2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...

Dogboek > 2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...

Hallo,
Mijn naam is jolien en ik ben het baasje van twee siberische husky's, Darco (een reu) en Dinka (een teefje).
Darco is reeds 2 jaar bij ons, hij is sinds hij pup was bij ons, Dinka is sinds 3 maand geleden door ons geadopteerd uit het asiel. Dinka is bij ons gekomen graatmager en was volledig ondervoed, haar vorig baasje keek niet meer naar haar om en heeft haar achtergelaten.
Wij hebben na lang overleg besloten om voor Darco een speelkameraadje in huis te halen en we wouden het liefst een asielhond een tweede kans geven.
Laat me eerst Darco onze reu eens beschrijven;
een zachte,speelse husky die alle commando's volgt die we hem geven. Is altijd tevreden en ondanks soms het moeilijke karakter ( wat typisch is aan husky's) het toch het heel goed doet bij ons.
Maar we merkte dat wandelingen niet meer voldoende voor hem was en dat hij steeds treurde.. toen vrienden van ons kwamen met hun husky's fleurde Darco helemaal op. Vandaar de keuze om hem een vriend(innet)je te kopen.
Dinka doet nu sinds een maand niet anders dan janken, ga je er mee wandelen dan is ze stil. Maar als je thuis komt jankt ze opnieuw, ze speelt niet meer, komt niet meer buiten (enkel in de keuken) ..
En wat ik van Darco geleerd heb is dat hij continu buiten wil zijn en hoe kouder het is hoe liever.
Dinka luistert goed naar bevelen maar jankt voor alles en nog wat. Ik heb het gevoel dat je niets goed voor haar kan doen, terwijl Darco zo graag met haar zou spelen..
De eerste weken dat ze bij ons was ging alles goed, maar nu verslechtert haar gedrag alleen maar...:(
wat zo jammer is.. want ze is wel aanhankelijk , maar ze vind gewoon geen rust..
De dierenarts heeft me verteld dat ze kerngezond is maar hij denkt dat er psychisch iets in haar hoofd is, hij heeft me ook gegarandeerd dat er geen traumatische achtervolgingen zouden kunnen zijn..
We hebben ook een gedragstherapeute gecontacteerd en zij denkt dat ze meer beweging nodig heeft, maar we hebben een middelgrote tuin en als we met haar spelen kruipt ze binnen, wandelingen lukt goed maar we kunnen niet 24op24 wandelen met haar...

Iemand raad...?

Door honden page profiel HuskyGirlHuskyGirl op 22 september om 20:59



misschien gaan steppen met hen beide? dan moeten ze samenwerken en zijn ze aan het werk, wat voor husky's erg belangrijk is.

Als je advies wil is het handiger om een topic te openen in het forum ipv een verhaal te tikken in het dogboek

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Dinka

Foto's

2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...
2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...
2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...
2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van HuskyGirl:
2e husky in huis genomen.. van goed naar kwaad...


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^