Brok voor oudere grote hond en actieve hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aniek (Gast)

Wij hebben thuis 2 honden een Tervuerense Herder van 14 jaar die echt oud begint te worden. Hij heeft altijd in zijn jongere jaren Eukanuba gekregen, later Pro Plan en nu zit hij op Bento Kronen. Bij hem geen problemen met de voeding, altijd goede ontlasting maximaal 2 keer per dag. Hij krijgt nu Bento Kronen Senior, dat hoeft in principe niet te veranderen, maar als ik kwaliteit kan verbeteren mag dat wel. Het is wat moeilijker te verkrijgen dan voorheen, maar kan het bestellen online dus prima te doen. Hij krijgt daarbij Glucosamine/Chrondroitine tabletten, omdat hij zo'n last van zijn gewrichten heeft. Daarbij krijgt hij nog metacam.

Dan de jongere hond waar het specifiek om voeding gaat is een jonge Australische herder van 3 jaar, altijd moeilijk geweest met voeding veel ontlasting, dunnere ontlasting, mager blijven. Op Bento Kronen Perform deed hij het redelijk, ontlasting nog wel wat aan de vele kant en wat aan de ranke kant. Daarom zit hij nu op Acana Sport & Agility echter is deze hier niet meer te verkrijgen en ook erg lastig bij webshops of niet in combinatie met de Bento voor de senior hond. Op Acana doet hij het erg goed, mooie op gewicht nu, mooie ontlasting en niet te veel.
Vers vlees is geen optie voor mijn ouders, maar nu ben ik dus op zoek naar een brok die goed te verkrijgen is al dan bij Zoo Plus of bijv. de Welpenhoeve en die voor een werkhond goed is. Ik doe met hem behendigheid en de bedoeling is wedstrijden te gaan lopen. Ik heb zelf gekeken naar Taste of the wild, een andere variant Acana of Dog lover's gold.

Heeft er dus iemand een goede tip qua voeding voor een werker en eventueel de oudere hond?
Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brok voor oudere grote hond en actieve hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Acana sport & agility kan je bij food4pets.be ;-) bestellen.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Orijen of acana zou ik geven . ;-)

Aniek (Gast)

@ Julie
Thanks voor de site, kan ik zeker wat mee! ;-)

@ Sandy
Ook voor de oudere Tervuerense zou dit nog toegevoegde waarde hebben? Ze hebben geen senior variant toch? Dit maakt ga ik vanuit niet enorm uit?

Lauren (kan niet inloggen) (Gast)

Orijen heeft wel een senior versie, kijk anders even op www.championpetfoods.com, daar kun je de info vinden.
Volgens mij (weet het niet zeker) verkoopt de Welpenhoeve die ook.

Aniek (Gast)

Dank je Lauren! Dan nog de vraag heeft het senior een grote toegevoegde waarde? Want Taste of the Wild of Acana heeft het bijv. niet en dat zal vast niet zonder reden zijn?

Anoniem (Gast)

als ik hoor dat je hond nog goed actieve is dan is senior totaal overbodig.

Aniek (Gast)

Nou hij is niet actief, de jonge hond is actief. Hij is juist totaal niet actief, ligt de hele dag en af en toe zijn rondje. Hij begint een beetje dement te worden en wil wel, maar kan niet meer. Hij doet ook alleen even kort buiten struinen en dan weer naar binnen. Maar is senior voeding dan echt alleen, omdat ze minder actief zijn?

Aniek (Gast)

Ik zit toch er aan te denken om Taste of the Wild voor beide honden aan te schaffen, na veel lezen ben ik toch wel erg enthousiast hierover geworden.
Misschien dat iemand alleen nog kan beantwoorden dat het daadwerkelijk ook voor oudere honden geschikt is?

Anoniem (Gast)

"
Misschien dat iemand alleen nog kan beantwoorden dat het daadwerkelijk ook voor oudere honden geschikt is? "
vraag is eerder is het voor jou honden geschikt,totw is qua samenstelling al veel beter dan de meeste brokken als je honden het er goed zouden op doen is het prima die leeftijd daar zou ik me verder niet al te ongerust in maken.

Aniek (Gast)

Natuurlijk het belangrijkste is dat de honden er goed op doen vanuit die basis heb ik altijd gekeken. De oudere hond doet het in feite op alles goed mooie vaste ontlasting en niet te veel. Met de jongere hond verwacht ik met totw geen problemen dus daar maak ik mij geen zorgen over.
De twijfel is alleen om een senior hond van senior brokken af te halen en op totw te zetten. Ik vraag me gigantisch af wat de toegevoegde waarde van senior brokken is. Hij krijgt al chrondroitine/glucosamine tabletten dus dat hoeft dan niet meer in het voer apart te zitten ga ik vanuit. En qua activiteit kan je ook gewoon minder brok voeren lijkt mij? Of zit ik helemaal verkeerd te denken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brok voor oudere grote hond en actieve hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^