Wat is juist?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Vanmiddag was ik met Sam en z'n vriendinnetje in het park. Daar loopt (kwam ik vanmorgen achter) altijd een vaste groep mensen met honden, stuk of vijftien honden en hondjes. Wij eerst even van een afstandje kijken, iets dichterbij, al snel in de groep, wat kennismaken. Alleen maar leuk, aan Sam te merken.
Vervolgens kwamen er vijf honden op Sam afgestormd, lichaamshouding heb ik totaal gemist helaas. Ik zag ze eraan komen rennen, keek naar Sam, die gooide zich op z'n rug en liet z'n urine lopen. De honden wilden gelukkig aleen maar spelen, maar Sam had het toen wel gezien. Staart tussen z'n benen, laag aan de grond blijvend, hij hield zich vervolgens ook wat afzijdig.
Heb hem uit de groep geroepen en we hebben onze eigen weg vervolgd, met vriendinnetje uiteraard, die iets minder indrukwekkend is.
Nu mijn vraag: wat doe ik nu het beste in een situatie als dit? Nu heb ik hem uit de groep geroepen toen ik zag dat 'ie het echt niets meer vond en heb de groep verlaten. Is dit juist of is het beter om nog even staan te kijken met hem aan de kant of juist helemaal iets anders?
Nog iets: heb dit trouwens met Sam ook nog nooit meegemaakt, is wel onderdanig, maar herstelt hier snel van. Heeft ook vaker in grote groepen honden gespeeld bijv. op cursus. Maakt het verschil dat dit een soort van roedel is (of kun je in dit geval, wekelijks met elkaar lopen, niet van een roedel spreken)?
Jullie horen het, niet veel ervaring met deze situaties, dus alle tips zijn welkom!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is juist?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendiejWendiej 3 doggies

honden foto van Wendiej

Het kan heel griezelig zijn als opeens 5 honden op je af komen stormen! Al helemaal als die van dezelfde groep zijn.
Sam heeft het goed gedaan door zich te onderwerpen en vervolgens af te druipen en met je mee te gaan. Ik vermeid zelf ALTIJD grote groepen en ben ook geen fan van uitlaat services die met 10-15 honden met maar 2 personen lopen.
Die roedel kan heel goed samen kunnen maar 1 hond erbij die niet van de roedel is kan het er soms slecht af brengen.

Mijn tip is om de volgende keer zulke grote groepen te vermijden. Kleinere groepjes kan altijd maar zo`n grote groep die Sam allemaal niet kent vind ik zelf totaal niet prettig.

Je hebt goed gehandeld naar mijn idee.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik kan alleen maar voor mijzelf spreken wat ik zelf zou doen. Als ik zo'n grote groep aan zie komen, dat komt zelden voor maar toch, dan liep ik de ander kant uit omdat ik dat mijn hond niet aan wil doen. Voor het spelen hoef ik het niet te doen want ze speelt niet echt meer. Maar als ze jonger zou zijn zou ik ook weg lopen. Ik zou het als bedreigend zien zo'n grote groep honden/ Ik ga op mijn eigen gevoel af maar kijk ook naar mijn hond. Ik zie al wat ze doet als ze honden op afstand ziet en daar reageer ik op.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Precies, dat is ook wat ik een volgende keer zou doen, mooi vermijden die boel. In eerste instantie vond Sam het leuk, wilde er ook graag op af. Maar eenmaal in de groep, nee.. Doen we dus niet weer. ;-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Mooi Leermoment!! goed van je ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Inderdaad, soms moet je eerst iets meemaken om te denken: eh, dat doen we dus niet meer.. ;-)
Maar in dit geval is er ook al sprake van een roedel, het wekelijks met elkaar lopen? Ik weet niet hoe 'vast' de groep is verder.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik vind het een goede keuze,ze kwamen onverwachts met zijn 5en tegelijk aan gerend.
Hij ging liggen en een deemoed plasje,dat is al stress.
Ze wilde alleen maar spelen,maar hij liep nog met zijn staart tussen zijn benen,dan is hij op zich niet hersteld,na het opstaan en het zien van dat de honden alleen kwamen spelen.

Ik was er niet bij en deze 5 honden hebben vast veel meer laten zien voor hem dan 'spelen'.
Ik was ook weg gegaan,gewoon om je eigen hond zich weer lekker te laten voelen en dat was in dit geval buiten deze groep.Anders zou hij alleen maar onnodig stress opbouwen.Er zijn vast genoeg honden waar hij wel zelfverzekerd mee speelt,daar kan hij zijn ei kwijt :-D

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

klinkt als iemand die op haar hond let naar haar hond kijkt... ;-)

Mischien volgende keer iets langer,(als je hond het naar z'n zin heeft)
En anders de volgende keer gewoon doorlopen langs de groep, kun je vanzelf zien hoe ze reageert.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is juist?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^