Fokker vermelding van O'Conloch

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: O'Conloch
Beschrijving: Sinds 1984 fokken wij Ierse setters in de O'Conloch kennel. Tot nu werden zeven nesten geboren. In 2015 verwachten we het achtste nest, nu van onze rode Ierse import Summertime Lady. Het gaat om een outcrossnest. Doel is een gezonde toekomst van de roodwitte Ierse setter mogelijk te maken. Op termijn wordt het voortbestaan daarvan in gevaar gebracht door voortgaande inteelt. De vader is de roodwitte Pallas Green Ike Turner (Marley). Deze combinatie is goedgekeurd door de Irish Kennel Club en nationale organisaties. In de toekomst zijn er weer nesten gepland van rode Ierse setters. Wij willen een gezonde, sportieve setter die een fijne gezinshond is maar het oorspronkelijke werk ook aankan en oogt als de sterke, sportieve setters van weleer zonder modefratsen. Lady is sinds decennia 's lands enige hoog voor veldwerk gekwalificeerde Ierse setter die ook 1 uitmuntend scoorde op show. Ze was met haar kennelmaatje Ceasar de nationale selectie voor de EK 2015 in Frankrijk. Ceasar is beste jonge werkende Ier van ons land van 2014, Lady is dat bij volwassenen de laatste jaren. Beiden schitterden in 2015 in de media van De Telegraaf tot De Jachthond. Verder verblijven in de kennel senior Giulla Redskin O'Conloch en de jonge Amerikaanse import Redwing Last Apache Standing, kleindochter van onze naar de VS geexporteerde Fiona O'Conloch. We hebben een puppyhol in de woonkamer en afgerasterd terrein voor de setters buiten in de eeuwenoude gerestaureerde boerderij 't Walgien in Broekland (Overijssel)met zeer ruime maar kleinschalige opvangmogelijkheden waaronder buiten en binnenkennels. We trainen onze honden zelf, van G&G tot en met veldwerk op internationaal niveau. Onze setters zijn over de hele wereld verspreid.

Contact
Website: http://www.iersesetter.com
Telefoon: 0570-532063

Adres
Woonplaats: Broekland

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

O'Conloch is te vinden onder
- Ierse rood witte Setter fokkers
- Ierse Setter fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Summertime Lady is een import uit Ierland. Ze kwam als pup in 2011. Ceasar is haar maatje, hij arriveerde het jaar daarop. Beiden werden snel de top van de werkende setters in ons land. Weer een jaar later kwam Redwing Last Apache Standing uit de VS aangevlogen. Dit jonge drietal is onze toekomst voor de rode Ierse setter. Daarnaast verlenen we medewerking aan het outcrossprogramma om Ierse roodwitte setters een gezonde toekomst te geven.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouders zijn getest op onder meer PRA 1 en 4, heupdysplasie en CLAD, uitslag vrij.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Pups worden getest op alle voor het ras relevante zaken en krijgen alle inentingen.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Acht tot negen weken

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Gemiddeld tot nu eens in de vier jaar.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien op in een speciaal daarvoor gemaakt puppyhol in een woonkamer.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met O'Conloch
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^