trainen met een bal?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rianne TelgenkampRianne Telgenkamp

honden foto van Rianne Telgenkamp

Hallo allemaal,

Ik heb een border collie van nu 10 maand oud. Al vanaf het begin geeft hij bijna niets om eten en/of beloningen, tot nu toe was dit nooit een probleem maar nu hij in de puberteit zit begint hij natuurlijk nog eigenwijzer te worden ;-) ...
Nu zijn we (nog steeds) hard aan het trainen met netjes naast ons lopen tijdens de wandelingen (hij mag graag voorop lopen en alles heeft aandacht behalve de baasjes) en doordat hij niets geeft om beloningen begint ook mijn geduld een beetje op te raken. Nu is hij wel helemaal verzot op een bal, zodra hij die ziet is alles er omheen vergeten. Ik wilde nu dus het netjes naast me lopen gaan trainen met een bal in mijn hand en als beloning af en toe de bal laten vallen zodat hij m op kan halen...zou dit een goede manier zijn?? Of heeft iemand andere ideeen (op de cursus hebben ze het over geduld, maar die van mij begint soms wel een beetje op te raken)?

Alvast bedankt!

Groetjes Rianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trainen met een bal?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je hond niets om een "beloning" geeft is dat wat je aanbiedt dus geen beloning. Als ie een bal wel leuk vindt is dat dus wel een beloning. Nadeel van belonen met een bal of ander apport is dat er veel tijd in gaat zitten. Eten is zo weg, kan je weer verder.
Soms is het voer wat iemand gebruikt niet lekker genoeg om als beloning te dienen. Hangt ook af van hoe moeilijk is wat je vraagt, hoe moeiljker je vraag, hoe beter de beloning moet zijn. Vet, vochtig en eiwitrijk zijn smakelijk voor een hond en er moet veel geur aanzitten.
Ik train altijd met frolic (makkelijk) maar als de trainer worst bij zich heeft neemt mijn hond de tweede keer de kattenloop veel sneller omdat ie dan worst verwacht ipv frolic.
Je zal dus verschillende dingen uit moeten proberen om erachter te komen wat hij allemaal als beloning ervaart. Als je hond niet voer gemotiveerd is moet je als baas veel creatiever zijn. (gelukkig zijn die van mij voergemotiveerd!)
Ik zou proberen om met een klikker of klikwoord te gaan werken, anders krijg je dat je hond alleen maar met de bal zelf bezig is ipv met jou of de oefening.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je geen problemen hebt met engels lezen, is dit een leuk artikel. Misschien moet je je aanmelden om het te kunnen lezen, maar dat is zeer de moeite waard. Andere artikels van haar ook.
http://www.suzanneclothier.com/the-articles/rewards-lures-bribes

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Wat een leuk hondje heb je!

Op een cursus die ik met Mambo heb gedaan was het verplicht een speeltje te vinden wat de hond super leuk vind, maar het liefst iets waar je samen aan kan trekken omdat iets wat je weggooit niet altijd even handig is inderdaad. Spel om ook op een andere manier te kunnen belonen dan snoepjes, spel is ook veel leuker voor jullie band. Thuis vond hij een flostouw geweldig maar op het veld had hij er weinig interesse voor...
Balletjes waren echter overal geweldig! Maar daar kan je niet zo fijn samen aan trekken. Toen heb ik twee gaten gemaak in een tennisbal en daar een fleece flostouw doorheen gehaald (die standaard dierenwinkel balletjes met koortje gingen gelijk stuk).
Hij vond het een geweldig ding. Om hem leuk te maken kan je hem ook eerst een paar keer laten apporteren en thuis oefenen met het trekspel.
Daarna ga je wandelen en houd je het baltouwding aan de kant van jouw waar je je hond ook wilt hebben, als hij dan mooi aandacht voor jouw/baltouwding heeft ga je even een paar keer met hem leuk doen en touwtrekken, en dan steeds een verschillend aantal keren achter elkaar met tussendoor een "los" en direct het los weer belonen met een spel. En na een paar keer loop je weer door.
Ook hier heb je geduld voor nodig hoor maar het is wel een hele leuke manier om te trainen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trainen met een bal?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ze doet ineens zo lelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^