Mijn HondenPage fokkers status

Richtlijnen voor fokkers op de hondenpage

HP is voorstander van verantwoord fokken. Om deze reden is het alleen voor door HP goedgekeurde fokkers toegestaan om te schrijven over dekking, dracht en hun nestje pups. Deze goedgekeurde fokkers zijn te herkennen aan het HP fokkeurmerk. Achter hun profielnaam vind je een ster (zilver of goud of rood)

Mijn status snel bekijken

Helaas, je hebt geen fokker status !

Helaas, je hebt nog geen fokker vermelding op de hondenpage aangemaakt. Voordat je een beoordeling van je fokbeleid aan kunt vragen moet je eerst een vermelding aanmaken.Hoe krijg je een HP keurmerk?
Dit keurmerk kan je aanvragen bij het Moderatorteam. Wanneer je in het bezit bent van een fokkerspagina op HP zie je rechts op de pagina de optie "fokbeleid laten keuren" Wanneer je hier op klikt krijgen wij automatische deze aanvraag binnen.

Voor kopers, wat betekend het keurmerk ?
Het keurmerk beteket dat wij denken, op basis van de informatie die wij hebben dat deze fokker een goede fokker is. Toch willen wij je op het hart drukken om altijd goed op te blijven letten, kritische vragen te stellen en je eigen verstand en gevoel te gebruiken. Een goede fokker zal je hierbij altijd helpen en kritische vragen niet uit de weg gaan !

Wat is er nodig om het keurmerk te kunnen krijgen?
De volgende punten hebben wij nodig om de HP goedgekeurde fokker status toe te kennen
-Een volledig ingevuld fokkersprofiel
-Inzage in de uitslagen van de erfelijkheidstesten
-Inzage in de stamboom

Goud of zilveren status ?
De gouden status geven wij aan fokkers die wij al langer kennen. Een zachte richtlijn is hierbij dat je 2000 doggies hebt verzameld in het forum. Zo hebben wij de kans gekregen om jou te leren kennen.
Als je dat niet hebt kom je in aanmerking voor een zilveren status. De zilveren status geven wij aan fokkers waar wij wel in geloven maar nog niet genoeg ervaring mee hebben. Het is de bedoeling dat je van zilver naar goud gaat door mee te doen op het fokkersforum en jouw ervaring te delen.
De rode status geven wij alleen in speciale situaties. Als iemand niet echt een fokker is maar toch bijzondere kennis heeft. Bijvoorbeeld een (student) dierenarts of iemand die op een andere manier veel ervaring of kennis heeft opgedaan met het fokken van honden.

Wat voor erfelijkheidsonderzoeken stellen wij verplicht?
Wij hanteren de regels omtrent erfelijkheidstesten van de rasvereniging van het ras waarmee wordt gefokt. Aangezien niet iedere rasvereniging even streng is met de eisen die ze stellen hebben wij daar een kleine aanvullling op
*grote rassen minimaal HD en ED
*kleine rassen minimaal Syringomyelia en Patella Op het moment dat het gaat om een kruising willen wij dus dat er erfelijkheidstesten zijn uitgevoerd die in beide rassen kunnen voorkomen.

Hoe werkt het fokkersprofiel?
Op het fokkersprofiel staan 6 vragen. Deze hebben te maken met de fokwijze, en de wijze van verzorging van de ouderdieren en pups. Het is noodzakelijk dat deze 6 vragen worden beantwoord. Wanneer deze niet zijn ingevuld zal de fokkers/puppyvermelding automatische worden verwijderd.
Daarnaast is er ruimte om foto's te plaatsen, reacties te geven, en de uitslagen van de erfelijkheidstesten te uploaden.

Hoe kan je de uitslagen aan ons laten zien?
Je kan de uitslagen inscannen en plaatsen in je fokkersprofiel. Wanneer je liever niet heb dat deze gegevens online staan kunnen wij deze verwijderen nadat we de uitslagen hebben bekeken. Een link naar bijv een eigen website waarop de uitslagen zijn terug te vinden is ook in orde.

 

Fokker vermelding

Je hebt nog geen vermelding als fokker op de HondenPage gezet. Op de HondenPage kun je jezelf gratis als fokker vermelden. Klik hier om een gratis fokker vermelding toe te voegen.

Fokker foto's

Voor fokkers en kopers

De HondenPage wil graag goede fokkers helpen om een zo goed mogelijk baasje te vinden voor hun pups. Op de fokker sectie van de HondenPage kun je een gratis advertentie plaatsen. We vragen fokkers zo veel mogelijk informatie te geven zodat een klant een zo goed mogelijke keuze kan maken.
Richtlijnen voor fokkers op de HondenPage

Potentiele kopers willen wij graag adviseren deze pagina's over fokkers door te lezen:
Broodfoksignalen
Checklist goede fokker
De Aanschaf van een Hond
Verschil oepsnestjes en pretnestjes

Een puppy kopen

Veel goede fokkers werken met een wachtlijst. Daarom vind je hier een overzicht van de fokkers die zich op de HondenPage hebben aangemeld per ras. Als je geinteressert bent in een fokker dan kun je op de persoonlijke pagina van de fokker contact opnemen en je vragen stellen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^