Pup erbij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LadyLady

Hallo iedereen,
Wij hebben een witte herder Donja, van 1 jaar en 4 maanden. Mijn vriend en ik weten al een hele tijd dat er een 2e hond bij komt, maar we worden het niet eens over de grootte. Mijn vriend wil het liefst een grote hond erbij, een berner senner, en ik wil het liefst een kleine hond erbij, formaat jack russel. Dit ligt dus echt heel erg uit elkaar. Ik heb mijn vriend al verteld dat ik niet met 2 grote honden ga lopen, omdat ik dat gewoon niet kan houden als ze gaan trekken. (ik ben zelf maar 55 kg...) Ok, daar heeft hij vrede mee. Geen grote hond erbij dan. Een sheltie (ong. 10kg) vind hij ook nog goed, maar kleiner echt niet.
Wat zouden jullie doen? Je zin doordrammen of vrede nemen met een middenweg? Sowieso komt de pup er pas over enkele maanden/half jaar, dus tijd genoeg om na te denken en te overleggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup erbij" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Als je je zin doordramt, zul je het nog wel eens een hele tijd kunnen horen. Er is toch ook een middenweg, er zijn zoveel leuke honden. Ik zou zelf voor de middenweg kiezen. Veel plezier en succes met de zoektocht!

honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau

honden foto van Demi & Juneau

Die middenweg is dan toch ook goed ?
Een Sheltie (of iets van dat formaat) zal nou niet veel harder trekken dan een Jack Russel als die zou trekken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk vind ik dat je beide water bij de wijn moet doen, hij heeft in dit geval al van zijn plan (een grote hond) afgeweken, dus mag jij dat nu ook doen.

Je leeft samen in 1 huis en zal samen de beslissing moeten nemen, daarbij is het geven en nemen, als je alleen maar neemt heb je geen goede relatie met elkaar.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Ik zou eerst even karakters kijken voor je allerlei rassen doordramd of uitzoekt :-)

honden page profiel LadyLady

Haha, uiteraard gaan we nog rassen uitzoeken, maar het gaat bij deze om de grootte van de hond.
Ja alleen ben ik helemaal verliefd op een hondje van onze vrienden, dit is een jack russel kruising. Het is een makkelijker formaat nog dan 10kg. Wij maken veel, en lange wandelingen waarbij 10kg dan toch net te zwaar is om langere tijd te dragen. Bovendien vind ik die kleine hondjes zooo schattig... *zucht* nou, ik ga nog wel eens overleggen.
Overigens ben ik degene die de hond opvoed grotendeels omdat ik meer thuis ben.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Zou voor de middenweg gaan, je vriend heeft tenslotte ook al water bij de wijn gedaan. Maar nog als reactie op je laatste bericht: ook kleine(re) hondjes kunnen lange wandelingen maken.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Het is een makkelijker formaat nog dan 10kg. Wij maken veel, en lange wandelingen waarbij 10kg dan toch net te zwaar is om langere tijd te dragen. "


Waarom zou je de hond moeten dragen dan?

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

"

Waarom zou je de hond moeten dragen dan? "


Vroeg ik me ook al af.

Maar ik denk dat je dan ook voor de gulden middenweg moet gaan. Je vriend heeft al wat toegegeven, als jij dat nou ook doet, dan lijkt me dat beter, dan dat jullie toch voor een kleine hond gaan, waar je vriend uiteindelijk ook helemaal niet gelukkig mee is.
Overigens, ik denk dat dat niet kunnen houden als de honden gaan trekken, meer met opvoeding dan formaat te maken hebben. Hier in de buurt woonde een hele lieve Duitse herder, liep vrijwel altijd los, bleef altijd heel dichtbij de baas, en trok nooit aan de riem oid. Een kennis van mij heeft een maltezer, enige wat ze doet tijdens het wandelen is trekken..

honden page profiel LadyLady

Omdat je toch vaak merkt dat ze sneller moe zijn.
Maargoed, ik weet echt wel dat jullie gelijk hebben hoor. Ik heb alleen al sinds ik klein ben, de wens voor een klein hondje. En door Donja te nemen, ben ik juist weer mijn vriend tegemoet gekomen, ruim een jaar geleden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Haha... Wie had er de meeste inspraak in het kiezen van Donja ?

Dan is nu de ander aan de beurt, dacht ik zo.

honden page profiel LadyLady

Niet dat ik haar niet wou hoor, wij stonden allebei voor 100% achter dit ras en hebben een onwijze lieverd. Maar nu die vrienden van ons zo'n lieve jack russel hebben, begint het gewoon steeds meer te kriebelen.

honden page profiel LadyLady

Haha nou Kylie, het enige eigenlijk wat mijn vriend zei "als het maar een grote hond is". Toen ben ik gaan zoeken, heb hem verschillende rassen laten zien en hebben samen de witte herder gekozen. Dus sja, eigenlijk samen besloten, en mijn vriend de grootte bepaald hahaha.
Zijn er meer mensen met een witte herder en een kleine hond? (even vraagje tussendoor, nieuwsgierig)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Die kruising jack russel van je vrienden, wat voor kruising is het? Een ras zuivere jack zal wellicht heel anders zijn in karakter dus staar je daar niet blind op... Zowiezo is elke hond uniek, dus hoe lief die van vrienden, van de buren of van de melkboer ook is, dat geeft geen enkele garantie voor jullie pup.
Er zijn genoeg 'kleinere' of middelgrote rassen die met gemak dezelfde afstand lopen als een herder dus tillen vind ik een beetje onzin.
Kijk wat jullie wensen en eisen zijn aan het karakter en ga daarop een aantal rassen selecteren. Laat de grootte een beetje varen, dat lijkt me één van de minder belangrijke dingen.... En wat al gezegd is, ga voor een gulden middenweg. Je vriend ziet af van een grote hond omdat dat voor jou geen optie is vanwege eventueel trekken, dus doe jij dan ook water bij de wijn voor hem...
Overigens is het trekken iets wat je zelf wel of niet toelaat en dus zelf in de hand hebt..

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Zoek dan een ras dat er net tussen in zit.

Wij hadden een labrador en altijd jack russels erbij.

Nu hebben we borderterriers.

honden page profiel LadyLady

@dominique, we hebben nu een hevige puber in huis, die dus regelmatig bananen in de oren heeft. Uiteraard mag ze niet trekken, maar probeert het al te vaak wel. Sowieso komt de pup pas als Donja uit de puberteit is.
Ik weet dat ras niet veel zegt over het karakter, het liefst zou ik ook gewoon het hondje van onze vrienden kidnappen O-) maar Donja is ook een echte schoothond geworden, dus ik denk dat dat wel goed komt haha

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Vrienden van ons hebben 2 witte herders en toy aussies, gaan er goed samen. Grote wandelingen zijn voor een kleine aussie geen probleem hoor, die van ons rennen net zo hard met onze border collies mee. En ja, een toy aussie lijkt ook nog een beetje op een sheltie, alleen een slag kleiner :-D :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Omdat je toch vaak merkt dat ze sneller moe zijn.
"


Dan heb je vast nog nooit met iemand samen gelopen die een klein hondje heeft met een normale conditie!

Ook kleintjes hebben gewoon beweging nodig en kunnen best 2 a 3 uur lopen. Maar ja ga je ze tillen dan kunnen ze het nooit.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

:-) Toch mooi... Dat samen besloten ! ;-)

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

hallo corien

mijn zus heeft ook een klein hondje die hebben ontzettend veel energie als mijn hond buddy (labradoodle middenmaat) en jego (grote hond (tatra) ) liggen te slapen staat de kleinste nog vrollijk heen en weer te springen in voor een spelletje ook al heb je nog zo hard gerend en nog zon grote wandeling gemaakt

honden page profiel MaatjeMaatje

honden foto van Maatje

" Omdat je toch vaak merkt dat ze sneller moe zijn.
Maargoed, ik weet echt wel dat jullie gelijk hebben hoor. Ik heb alleen al sinds ik klein ben, de wens voor een klein hondje. En door Donja te nemen, ben ik juist weer mijn vriend tegemoet gekomen, ruim een jaar geleden. "


Kleine rassen sneller moe?? Mijn chi loopt heerlijk in het bos en park. Thuis aangekomen stort ik neer op de bank (na een dag werken en sportlessen geven) en na 5 min staat hij te piepen op mijn loopband of ik die aub ff aan wilt zetten! Energie voor 10...niks optillen...aanleren en babysteps vanaf puppy af aan opbouwen qua conditie en dan zijn ze bijna onvermoeibaar :-D succes met je zoektocht :-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik heb een witte herder en een kruising york/shih tzu (5 kg) en ik kan je verzekeren dat hij niet onder doet voor de witte herder. Hij loopt met gemak 2.5 uur achter elkaar in het bos en bij thuiskomst is zijn speeltje meteen de klos terwijl de witte herder lekker gaat liggen. (oke zij is nu 8 jaar en de x is net 14.5maand. Maar dat kleine hondjes gedragen moeten worden is juist wat ik ten zeerste bestrijd. Ik ken zelfs iemand met een chi die behoorlijk wat km's maakt op een dag. Vergis je niet!

In de tussenmaat is veel te vinden aan rassen dus je hebt nog aardig wat karakters en raseigenschappen door te nemen.

honden page profiel LadyLady

Oké, nou dan heb ik misschien honden gekend met een slechte conditie... :P Ik ging vroeger altijd skaten met mijn westie, en dan moest ik hem tussendoor echt wel op pakken, want dan minderde hij gewoon snelheid, en zag ik al dat hij het niet kon bijbenen (ik skatte altijd langzaam uiteraard). En nu de sheltie van mijn schoonmoeder heeft ook moeite om met een strandwandeling onze hond bij te houden, maar zij heeft ook wat last van overgewicht. Denk dat daar mijn voor oordeel vandaan komt :P

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Of is de sheltie al op leeftijd? Tsja en je schrijft al overgewicht. Bovendien heb je veel honden die normaal niet verder komen dan een rondje om het huizenblok en als ze dan mee naar het bos of strand mogen met een andere hond dan hebben ze totaal geen conditie.

Shelties zijn juist superactieve honden. Flyball, behendigheid, dogdance, treibbal, allemaal erg leuk.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Heey

hier ook 2 kleine hondjes met een betere conditie dan de grotere.
Ik merk echt na een twee uur lopen dat de grote moe zijn maar die kleintjes lijken wel of ze op duracel lopen hahaha :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup erbij" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ons "kerstpuppy" Sky is er!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^