Pippies eerste puppycursus.

Dogboek > Pippies eerste puppycursus.

zoals sommige van jullie (misschien) wel weten was het afgelopen maandag zover voor mij en Pip! we gingen voor het eerst naar puppycursus!

toen we aankwamen rijden rook ze het natuurlijk al, toen we uitstapte hoorde ze het ook, andere honden.
aangezien Pip een beetje bang is aangelegd (niet omdat ik haar angst bevestig, maar omdat ze snel schrikt)was het natuurlijk eerst snel proberen te maken dat ze wegkwam, maar helaas werkte dat niet. Ik heb gepraat als een brugman, uiteindelijk liep ze toch met me mee, langs alle grote honden. toen ze eenmaal in de gaten had wat de bedoeling was, rende ze zo voor me uit het grasveld op. wat dan misschien ook weer niet hoort, maar ik liet het maar even aangezien ik haar normaal vooruit moet praten.

Er was een border collie pup en een bull dog (?) pupje, geen idee of ze frans of engels was haha, maar ze heeft rimpeltjes;-) en ze heet Dirkje, super lief maar ook vooral zeer interessant vond Pip. Er waren nog 8 pups, waaronder een super mooie Boerboel en een hond die Vriend heette. verder waren er veel kruisingen, maar van iedereen was Pip de kleinste en ik vind haar ook nog steeds de ilefste natuurlijk! (je eigen kind blijft altijd de mooiste)

Ze bleef prima bij me, aangezien ik de gulle gever was haha.

we zijn begonnen met 'zit'(wat ik haar zelf al geleerd had), af, naast, en blijf. Ik vind het nogal wat ookal zijn het nog maar basis dingen, maar gelukkig heb ik veel geduld en oefenen we elke dag alle oefeningen (niet door elkaar ofcourse)

wat ik wel 'minder prettig' vind is dat we de hondjes tijdens de 'pauze' vast moeten binden aan palen verdeeld over het hele veld 'omdat ze moeten leren ook alleen te zijn' maar omdat Pip de kleinste was en midden tussen al die grote blaffende honden stond, er zelf niks van begreep en dus maar een beetje begon te piepen en zich zelf uit haar tuigje probeerde te halen, vond ik dat best wel zielig.
voor het eerst in deze omgeving, nieuwe geluiden, geuren veel mensen en dan ineens is je baas nergens meer de zien.
gelukkig schijnt het zo te zijn dat honden geen mensen zijn, en dus niet zo denken.
toen heb ik maar tegen mezelf gezegd dat het goed voor haar was omdat ze vast na 4x gewoon gaat liggen omdat ze weet dat ik toch wel terug kom (hoop ik) O-)

daarnaast ben ik wel blij met de trainster en de omgeving van de cursus

Door honden page profiel Roos & PipRoos & Pip op 23 mei om 20:50



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Pip

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Pippies eerste puppycursus.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^