Fokker vermelding van Salty Sand's

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Salty Sand's
Beschrijving: Salty Sand's is een kleine whippetfamilie in Den Helder, Noord-Holland. Onze whippets doen hun kennelnaam eer aan en rennen dagelijks langs de zee in Den Helder, want voldoende vrije beweging is belangrijk voor dit ras. Daarna bezetten zij vanzelfsprekend de beste plekjes op de bank. Wij showen en coursen met onze whippets en fokken af en toe een nestje, volgens de regels van de Raad van Beheer voor de kynologie in Nederland en de Nederlandse Whippet Club. Dit houdt o.a. in dat de ogen van de ouderdieren worden onderzocht op erfelijke oogziekten, en dat wordt voldaan aan criteria met betrekking tot het welzijn, de gezondheid en het karakter van de ouderdieren en de pups. Daarnaast laten wij altijd het hart van de ouderdieren onderzoeken op erfelijke afwijkingen. Onze nestjes worden uiteraard in de huiskamer geboren en grootgebracht en de pups worden liefdevol en zeer uitgebreid gesocialiseerd. Wij maken altijd eerst persoonlijk kennis met toekomstige pupeigenaren voor zij op de lijst voor een pup komen. Wilt u gewoon eens meer weten over ons heerlijke ras? Volgt u dan ons weblog; hierop verschijnen wekelijks artikelen, over zowel het wel en wee van onze eigen whippets als over de whippet in het algemeen.

Contact
Website: http://saltysands.wordpress.com/
Telefoon: 0223610131

Adres
Woonplaats: Den Helder

Stamboom

Deze fokker heeft aangegeven altijd met honden te fokken die een stamboom hebben. Vraag hier gerust naar bij uw bezoek aan deze fokker !

Hondenrassen

Salty Sand's is te vinden onder
- Whippet fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Wij hebben vier generaties teefjes in huis en fokken met iedere generatie maar één nestje. Voor ons is schoonheid alleen maar een streven, maar een goed karakter een vereiste. Wij fokken uiteraard alleen met gezonde honden.

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
De ogen worden getest op erfelijke oogziektes en er wordt een echo van het hart gemaakt. Wij fokken volgens de regels van het fokreglement van de Nederlandse Whippet Club.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pups worden op de leeftijd van zes weken ingeënt en uitgebreid onderzocht door de dierenarts. Daarnaast worden ze vanaf de leeftijd van twee weken iedere veertien dagen ontwormd, tot zij het nest verlaten. Op de leeftijd van 6 à 7 weken nodigen wij iemand uit die de karakters van de pups test.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Op de leeftijd van 8 weken.

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
Wij fokken maar ééns in de paar jaar een nest, omdat wij altijd zelf een pup willen aanhouden en tegelijkertijd een beperkt aantal whippets willen hebben zodat wij hen optimaal aandacht kunnen geven.

Hoe en waar groeien de pups op ?
De pups groeien op in onze huiskamer en tuin, en wij besteden uitgebreid aandacht aan hun socialisatie (CD's met vuurwerk, onweer en andere harde geluiden, bezoek van kinderen, katten en honden van andere rassen etc.). Wij betrekken de a.s. pupeigenaren waar mogelijk ook bij de socialisatie. Vanaf de leeftijd van 5 weken gaan de pups af en toe mee in de auto om op een veilig groen plekje de natuur te verkennen, zodat zij het auto rijden gaan associeren met leuke gebeurtenissen en later steeds met veel plezier in de auto stappen.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Salty Sand's
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

Foto's

Salty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand'sSalty Sand's

Fokker Uitslagen

fokker Geen naam (jpg)

Puppy advertenties van Salty Sand's

Nog geen puppy advertenties gevonden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^