Ik Rowan

Dogboek > Ik Rowan

Hoi en hallo. Nu zal ik mijn verhaaltje eens vertellen. Anders zit altijd mijn vrouwtje achter haar lappie maar nu mag ik. Vrouwtje zit naast me en kriebelt me met haar nagels door mijn nek.

Ja waar zal ik eens beginnen? Jullie kunnen vast aan mij zien dat ik geen kleine puppie meer ben. Nee ik Rowan ben al een stoere sterke vent. En ik bescherm mijn vrouwtje goed. Soms ben ik het wel niet zo met haar eens, maar goed ... dat laat ik haar dan wel merken. Soms snapt ze me gewoon niet zo goed.

Een leuk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld als we gaan wandelen. Ze doet me die lijn om en dan loopt ze voor mij uit naar buiten. Dat is nog tot daar aan toe maar dan verwacht ze ook nog van mij dat ik naast haar blijf lopen. Ja daaaaaag denk ik dan. Loop jij maar wat harder en achter mij. Ze zegt dan zelf al wel netjes "Volg", en echt waar lieve mensen, mijn vrouwtje kan hartstikke goed volgen. Maar toch is ze niet tevreden want ze trekt me dan wel eens terug naast haar. Maar ja, waarom dan he? Ze zegt het toch al dat ze "volgt". Ik snap niet waar ze zo moeilijk over doet, ze zegt "volg", vervolgens loopt ze keurig achter mij, ik hoef maar wat harder te trekken (oke, meestal moet ik heel hard gaan trekken) en dan, echt beste mensen, mijn vrouwtje zou zo een diploma voor volgen kunnen krijgen zo goed kan ze dat.

Als ze het volgen echt zat is dan stopt ze ineens en dan kan ik trekken wat ik wil, daar kom ik dan echt niet mee weg. Maar ik heb al geleerd dat als ik dan even netjes naast haar ga zitten en haar lief aankijk, dan loopt ze heel snel weer mee verder. Natuurlijk zegt ze dan weer "volg" en YES YES YES, daar gaan we dan weer. En nou niet denken dat ik het niet snap hoor ... ik weet wel dat het de bedoeling is dat ik haar volg, maar ja, ik ben nog net geen 11 maanden en ik vind het nog tijd genoeg om dat eens goed te gaan doen. Ik kan het wel hoor, echt wel! Zodra ze de riem dan ook los maakt, ja dan wil ik best naast haar blijven lopen. Dan hoef ik niet zo nodig ver vooruit. Ik luister ook heel goed dan.

In de basiscursus op de hondenschool heb ik al best veel geleerd, en ik kan ook al dingen die niet in de basiscursus zitten. Maar die heeft mijn vrouwtje me zelf al geleerd.

Nu binnenkort wil ze een fiets gaan kopen heeft ze me verteld. Geloof me, ik weet niet wat een fiets is, maar als ik haar moet geloven vind ik het wel leuk. Daar hoort dan volgens haar een springer bij omdat ik zo hard aan de lijn trek. Nou ja zeg! Een hond mag toch wel laten merken dat hij het leuk vind om te lopen. En liever iets harder als zachter! Kan iemand mij hier eens goed vertellen wat ik leuk ga vinden aan een fiets? Wat is een fiets eigenlijk? Raar woord eigenlijk maar hoor ... FIETS. Nou ja, ik vind jullie mensen eigenlijk wel vaker rare woorden gebruiken.

Kijk als ik ga liggen ben ik AF volgens mijn vrouwtje. En als ze een balletje of speelgoedje voor mij weggooit zegt ze APPORT en dan ben ik een brave hond als ik dat terug kom brengen bij haar. Ja logisch toch dat ik het terug breng! Ik wil spelen! Vind het heerlijk als ze iets voor mij weggooit. Als ik op mijn kont ga zitten ben ik ook een brave hond en ZIT ik. En als ik tegen haar opspring als ze thuis komt moet ik weer LAAG, jee ... waarom mag ik nou niet gewoon even een lik door haar gezicht geven? Ik moet nog veel leren zegt ze dan altijd om me vervolgens wel uitgebreid te knuffelen hoor.

En heel leuk ook als ze me in de auto meeneemt naar de mensen waar ik vandaan kom. Dan zie ik mijn vader en moeder weer, mijn grote broer Shadow en mijn kleine broer Dieszel, eerst was daar ook mijn grote zus Quitta op wie ik heel veel lijk ... maar die is er niet meer. Jammer ik vond haar wel leuk. Al speel ik het liefst toch met mijn mam en met Shadow. Ook vind ik het heel erg leuk als de zus van mijn vrouwtje komt met Micky en met Myla. Dat zijn echt mijn vriend en vriendinnetje. Al vergeet Micky best vaak dat ik veel groter ben als hij en wil hij de baas over mij zijn. Nu vind mijn vrouwtje blijkbaar wel dat hij dat mag want hij is ouder word me dan verteld. Over Myla mag ik lekker bazen ...

Jah al met al heb ik het nog niet zo slecht. Dus ik zal best nog eens een keer op het "lappie" van mijn vrouwtje gaan zitten en mijn poten over die knopjes laten glijden.

Voor nu zou ik zeggen, grote poot van mij en groetjes van mijn vrouwtje Hetty.

Door honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team op 10 juni om 00:15hahahahaha echt een leuk verhaal :D

Super Rowan ga zo door :-) Je kan goed typen en verhalen vertellen :-) echt toppie/

Hahaha geweldig!!

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Ik Rowan

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Shepherd Story Team:
Ik Rowan


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^