Nona, ons probleem hondje :p

Dogboek > Nona, ons probleem hondje :p

Ons Nona is ondertussen 3 jaar en we zijn zo blij dat we na onze vorige hond, tas-tout, toch een nieuw hondje hebben binnengenomen. Onze vorige hond, een golden retriever, zat altijd buiten maar hebben we moeten laten gaan op zijn 14jaar doordat hij gewoon op was.. Een 2-tal weken voor we hem hebben laten gaan zagen we al dat hij slechter werd.. Hij kreeg meer last van zijn heupen (bekend bij golden retrievers) en in zijn laatste week had hij ook plots een epilepsie-aanval gekregen, de dierenarts was gekomen en het was terug in orde maar de week erna, vonden we hem dubbel zo erg in zijn mand :'( Terug een epilepsie-aanval en deze keer erger.. we hebben hem binnen gehaald zodat hij in de warmte van ons huis kon zijn en we hebben de dierenarts gebeld en ik ben niet van zijn zijde geweken die dag.. We zagen dat hij ergens anders zat, zijn ogen dof en de aanvallen bleven.. De dierenarts zei dat hij niet veel meer zou kunnen doen dus hebben we besloten om hem te laten gaan want we wouden niet dat hij zou blijven lijden.. Iedereen nam afscheid maar ik bleef bij hem tot het einde.. :'( Ik had zo een band met hem.. Maar hij is nu op een mooie, pijnloze plaats en waakt nog altijd over ons.. 

Vanaf het afscheid was niet zeker of er terug een hond in huis zou komen maar na lang zagen mochten we er 1 :-)  én die mocht binnen! :-D 
En ons oog was gevallen op een labrador, ons Nona ♥
Vanaf dag 1 waren we verliefd op haar :-) 
Ze is zo hard gegroeid sinds haar eerste dag :p we kunnen nog altijd niet geloven, als we haar zien op haar 1e foto, dat is ons nona toch niet :p zo gegroeid!

Maar toen ze bijna 3 was werd ze schijnzwanger.. :( Naar de dierenarts en medicatie.. Hierna was ze ervanaf maar een aantal weken/maanden erna had ze terug iets.. Een huidinfectie.. Een dure bedoening.. Maar! De behandeling werkte en ook hier was ze na een 20-tal dagen vanaf.. Tijdens die consultatie hebben we ook haar schijnzwangerschap besproken want eenmaal dat honden dit 1 keer geweest zijn kunnen ze het sneller terug worden.. Daarom haar sterilisatie vastgelegd :-) In de tussentijd ontdekten we ook dat Nona haar staart héél raar droeg.. Ze kwispelde bijna niet, at weinig, .. Dit op deze website bevraagd en dan kwamen we samen uit op de Cold Water Tail.. Normaal werd ze deze ochtend gesteriliseerd... Jammer genoeg werd dit verpest doordat ze terug schijnzwanger was.. Donderdag had ik dit opgemerkt dat ze nestjes wou maken dus op een tepeltje geduwd en ja hoor! er kwam al witte vloeistof uit.. Gebeld naar dierenarts, als ze tegen zaterdag nog schijnzwanger zou zijn, dan moest de sterilisatie worden uitgesteld want bij de sterilisatie worden veel hormonen weggenomen.. Dit betekende ook de hormonen die een schijnzwangerschap stoppen en hierdoor zou ze dus een langere schijnzwangerschap ondergaan en dit werd niet aangeraden.. 

We hebben haar afspraak laten staan maar dit omdat ze terug rode uitslag had op haar buik en ik vreesde al voor dezelfde huidinfectie en ja, vanmorgen werd dit bevestigd door de dierenarts.. 

Waarschijnlijk is ze aan iets allergisch dat buiten is, niet makkelijk dus! Waarshijnlijk door een luis (ookal is ze behandeld, een luis kan 4u overleven als ze behandeld is dus op die tijd kan er een reactie ontstaan) of door gras.. Wanneer ze gesteriliseerd word gaan ze ook bloed afnemen, 2 vliegen in 1 klap en direct wat dingen testen.. Ook raadde ze een shampoo aan, voor honden die allergieën hebben en hierdoor zouden we het ook wat kunnen tegenhouden.. Ofwel zullen we haar in periodes voor heel haar leven antibiotica moeten geven want anders zal de huidinfectie hoogstwaarschijnlijk steeds blijven terugkomen..

Terug antibiotica, geen cortisone omdat ze gesteriliseerd ging worden. Ze moet nu 10 dagen antibiotica nemen voor haar huidinfectie en dan nog een medicament voor haar schijnzwangerschap.. Haar Cold Water Tail is ondertussen ook terug helemaal genezen en ze kwispelt terug héél veel en haar staart is weer mooi recht :-)

Ook hebben we een nieuwe afspraak voor haar sterilisatie vastgelegd, 4januari!! :-D

Uiteraard zal ik hierover iets laten weten hoe het geweest is!! :-)

Wat zouden jullie kiezen, een kraag of een pakje?
Waarom? Voordelen en nadelen? 

PS: we noemen haar ons probleemhondje aangezien ze op korte tijd al wel wat gehad heeft :p

Door honden page profiel MariekeMarieke op 21 december om 14:34



ooh, ik las je datum oepss

een kraag dat is veel beter dan een pakje een pakje is heel vervelend voor een hond het is warm en het is onhandig een kraag is handig omdat het is misschien een paar dagen vervelend en daarna niet meer mijn hond is gekrasteerd en we hebben hem ook een kraag omgedaan super handig

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Nona

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Nona, ons probleem hondje :p

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Marieke:
Nona, ons probleem hondje :p


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^