bij jou en je maatje past.
De manier van cm gaan promoten ben ook ik geen voorstander van, hij zelf ook niet!! Niet voor niets staat er bij al zijn programmas don't try this at home!! Hij ziet dingen die wij niet zien heeft een timing die wij niet hebben. Ga je dit zelf uitproberen heb je een grote kans dat je er een verknipte hond van krijgt. Opeens zag je overal schoppende en prikkende vingers op straat, wat krijg je dan? Een hond met angst voor handen en voeten, terwijl je die toch dagelijks gebruikt.
Ga met je hond om op een respectvolle manier en ja het is een hond , maar een hond kan dezelfde gevoelens oproepen bij iemand als wat een baby bij de ander kan, dus ga ook daarin respectvol om met elkaar.


;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel bobo

Blijkbaar zijn er veel die zich niet echt in zijn manier van Ceasar milan van opvoeden verdiept hebben!En hebben waarschijnlijk maar 1 of 2 afleveringen gezien en zijn boeken niet gelezen!
Zijn manier van opvoeden is zacht en laat een hond een hond.Als je een juiste roedel hebt van honden en je hebt een hond erbij die zich niet gedraagt dan word die altijd gecorriseerd door de anderen door ze bij de vel aan te raken,dit gebeurt niet hard zoals sommigen nu weer beweren.
Triest dat sommigen dit al zo zeggen terwijl ze zich niet in verdiept hebben,ik blijf bij zijn methoden en mijn hond blijft een hond die zacht maar juist word opgevoed zodat zij weet dat ik en mijn gezin boven haar blijven staan.

honden page profiel Moos!Moos!

honden foto van Moos!

" Blijkbaar zijn er veel die zich niet echt in zijn manier van Ceasar milan van opvoeden verdiept hebben!En hebben waarschijnlijk maar 1 of 2 afleveringen gezien en zijn boeken niet gelezen!
Zijn manier van opvoeden is zacht en laat een hond een hond.Als je een juiste roedel hebt van honden en je hebt een hond erbij die zich niet gedraagt dan word die altijd gecorriseerd door de anderen door ze bij de vel aan te raken,dit gebeurt niet hard zoals sommigen nu weer beweren.
Triest dat sommigen dit al zo zeggen terwijl ze zich niet in verdiept hebben,ik blijf bij zijn methoden en mijn hond blijft een hond die zacht maar juist word opgevoed zodat zij weet dat ik en mijn gezin boven haar blijven staan. "


Hier ben ik het mee eens! Hier doet overkomen alsof CM 'alleen maar' slaat, prikt en schopt. Als je zijn boeken leest zit daar een hele visie achter, hij roept niet zomaar wat. Die man leeft met honden, hij is er gek van. Natuurlijk zijn er aspecten waar je het niet over eens hoeft te zijn. Maar zijn basis is 'beweging, regels en affectie', daar is niks mis mee. In Amerika (hier vast ook) zitten heel veel honden binnen en worden niet voorzien in hun basisbehoefte. Hij werkt met hulpmiddelen waar de eigenaar mee werkt.
Ik sta versteld over het feit dat sommige hun honden als 'baby's' beschouwen...er is een heel groot verschil.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Blijkbaar zijn er veel die zich niet echt in zijn manier van Ceasar milan van opvoeden verdiept hebben!En hebben waarschijnlijk maar 1 of 2 afleveringen gezien en zijn boeken niet gelezen!
Zijn manier van opvoeden is zacht en laat een hond een hond.Als je een juiste roedel hebt van honden en je hebt een hond erbij die zich niet gedraagt dan word die altijd gecorriseerd door de anderen door ze bij de vel aan te raken,dit gebeurt niet hard zoals sommigen nu weer beweren.
Triest dat sommigen dit al zo zeggen terwijl ze zich niet in verdiept hebben,ik blijf bij zijn methoden en mijn hond blijft een hond die zacht maar juist word opgevoed zodat zij weet dat ik en mijn gezin boven haar blijven staan. "


boven haar staan? Voor sommige mensen schijnt dat heel belangrijk te zijn, zelf denk ik heel anders, ik sta niet boven mijn hond in mijn gevoel, en toch gaat het allemaal als vanzelf, ik probeer me wel in te leven wat bepaalde dingen voor haar betekenen en wat voor impact het op haar zou kunnen hebben.
Hieronder nog een leuke link over baas of leider zijn

http://moniquebladder.com/2011/04/28/de-baas-of-de-leider-is-er-een-verschil/

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

@Dobrey wauw dat is een eyeopener. Kalmerende signalen. En eerlijk is eerlijk ik ben wel eens bozer geworden op Bobby (vorige hond) terwijl hij dus bezig was om mij te kalmeren? Moet ik het zo zien? Als je die signalen opvangt wat moet je dan vervolgens doen? Dat mis ik een beetje, maar ik ben heel erg blij met je linken en ik heb dat boek inderdaad voorbij zien komen over kalmerende signalen, dus toch maar aanschaffen denk ik.

@Suusenbink haha ik heb zeker niet bedoeld dat sommige mensen honden als een baby behandelen. Ik deed de vergelijking met baby's om aan te geven waar mijn twijfels liggen en hoe methodes kennelijk achterhaald kunnen zijn. Ik ben blij met de linken van Dobrey en dat boek van Turid Rugaas lijkt me een aanrader.

@Bo ik voel wel met je mee. De meeste mensen die heel aktief zijn op dit forum zijn grote hondenkenners en -liefhebbers. Ik heb er niet zoveel verstand van en door mijn ontwetendheid kan het best zo zijn dat ik fouten maak. Tja aan die onwetendheid kan ik dus wat doen. Ik probeer hier gewoon veel te leren en hopelijk kan ik straks om advies vragen als de pup er eenmaal is en ik er zelf niet uitkom. Dat gebeurd hier veel dus waarschijnlijk zit dat wel goed.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik ben het wel met Bo eens.

Geen hakje geven en geen vingerprikje geven, wat een onzin.

Dan mag er ook niet een correctie met de lijn gegeven worden, dat is super slecht voor de nek en kan een hernia opleveren!
Wat mag dan wel nog?
Moeten alle hondjes alleen maar beloond worden en soft opgevoed??
Dan net als veel jeugd van tegenwoordig maar een hanghond worden?
Richting het criminele?

Nee ik ben voor om een hond met gevoel groot te brengen,
maar je kan niet alles tolereren en er zal ook best eens opgetreden moeten worden!

Of laten jullie allemaal over je heen lopen, mogen de honden overal op, in en onder, mogen ze overal aan knagen en noem maar op.

honden page profiel bobo

Ja, je hond lijd er echt niet onder als je haar opvoed zodat ze weet dat wij haar leiders zijn.
Mijn hond blijft naast of achter mij lopen als ik dat wil,dus geen getrek van dalijk een hond van 28 kg!Wij gaan als eerste de deur in en uit,wat is daar zielig aan?
Ze ligt niet op mijn leren bank maar bij ons in haar mand,springt niet tegen ons of anderen op.
Weet dat als ze met ons uit gelaten is en een tijdje heeft gelopen dat ze thuis aandacht van ons allen krijgt en zit netjes te wachtten voor haar eten en gaat er pas naar toe als ik het zeg.
Wat is hier allemaal verkeerd aan en dit is de methode van ceasar milan.
Mijn hond komt niets te kort en weet waar ze aan toe is.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Zoals al Dorby al zei Respect is het sleutelwoord. Er zit een groot verschil tussen mensen en honden. dus ook tussen baby's en pupjes, maar infeite is de opvoeding het zelfde. je wilt je kind graag een positieve opvoeding mee geven, dus waarom zou dat anders zijn voor een pup?
Waarom kun je een peuter van 2 jaar uitleggen waarom hij bijvoorbeeld een tik voor zn kont heeft gehad als hij iets deed wat niet mocht? je kind zal je woordelijk begrijpen. een hond verstaat onze taal niet dus kan je ook niet uitleggen waarom hij die ruk aan de riem kreeg, waarom je hem porde of een tik verkocht. omdat je het dus niet uit kan leggen kan je hond het ook niet snappen, en zal alleen de link leggen (dit is wat een hond doet linken leggen tussen bepaalde dingen) baasje = straf. klein voorbeeld, je pup plast in huis, vele mensen zeggen nog neus er door halen of tik verkopen en boos worden ... pup denkt shit baasje wordt boos op mij omdat ik plas (niet omdat je pup denkt o ik mag niet binnen plassen) dan plas ik maar niet meer waar het baasje bij is want dan krijg ik geen klap meer of haalt hij me neus er door heen (wat trouwens echt heel schadelijk is). hond trekt aan de riem . jij rukt terug want dat mag niet. je hond snapt niet dat jij er mee bedoelt dat hij niet meer mag trekken maar gaat dit als "normaal" ervaren, dit hoort nu immers bij toch dat plekje komen waar je als hond zo graag naar toe wilde. Wat bereik je met fysiek straffen van je hond heel simpel agressie. en kun je het ze kwalijk nemen? jij gaat toch ook terug meppen als iemand je elke keer een tik verkoopt als je iets fout doet? Creer je softe honden met positieve opvoeding? Nee je creeert juist een hele zekere hond die de tijd, rust en liefde heeft gehad om de wereld te ontdekken op zijn eigen manier, eigen tijd en heeft een positieve kijk op mensen, de wereld en alles wat daarbij hoort! En natuurlijk ik wordt ook wel eens boos op mijn honden, en mopper ik wel eens op ze maar dan nog zullen zei daar niks van merken. Hoe kun je dan ongewenst gedrag afleren? het sleutelwoord in veel gevallen is Negeren! er is geen ergere straf dan genegeerd te worden voor je pup-hond. met negeren bedoel ik dus ook echt negeren ... geen oog-lichaams-stem contact. een hond zal vaker herhalen wat hem dus iets oplevert, een "braaf", spelletje of een snoepje. Dominantie theorie ? Waarom zou je dat willen ? Als je kan kiezen heb je toch ook liever een hond die voor je WIL werken omdat hij je vertrouwd, en aanvaart als roedelleider en alles voor je over hebt? Dan een hond die dat doet omdat je het hebt afgedwongen? En in die opvoeding blijft een hond ook echt nog wel een hond :-)

honden page profiel Moos!Moos!

honden foto van Moos!

Ik ben het er ook mee eens dat 'respect' het belangrijkst is voor een goede band tussen hond en baas.
Net las ik een artikel in een hondentijdschrift waarbij ik me na het lezen ervan toch echt even achter de oren krabde...dit staat er letterlijk:
'Gromt uw hond onverhoopt, omdat hij liever lekker wil blijven liggen? Loop dan gewoon weg en realiseer u dat u het 'van de bank' commando heel goed zult moeten gaan oefenen. ga niet de strijd met de hond aan. die kunt u namelijk pijnlijk gaan verliezen.'
Dat gaat mij dus te ver....dit lijkt mij een slecht advies. Op deze manier creeer je verwende hondjes die toch echt wel de eigenaar de baas zijn. Afijn iedereen vind zijn/haar methode het beste. Een hond is vaak zoekende naar leiding. Als Moos niet weet wat hij moet in een bepaalde situatie, kijkt hij mij aan, dan weet hij waar hij aantoe is. Ik ben goed op de hoogte van kalmerende signalen en pas niet zozeer een dominantie theorie toe.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Er is ook nog een tussenweg tussen een hond als een ''baby'' behandelen en deze gaan overheersen op allerlei nare manieren ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

"
Net las ik een artikel in een hondentijdschrift waarbij ik me na het lezen ervan toch echt even achter de oren krabde...dit staat er letterlijk:
'Gromt uw hond onverhoopt, omdat hij liever lekker wil blijven liggen? Loop dan gewoon weg en realiseer u dat u het 'van de bank' commando heel goed zult moeten gaan oefenen. ga niet de strijd met de hond aan. die kunt u namelijk pijnlijk gaan verliezen.'
Dat gaat mij dus te ver....dit lijkt mij een slecht advies. Op deze manier creeer je verwende hondjes die toch echt wel de eigenaar de baas zijn. "


En wiens fout is het dat de hond het nodig vind te grommen omdat ie wil blijven liggen op de bank? Juist..Die van de baas;-) Dus wie moet het dan afleren? De baas..
Heeft dan geen zin je hond op zijn of haar donder te geven dat ie niet mag grommen, nee, je moet de regels en grenzen dan aan scherpen; Duidelijkheid. Hond niet meer op de bank. Of zoals in de tekst die je hebt gelezen, direct het commando leren van 'op de grond'.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Wat er allemaal is veranderd..........Bij ons zins woensdag veel ;-)
Wij hebben Doowey veel te lief behandeld, daardoor heb hij grip op ons gekregen.
Vanaf afgelopen woensdag zijn de rollen om gedraait en bepalen wij wat er gebeurd/gedaan wordt ;-)
en laten Doowey een "Doowey de hond" blijven :-D :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Wat er allemaal is veranderd..........Bij ons zins woensdag veel ;-)
Wij hebben Doowey veel te lief behandeld, daardoor heb hij grip op ons gekregen.
Vanaf afgelopen woensdag zijn de rollen om gedraait en bepalen wij wat er gebeurd/gedaan wordt ;-)
en laten Doowey een "Doowey de hond" blijven :-D :-D "


En wat heb je dan veranderd?

Verder deel ik dezelfde mening als Marit. Respect, binnen de lijnen blijven en rust. Wij maken de fouten en niet de hond. Wij laten dingen toe, een hond denkt dat hij het dan altijd mag doen.

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Zoals meerdere malen hiervoor ook al is gezegd: respect.
Verder consequent zijn en duidelijkheid geven, kom je een heel eind mee.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

"

En wat heb je dan veranderd?

Verder deel ik dezelfde mening als Marit. Respect, binnen de lijnen blijven en rust. Wij maken de fouten en niet de hond. Wij laten dingen toe, een hond denkt dat hij het dan altijd mag doen. "


Wij hebben veranderd
Doowey heeft nog maar een plek in huis ipv overall.
Komt hij aandacht vragen, negeren wij hem, of sturen hem terug plaats.
Aandacht krijg hij pas, als die geroepen wordt.
Wij bepalen of er gespeeld mag worden en niet hij.
Er wordt met andere honden gespeeld als wij dat goed vinden, dus niet waneer hij als een gek begint te trekken en gek te doen.
Dus hier eigelijk strakke regels en niet meer dat vage van ach, hij is zo lief.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Astrid,
Wow wat mooi verwoord! O-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Beetje hard gezegd misschien, maar het is en blijft een hond. Het is geen mens.
Er worden allerlei emoties en eigenschappen aan een hond toegekend waarvan ik echt twijfel of dat zo is.


Ook ik vindt, een hond is een hond en geen mensenbaby.
Door de verschillende talen die we spreken kunnen we honden ook niet op dezelfde manier behandelen als een mensenbaby/ kind.
Maar een levend wezen, of het een mens is of een hond, is een individu, een wezen met eigen karakter, gedrag, eigenschappen en behoeften.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" @Dobrey wauw dat is een eyeopener. Kalmerende signalen. En eerlijk is eerlijk ik ben wel eens bozer geworden op Bobby (vorige hond) terwijl hij dus bezig was om mij te kalmeren? Moet ik het zo zien? Als je die signalen opvangt wat moet je dan vervolgens doen? Dat mis ik een beetje, maar ik ben heel erg blij met je linken en ik heb dat boek inderdaad voorbij zien komen over kalmerende signalen, dus toch maar aanschaffen denk ik.

"


Vanmiddag zijn wij naar een Wolvencentrum gegaan hier in de buurt, twee roedels wolven hebben ze daar en bovendien een paar Tjechoslowaakse wolfshonden. Degene die de rondleiding deed, vertelde dat de taal van de wolven en de honden heel complex is. Van het puntje van de neus, tot aan de tenen toe wordt er gesproken.

De stand van de oren en staart, het tongelen, gapen, de mimiek, de haren, de houding, alles betekend iets. Het is de taal die wolven en honden spreken, dat zijn eigenlijk wat wij noemen de kalmerende signalen, die dus veel meer omvatten dan kalmeren alleen.

Als je je hond goed gaat observeren (op een ontspannen manier natuurlijk :-) ) en daardoor goed gaat kennen zal je veel signalen oppikken over hoe hij zich voelt. Stel je hond ligt op zijn kussen en jij hebt behoefte aan even een knuffel, loopt op je hond af en begint te aaien. Je hond draait haar hoofd weg, tongelt, dit zou voor jou een teken moeten zijn dat de hond het niet zo prettig vind om geaaid te worden, negeer je dit signaal zou het kunnen dat de hond gaat knorren, blijf je ook dat signaal negeren of ga je boos worden en het knorren afleren, kan het zelfs zijn dat je een hap krijgt. Ga je dit ook nog eens afstraffen zou het weleens kunnen dat de hond serieus gaat bijten.
Dit is maar een klein voorbeeldje, maar het gaat natuurlijk veel verder. Tijdens wandelingen aan de lijn bijvoorbeeld is het voor veel honden heel spannend als ze een andere hond als tegenligger tegenkomen. Lopen honden los, lopen ze nooit recht op elkaar af, dat is heel onbeleefd in hondentaal en kan bedreigend overkomen, daarom maken honden liever een boog om elkaar heen. Ook een kalmerend signaal dus. Als je zulke dingen weet kun je daarop inspelen, de hond voelt zich fijn als hij begrepen wordt en de verhouding tussen jullie zal ontspannen zijn.

Zoals je al zegt, het is echt de moeite waard om je te verdiepen in de kalmerende signalen, die dus eigenlijk gewoon de hondentaal en hondenetiquette zijn. :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Voor mij is mijn motto met honden:

Hoe zou ik het vinden, als iemand dit bij mij deed!

houd dit eens in gedachte de eerst volgende keer dat je je hond straft, corrigeert of beloont.

Hoe zou jij het vinden als iemand je in je nekvel greep en je op de grond duwde?
Hoe zou jij het vinden om een ruk aan een halsbandje te krijgen, waardoor jij een ruk op je keel krijgt?
hoe zou jij het vinden als iemand jou persoonlijke grens binnendringt en jou verplicht het leuk te vinden?
hoe zou jij het vinden als iemand jou signalen negeert?


Respect, voor elkaar, voor grenzen en karakter, taal en communicatie
Vertrouwen, dat jullie elkaar in elkaars waarde laten, dat je jezelf kunt zijn zonder vooroordeel.
Samenwerken, om samen de beste manier van omgang te vinden.

Dit betekend bij elke hond en baas weer wat anders, dit is juist leuk!

Overigens, elk levend wezen heeft gevoelens en emoties. Dit ontkennen is nutteloos. Dat wij een naam er aan geven die we zelf kennen is gewoon gemakzucht, dit betekend niet altijd waar te zijn.

Verder voed je kinderen en honden hetzelfde op! Ik heb nooit problemen met kinderen, of honden. Problemen verdwijnen voor de zon als je er maar goed op reageert!

En Geweld leid tot geweld, liefde leid tot liefde!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Zoals hier boven beschreven, citaat "ALS JE MAAR GOED REAGEERT" dan vraag ik mij af, zijn jullie wel mensen?
Wij hebben emoties, komen wel eens met het verkeerde been uit bed, hebben wel eens hoofdpijn, hoe kan je dan goed reageren?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Zoals hier boven beschreven, citaat "ALS JE MAAR GOED REAGEERT" dan vraag ik mij af, zijn jullie wel mensen?
Wij hebben emoties, komen wel eens met het verkeerde been uit bed, hebben wel eens hoofdpijn, hoe kan je dan goed reageren?
"


je hebt ons door, wij zijn geen mensen. ;-) ;-)

maar even alle gekheid op een stokje, het maakt toch niet uit of je met het verkeerde been uit bed komt of hoofdpijn hebt, ook dan ga je je hond toch geen kneepje in zijn nek geven of andere vreemde dingen doen?

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

" Zoals hier boven beschreven, citaat "ALS JE MAAR GOED REAGEERT" dan vraag ik mij af, zijn jullie wel mensen?
Wij hebben emoties, komen wel eens met het verkeerde been uit bed, hebben wel eens hoofdpijn, hoe kan je dan goed reageren?
"


Wij noemen dat hier .....natuurlijke aanleg. O-) *ughe*,*ughe*


"En, hoe was uw weekend""?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Tuurlijk heeft iedereen wel eens een mindere dag, maar dat betekend nog niet dat je over je hond z'n grenzen heen moet gaan omdat jij je niet lekker voelt.
Jij gaat je partner toch ook niet slaan omdat jij toevallig chagrijnig bent..

Goed reageren betekend nadenken voor je wat doet!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Zoals hier boven beschreven, citaat "ALS JE MAAR GOED REAGEERT" dan vraag ik mij af, zijn jullie wel mensen?
Wij hebben emoties, komen wel eens met het verkeerde been uit bed, hebben wel eens hoofdpijn, hoe kan je dan goed reageren?
"


ja hoor ben zeer zeker een mens O-) laatste keer dat ik gecheckt hebt dan :-D
nee maar natuurlijk ik heb ook wel eens mindere dagen maar daar merken me honden niks van. en als ze dan met los loop wandeling na 2x pas terug komen of na 3x ;-) (tja het zijn en blijven brakken O-) ) dan mopper ik ook wel maar ze zijn dan een meter of 10 bij me vandaan en horen me toch niet O-) en als ze dan besluiten om te komen dan ben ik toch weer blij want ze zijn wel gekomen en ik heb ze niet hoeven halen

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo



Nou als ik eens sjaggie ben, dan merken man, zoon en honden dat echt wel hoor.
Dan reageer ik echt anders dan normaal, maar slaan kennen wij hier niet, wat is dat?? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er allemaal veranderd? De beste aanpak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat mankeert mijn rottweiler
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^