Fokker vermelding van Briardkennel Hengelo

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Briardkennel Hengelo
Beschrijving: De lichamelijke gezondheid en karakters van de ouderdieren vormen de basis van iedere pup die bij ons geboren wordt. Wij fokken volgens de regels en reglementen van de Raad van Beheer in Nederland en handhaven daarnaast een aantal specifieke eisen ten aanzien van de gezondheid van onze Briards. Daarnaast staan wij achter het 'Fairfok'-programma van de Raad van Beheer. Als extra preventief onderzoek zijn al onze teven én puppen op EU gescreend. Om die reden is het zoeken naar een geschikte reu voor onze teven een zeer serieuze aangelegenheid. Ouderdieren zijn allemaal onderzocht op HD en CSNB. Indien mogelijk worden de reuen ook onderzocht op ECVO en EU. (Helaas zijn deze onderzoeken nog niet in alle landen bekend) Omdat EU dikwijls pas in een later stadium schade bij een pup (of volwassen hond) aanbrengt worden alle puppen gescreend op de leeftijd van 6 of 7 weken. Naast een goed karakter en lichamelijke gezondheid streven wij er ook naar om ras-typische Briards te fokken. Dit mag nooit ten koste van de moederhond of haar pups gaan. Echter, wij zijn ons ervan bewust dat, hoezeer we ook ons best doen, volledige garanties er nooit zijn. Onze pups worden allemaal op maat ontwormd, op maat ingeënt en gechipt. De pups worden afgespeend op vers vlees. Daarnaast krijgt u een stamboom, DNA profiel en registratiebewijs afgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en een Europees dierenpaspoort. De puppen zijn bij PetLook geregistreerd zolang ze in het nest verblijven. Wij werken met een koopcontract welke u vooraf thuis kunt doorlezen. We proberen u zoveel mogelijk voor te bereiden op de komst van de pup door u vooraf informatie te geven over uw pup. Dit doen wij via een digitale informatie folder. In deze folder staan informatie over opvoeding, karaktereigenschappen, vacht verzorging en voeding. Ook blijven we voor u klaar staan als er vragen zijn over uw pup of inmiddels volwassen Briard.

Contact
Website: http://www.briardkennelhengelo.nl
Telefoon: 0645203434

Adres
Woonplaats: Hengelo (ov)

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Briardkennel Hengelo is te vinden onder
- Briard fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De leeftijd waarop een teefje voor het eerst een nestje krijgt is afhankelijk van de ontwikkeling van de betreffende teef. Een erg speels en jeugdig teefje zal op latere leeftijd een eerste nestje krijgen dan een vroeg volwassen teef. De minimum leeftijd is tenminste 3 jaar.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
We hebben tot nu toe veel geluk gehad met onze teefjes, allemaal hebben ze HD-A heupen. We kiezen daarbij ook reuen met HD-A heupen. Indien in het buitenland de eisen hoger zijn kunnen we daar van afwijken of eventueel de rontgenfoto's in Nederland laten beoordelen. Honden met HD-C zetten we niet in voor fokdoeleinden. De ouders zijn allemaal getest op nachtblindheid (CSNB). De teefjes krijgen voor de dekking nog een uitgebreid oogonderzoek (ECVO). Alleen als ze vrij zijn van alle oogaandoeningen mogen ze gedekt worden. Alle ouders hebben een gedragstest ondergaan op volwassen leeftijd en voldoen aan de rasstandaard van de Briard.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Alle pups worden vanaf 14 dagen op wormeitjes onderzocht en indien nodig ontwormt. Het kan dan ook zijn dat ze meer ontwormt worden dan om de 14 dagen of juist minder. De pups worden met 6 en 9 weken getiterd (test op aanwezigheid van antistoffen). Indien er niet voldoende antistoffen zijn worden ze ingeënt. Bij de 2e test krijgen we een advies mee. Deze testen zijn officieel erkend en onderdeel van het hondenpaspoortje. Alle puppen krijgen een karaktertest met 7 weken. Alle puppen krijgen tussen de 6 en 7 weken een echografisch onderzoek naar Ectopische Ureten.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Week 6 t/m 8 zijn drukke weken voor de pups, om die reden gaan ze met 9 weken weg. Dan is er nog een week tijd om in een vertrouwde omgeving tot rust te komen en samen met de mama tijd nemen om nog activiteiten te ondernemen.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
We fokken gemiddeld 1 nest per jaar.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien in huis op. Beetje bij beetje krijgen ze meer ruimte tot hun beschikking. Dit is per nest weer anders. We gaan mee met de ontwikkeling van het betreffende nestje. We werken volgens de protocollen van 'Puppy Culture'. (voor meer informatie hierover: www.puppyculture.com)

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Briardkennel Hengelo
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Briardkennel HengeloBriardkennel HengeloBriardkennel Hengelo

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Briardkennel Hengelo

04-10 Briard pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^