Willen rijden op teefjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Hoi mensen,
Pépé zit echt hevig in zijn puberteit. Hij is nu bijna 15 maanden. Maar hij luistert los voor geen meter, en daarom durf ik hem niet meer los te laten.
Hij trekt nog maar weinig, maar sinds kort is er een nieuw probleem bij:
Hij wil erg graag rijden op teefjes, ook als ze niet loops zijn.
Ik weet dat het echt bij de pubertijd hoort, en dat zijn hormonen moeten uitrazen.
Maar mijn moeder mag geen beschadigingen aan haar nek, en ik heb erge last van mijn schouder (komt niet door Pépé).
En als hij dan wil rijden, gaat hij ook klemmen.
Zoals daarnet: Een teefje van 12 jaar! Dat is echt niet goed!
Een paar dagen geleden is heeft hij echt een flinke waarschuwing gekregen van een teef, (dreigend grommen, een hap, groot maken. Niks aan de hand, hondentaal ;-) ) Maar hij heeft de hint blijkbaar niet doorgekregen.

Een echte puber dus O-)

Ook kunnen we vanwege paarden niet naar het strand. Hij wil met de paarden spelen en hapt in hun staart. HEEL erg gevaarlijk. Helaas is dit moeilijk te trainen hier. Ik heb heel erg goede, en bruikbare tips gekregen van iemand, maar die zijn moeilijk uitvoerbaar. Ten eerste omdat het op een paardenpad is, die zijn er hier veel, maar daar rijden ruiters nooit op. En daarbij hebben wij het een keer gedaan, maar hij wilde alleen maar spelen. Dat was alles waar hij aandacht voor had.

Hij wordt los zo af en toe echt oncontroleerbaar. Hij vliegt van het ene naar het andere, behalve naar jou. We trainen elke dag met hem, we worden er echt moe van!
Hij luistert, zolang er geen interessante geurtjes, andere honden, mensen of dingen zijn. Zodra dat er is, komt hij echt niet, hij vliegt als een dolle erop af!

Ik kan er wel van huilen, het ging zo goed! Maar hij luistert echt niet, hoe consequent we ook zijn.

Nu is dat nog niet het grootste probleem.
We zitten echt met dat rijden. Hij wil dat echt ZO graag doen. Niet bij elk teefje, maar wel bij veel.
Niet fijn voor de baasjes van de andere hond natuurlijk! En Pépé loopt ook gevaar, als hij zo door blijft gaan word hij misschien nog eens echt aangevallen!

Hoe moet ik vooral het rijden oplossen? Het zijn de hormonen, dat weet ik, ook weet ik dat het nog even kan duren voor die over zijn. Maar het is echt heel erg soms.
Ik let altijd wel op dat ze niet loops zijn hoor ;-)
Hij blijft maar doorgaan!

Ook wil hij maar altijd naar andere honden, wat bijzonder irritant is. Omdat de meeste honden niet van zijn wilde speelgedrag gediend zijn. En de meeste baasjes ook niet. Pépé doet nog geen vlieg kwaad (alleen kippen). Maar hij is zo druk. Hij kan wel voorzichtig zijn, maar dat is op het moment erg moeilijk.

Ik kan moeilijk iedere hond gaan ontwijken! Hij wordt nu al helemaal wild als hij niet aan een hond mag snuffelen, stel je voor als hij geen contact meer mag hebben met honden!
Ook valt hij (omdat hij naar elke hond MOET en ZAL) gewoon niet meer van zijn plek weg te halen als hij een hond heeft gezien. Ik kan met kip/pens/vlees/vis gaan strooien, ik kan op mijn kop gaan staan, ik kan balletjes elke kant opgooien. Hij reageert niet. Hij MOET naar die hond toe. Ontwijken is hier erg moeilijk, en bijna alle honden hier zijn oud en chagrijnig. Waardoor hij haast nooit kan spelen.


De 2 grootste problemen zijn dus:
- Het willen rijden op teefjes,
- Het zo graag willen naar honden, dat hij daar echt alles aan doet!!

Het niet luisteren is gewoon ook puberen, maar dat is op te lossen door gewoon alleen op veilige en niet druk bezochte plekken hem los te laten, al durf ik dat niet meer als ik alleen ben.

Zo, lang verhaal!
Alle tips en hulp is welkom :-D

Nu even mijn geduld in de oplader, thee in de thermoskan, stoeltje in de rugzak, yogamatje mee, boekje met ademhalingsoefeningen onderweg lezen en weer gaan lopen O-)






xx Hannah

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Willen rijden op teefjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart 1 doggies

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Het rijden op teefjes kan duiden op stress en hoeft niet altijd van sexuele aard te zijn, naar wat ik lees ben je wat gefrustreerd om zijn gedrag en het is zeker goed te begrijpen als hij los niet luisteren wilt.
Ik zou iets gaan doen om zijn energie op een goede manier te gebruiken dus door te gaan fietsen met hem of als je dit niet vertrouwd omdat je vind dat hij niet luisterd hem eens in te schrijven voor zoiets als agilyty, misschien dat het aan t begin niet goed gaat maar na een tijdje waarschijnlijk wel omdat hij zal merken dat hij zn energie op kan in het luisteren naar jou.

Ook is t misschien een idee om een loopband of tredmill aan te schaffen dan kan hij ook zn energie thuis kwijt, hebben jullie schouders en nek even wat rust terwijl hij moe word en jullie kunnen ontspannen.
Dat hij last van stress heeft kan goed te wijten zijn aan opgekropte energie die hij niet los kan laten en hij jullie frustratie aanvoeld..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jeetje Hannah, ben je nou nog steeds onderweg met je ..stoeltje thermoskan met thee, zou je niet eens koffie mee willen nemen, kom ik met Bamse, het is een teefJE, dan kunnen we jou hond ala minuut even corrigeren.

vertel maar, we komen er aan, wel koffie en een extra stoeltje mee nemen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een loopband aanschaffen, ja hoor, tuurlijk, wat kost dat niet ? een tweede handsfietsie is dat geen goeie optie ? of een conditie training gaan doen, en je hond mee nemen op jogging niveau. ?

en zet je de loopband dan voor de t.v. ? kan die gelijk kijken. O-)

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart 2 doggies

honden foto van u-will-b-in-my-heart

" een loopband aanschaffen, ja hoor, tuurlijk, wat kost dat niet ? een tweede handsfietsie is dat geen goeie optie ? of een conditie training gaan doen, en je hond mee nemen op jogging niveau. ?

en zet je de loopband dan voor de t.v. ? kan die gelijk kijken. O-) "


Ik stelde als eerste gewoon fietsen voor hoor!! ;-)

Ik zei de loopband omdat ze klaagde over pijnlijke schouders en nek... Ik zie de tredmill ook alleen als laatste optie als dr niks ander over is, bv in geval van lichamelijke beperkingen zodat je je hond niet opgeeft

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik zo alles eens lees Hannah, is het in jouw ogen alleen maar kommer en kwel. hij luisterd niet, hij doet niets goeds.

een manege ? ga daar eens heen, houdt hem kort aan de lijn, leer dat je hond paarden negeert, dat is aan te leren, zorg dat tie naast de voet gaat zitten als je te dicht bij een paard komt, en ook op het strand, aan de voet laten zitten als er een paard langs komt, zo zijn er nog meer oefeningen.

Bamse heeft ook met geen ene hond kunnen spelen qwa bouw was ze te groot, toch kan je het goed in goede banen leiden hoor, neem een frisbee mee, zodat je hond met JOU kan spelen. ga langs de vloedlijn lopen, ga joggen met je hond, hond aan de lange lijn, van twee drie meter, en loop hard met je hond, samen iets leuks doen, heus je krijgt straks echt een hond die luisterd. en logisch dat een hond van 15 maanden eens uit de band springt, maar zolang je hond naar paarden rent en niet luisterd kan jij hem niet loslaten. vandaar oefenen , en samen spelen met elkaar, ook al is er geen hond waar die dat mee kan doen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Meen je dat echt Willemijn? Zou je even langs willen komen? Kunnen de hond(JE)s ook nog even spelen. En dan zal Bamse zeker (goed) corrigeren. Want dat kan alleen een hond. Ik neem wel een kannetje koffie voor je mee ;-) Dat zou echt heel fijn (en gezellig) zijn!

Sorry, ik heb al geen geld voor een agility cursus (ga wel zelf dingen kopen, zodat we het wel kunnen doen) maar dan heb ik zeker geen geld voor een loopband O-) Daarbij maak ik hem graag mentaal moe in huis.

Ik ben wel met hem aan het hardlopen. Dit doet hij dan weer WEL goed, zonder trekken en op mij lettend. Maar weer: Tenzij hij een hond ziet.

Fietsen vertrouw ik nog niet helemaal met hem. Dat moeten we nog trainen.






xx Hannah

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

OLD :-D zag ik wel hoor, maar dacht opeens aan de kosten en waar moet je de loopband kwijt, vandaar de opmerking, maar fietsen had je er ook op gezet. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waar woon je hannah ? bamse kan met iedere hond overweg, zal nimmer uitvallen, ook als ze bereden wordt, vraag maar aan ANDOR ;-)

als het niet te ver is, ik kom je wel helpen. met bamse. kunnen ze spelen, jouw hond is oud genoeg om een robbetje met bamse te spelen, ik woon vlakbij de blauwe stad, bij oldambt, midwolda.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Helass, het is echt ver weg :'(
Ik woon helemaal in Zeeland. We zouden ook ergens in het midden kunnen afspreken O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hannah wat een rot eind. dat is toch veel te ver weg , dat is zeker vanaf hier wel vijf uur rijden.


heb je geen vrienden die een grote hond hebben, en een lobbes is /?
maar wat ik van je lees, joggen met je hond Hannah, dat is super, hier wordt dat ook gedaan, iedere dag gaan bamse en ik er op uit, joggen, al is het maar 20 minuten, samen, en daarna wandelen, neem een frisbee mee, daar gaat je hond graag achteraan, kost niet veel, en voor jouw hond een heerlijke energieke beweging, laat dat stoeltje maar lekker thuis. :-D

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Hannah wat een rot eind. dat is toch veel te ver weg , dat is zeker vanaf hier wel vijf uur rijden.


heb je geen vrienden die een grote hond hebben, en een lobbes is /?
maar wat ik van je lees, joggen met je hond Hannah, dat is super, hier wordt dat ook gedaan, iedere dag gaan bamse en ik er op uit, joggen, al is het maar 20 minuten, samen, en daarna wandelen, neem een frisbee mee, daar gaat je hond graag achteraan, kost niet veel, en voor jouw hond een heerlijke energieke beweging, laat dat stoeltje maar lekker thuis. :-D "


Haha, dat is toch maar zwaar, die stoel :-)
En niet overdrijven he Willemijn, het is maar 3 uurtjes hoor!
Alsnog ver.
Nee, helaas geen grote Lobbes hier.

We zitten trouwens van de vakantie wel in Drenthe, dat is al een stuk dichterbij, niet? O-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Nog bedankt voor de tips met paarden, nu nog een beetje goede manege zoeken O-)
En dan mag de thermoskan en de oplader voor geduld weer mee. Anders gaat het alsnog niet goed ;-) gheghe

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vanaf groningen naar rotterdam is het drie uur rijden, naar zeeland, nog een stukje verder toch ?

vakantie in drenthe ? dan is een keer elkaar opzoeken geen enkel bezwaar, ik heb een auto, dus kom in de vakantie een keer naar je toe met bamse.

en joh, die stoel thuis laten, je hebt jonge benen toch. hahahahaha wel die theethermosfles, die kan je lekker in je rugzak doen, en dat pilatus matje, laat ook maar thuis, als jij je hond lekker moe hebt laten lopen, kijkt tie niet meer naar loopse teefjes. :-D

mmm misschien toch even wat strekoefeningen doen op het matje na afloop dan ? O-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" vanaf groningen naar rotterdam is het drie uur rijden, naar zeeland, nog een stukje verder toch ?

vakantie in drenthe ? dan is een keer elkaar opzoeken geen enkel bezwaar, ik heb een auto, dus kom in de vakantie een keer naar je toe met bamse.

en joh, die stoel thuis laten, je hebt jonge benen toch. hahahahaha wel die theethermosfles, die kan je lekker in je rugzak doen, en dat pilatus matje, laat ook maar thuis, als jij je hond lekker moe hebt laten lopen, kijkt tie niet meer naar loopse teefjes. :-D

mmm misschien toch even wat strekoefeningen doen op het matje na afloop dan ? O-) "

Ik zit vlakbij Emmen, in Benneveld een klein dorpje ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat je misschien zou kunnen trainen op zelfbeheersing? Dus als hij zich niet gedraagt, vastzetten aan iets, paar meter weglopen, rug half toekeren en pas weer terugkomen als hij gaat zitten of liggen. Dat heeft bij Dobby namelijk heel goed geholpen, in de trant van "oh, wil je het zooo".

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Ik denk dat je misschien zou kunnen trainen op zelfbeheersing? Dus als hij zich niet gedraagt, vastzetten aan iets, paar meter weglopen, rug half toekeren en pas weer terugkomen als hij gaat zitten of liggen. Dat heeft bij Dobby namelijk heel goed geholpen, in de trant van "oh, wil je het zooo". "

Goed idee! Ga ik eens proberen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Willen rijden op teefjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Teacup Chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^