Enge Hond...

Dogboek > Enge Hond...

Sinds een jaar ben ik in het rijke bezit van een “enge hond”. Een Amerikaanse Bulldog. Onze enge hond is een eersteklas lobbes. Doet geen vlieg kwaad, nog sterker..ze holt er liever voor weg. 

Maar goed…toen onze lobbes nog een lobbesje was vonden de meeste mensen haar wel schattig. Door haar uiterlijk riepen de meeste mensen me toe “wat een prachtige witte boxer heb je”. Om vervolgens als ze hoorden dat de boxer geen boxer was maar een Ambull een stapje terug te doen met de mededeling “oh dat zijn van die gemene honden toch”?! Over vooroordelen gesproken….

Naast onze lobbes hebben wij ook nog 2 kleine keffertjes. De kleinste keffer kan ongeveer 30 x uit lobbes. Maar heeft zoveel pit dat ze tot nu toe nog steeds de hoogste in de roedel is en onze lobbes met gemak op haar rug krijgt. Even flink tekeer gaan om te laten zien wie er de baas is en iedereen ligt weer plat voor haar! En dat voor een inmiddels bejaarde dame van 10 jaar oud. Dat is pas karakter!

Soms is het wel grappig hoor. Het effect wat lobbes kan hebben op mensen. Als je haar uitlaat en er een groep jongeren je tegemoet loopt, die vervolgens even snel de weg oversteken voordat je te dicht in hun buurt bent bijvoorbeeld. Door haar gestalte en kop dwingt ze respect af. Soms ook respect uit onnodige angst, maar laat ze maar in de waan. En het levert hilarische momenten op als de glazenwasser de tuin in wil komen, lobbes vervolgens het huis uitvliegt en luid blaffend op de “indringer” afstormt, en de beste man niet weet hoe snel hij de tuin weer uit moet vliegen en het hek weer dicht moet gooien!!

En ja..natuurlijk is lobbes ook aangeschaft om “huis en haard” te beschermen. Nu staan Ambulls daar ook om bekend. Ze gaan letterlijk door vuur om hun baasjes te beschermen. Daarnaast zijn ze stapelgek op kinderen en kunnen heel veel hebben. Iets wat niet bepaald onbelangrijk is met 2 kleine kinderen in huis. Die overigens kunnen lezen en schrijven met lobbes. Zelfs onze jongste van 4 weet precies hoe ze met gebaren lobbes kan laten zitten en liggen.

Toch heeft het ook nadelen. Zo’n lobbes. Onze dame is nu bijna 1 jaar oud en begint een mooi postuur te krijgen. Dat houdt dus in dat ze in haar enthousiasme en met haar +/- 40 kilo wegende lichaam mensen zo omver kan lopen. En ze bedoelt het zo goed..als ze haar liefde wil tonen door enthousiast bij je te komen. Ik neem haar vaak mee als ik de kids uit school haal. Tot het moment waarop de kinderen aan komen lopen ligt lobbes rustig uitgestrekt op de stoep. Maar dan…zodra ze kinderstemmetjes hoort begint haar staart alle kanten op te zwiepen en vliegt haar lichaam overal heen uit enthousiasme en blijdschap. Op zulke momenten moet ik letterlijk stevig in mijn schoenen staan om haar bij me te houden. En lobbes vindt alle kinderen lief…maar alle kinderen vinden lobbes maar niks. Zoals één kindje laatst vond “ze heeft zo’n enge kop”! En nu liep ik laatst langs het schoolplein, en werd ik vuil aangekeken door een moeder..die zich afvroeg waar ik het lef vandaan haalde om met zo’n vechthond bij al die kinderen te komen……PFFFF

Persoonlijk vertrouw ik mijn kinderen meer in de nabijheid van lobbes dan in die van mijn 2 keffertjes. Omdat het karakter van de Ambull heel kindvriendelijk is, en ze een hele hoge pijngrens hebben waardoor ze veel kunnen hebben. Dit in tegenstelling tot de keffertjes die veel sneller geïrriteerd zijn. Maar goed….het blijft een feit dat je kinderen gewoon niet alleen kunt laten met honden. Om de simpele reden dat honden niet kunnen praten en je ook geen tik kunnen geven als je vervelend bent, en dus maar één uitweg zien in geval van gevaar. Hun tanden gebruiken! En dan maakt het niet uit of je nu een mini-maltezer hebt of een deense dog of alles daar tussen in…bijtwonden uit agressie zijn altijd heftig!

Het is jammer dat ook hondenrassen gediscrimineerd worden. Dat er hele sites opgericht zijn door mensen die willen dat bepaalde hondenrassen, waaronder ook mijn Ambull, verboden worden en vinden dat de dieren afgemaakt moeten worden. Het is ook een bepaalde kortzichtigheid. Want geen enkele hond wordt vals geboren….en de valse honden die er zijn, die zijn vals gemaakt! Door wie? Door de baas…de mens!! Zo sprak mijn partner laatst iemand die ooit Ambulls heeft gefokt…en daarmee gestopt is omdat de “verkeerde soort” mensen er op af kwamen. Mensen die heel gericht een vechthond wilden hebben en de honden dus ook een slecht imago gaven. Want het uiterlijk hebben ze al mee…en agressie is er zo (al dan niet letterlijk) ingeramd!

Onze lobbes is een lobbes…tot het moment waarop je één van onze gezinsleden kwaad wilt doen. Dan heb je een probleem. Maar tot dat moment? Is en blijft onze lobbes een superlieve lobbes!! Dus komt u een Ambull tegen, wit, met een bruine vlek om haar oog en een bruine stip op haar rug….loop dan maar rustig door hoor…het is onze lobbes maar! ;-)

Met een pootje van lobbes…
:-D

Door honden page profiel emjeeemjee op 21 januari om 22:52Mooie hond ik heb spijtig maar een klein huisje en dus ook maar een kleine hond En wat zijn de mensen toch dom hebben ze nu nog niet door dat het gevaar niet van de hond komt maar van het baasje ziet er nog zo een lieverdje uit vooral met zijn rood mutsje groetjes Maurice

Pfff...zie nu pas dat er reacties zijn gekomen...blond he. ;-) Maar thanx voor de reacties, moest wel lachen om de st bernard met de hamster tussen zijn poten, super om te zien!! Vorig jaar had onze poes een nestje en op een gegeven moment liep Nala heel voorzichtig te slepen met een kitten in haar bek, die nam ze mee de bench in!

niks van al die mensen aantrekken zei weten niet bete jij wel, wij hadden een st bernard en vaak kreeg ik ook die reactie maar hij deed geen vlieg kwaad de hamster sliep tussen zijn poten en hij was er heel voorzichtig mee.gewwon doorgaan en lekker van de hond genieten.

Leuk stuk heb je geschreven.Ik heb zelf ook een ambull gehad en herken veel in je verhaal.... Als mensen ons aan zagen komen lopen met de hond werden kleine kinderen en kleine hondjes gelijk opgetild. Terwijl ze ook een goedzak was,lag het liefst in bed(onder de dekens) en wilde ook het liefst in je kruipen. Kon met haar lezen en schrijven maar heb haar helaas moeten laten inslapen... mis haar nog regelmatig... heb nu een klein hondje maar Ambull Sam was mn eerste echte grote hondenliefde en die vergeet je nooit!!

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Enge Hond...
Enge Hond...

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van emjee:
Enge Hond...


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^