De eerste keer naar de stad.

Dogboek > De eerste keer naar de stad.

Vandaag ben ik met Quick naar de stad gegaan. Omdat hij natuurlijk nog niet zo lang mag lopen, heb ik hem in mijn mandje van mijn fiets gezet, en ben ik zo richting stad gefietst. Hij bleef heel rustig zitten, wat ik eigenlijk niet echt verwacht had :P
Eenmaal mijn fiets ergens veilig op slot gezet, heb ik Quick aan de riem gedaan, en ben ik met hem over de hoofdwinkelstraat van Hoorn gelopen. Omdat het koopzondag was, was het lekker druk, en kreeg hij uiteraard super veel aandacht.
Ik hoopte hem hier te leren dat hij niet naar ieder persoon toe moet lopen, maar netjes bij de baas moet blijven. En dat lukte eigenlijk vrij goed! Uiteraard was hij nog wel veel afgeleid door geurtjes van andere honden enzo, maar de mensen negeerde hij al stukken beter!
Daarna ben ik eventjes met hem naar de dijk gelopen aan het IJsselmeer. Ik wilde hem laten kennismaken met water. Mijn vorige hond, Dimpel, was als de dood voor water (is als pup in een gracht gevallen), en die kreeg je dan ook echt niet door een plas water als het geregend had. Om Quick aan te moedigen het water in te gaan, had ik een bal meegenomen. Door die een klein stukje het water in te gooien hoopte ik dat hij het water in zou gaan om z'n bal te pakken. Maar helaas, hij vond het toch nog wel een beetje eng!! In ieder geval heeft hij al wel met zijn poten in het water gestaan, wat al verder is dan Dimpel ooit is gekomen haha!!
Al met al was het een leuke ervaring voor hem. Hij heeft veel aandacht gekregen; wat in het begin wel erg leuk was, maar later toch wel een beetje vervelend werd omdat je geen meter vooruit komt. Als de een klaar was met hem aaien, dan kwam de volgende alweer vragen of zij misschien ook mocht haha!! Nja, in ieder geval een goede socialisatie voor hem! :-)

Door honden page profiel Surayah de VisserSurayah de Visser op 26 februari om 15:53



Als ik je verhaal zo lees ben ik eigenlijk al verliefd op Dimpel en...mag ik hem aaien? :)

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Quick

Foto's

De eerste keer naar de stad.
De eerste keer naar de stad.

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Surayah de Visser:
De eerste keer naar de stad.
De eerste week.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^