erg speciaal zo'n teckel

Dogboek > erg speciaal zo'n teckel

Wij hebben een langharige teckel al bijna twee jaar.
Ze is niet erggroot maar een super groot karakter!
Ik wil een paar dingen vertellen over haar karakter.
Teckels staan er al om bekent dat ze eigenwijs zijn, en dat maken wij mee ook.
Om zomaar een voorbeeldje te geven:
Als we haar eten geven. Ze ligt bijna altijd op de bank scuin tegenover haar etensbak. Als je haar roept gaat ze eerst recht voor dr etensbak zitten op de bureaustoel. daar kijkt ze hoe je het eten voor haar klaar maakt. Als je het eten dan voor dr neerzet en je roept haar dan likt ze dr bek af mar blijft gewoon liggen. Daarom moeten wij: 'voorgrommen'.
Als je dat doet dan springt ze van de stoel af en gromt en eet. Maar als je dat niet zou doen dan zal ze niet eten hoor!
Wat ook een leuk trekje van Tascha is, is dat wanneer onze kat (een rode kater) naar binnen wil door het luik of door de deur die wij open doen, dan gat Tascha uitdagend voor hem liggen. Als de kat dan naar binnen sluipt. blijft ze nog steeds liggen, maar wanneer de kat vlak bij haar is, dan rent ze er achter aan tot de kat op de tafel of een ander hoger gelegen plekje springt.
Maar ook is ze erg slim. Ze merkt het wanneer ze naar de dokter moet. en wanneer je opde parkeerplaats staat, dan krijg je haar bijna niet binnen. Terwijl ze er ooit alleen maar een prikje heeft gehad en een snoepje.
Ze heeft ook een leuk speelhondje in de buurt. Omdat ze een beetje klein is wil ze niet erg graag met grote honden spelen. Het kleine bastaardje een leuk speels sportief grijs hondje heet Pino.
Als we het hondje buiten langs zagen komen riepen we altijd: PINO!! daaar issie! Maar nu kunnen we niet eens meer praten over het hondje pino of ze rent al naar de duer.Toen begonnen we het hondje maar: haar vriendje te noemen. Maar ook dit had ze al heel snel door.
Dit soort zelfde heeft ze ook met de ijsboer.
Mijn broer wilde voor zijn feest op een boerderij de ijsboer vragen. Daarom gingen hij,mijn vader en Tascha IN de ijskar naar de plek toe. Blijkbaar heeft ze het daar zo leuk gevonden en die heerlijke geuren geroken van wafels en ijshoorntjes, dat wanneer er tingelingeling door de straat klinkt ze ook al niet te houden is.Ook het woord ijsboer kun je mar beter vermijden.
Teckels zijn ect leuke honden, zeker als je een hond wilt die niet zo braaf is. Het is erg leuk om te zien hoe ze oever bepaalde dingen denkt.Je ziet haar denken: Zal ik komen of niet? Zal ik gaan spelen of niet? Zal ik luisteren of niet?Ze kan je op straat ook erg voor gek zetten. Maar gelukkig doet deze hond dat niet zo erg. Maar de teckel van mijvader was heel eigenwijs. bijvoorbeeld: je loopt met hem op straat en ze volgt je heel netjes. Maar als er iemand aankomt (ja echtwaar hoor!) dan staat ze stil en wil opeens de andere kant op lopen. En doet alsof je haar /hem iets verschrikkelijks aandoet!Maarze zijn ook zooo verschrikkelijk leif en aanhankelijk. Misschien is Tascha een uitzondering,maar als we in het bos lopen en ze loopt los dan loopt ze iook te herderen. Is iedereen er? missewn we niet iemand?
Ook 's avonds thuis. Ze gaat niet naar boven of slapen voordat we alle vier thuis zijn. En ze is ook sportief. Ze zwemt graag en rent en wandelt heel graag. Ook in Frankrijk in de bergen of aan zee. Het is een geweldige hond.

Door honden page profiel mayamaya op 19 juli om 16:09 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Tascha

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij erg speciaal zo'n teckel

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van maya:
erg speciaal zo'n teckel


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^