Honden Agenda Pet College: Propriocepsis bij pups

Honden Agenda > maart 2019 > Pet College: Propriocepsis bij pups

Pet College: Propriocepsis bij pups


Over dit Evenement
Type: Evenement
Beschrijving: Weten waar je lichaam zich in de ruimte bevindt en waar je ledematen zijn ten opzichte van de omgeving en elkaar, is propriocepsis of ook wel lichaamsbewustzijn genoemd. Propriocepsis is nodig voor goede coördinatie van je lijf en ook om je balans te houden in een verscheidenheid aan situaties. Een goede propriocepsis zorgt ervoor dat de hond goede motorische vaardigheden, coördinatie en balans ontwikkelt. Daarnaast groeit de hond in zijn zelfvertrouwen omdat hij zijn lijf goed kan besturen. Door een goed lichaamsbewustzijn kan een hond zelfverzekerd in de wereld staan.

In deze lezing kijken we naar wat je als fokker en nieuwe begeleider kunt doen om bij jonge pups in de verschillende ontwikkelingsfases de omgeving zo optimaal mogelijk te zetten. Wat mag je wanneer doen, waarom en hoe.

Het Pet College wordt gegeven door Sam Turner. Sam Turner (1973) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie. Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden. Voor kynologisch instructeurs biedt dit meer verdieping krijgen op het gebied van de lichamelijke ontwikkeling van honden en hoe zij daar binnen hun lessen meer gebruik van kunnen maken en hun klanten beter kunnen begeleiden.

Tijdens het college geeft ze tips en antwoord op al uw vragen. Heeft u vragen die u haar wilt stellen? Stuur deze vooraf naar [email protected], dan krijgt u tijdens het college antwoord, zodat ook de andere aanwezigen hiervan kunnen leren.

Locatie en tijd
Datum dinsdag 12 maart 2019
Website https://www.edupet.nl/pet-college-propriocepsis-bij-puppen
Straat: Accustraat, 3-5
Postcode 3903 LX
Plaats: Veenendaal
Aanvangstijd 19:30

Toegevoegd door

Reacties op Pet College: Propriocepsis bij pups

Geen reacties gevonden

Laat een reactie achter
Om een reactie achter te laten moet je eerst inloggen !
 

Eigenaar van dit agenda item

Je kunt [dit agenda item wijzigen]

Foto's

Pet College: Propriocepsis bij pups
Pet College: Propriocepsis bij pups[verwijderen]

Ben je hier geweest of heb je hier een leuke foto over ? Log dan eerst in om een foto toe te voegen !

Kom jij ook naar dit evenement ?

log dan eerst in om het te laten weten

Wie doet er mee ?

Niemand heeft zich nog gemeld voor dit Evenement


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^