Sociale Wandeling nr.4 (09-07-2011): Bomenknuffelaar en Supergraver!

Dogboek > Sociale Wandeling nr.4 (09-07-2011): Bomenknuffelaar en Supergraver!

Gisteren hebben we weer een sociale wandeling gehad. Of nou ja, het was geen wandeling, meer een spelletjesuur. Was erg leuk!

J.J. heeft zich eigenlijk keurig gedragen. Alleen in het begin heeft hij wat geblaft, maar dat kwam omdat wij te dichtbij andere honden waren en omdat J.J. zijn energie nog niet echt kwijt was. Daarna had hij het te druk met opdrachtjes uitvoeren (hij blafte wel als hij in de auto moest wachten op de volgende opdracht en er liep iemand met een hond voorbij).

De eerste opdracht was om snoepjes op te speuren die we in een boomstronk verstopten. Oftewel: Bomen knuffelen!
Mijn vriend zei: ‘Hier sta ik graag op zaterdagochtend met een kater voor op…om kaasjes in in boom te plakken”. O-) Haha, ik snapte in het begin het nut er ook niet zo van. Maaaaarrr…het werkt! J.J. had alleen nog maar aandacht voor de boom en lette totaal niet meer op de andere honden.



Daarna mocht J.J. zijn allergrootste hobby uitvoeren…lekker graven!!!
Wij moesten een doosje in het zand begraven en dan mocht J.J. deze zoeken en opgraven. Nou, J.J. blijkt een supertalent te zijn…oftewel een supergraver! En ook hierbij was hij totaal geconcentreerd op zijn taak en keek niet naar de andere honden, hoewel hij deze zeker wel opmerkte. Heel goed dus!



Tenslotte mocht J.J. voor de eerste keer in zijn leven speuren. Iemand moest J.J. een snoepje geven en dan dolenthousiast wegrennen en zich achter een boom verstoppen. De bedoeling was dat J.J. erachteraan zou gaan rennen om die persoon (of liever gezegd: de snoepjes) te zoeken. Nou hier had J.J. dus helaas duidelijk geen talent voor, haha! Hij vond het maar raar dat een vreemd iemand zich zo enthousiast gedroeg en nog raarder dat er ineens iemand achter een boom zat. De tweede keer deed hij iets beter zijn best, alleen kon hij de persoon niet zo snel vinden. Gelukkig werkt zijn neus redelijk dus uiteindelijk had hij de persoon toch gevonden. Maar nee, J.J.’s echte talent ligt toch duidelijk bij het graafwerk!

Niet gewandeld dus deze keer en ook geen direct contact gehad met andere honden. Maar ik vond het toch verhelderend om te zien dat J.J. zich ondanks de aanwezigheid van andere honden, heel goed kon concentreren op zijn taken en dat hij de aanwezigheid van andere honden duidelijk minder spannend begint te vinden!

O trouwens, het was niet de bedoeling, maar mijn vriend was nog niet helemaal wakker en liet J.J. te dichtbij een ander hondje komen. Dit andere hondje is een pup en ook nog een reu, een combi waar J.J. meestal niet al te veel van moet hebben, maar die pup was super enthousiast en J.J. wilde duidelijk met hem spelen en maakte ook spelbuigingen! Geen idee wat er gebeurt zou zijn als ze echt neus-aan-neus zouden staan, maar ik vond het een goede ontwikkeling in elk geval!

Door honden page profiel Prins J.J.Prins J.J. op 10 juli om 14:44



heej, wat ontzettend leuk om te lezen! Dat bomen knuffelen hebben wij nooit gedaan, maar wil het wel eens gaan proberen! Het klinkt erg leuk! Groetjes, Kim

Top! ;-)

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • J.J.

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Sociale Wandeling nr.4 (09-07-2011): Bomenknuffelaar en Supergraver!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^