Hopelijk komt onze arme vent erdoor !

Dogboek > Hopelijk komt onze arme vent erdoor !

Ik wilde dit tog even vertellen omdat wij er met onze beide voeten ingetrapt zijn. Wij wilden onze gezinnetje vergroten en ik was al even opzoek naar een cavalier king charles ruby kleur. Vorige week zondag gingen we naar een dierenwinkel gewoon een keertje kijken omdat deze dicht in onze buurt was, ze boden ons alle garanties dat hun pups 100% gezond waren. Daar zag ik hem dan , dat snoetje we waren meteen verkocht en gaven een voorschot.
Die woensdag net 1 week geleden gingen we hem savonds nog halen. Alles thuis was klaar. Bij thuiskomst hoorden we dat hij een klein kuchje had. We dachten dat het niet zo erg was. Donderdag hoorde ik dit meer in de dag maar onze pup was speels , at en dronk goed. Maar ik maakte me tog zorgen, vrijdag er direct mee naar de dierenarts. Zij constateerde dat hij waarschijnlijk begin van kennelhoest had en schreef antibiotica voor. Op de nacht van zaterdag op zondag ging hij zeer slecht achteruit op enkele uren tijd, overgeven, diarree , geen leven meer in en niet meer willen eten of drinken.

We besloten met hem naar de dierenkliniek te gaan voor onderzoek , zij wilden hel direct daar houden en aan het infuus leggen. Normaal moest hij naar de dierenarts van de verkopers als hij ziek is want dan dekken zij de kosten, maar omdat deze in Holland zat besloten we tog om hem bij ons te laten opnemen. De kosten voor een paar uur liepen al o naar 140€ laat staan minstens een week daar €2000. Dit kunnen wij niet betalen en gingen naar de verkoper uitleggen dat hij ons een zieke pup verkocht had en dat we kosten hebben gehad die voorkomen konden worden. Eerst zei hij nog ik betaal alles terug en morgen brengen we hem over naar mijn dierenarts.

Die zelfde avond nog telefoon ga hem maar halen hij moet nu overgebracht worden naar mijn dierenarts. Halsoverkop met dit koude weer ons lieverdje gaan overbrengen, van de centen lag hij niet wakker die zijn volgens hem op onze kosten !

Het gaat ondertussen niet goed met hem zijn longen gaan erg achteruit en wilt niet eten en ligt aan de sondevoeding. Nu zagen we erna pas in garantie dat bij sterfte de verkopers enkel en alleen de pup terug betalen als het gaat om parvovirose , maar men spreekt tot nog toe enkel van kennelhoest dus zullen we in ergste geval al ons geld kwijt zijn.

Ik mis ons maatje zo ook al hadden we hem maar een paar dagen. Ik hoop dat hij erdoor zal komen, zijn aan het wachten op meer nieuws.
Hierbij wil ik de mensen waarschuwen om niet hetzelfde verkeerd te doen als ns ...

Door honden page profiel SarahSarah op 16 januari om 14:18



Weet precies hoe jij je voelt, je bent verdrietig en kwaad tergelijkertijd. Sorry voor de late reactie maar ben een tijd weg geweest van dit forum. Mijn Pitou 1 hebben we op bijna dezelfde manier verloren, weekje thuis, hoestje verergerd tot hoesten, naar de dierenarts, verdikt kennelhoest, ab gekregen, werd alleen maar erger, naar de kliniek gebracht en toen was het al longontsteking geworden daar is het manneke binnen de twee dagen overleden. Je vergeet dit nooit, ik ben ook geleerd, nooit nog een hond uit een winkel of zoals bij mij van bij de broodfokker (toen kende ik dat nog niet) Veel sterkte nog!Ben daarna nog twee cavaliers verloren op langere termijn en door andere ziekten, hoe lief en schattig ze ook mogen zijn, voor mij geen cavalierke meer.

Heel veel sterkte! Het is verschrikkelijk als dit je pup overkomt. Ik hoop dat het allemaal goed komt met jullie pup..

Dag Sarah, Ik vind dit zo erg voor u, ik heb ook nog niet zo lang een Cavaliertje en ik zou het niet mogen denken dat ze al ziek zou zijn. hoe gaat het er nu intussen mee?

Heel veel sterkte. Het is en blijft zo veradelijk en het is zo zoeken naar iemand die honden fokt vanuit hart en liefde en niet ten koste van de diertjes. Helaas staat er geen waarschuwing op het voorhoofd van de mindere verkopers. En weten ze er bijna iedereen in te laten stinken met hun mooie praatjes. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie maatje hier goed doorheen komt en dat er een manier gevonden wordt om de kosten toch op de verkoper te verhalen.

Heel veel sterkte ,ook had onze pub begin van kennelhoest,maar is allemaal goed gekomen .Hoop dat het voor jullie ook zo afloopt. Gr. Anneke en Tobie

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Hopelijk komt onze arme vent erdoor !
Hopelijk komt onze arme vent erdoor !

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Sarah:
Hopelijk komt onze arme vent erdoor !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^