Fokker vermelding van Steady Cherryborders

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Steady Cherryborders
Beschrijving: WIj zijn Jan Legemaate en Gabrielle de Koning en wonen in Arkel, een dorpje in de Alblasserwaard (Zuid-Holland) Onze border collie kennel bestaat op dit moment uit 4 honden: 3 teven en een reu. Inmiddels 3 generaties (oma, moeder, dochter) en (dek)reu Pride is ook een zoon van Caithy, de teef waar het allemaal mee begonnen is, maar heeft een andere vader. Negen jaar geleden kwam de eerste border collie in ons leven; we waren meteen verslaafd aan dit ras ! De combinatie van een hoge intelligentie en grote " will to please " maakt een border tot een ideale werk/ sporthond. Een vriendelijk en evenwichtig karakter kan ervoor zorgen dat een border collie ook in de dagelijkse omgang en in huis de perfecte hond is...mits hij of zij een goede en consequente opvoeding krijgt! Inmiddels hebben we ons droomhondje, Aislinn ( betekent ""droom/inspiratie") en afkomstig uit ons eerste zelfgefokte nestje. Het zou een eenmalig nestje zijn, maar aangezien ook de andere 8 pups zijn uitgegroeid tot gezonde, vrolijke, sociale en mooie honden en omdat we graag tijd en aandacht willen besteden aan een nestje, zijn we van plan af en toe te fokken. Inmiddels voldoet onze reu Pride aan de richtlijnen van het verenigingsfokreglement van de Border Collie Club Nederland (BCCN) en is hij beschikbaar voor goedgekeurde en geschikte teefjes. Toekomstige hondjes zullen onze kennelnaam: "Steady Cherryborders" dragen: deze naam verwijst naar het begrip "steady" uit het schapendrijven, wat " kalm aan, rustig.." betekent. Bovendien proberen we, door ouderdieren op de juiste karaktereigenschappen te selecteren en te combineren, borders met een zo'n "steady" oftewel stabiel / evenwichtig mogelijk karakter te fokken. " Cherry" verwijst naar de Kersendreef...de straat waar we wonen! We fokken alleen als de omstandigheden het toelaten en dat zal gemiddeld eens per anderhalf jaar zijn. We fokken met sterke, gezonde honden, die getest zijn op erfelijke ziekten en afwijkingen, die bij borders kunnen voorkomen. Een afstamming uit goede, zoveel mogelijk werklijnen, vinden we ook erg belangrijk. Pups groeien bij ons in de huiskamer op en we hechten veel waarde aan de inprentingsfase van de hondjes. We verwachten dat een eventuele nieuwe baas weet wat een bordercollie nodig heeft en deze dus genoeg uitdaging kan bieden! Bij vragen en/of problemen staan we paraat en we zijn ons ervan bewust, dat het soms nodig kan zijn om (onervaren) nieuwe eigenaren te begeleiden. We willen graag op de hoogte gehouden worden door onze pupkopers over de pups, ook af en toe als ze volwassen zijn. Op onze website staat meer info over ons en onze border collies en natuurlijk ook het laatste nieuws over eventuele pups!

Contact
Website: http://www.steadycherryborders.webnode.nl
Telefoon: 0183564315

Adres
Woonplaats: Arkel

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Steady Cherryborders is te vinden onder
- Border Collie fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Inmiddels hebben we 2 nestjes gefokt met Caithy (NOYTCB Be Treasured), bij het eerste nest was ze 2 jaar en zij zal haar laatste nest waarschijnlijk volgend jaar krijgen als ze bijna 6 is. Haar dochter Aislinn krijgt haar eerste nest eind oktober 2015 en ze is dan twee en een half jaar oud.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
We fokken alleen met honden die de vereiste gezondheidstesten, met positief resultaat, ondergaan hebben. Dus heuptest met A als resultaat, oogtest moet vrij zijn en wordt ieder jaar herhaald tot een leeftijd van 5 jaar, CEA/CL , TNS, IGS (in ieder geval 1 van de ouders vrij door DNA-test of vrij door vererving en de ander ook het liefst vrij of eventueel drager). Daarnaast hebben de ouders meestal ook de aanlegtest afgelegd en een rapport van de Functioneel Exterieur keuring van de BCCN ( Bordercollieclub Nederland).

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
Pups worden op 2,4, 6 ( en 8 ) weken ontwormd. Ze worden gechipt als ze ongeveer 6 weken zijn door de Raad van Beheer en krijgen later hun stamboom. Op een leeftijd van 6 weken krijgen ze hun puppy enting. Ontvlooien doen we als dat nodig is.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Tussen 7 en 8 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Als de omstandigheden het toelaten... ongeveer eens in de anderhalf jaar.

Hoe en waar groeien de pups op ?
In de woonkamer; werpkist in huiskamer, erna ook in puppyren in kamer en los in huis ( als we erbij zijn) en evt even buiten . Rond 4 of 5 weken spelen op grasveld in de buurt en socialisatie buitenshuis ( mee aan een riempje, mee in de auto, naar een tuincentrum, verzorgingstehuis, kennismaken met andere honden, mensen, kinderen, dieren ( oa paarden), enzv.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Steady Cherryborders
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

Foto's

Steady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady CherrybordersSteady Cherryborders

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van Steady Cherryborders

21-01 Border Collie pups
18-10 Border Collie pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^