Fokker vermelding van Si Lleodie

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Si Lleodie is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Dit betekend dat wij vinden dat Si Lleodie een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid.
De HondenPage kan het aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Si Lleodie
Beschrijving: Ik heb een Leonberger teef Sill (sep 2009) waarmee ik ga fokken. Ik ben lid van en wil gaan fokken volgens de regels/richtlijnen van het fokconvenant van de rasvereniging (LHCN). Sill heeft alle keuringen die de rasvereniging eist. Ik heb gewacht met het dekken tot het moment dat Sill uitgegroeid was en geestelijke volwassenheid heeft bereikt (bij de fokvereniging mag er gefokt worden vanaf 24 maanden). Wat ik denk toe te kunnen voegen aan het ras Leonberger: Ik heb Sill gekozen op de gezondheid in de testresultaten, waarbij gekeken is naar zowel de ouders als de (verre)voorouders, helaas is dit door het geringe aantal Leonbergers moeilijk tot ver terug in de lijn gezond te hebben, dit is in haar lijn goed gelukt. Door haar goede/gezonde lijn zal dit een aanwinst kunnen zijn voor het ras. Ik ga haar laten dekken door een reu die qwa lijn goed op haar aansluit met de hoogst mogelijke gezondheid, tot ver in de lijn. Bij mij staat gezondheid nummer 1, karakter nummer 2 en uiterlijk is mooi meegenomen. Verder ben ik van mening dat de begin weken van een pup een fundamenteel deel uitmaken voor een goede stabiele basis, hierin wil en kan ik de pups optimaal begeleiden. De puppykopers wil ik dermate selecteren en begeleiden met als doel stabiele gezonde Leonbergers met een gezonde lijn door te kunnen zetten. Dit wil ik realiseren door: Een contract te laten ondertekenen waarbij verboden wordt de hond door te verkopen. De puppykopers te verplichten om op puppycursus te gaan waar er met de positieve trainingsmethode wordt gewerkt en waar aandacht wordt gegeven aan de opvoeding. Gratis gedragsbegeleiding aan te bieden. De stamboom persoonlijk bij alle puppykopers afgegeven om zo optimaal de thuissituatie te kunnen inschatten. Ik ben van plan om na alle keuringen een officiële kennelnaam aan te nemen en eind dit jaar/begin volgend jaar Sill te laten dekken.

Contact
Website: http://www.leonbergerfokker.nl
Telefoon:

Adres
Woonplaats: Helmond

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Si Lleodie is te vinden onder
- Leonberger fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Sill is geboren op 20-09-2009 Sill is grappig, eigenwijs, lief, sociaal, stabiel, zorgzaam en betrouwbaar.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouders hebben alle alle keuringen volgens de regels/richtlijnen van het fokconvenant van de rasvereniging, zoals HD A-ED VRIJ-LPN NN(vrij)-Extrieurkeuring( geslaagd)-gedragstest(geslaagd)-Ogen (PRA vrij, Ectro– en Entropionvrij, Cataractvrij)

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups krijgen alle testen volgens de regels/richtlijnen van het fokconvenant van de rasvereniging (zoals wormkuren, entingen, chip ed)

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
De pups mogen het nest verlaten op 8 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Ik fok zeer kleinschalig, Sill is momenteel mijn enigste teef waar ik maximaal in haar leven 2 nesten mee wil fokken.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien in huis (woonkamer) op. Aan het huis is een serre gemaakt speciaal bedoeld als speelkamer/socialisatieruimte) voor de pups als ze groot genoeg zijn (vanaf 4 weken). Verder verblijven ze gedurende de gehele periode in de woonkamer.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Si Lleodie
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Momenteel kunnen leden geen commentaal en berichten plaatsen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^