Fokker vermelding van de La Vallée du Doux

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: de La Vallée du Doux
Beschrijving: De la Vallée du Doux is een kennel in Frankrijk. Ik heet Hanke Distel , ben Nederlandse en woon in Frankrijk ( 150 km ten zuiden van Lyon). Ik fok schapendoezen sinds 1991. Ik heb 2 schapendoezen die bij mij wonen en ook nog een aantal die ik heb 'geplaatst' als fok/showhond bij familie en vrienden. Bij La Vallée du Doux dus geen kennels ; al 'mijn' honden leven als gezelschapsdier in huis en krijgen de individuele aandacht en zorg waarvan ik vind dat een hond die nodig heeft. De honden waar ik mee heb gefokt blijven nadat ze te oud zijn om puppies te krijgen gewoon in hun eigen huis wonen.

Contact
Website: http://www.schapendoes.fr
Telefoon: +33 (0)628249502

Adres
Woonplaats: Baix , Frankrijk

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

de La Vallée du Doux is te vinden onder
- Nederlandse Schapendoes fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
De honden waar ik mee fok zijn in Frankrijk en zo mogelijk ook in Nederland goedgekeurd om mee te fokken. De minimum leeftijd waarop een teefje een eerste nest krijgt is 20 maanden. De maximum leeftijd is tot 8 jaar.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ouders zijn allemaal onderzocht op oogziektes (onderzoek naar verschillende oogafwijkingen door een oogspecialist + DNA bepaling voor het al of niet drager zijn van Progressieve Retina Atrophie). Alle honden waar ik mee fok zijn vrij van de onderzochte oogafijkingen .

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups worden tijdens de eerste puppie inenting door de dierenarts onderzocht op skelet afwijkingen, hartruis, oren, tanden, navelbreuk etc. Ze krijgen een gezondheidsverklaring. Pups met een eventuele afwijking welke niet de gezondheid van de hond zelf in de weg staat ( bijv. knikstaart of overbeet ) worden voor de helft van de prijs verkocht. Met deze honden mag niet worden gefokt.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Vanaf 8 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
1 à 3 per jaar

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups worden in huis geboren. Vanaf dat ze 5 weken zijn hebben ze dag en nacht de mogelijkheid naar buiten te gaan om hun behoefte te doen. Wij wonen en werken op een camping dus de puppies krijgen heel veel aandacht als ze overdag buiten zijn.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met de La Vallée du Doux
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

Foto's

de La Vallée du Douxde La Vallée du Douxde La Vallée du Douxde La Vallée du Doux

Fokker Uitslagen

Geen uitslagen gevonden !
Wat betekend dit ? De fokker heeft er voor gekozen om de uitslagen van de testen niet te publiceren op de HondenPage. Controleer daarom zelf, bij het eerste bezoek aan de fokker, de uitslagen van de test. Een goede fokker zal dit ook uit zichzelf aanbieden !

Puppy advertenties van de La Vallée du Doux

25-07 Nederlandse Schapendoes pups


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^