Erfelijk HD?

Ik heb 4 chihuahua.s allen teefjes.
Eind juli brak er een hectische tijd aan. Ik kreeg mijn moeder thuis plus haar twee chihuahua,s reutjes. Nu komen ze heel vaak dus geen probleem, altijd dolle boel. Mijn moeder werd ziek, heel ziek. Opgehaald met ambulance en 10 dagen in het ziekenhuis. Dus ziekenhuis in en uit voor mij en 6 hondjes thuis. Op een gegeven moment merkte ik dat 2 teefjes van mij steeds gewillig met de staart opzij voor de reutjes staan. Vond  het vreemd wat had niets van loopsheid gemerkt.
Maar ja om alle risico's uit te sluiten, mannetjes en vrouwtjes constant gescheiden gehouden.
Wilde best wel een keer een nestje van één van mijn chi,s maar niet van deze reutjes, Ëen reutje heeft HD terwijl hij duur met stamboom werd gekocht.!!!
Nou ja jullie raden het al........ Sta eten voor de hondjes klaar te maken en draai mij om en zie een teefje en hét reutje gekoppeld staan. Noem het maar STOM, want dat vind ik ook!! Maar ben zooooo oplettend geweest al die tijd en dan.......Hebben ca 10 minuten vast gestaan.  Ben echt een nitwit, weet niet hoe groot de kans op dracht is? Naar mijn idee kan ze echt niet lang loops zijn geweest want heb eerder niets gemerkt. Maar stel dat mijn hondje wel zwanger blijkt? Moet ik het dan weg laten halen???? Ik moet er echt niet aan denken........... Wat is de kans dat een teefje pups krijgt met hd?? Volgens de fokker van de reu, snapt hij er niets van en is het echt bijna onmogelijk dat zijn reutje HD heeft. Nou heb röntgenfoto's laten maken en de heup zit niet goed in de kom en knieschijfje zat scheef.
Het is nu ca 23 dagen geleden en rust is weder gekeerd. Ma uit het ziekenhuis en met hondjes naar eigen huis. Ik zie/merk zelf niet veel aan mijn hondje. Afwachten en dan onderzoek/echo doen en stel dat?????????

Deze vraag is nog niet beantwoord

Nog geen antwoord gegeven !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^