4 Honden!

Dogboek > 4 Honden!

Wij hebben dus sinds vorige week een vierde hond!
Wie had dat ooit kunnen denken!
Ik was altijd een katte mens..heb maximum 2 katten gehad. Momenteel nog 1, een Oosterse korthaar van 16 jaar. En heb momenteel nog een wandelende tak, maar die wordt dus danig groot dat ik 'm eng vind. Dus die geef ik eerdaags weg, hoop ik.
Maar terug komend op de honden...
We hebben Arroz opgehaald, toen ons zoontje (door meervoudige handicaps) na twee weken, overleden is. We wilden altijd al een hond, maar toen gelijk! Ook als therapie voor 'het lege arm syndroom'. Want bestaat echt! Onze oudste (van toen 3) vond het natuurlijk ook best leuk een hond in het gezin. Toen een nieuwe zwangerschap uitbleef, hebben wij een tweede hond genomen. Echter toen bleek ik toch zwanger te zijn. Gelukkig ging nu alles goed.
9 dagen na de bevalling liep ik alweer met de hondjes en kleine in het bos te wandelen.

Afgelopen zomer werd ons een Dalmaat van 9 maanden aangeboden, die anders gelijk zou worden ingeslapen. Hij zou bijterig zijn???? Helaas hebben ze mij na het geven van diverse adressen niet meer terug gebeld. Terwijl we dit wel hadden afgesproken. Dat hondje heeft dus toch die spuit gekregen!!! :'(
Wij waren er stuk van...
We wilden toen toch een hondje helpen. En dat is onze dove Indy geworden. Ze was nog geen 1 toen ze bij ons kwam. Ons enige teefje, tussen nu 3 reuen. Ze is hartstikke lief, maar o zo doordrammerig en heel slim! Ze ruikt ook veel. Regelmatig moeten we dode dieren uit haar bek halen. Ook een slecht voorbeeld met al die mais kolven die in de velden liggen. De anderen volgen haar voorbeeld al.
Maar goed, zij en Gino zijn gelijk geholpen. Want Gino was waanzinnig verliefd de hele dag! En dat gaat nu beter. Maar omdat Indy constand wou spelen, en de oude honden dat niet de hele dag wilden doen, hebben we besloten een 4 de te nemen. En dat is het bruine reutje Kennet geworden van nu 3 maanden... een ondeugende belhamel. Lief, rustig- als ie niet de gekke 5 min. heeft.. Is alleen nog wat bangig van verkeer, en kwijlt in de auto, ook al zit ie rustig. Dus mogelijk toch wat stress?
soms laat ik ze met z'n 4 en uit, maar kom dan liever niemand tegen. Ga ook vaak 2 - 2 ze uitlaten, heb dan alles letterlijk en figuurlijk beter in de hand! :-D Kennet, is helaas nog niet helemaal zindelijk, laat het nog wel es zonder waarschuwing in huis lopen, maar het gaat al wel beter...daar wordt nog aan gewerkt. ;-)

Door honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal op 05 december om 11:06Bedankt! Het is idd best wel druk, maar het heeft ook wel wat. We krijgen veel liefde terug ;)

thea, heb je met Indy op cursus gezeten? En zoja hoe ging daar het komen en blijven? je kunt gaan oefenen (met een proff ) om haar aan te leren met een trilband te werken, Dan bedoel ik geen stroomband! Maar een trilband speciaal voor dove honden. Deze werkt op je mobiele telefoon, en als je belt trilt de band ( net zoveel ongeveer als de trilfunctie op je telefoon) Wanneer dit gebeurd weet je hond : ZOEK BAAS / MAAK CONTACT met baas. En kun jij het commando voor hier geven. wellicht een idee?? En zijn er anders geen plekken waar het omheind is waar ze even lekker kan rennen? Misschien heeft ze te veel energie over> Waarom denk je dat ze autistisch zou zijn? Ik zou trouwens ook meer alleen met haar lopen en niet met de pup erbij, dan kan hij nu alleen maar slecht gedrag van haar overpikken! En dat lijkt me niet de bedoeling ;)

Wij hebben alleen een probleempje met de 1 jaar jonge en dove hond. Indy. Denken dat ze wat autistisch is? (Herkennen het wel enigzins, want we hebben ook zo'n dochter). Indy gaat als ze los is, nogal es haar eigen ding doen. Ze duikt een weiland in en gaat daar lekker rond rennen (met pech neemt ze 1 of meerde van onze honden mee) Meestal kan ik de anderen nog wel bij me houden, maar soms ook niet. Niet goed voor Kennet van 4 maanden. Die gaat er wel es in mee, of probeert haar juist te ontwijken, want Indy houd ervan om aanvallend te spelen en Kennet dus het liefst te laten duikelen. Niet te vaak, maar toch. Dus soms duurt het iets langer voordat ik Indy weer te pakken heb. Niet loslaten is ook weer zoiets, want dan is ze de energie niet kwijt en is het huis te klein. Ze dringt zich ook heel erg bij onze andere honden op, slapend of wakker, maakt niks uit! Het is dat het ook zo'n achat kan zijn, want anders.... Zonder haar zou er wel meer rust en ballans in huis zijn, maar ja...

In het begin vond ik het wel een beetje eng hoor om 4 honden uit te laten! Nu heb ik er wat op gevonden. 2 van die linnen riemen kan ik om mijn middel binden, en dan hoef ik nog maar 2 vast te houden! ;) (en dan maar hopen dat ik niemand tegen kom- met honden) Kennet, geeft wel aan dat ie naar buiten moet, maar doet dat niet echt luid..hij gaat voor de deur zitten en dat is het dan... Moet je maar net op letten. Meestal gaat het goed, maar soms...niet.. Onze oudste Hond Arroz, laat het de laatste tijd ook wat makkelijker lopen... Zijn nog aan het uitzoeken hoe dit komt. Hij doet het niet alleen staand, maar ook nog es lopend! ;( Gelukkig niet vaak, maar... Wens iedereen vast via deze kant prettige kerstdagen en een geweldig nieuw jaar!!!!

Bedankt Imke en Miriam, voor jullie reacties! Nee meer hoef ik echt even niet! Wil geen 101..haha Klopt dat van ons zoontje was hel. Kan er wel een boek over schrijven..niet alleen maar ellende hoor. Was heel indrukwekkend! Want hij kwam een paar keer terug, nadat dr had gezegd dat ie heen was gegaan...en, ik heb daarna andere mensen kunnen helpen die hetzelfde hadden meegemaakt, dus dat zal wel de reden zijn dat wij dat mee moesten maken? Op zich gaat het goed met 4 van die stippel honden in huis. Kennet- kleine pup gaat nog wel in de bens s'nachts. Ook omdat ie overdag nog niet altijd zindelijk is. Zondag dus lekker wezen wandelen met ze op de hei, waar ze alle 4 los konden- en dat ging goed. Ook thuis kunnen ze best goed vrij lopen. Vanmorgen zou ik ze ook met z'n 4-en uitlaten. Als je je daar toe zet wil het wel lukken. Omdat ik me niet helemaal fit voelde, (ook wat in de rug)en bovendien een hartverzakking kreeg toen kleine pup niet goed aan de riem bleek te zitten. Kon ik nog net de andere 3 weer naar binnen doen en half hysterisch kleine pup weer naar me toe laten lopen...ai wat schrok ik! Daarna was de energie deels weg, dus heb de honden 2- bij 2 uitgelaten... O ja de vraag of het goed gaat met 3 reuen. De oudste van 11 mopperd wel es, want hij is gesteld op zijn rust. Maar wil ook wel es meestoeien.. De 1 na oudste heeft er meer moeite mee. Met zijn 9 1/2 jaar speelde hij eerder nog wel es met Indy, maar nu komt ie wat dominanter over...maar ze accepteren elkaar wel met wandelen enzo... Verheug me al op de zomer! Kunnen ze weer lekker in de tuin spelen en slapen! Groetjes

Wat leuk vier van die bengels haha!! Prachtige honden, wel spijtig van die ene, maar je hebt Indy toch geholpen, heel fijn om te lezen. Je zult het wel druk hebben met vier van die bengels en 2 kinderen haha!! {nog gecondoleerd met jullie zoontje, dat vind ik heel erg voor jullie, maar wel fijn om te lezen dat er nog een gezond kindje achteraan is gekomen} Nog heel veel plezier met je dierenbende en de kinderen. Lieve groeten Imke en haar bende van drie

honden page profiel ..

Indrukwekkend verhaal. Maar wel leuk 4 Dalmaten ..op naar de 101 dus :-) Ziet ze niet meer vaak dus je zal wel opvallen. Gaat dat goed, 3 reuen samen ?

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

4 Honden!
4 Honden!
4 Honden!
4 Honden!
4 Honden!
4 Honden!

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Thea & het viertal:
Indy onze dove hond
4 Honden!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^