Daar komen leuke puppies van part 2.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Twee of drie weken terug was ik mensen tegen gekomen met een loslopend Stafford teefje. Toen werd er tegen me gezegd "oh, daar komen hele leuke puppies van, als de jouwe de mijne dekt krijg jij een puppy van me". Ik wist niet hoe snel ik Dobby bij me moest halen. De láátste hond ter wereld waar pups van moeten komen is Dobby. Of de teef loops was wist ik niet, maar hou dit dus even in je achterhoofd.

Vandaag loop ik mijn rondje, Dobby speelt met een flinke Cane Corso reu (onthoud dit ook even) en kom ik die mensen weer tegen. Teef aan de riem. Wat denk ik dus? Loops, hoogtepunt en daarom vast. Ik roep Dobby bij me, en laat hem los volgen. Ik kon geen kant op, aan de ene kant een sloot met water, aan de andere kant een glibberig drassig veld, dus dan maar erlangs.

Die mensen hebben hun hond niet onder controle en die schiet naar voren waardoor Dobby gaat fixeren. Het commando volg ging het ene oor in en het andere uit, dus om hem uit die fixatie te brengen pas ik een techniek toe die me geleerd is door onze trainster. Riem op de grond gooien. Nu kwam die riem ook tegen zijn schouder aan, maar met zoveel kracht was dat niet. Ja, ik begrijp dat sommige mensen hierop tegen zijn, maar het is me aangeleerd door de trainster/gt die Dobby ook van zijn zwemmerij heeft afgeholpen, en ik hoef het zelden te gebruiken, dus zo'n ramp vind ik het niet. Zeker niet als je een eventuele dekking wilt voorkomen. ;-) Dan maar even schrikken.

"Ja, sla je hond maar," kreeg ik meteen te horen.

Ik zeg "kom op, dat is niet slaan, dat is de riem naast de hond gooien".

Meteen krijg ik een scheld kannonnade over me heen over waarom ik de hond loslaat als hij toch "nooit" mag spelen. Noot, hij had dus net met een Cane Corso reu gespeeld. O-)

Ik zeg "jullie hebben je hond vast, ik hou de mijne bij me, dat is wel zo netjes".

Er werd nog meer gescholden, en ze wezen op hun voorhoofd alsof ik getikt was. Deze mensen zijn dus gedaald tot Tokkie niveau op de schaal van hoe-beoordeel-ík-mensen. Ik denk "laat ik nu eens van de honden leren en conflict vermijdend gedrag vertonen". Dus ik schud mijn hoofd, haal mijn schouders op, draai om en loop weg. Nog steeds hoor ik ze schelden. Dobby loopt gewoon lekker met me mee. Achteraf denk ik "slimme zet, als 2 baasjes van een hond zo tekeer gaan is er een altijd kans dat die spanning overslaat op de hond".

We lopen ons rondje af, en die mensen zitten nu op een bankje zo'n 10 meter van waar ik ze eerst tegengekomen was. Ik zou graag oordelen over het "uitlaten van de hond" terwijl je met je reet op een bankje zit, maaaaar... ik doe mijn best dat niet te doen. Hun hond komt naar ons toe, en loopt en passant nog even zowat mijn knieën in elkaar. Dobby rent er even een beetje achteraan. Ik wacht even op hem. Hij "speelt". Je weet wel, dat was hij noooit mag. Zo "zielig". O-)

Dobby heeft het al snel gezien, hij wil alleen snuffelen. De teef wil ruw spelen. Dobby houd niet van ruw spelen, ook niet met zijn Mechel vriendinnetje. En wat doet mijn hond als die iets niet leuk vind? Die loopt weg. Ik draai om en we lopen verder. Die mensen vertrekken abrupt de andere kant op, met een tikkie boze houding.

Sarcasme: Ik ben zo'n slechte baas. Ik heb ook maar 2 jaar getraind en 2000 euro uitgegeven zodát mijn hond los kan lopen. En ik laat hem niet eens naar mogelijk loopse teefjes die aangelijnd zijn lopen. Slecht van mij. Ik zou bijna het gedrag van Dobby uit de Harry Potter film overnemen en mezelf voor mijn kop slaan met een lamp. /sarcasme

Driemaal raden welke mensen wij voortaan met een grote boog omheen lopen?

Schouderklopje voor mezelf dat ik me heb omgedraaid en doorgelopen. Nu heeft Dobby hierdoor geen extra spanning opgebouwd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Daar komen leuke puppies van part 2." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Je krijgt van mij ook een schouderklopje hoor Wilma ;-) .
Je hebt het prima afgehandeld.
Sommige mensen........ negeren is het beste dat je kan doen.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

;-) Wat een mafkezen! Goed gedaan hoor Wilma! En Dobby uiteraard ook ;-)
leuk die nieuwe smilies!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Daar komen leuke puppies van part 2." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: # pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^