Mijn leven, toekomstplannen en dromen

Dogboek > Mijn leven, toekomstplannen en dromen

Hoi,

al een tijdje geleden heb ik me aangemeld op HP maar sinds een paar maanden ben ik echt actief
op dit forum.
Ook ik start s'morgens al de pc op om te kijken wat voor nieuwtjes erbij gekomen zijn en de avond wordt ook zo geƫindigd!! Hihi!!
Ik ben 28 jaar en woon met mijn vriend in een gekocht appartement.
Ik heb, helaas, nog geen hond omdat het juiste moment nog niet daar is.
Ons huisje staat te koop, we willen graag naar een vrijstaande woning met meer ruimte en een leuke tuin!
We zijn gaan samenwonen en kozen voor een appartement, een goede starterswoning, het is prima wonen maar na 5jaar wil je wel een stapje verder.. Meer ruimte dus en EEN TUIN!! , toekomstplannen waarmaken.. ik ben bezig met een opleiding hondentrimmen, waarvoor ik in sept/okt (2012) praktijkexamen ga doen.



Al toen ik een klein kind was, was ik altijd met honden bezig, ging ik veel met hondjes om van familie en vrienden.. altijd gelijk na schooltijd de hondjes ophalen, vaak oppassen en er lekker mee bezig zijn!!
Ook heb ik jaren vrijwilligerswerk gedaan in een dierenasiel.
Daar maakte de kattenverblijven schoon en gaf de katten veel aandacht.. s middags mocht ik altijd een hondje mee naar buiten nemen voor een wandeling en wat aandacht, dit vond ik uiteraard het allerleukste van dit werk, haha!!
Natuurlijk wil ik altijd al een hond aan mijn zijde maar ik vindt het belangrijk dat je kijkt naar wat je een hond te bieden hebt, is dit niet echt het geval dan is het moment helaas nog niet daar.. Dit geldt dus ook voor mijzelf.. maar ik kan echt niet wachten tot dat het zover is, (voor iedereen beter)

Elk programma dat over honden gaat of er iets mee te maken heeft, kijk ik, alles wat te lezen valt over honden, lees ik.
Dus dit forum is een hele verrijking, ik vindt het heerlijk om alle verhalen te lezen en tegelijkertijd leer ik ook een heleboel en wordt dus op deze manier een beetje voorbereid op bepaalde zaken..

Ook doe ik vrijwilligerswerk op een hondenschool en heb al veel geleerd over honden en gedrag en opvoeding en heb al leuke en leerzame ervaringen gehad.
Verder ga ik vaak naar workshops en lezingen waar de meest recente info wordt gegeven over vele onderwerpen.
Bij Cursuscentrum Barneveld heb ik ook nog een curus T-Touch gevolgd, erg leuk en interessant!
Helaas ben ik dus zelf nog geen hondenbaasje maar daarentegen heb ik wel al de nodige kennis van en ervaring met honden!
:-)

Met onze toekomstige pup wil ik natuurlijk eerst puppycursus gaan doen, basiscusus en gehoorzaamheid, daarmee wil ik dan eerst een goede (vertrouwens) band krijgen met de pup en de pup vooral eerst pup laten zijn!
Ik wil graag een goede balans creeeren tussen lichamelijke activiteiten(op zo'n jonge leeftijd, tot 1,5 jaar ongeveer natuurlijk oppassen met lichamelijke activiteiten/ beweging!), geestelijke/mentale activiteiten en de nodige rust, zodat de pup, jonge hond dan kan uitgroeien tot een stabiele en evenwichtige volwassen hond.
Speuren lijkt me erg leuk om te doen maar ook leuk voor de hond en dit kan eventueel al op jonge leefijd!
Wat me ook leuk lijkt om ooit eens te gaan doen (als de hond daar een goede leeftijd voor heeft!) Treibball of natuurlijk gewoon echt schapendrijven, dat is nog mooier!
Daarna zou ik ook nog wel iets van appeltraining willen doen maar wat me ook erg leuk lijkt is obedience!

Buiten deze activiteiten en oefeningen die ik thuis zou kunnen doen (ook spelletjes en puzzels etc) ben ik van plan (als de hond is uitgegroeid) om er lekker veel op uit te trekken en samen op pad te gaan, boswandelingen en strandwandelingen maken!

Dit zijn de dingen de me al een tijdje bezig houden!
En probeer steeds meer te weten te komen en te leren over alles wat met honden te maken heeft; hondentaal (kalmerende signalen)/ gedrag/ opvoeding/ voeding/ aanschaf/ medische zaken etc..
Erg leuk en leerzaam allemaal!



Door honden page profiel IshaIsha op 13 februari om 16:15



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen
Mijn leven, toekomstplannen en dromen

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Isha:
Mijn leven, toekomstplannen en dromen


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^