Gekleurde pups

Dogboek > Gekleurde pups

Zoë heeft voor de tweede maal pups.Om bepaalde ellende over kleurtjes te voorkomen die we de eerste keer hadden tracht ik overal duidelijk aan te geven dat honden toegewezen worden met zes weken als er een puppytest gedaan is door een gedragsdeskundige..
Hoe mooi gevlekt ook, je kunt niet kiezen voor die mooie vlekjes!

Ik dacht dat ik dat aardig duidelijk gemaakt had, ik heb ook een schijthekel (sorry) aan mensen die kiezen voor kleurtjes. Hoe goed ik het ook begrijp dat je een voorkeur kunt hebben, uiteindelijk kies je voor karakter lijkt me.
Maar ja, wie ben ik?

Ondanks mijn overduidelijke statement kwamen de eerste mensen op bezoek, ze wilden een teefje en ik had daar rekening mee gehouden. Ik wil mensen geen reu of teef opdringen, dat kun je kiezen, maar dat betekend wel dat je bij die keuze moet blijven, hoe leuk het andere geslacht opeens ook is!

Nee hoor, meneer en mevrouw zagen de reutjes en waren op slag verliefd op die leuke vlekjes! De teefjes waren vooral maar saai zwart. Ja, dat wisten ze, dat was geen nieuws voor ze.
Maar gut, die reutjes waren toch wel erg leuk, was er niet eentje over?
Nee...
Kregen ze er gewoon dan echt zo maar eentje toegewezen met zes weken?
Ja...

Oh, nou, dan moesten ze er toch nog even over na gaan denken.

Dat laatste is absoluut geen probleem, dát niet.
Maar dat kleurtjes gedoe, toch weer vallen op een kleurtje, wat is dat toch?
Waar is ons verstand gebleven als we een pup zien?

Waarom willen we iets wat we mooi vinden, niet wat goed voor ons is?
Wie kan me dat vertellen?

Door honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker op 26 mei om 17:27Jammer genoeg bent u een uitzondering waar men kan kiezen nad

Ik snap dat het oog ook wat wil, maar dat zou niet de reden moeten zijn om een dier te kiezen.. Als dat kon liepen hier allemaal husky's en akita's en siamese katten: slecht idee dus. Goed dat je ze niet zomaar een hond meegeeft omdat ze het uiterlijk mooier vinden:)

Mensen besteden meer tijd aan het uitzoeken van een nieuw mobiel abonnement en wel of geen en welk toestel daar bij, dan aan het inlezen in de hond... het is niet anders!

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Gekleurde pups

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Zoë de gevlekte:
Gekleurde pups
Dood en leven
Zwangere Zoë
Border collie?


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^