Gytha word een uitdaging.

Dogboek > Gytha word een uitdaging.

Ik heb Ghyta mijn Mechelse herder teefje van 5 jaar oud vanaf november 2014 van een vorig eigenaar.
Die eigenaar deed haar weg omdat hij privé beveiliging zou doen en Ghyta zou niet blaffen naar mensen aan de ketting en ''te sociaal'' zijn met zowel mensen als honden.

Ik schrok erg toen ik ging kijken of er een klik was want het bleek dat ze in de tuin verbleef in een kennel die vol met andere honden klonk en binnen was nog zo'n kennel ze werd binnen gelaten was ze vol energie en kwam me begroeten met likken en aaien en dat soort gedrag, Na een half uur praten gooide de man een balletje door de kamer en ze kwam het terugbrengen en hij pakte de bal uit haar mond nadat ze het commando ''los'' 1 keer negeerde de tweede keer dat hij het balletje gooide en ze wilde weer niet loslaten pakte hij haar halsband beet en slingerde haar zo'n 180 graden rond tot ze met haar heup tegen de muur kwam daarna ging ze zitten en kreeg ze een tik op haar neus.

Ik zal nooit weten wat er echt gebeurt is met haar maar met andere mensen is ze heel relaxed zelfs als ze binnen komen maar zodra er een andere hond in de buurt komt voelt ze dat ze zich groot moet maken en gaat grommen en soms blaffen maar ze gaat er niet op af.
Ook is ze heel bang voor haar nekvel mijn familie kijkt veel Dog Whisperer die show met Cesar Milan en hun radde me aan om ongewenst te corrigeren door haar in het nekvel te pakken en snel weer loslaten maar zodra iemand het probeerde deinsde ze terug en piepte een beetje hetzelfde gebeurde toen ik bukte om iets op te pakken en die riem kwam zachtjes tegen haar achterwerk aan.

Sindsdien woont ze bij mij in mijn appartementje en probeer ik  een band op te bouwen met spelen, knuffelen en wandelen in de afgelopen maanden is ze veel beter gaan luisteren naar commando's, komt lekker bij me zitten als ik tv kijk en zelfs het gedrag met andere honden gaat wat beter.

Ik hoop dat ze op een dag weer een rustige hond zal worden en niet druk hoeft te maken om andere honden of wat dan ook daar zal tijd overheen gaan maar het gaat met kleine stapjes.

Door honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha op 08 januari om 18:20Hoi hoi Las net je verhaal... Hoe gaat het nu met Gytha? Groetjes Mieke

Veel plezier met Gytha !

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Gytha

Foto's

Gytha word een uitdaging.
Gytha word een uitdaging.

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Daan - Gytha:
Gytha word een uitdaging.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^