Bevalling 1e nestje van Duitse Herder Ayla

Dogboek > Bevalling 1e nestje van Duitse Herder Ayla

Misschien kennen jullie me, en tot mijn schande moet ik opbiechten dat ik alleen erg fanatiek ben op hondenpage als we een nestje hebben ...sorry daarvoor;-) En vandaag heeft Ayla, de dochter van Kaily een nestje gekregen Kaily is nu bijna 7 jaar en Ayla 3. 

Ik ben zo ontzettend opgelucht dat ik mijn eigen gevoel gevolgd heb! Bij Kaily waren het super lange bevallingen en de laatste was een drama omdat de dienstdoende DA, tja het was natuurlijk weer met Pasen...., weigerde me te laten komen bij hen in de nacht...ze zei zelfs 'je haalt me uit m'n slaap' tjonge, je kon me niet woester krijgen....maar goed, dat hebben we allemaal overleefd. Maar wel door schade en schande wijs geworden, want daardoor 5 dode pups. Uiteindelijk heeft ze wel oxitocine toegediend gekregen, en nog 1 pup was te redden van het grote nest. 

Maar ja, zoals gezegd, een gewaarschuwd mens telt voor 2 en ik was dus nu goed voorbereid. Dat gebeurde me niet nog eens. Ik heb nu gelukkig zelf oxitocine meegekregen van de DA (een andere) en vannacht om 3u brak de waterblaas. En om 7u kwam de eerste pup. Er waren er 3 in stuitligging en toen de bevalling stagneerde, ontdekte ik dat een grote reu de 'ingang blokkeerde'. Dus daar moest ik Ayla ook bij helpen. Hij lag dwars letterlijk en figuurlijk. 

En uiteindelijk zijn er 7 levende pups geboren en gelukkig geen enkele dode pup. Ondanks loslatende placenta's etc. Op dit moment kan er nog 1 pup komen, maar dat is niet helemaal zeker, en no 2 placenta's moeten eruit. En wat ben ik trots op onze Ayla! Ze heeft het super gedaan en het gaat goed met haar en de pups.

Door honden page profiel ElisaElisabijna goedgekeurde fokker op 07 juni om 20:43 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Bevalling 1e nestje van Duitse Herder Ayla

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Elisa:
Bevalling 1e nestje van Duitse Herder Ayla


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^