HondenPage baasje Saartje

Wat schreven de vrienden van Saartje op het forum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Giardia bij puppy gaat maar niet weg!
Neem eens contact op met Eva Tesselaar.   https://www.evatesselaar.nl/11-redenen-waarom-jouw-hond-niet-van-giardia-af-komt/   geen pro biotica geven hoor, pas als je zeker weet dat hij Giardia vrij is. Je kan de ontlasting beter laten onderzoeken van van het woud. Stuk betrouwbaarder. Verder zou ik dit principe nog eens proberen: https://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?p=3283243#p3283243 5 dagen panacur is te kort. Levenscyclus is langer van de parasiet. Giardia is overal. De parasiet slaat vooral toe als de weerstand laag is. Op een gegeven moment is het een vicieuze cirkel. Weerstand laag = Giardia slaat toe. Giardia slaat toe = weerstand laag. je moet aan je hond zijn weerstand gaan werken. Overstap op vers vlees is sowieso stap 1. Kijk naar een complete KVV zonder toevoeging van een koolhydraatbron. Bijvoorbeeld Kiezebrink of Alaska. Doseer de panacur hoog. Weegt je hond 7,5 kg. Behandel dan voor 10kg. Succes het kan ellendig hardnekkig zijn ik heb helaas ervaring.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Zorgen om Willow
Familie van mij krijgt ook een CT voor een nekhernia en gelijktijdig ook een MRI. Ik weet het verschil niet zo goed maar als Willow dan toch onder narcose gaat? Kan ze dan ook niet meteen een MRI krijgen?
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Zorgen om Willow
Wat een zorgen Pascale. Goed dat je doorpakt nu en voor een CT gaat. Ik hoop het allerbeste voor Willow. Ben benieuwd wat eruit gaat komen. Misschien ook een osteopaat inschakelen om mee te laten kijken?
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hoeveel gram korrels ( Royal Canin )
Hey! Ik zou nog lekker 4 maaltijden geven. En voeren doe je op het oog, dus wordt hij iets te dik, iets minder geven en andersom. Ik zou in totaal uitgaan van 120 gram. Hoeveel wegen zijn ouders? Edit: ik lees nu pas dat hij maar 5kg gaat wegen. Dan zou ik inderdaad wat lager gaan zitten. Rond de 100. En belonen zou ik ook gewoon met brokjes doen! Dat moet je dan wel inhouden van zijn dagtotaal. Maar nogmaals; voeren doe je op het oog.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Maylo en ??? 5 weken oud!
" Heeft overigens hier iemand ervaring mee? Wil dat er geen 2 Parson op de achterbank liggen te donderen. En puplief moet sowieso ergens in en als het goed bevalt krijg Maylo er ook een. " Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Ja hier ervaring, echt een flut ding, jake liep er zo uit, ookal zat hij vast, slap ding was het die stoel. Volgens mij regelrecht geïmporteerd via aliexpress en wordt je nog opgelicht ook door er via bol.com veel meer voor te betalen. Ik heb deze auto stoel aangeschaft en daar zijn we tot de dag vandaag nog ontzettend tevreden mee! (Eerste paar weken op de bijrijdersstoel gehad en erna naar achteren verhuisd, zo kon Jake goed wennen). https://www.bol.com/nl/nl/p/trixie-hondenmand-autostoel-zwart-grijs-45x42x39-cm/9200000088777050/?Referrer=ADVNLGOO002041-G-120455175768-S-756934057172-9200000088777050&gbraid=0AAAAAD5OnmNM2LpNsVUxCOrzDAvmJY2bp&gclid=Cj0KCQiAip-PBhDVARIsAPP2xc0tfUytl2SI937-Zxv754BPrCLJ1ZK780e1iwC41uoGf2Kyzrdx9TIaAi1vEALw_wcB en wat een dotjes zeg!!  
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Aniek winters
" Een van de beste gedragsdeskundige is Monique Bladder. Die heeft heel veel ervaring met uitvallen de handen.   Anniek Winters haar werkwijze is redelijk vergelijkbaar met Cesar Milan.   Beide werken met onderdrukking en antieke trainingsmethoden, dat wetenschappelijk bewezen, beduidend minder effectief is.   Ik vind dit filmpje tekenend over hoe slecht ze honden begrijpen;   " Saartje Dit filmpje heb ik laatst echt met open mond van verbazing zitten kijken.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Vaarwel, Nanu
Ik lees dit nu ook pas om dezelfde reden die Iglo had beschreven, maar jeetje wat intens verdrietig. Heel erg veel sterkte en warmte toegewenst.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Bedoel je dat witte streepje in de nek boven de wervels? Dat lijkt mij de chip?  " UkkePuck Ja daar dacht ik ook als eerste aan. Dat lijkt me idd gewoon de chip. Laat je niks van de wijs maken Pascale er hebben twee profs naar gekeken.  -- reactie gewijzigd door het moderator team op 13 januari om 11:30 --
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuw fotografie topic!
Deze vond ik ook wel aardig gelukt. Ben druk met de instellingen tijdens het fotograferen, van alles uitproberen en op goed geluk maar deze is aardig gelukt!
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Maylo en ??? 5 weken oud!
Smelt 
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuw fotografie topic!
" Wat een mooie foto's het lukt mij nooit om zulke mooie foto's te maken van Mila wiebelkont. Hebben jullie tips??   Zij heeft ook een eigen Instagram @mila.minibull " Nadia Wij volgen al! Ik vind bull terriërs zo leuk :-)
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Help....
Als ze daar op de lijst staan, dan zou ik er ver vandaan blijven. Waarom niet weer een herplaatser, kijk eens op www.verhuisdieren.nl
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuw fotografie topic!
Deze afgelopen zondag gemaakt met mijn nieuwe camera canon 2000d  en bewerkt in Lightroom
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hardlopen met mijn hond
" Bij het beginnen met hardlopen kijk je nooit naar de afstand maar naar het aantal minuten dat je loopt. Je wisselt in het begin hardlopen af met wandelen, zo kan het lichaam rustig aan aan deze belasting wennen. Het is belangrijk dat zowel jij als je hond niet echt moe zijn na afloop van deze trainingen. Bij het doen van een cardio activiteit ben je uiteindelijk je hartspier en longen aan het trainen (we kennen allemaal wel dat gevoel van buiten adem zijn). Wanneer je begint is dit alleen hoogstwaarschijnlijk niet de 'zwakste schakel' van het lichaam, dat zijn de pezen. Pezen zorgen voor de aanhechting tussen botten en spieren en die worden dus behoorlijk aan het werk gezet, helaas zijn pezen veel minder goed doorbloed dan spieren en hierdoor passen ze zich trager aan aan nieuwe belasting. Daarnaast herstellen ze ook nog eens minder makkelijk als er een blessure ontstaat door de slechtere doorbloeding.        In het begin moet het dus eigenlijk aanvullen alsof het allemaal niet zoveel voorstelt, want je wilt niet doorgaan tot de vermoeidheid komt. Het tempo moet rustig zijn, je moet een gesprek kunnen voeren tijdens het lopen, dus buiten adem zijn mag niet aan de orde zijn. Het begin is dus eigenlijk best saai, maar als je een schema volgt ben je daar binnen een paar weken overheen en het loont absoluut om lekker blessurevrij te blijven. Online zijn erg veel gratis hardloopschema's te vinden. Een goede om mee te beginnen is het opbouwen naar een 5km afstand.        Verder maakt je eigen looptechniek ook veel uit, het voorkomt niet alleen blessures maar lopen is ook leuker als het makkelijker gaat. Je zou ook kunnen kijken naar een een opstartcursus bij de plaatselijke atletiekvereniging, die hebben ze vaak wel. Je kan tegenwoordig ook veel online vinden wat zeker leerzaam kan zijn maar als iemand jou gericht tips geeft werkt het vaak het beste. Dit vind ik trouwens wel echt het nadeel van lopen met hond, je handen vrij hebben is echt een must ik doe zelf aan canicross waardoor ik mijn handen vrij heb. Als je hond goed naast loopt zou je ook een heupgordel kunnen overwegen zodat je je armen goed mee kan bewegen (is echt essentieel wil je correct lopen).  " Hannah & June Ik doe zelf 3x per week aan hardlopen, volg nu inderdaad ook een schema, wat je allemaal beschrijft heb ik inderdaad netjes opgevolgd. Ik volg ook een schema gebaseerd op aantal minuten van run2day. Maar hoe ik dat dan met Jake moet opbouwen? Hetzelfde? Dan loopt wel m’n schema door de war haha.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hardlopen met mijn hond
" Het standaard advies is om een hond niet langdurig in galop op asfalt te laten lopen, in draf (zonder trekken) kan dit prima en is het juist gunstig voor de botdichtheid.  Gaat het om canicross (de hond trek dus), dan is een onverharde ondergrond altijd noodzakelijk omdat de belasting van de gewrichten hierbij groter is.  Als ik jouw verhaal zo lees wil je het rustig opbouwen en ga je niet zodanig hard dat je hond galoppeert dus dat kan allemaal prima. Met warm weer in de zomer de hond even thuislaten.  Mochten de afstanden straks langer worden kan het fijn zijn om je hond vooraf 'af te wateren'. Dit doe je door minimaal 2 uur voorafgaand aan het lopen je hond lauw water met iets smaakmakends te geven. Een hond heeft snel last van warmte en als de lichaamstemperatuur hoog is kan die het vocht minder goed opnemen, met het vooraf afwateren verklein je de kans op oververhitting en uitdroging.  Verder zou ik het ook niet gecompliceerder maken dan het is, ik neem aan dat je hond verder gezond is, dan zou dit echt makkelijk moeten kunnen.  " Hannah & June Fijne tips! Dank daarvoor. Met hoeveel kilometer zou ik kunnen beginnen? Of ook hiermee goed kijken naar je hond?
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hardlopen met mijn hond
Ik lees mee.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hondenjasje
Winterjas van Pomppa, ben er ontzettend blij mee. Jake draagt maat 37. Heb ook de jumppa pomppa in bruin maar moet ik nog even een goede foto van maken. Wordt vervolgd!!
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Hondenjasje
" Ik vind het altijd wel leuk om een vervolg te horen. En foto's te zien, dus kom maar op! " jantien Je hebt helemaal gelijk!!
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Leuke eerste foto's! Ik weet nog wel een hele makkelijke tip voor het fotograferen voor huisdieren! Vanuit een laag standpunt je foto maken. Daarom zie je bij hondenfotografie mensen vaak plat op de grond liggen of hurken hahah. Een goed youtube kanaal om te leren is thatphotography spot. (Vroeger dogspot photography) voor zowel fotos maken als het bewerken er van. " Sheltiebaasje Ah iemand gaf me toevallig precies dezelfde tip!! Dankje!! Ga zeker eens kijken op dat YouTube kanaal.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Ik heb eerst 2/3 jaar lang heel veel geoefend met goed fotograferen. Intussen wel een online workshop in LR. En een jaartje geleden in PS. Nu prefereer ik PS ver boven LR. Ik zou zsm beginnen met volledig manual fotograferen. Zo leer je het het snelst.  " Pascale, Kahlúa&Willow Thanks ga ik proberen! Waar heb je de LR en PS cursus gevolgd?
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
En met wat meer nabewerking.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
Hierbij een kiekje van mijn nieuwe camera. Heel lichtjes bewerkt in Lightroom.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Nee.. ik doe alles via de laptop. Ik heb Adobe lightroom en photoshop.  " Pascale, Kahlúa&Willow Heb jij cursussen gevolgd, ik vind jouw bewerkingen altijd prachtig! En zoja, zijn deze voor deze beginner? ik heb gisteren een grote zoomlens opgehaald van 18-135 en de portretlens is binnen 50mm. Nog even wachten op de filter dan durf ik m open te maken. Ik merk dat ik echt nog zoveel moet leren maar ik vind het ontzettend leuk. Ik werk nu vooral in stand waarbij alleen diafragma handmatig moet instellen.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" In onze wijk is een klein herderpupje komen wonen, mecheltje van ik gok nu zo'n 10 weken.    Ik heb de jonge man en zijn pup nu 2 keer langs zien lopen, en beide keren heeft het pupje een slip bandje om, en heeft hij de riem dusdanig strak en hoog opgetrokken dat de pup nog nét met zijn voorpoten de grond aan kan raken. Wanneer de pup wil snuffelen, om om kijkt naar auto's en fietsers krijgt het een dusdanige ruk aan de lijn dat het achterover op de grond valt. Echt misselijkmakend.  " Pascale, Kahlúa&Willow Walgelijk. Ik zie hier in de wijk een man met een golden fietsen. Ieder seizoen. 35 graden of niet. En vandaag liep die hond met een snuitje. Die hond vindt het vreselijk en wordt meegesleurd. Ik vind het ook vreselijk om aan te zien. Online kun je als je even zoekt op 144 melding maken en beeldmateriaal bijvoegen. Van de zomer heb ik het toevallig eens gefilmd. Als ik hem nog eens zie fietsen met zo’n snuitje zal ik m ook zeker filmen en melding maken!
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Vuurwerk
Ik heb white noise aanstaan
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Is ook maar net wat je voorkeur heeft. Ik heb beide maar gebruik LR nauwelijks. Met PS bewerk ik al mijn foto's, alle bewerk opties die je op LR hebt, heb je ook bij PS, alleen dan nog meer haha.    " Pascale, Kahlúa&Willow Is dit de app PS Express?
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Kijk eens op http://fotogeliek.nl/  die vrouw geeft cursussen fotograferen met je eigen camera, en in jip en janneke taal. echt heel leuk om te doen. " to Oh dankje! Wat een leuke tip.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Yak melk kluif voor pup van 4 maanden?
Ik heb eens gegeven maar ik vind ze echt veel te hard! Maar misschien verschilt het nog per merk. Ik had van Renske. Was net een steen. Niet echt geschikt v puppy tandjes denk ik.
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" De Adobe creative studio is gewoon heel veel te duur en misbruiken hun marktdominantie om de gebruiker uit te wringen.   Ik zou kijken naar bijv. Gimp. Hier een goed YouTube kanaal met alle tips en trucs voor Gimp.   And tools zijn bijv. Darktable, mocht je ook RAW willen bewerken.   Zo zijn er nog tig, open source en veelal gratis software pakketten. Ik doneer vaak een bepaald bedrag als ik het regelmatig gebruik, bijvoorbeeld bij LibreOffice. " Saartje Thanks :-)
honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake schreef in Nieuwe fotocamera!
" Als je nog een leuk portret lensje zoekt voor op je camera raad ik de Canon 50mm 1.8 STM aan. Niet duur, (€125) en voor honden foto's echt goed te gebruiken. Een lens met groter bereik is super fijn, maar wel vaak echt een stuk duurder.   Op youtube heb je ook echt al een hoop gratis informatie! Hoe je van de automatische stand af komt en zelf dingen in kan stellen etc!   Ik heb zelf ook een canon 2000D met standaard lens, 50 mm 1.8 en 24 mm 2.8. Ik ben niet zo goed in honden fotos ala sommige andere hier op het forum maar ik kan leuke plaatjes van de hond schieten haha. Mijne is wel echt toe aan vervanging. Ik gebruik lightroom en photoshop. (Photoshop gebruik ik voor werk en het is handig bij bepaalde dingen maar aan lightroom heb je zeker in het begin echt genoeg!) " Sheltiebaasje Dankje!! Toevallig zat deze al in mijn winkelmandje :-). Mijn broer is amateur fotograaf dus hij kan me ook een eindje op weg helpen. Hij zei me al snel dat de 18-55 lens niet zo veel voorstelt en dat het een beetje een zinloze lens is haha. Dus heb ook al een bod gedaan op een 18-135 lens. Ondertussen heeft levering van m’n camera helaas vertraging :-(. Donderdag staat nu als leverdatum. Nog eventjes geduld!! Er zit ook een Canon cursus bij :-). Zal wel niet veel voorstellen, maar toch, voor een beginner vast heel handig.
 

Vrienden van Saartje

honden foto van Danique, Spike † & Jake

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^