HondenPage baasje Lisanne & Mik

Wat schreven de vrienden van Lisanne & Mik op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Welke brok krijgt jouw hond en waarom?!
" De term vers vlees kan op meerdere soorten “vers” duiden. Het kan kort na de slacht rauw en onverwerkt aangeleverd worden, maar het mag volgens een fabrikant ook vers heten na pasteurisatie en eventueel het onttrekken van vetten. Het heet dan vers omdat het niet gedroogd is, maar het is wel bewerkt.   https://www.voerwijzer.com/veelgestelde-vragen-over-brokken/ " Kimeta Ik zie in de link die je stuurde nergens staan dat er vers vlees in brokken verwerkt zit. Uiteraard kán het vers zijn tijdens het proces van het maken van de brok. Maar zodra het bewerkt wordt, is het niet rauw / vers meer. Hetzelfde van boontjes uit een potje geen verse boontjes meer zijn, maar wel ooit zijn geweest. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Welke brok krijgt jouw hond en waarom?!
Wanneer iets is bewerkt, mag het geen vers meer genoemd worden. Zelfs de gestoomde kvv worsten zijn niet vers meer / rauw meer.    Ik voer 100% vers, maar wanneer ik op reis ben krijgen mijn honden de geperste brokken van Darf Vol. Dit is een brok met een hoog vlees percentage waar mijn honden het heel goed op doen.    Ik vind ook de brokken van Purizon, Farmina, Essential Foods, Acana en Wolf of Wilderniss erg goed, maar mijn honden deden het het beste op Darf. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Trots op Willow die vanmorgen voor het eerst een spoor die iemand anders heeft gelegd heeft uitgelopen, met vreemde voorwerpen. 900 meter in totaal, een U vorm van 3 x 300 meter. Elk voorwerp heeft ze netjes verwezen.    Nu is ze bek af voor de rest van de dag. Zelfs van 10 kilometer rennen naast de fiets, is ze minder moe dan na 10 minuten speuren. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hoe oud is jouw hond en wat doe je om hem / haar fit te houden?!
Hier 2 honden en beide durf ik behoorlijk fit te noemen.    De oudste hond is 9 jaar. Met haar fiets of hardloop ik 2 a 3 keer in de week 5 a 10 kilometer, en wandelen we dagelijks 2 tot 3 uur op een dag. Af en toe wat gooien met een bal of speeltje vindt ze ook erg leuk. Ze is dan wel een 'senior', zo zie, en behandel ik haar niet, daar is ze nog veel te fit voor.    De jongste is bijna 3. Met haar train ik 3 a 4 keer in de week IGP, waar we werken aan appél en bijt en protectie werk. Zij rent 2 a 3 keer in de week mee naast de fiets (tussen de 10 en 15 km) en gaat ook mee hardlopen. Met het warme weer uiteraard minder. Ook zij loopt 2 a 3 uur op een dag, en daarbuiten laat ik haar rennen achter ballen en frisbee's aan. Vooral frisbee vindt ze erg leuk, springt hoog om ze te vangen.    Daarbuiten doen we nog leuke dingen zoals suppen en Balans en Coördinatie oefeningen. Beide honden gaan ook 1 a 2 keer per week mee speuren.    Wanneer we aan het reizen zijn (vorig jaar 2 maanden door Noorwegen en Zweden gereisd bijvoorbeeld) lopen ze met gemak 8 tot 10 uur door de bergen.    Buiten de beweging die ze krijgen, speelt voeding een grote rol in het slank / fit houden. Ze eten 100% vers, en krijgen barf maaltijden inclusief hele prooidieren, die ik zelf prep voor ze.     
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Welke brok krijgt jouw hond en waarom?!
" Ja die staat ook nog op mijn probeerlijstje mocht deze niet gaan. Zit alleen wel vleesmeel in waar ik geen voorstander van ben. Liever vers of gedroogd vlees. " Kimeta Liever vers of gedroogd vlees, in je openingspost de vraag welke brok ? Hier wordt geen brok gegeven.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Welke brok krijgt jouw hond en waarom?!
Inderdaad Kimeta, iedere hond reageerd anders op een brok, en als de hond het er goed op doet dan is dat de juiste...misschien eens carnilove proberen ? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Beer- brandwonden door warmtemat dierenarts -update 2 juli
" Het klinkt gewoon echt niet logisch dat bij een wortelkanaalbehandeling? Beer lang genoeg op een mat heeft gelegen om 3egraads brandwonden te kunnen veroorzaken of hypothermie kan krijgen. Er wordt bovendien zelden gebruik gemaakt van 40c temperatuur. Op die hoogte is het al een uitzonderlijke situatie.  Als de mat een storing had gehad veroorzaakt dat piekstroom, waren de stoppen eruit geslagen.   Dan als alles dan wel zo is? Vind ik dit geen menselijk foutje meer. Dit had je kunnen voelen op zo een korte duur, bovendien wordt er geacht de dieren te draaien. Dan is er dus onvoldoende nazorg geweest. Dus ik? Had persoonlijk verhaal gaan halen maar ieder moet voor zich weten wat ie daarin beslist. " Anouk van Botty Ik haak hier even op in Anouk. Jij weet duidelijk niet waar je over praat. Dit is zéker mogelijk. Ik werk als verzorgende IGer in de wijkzorg en toevallig had ik een tijd geleden een cliënt in zorg. Een meisje van 16, dat ernstige brandwonden had opgelopen als gevolg van een lach gas tank tussen haar benen. Maar liefst 20 minuten in de auto met de tank tussen haar benen geklemd. Die avond voelde ze hier niets van. De ochtend daar na was het wat rood, de dag daarna was haar been bedekt met grote blaren, en toen die weg waren bleek er een 3e graads brandwond onder te zitten. Aan beide benen, van bijna 1.5 cm diep. Die wonden hebben wij weken behandeld en nu gaat het weer goed. Maar door ronduit te zeggen dat dit niet mogelijk is, is erg foute info. 
honden page profiel PennyPenny schreef in Op vakantie, buggy of wandelkar?
Hoi, Na een tijdje afwezigheid ben ik weer terug met een hele hoop vragen want Penny gaat de komende zomer voor het eerst mee op vakantie!We gaan komende zomer weer naar Oostenrijk, hetzelfde dorp als altijd dus de omgeving kennen we goed. Penny is na een slechte periode afgelopen winter weer super fit. Ze is nu ruim 13, maar loopt met gemak 1 keer per week een lange wandeling van zo'n 10km (met pauze) en verder een paar van 5 met heel veel zwemmen tussendoor.  We verwachten dat ze het daar dus best goed gaat doen, maar omdat ze oud is, de gewoonte heeft zichzelf te bezeren en we geen risico willen nemen, willen we iets mee nemen waar ze in kan tijdens wandelingen en naar restaurants.We hebben inmiddels het wandelset van de doggyride en die hebben we na een operatie ook al meerdere keren gebruikt. Dat gaat echt super, ze geniet er enorm van en blijft rustig een hele wandeling zitten. Die wilde ik dus ook mee nemen, tot ik me bedacht dat die (geloof ik) niet makkelijk in te klappen is en dus ook niet steeds in de auto kan als we in een ander gebied gaan lopen. Dat is niet heel erg, maar wel onhandig en beperkt ons ook in wat we kunnen doen. Mijn moeder kwam toen met het idee van een buggy omdat je die wel kan inklappen, maar gezien Penny's grootte en gewicht twijfel ik een beetje of dat wel mogelijk is. Ze weegt nu zo'n 10 kilo, maar heeft een lange rug. We hebben op de locatie waar ze ook door de fysio wordt behandeld haar in een buggy kunnen zetten die te koop was, maar die was te klein. Verder zijn het natuurlijk vooral grindpaden die omhoog of omlaag gaan, dus moet het wel echt stevig en stabiel zijn. Heeft iemand een idee van wat we het beste kunnen doen? Hier wat foto's van Penny en de buggy   De wandelkar: En een recente foto van mijn knappe dame
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Zindelijkheid
Geef het de tijd, de een is wat eerder zinderlijk dan de ander, wanneer het tijd is om te plassen dan neem je ze mee en blijf staan op een plekje, laat ze snuffelen, en dan grote kans dat ze wat doet...naar binnen gaan en niets gedaan te hebben ja dan doet ze het binnen, geef het mooi de tijd dan als je buiten bent....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
" Is er iemand in België die ervaring heeft met een dierenverzekering?    Ik heb voor Mochi al ettelijke duizenden uitgegeven aan onderzoeken, operaties en medicatie en dit loopt gewoon nog op naarmate hij ouder wordt. Hem verzekeren heeft geen nut meer want voor gekende "problemen" krijg je niets meer terugbetaald voor zover ik kan zien. Ik zou graag weten of het voor een toekomstige hond nut heeft om in België toch een verzekering af te sluiten. In Nederland lijkt dit zeker aan te raden maar hier in België liggen de maandelijkse premies voor zover ik kan zien ontzettend hoog en weet niet in hoeverre de kleine lettertjes gaan want echt transparent zijn ze niet. Meer info van iemand die er ervaring mee heeft zou dus super zijn. " Siara Misschien heb je hier iets aan.....een hondenverzekering in belgie... DE VOORDELEN VAN DE CORONA DIRECT HONDENVERZEKERING De hondenverzekering van Corona Direct biedt van allerlei voordelen. Het is ten eerste de goedkoopste hondenverzekering in België. Al vanaf €16,72 per maand kun je een verzekering afsluiten. Dankzij de verzekering kun je ziektekosten terugbetaald krijgen to wel €3.500,-. Daarnaast kun je bij iedere dierenarts in België terecht en hoef je je in noodgevallen nooit zorgen te maken bij welke praktijk je binnenstapt. Ook als je hond van huis is weggelopen staat Corona Direct je te hulp met het dekken van eventuele advertentiekosten om je hond terug te vinden. Dit geldt ook voor diefstal of verlies. Bij Corona Direct werken ze met transparantie. De hondenverzekering bij Corona Direct heeft een minimum duur van 1 jaar. Na verloop van het jaar wordt het stilzwijgend verlengd, maar mocht je het contract willen stoppen dan doe je dit ten minste 3 maanden voor de genoemde vervaldag. Als verzekerde wordt je altijd op de hoogte gehouden van alle voorwaarden die binnen jou pakket vallen. Hierdoor kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Een hond die zeven jaar is en nog niet verzekerd is, kan niet meer verzekerd worden, wel als die al verzekerd is voor het zevende jaar dan loopt het door, Belgie weet ik niet hoe het daar geregeld is.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
Zal aan je denken maandag en hopen dat het meevalt.....en nee verzekeren heeft nu gen zin meer...in de toekomst voor en hond erbij zeker wel....en je hebt produkten die je op de vacht sprayt dat je hond makkelijk gekamt kan worden, wat ik doe is in een sprayfles appelazijn, en dat over de vacht sprayen, niet uitspoelen zo laten drogen, niet in de huid wrijven alleen de vacht sprayen, wanneer het gedroogd is , geur is weg en met een borstel kan je zo de vacht kammen, en krijgt je hond ook nog eens een mooie glans op de vacht, maar dat is voor later...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Dutch...een heel goed besluit ...wie weet in de toekomst...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondje depressief
Wandelen en afleiden, je beschrijft dat Odi dan wel lekker speelt en energiek is...ook proberen thuis wat afleiding te geven...loopse teefjes kunnen zeker op zijn gedrag invloed hebben..
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Kleine rekeningen zijn aan te sparen voor een dierenarts, grote bedragen toch niet, ik zal niet uitwijden wat de ohra al voor ogin heeft op moeten hoesten, maar Ogin krijgt jaarlijks een topbedrag van 5000 euro, en dat gebeurd ieder jaar dat ik daar aan toe ben, aan te sparen is bijna niet mogelijk, en het zijn geen rasgebreken, wat ogin heeft....en tuurlijk betaal je maandelijks een premie, dat zijn ook hoge kosten, maar ik ben toch dolblij dat ik verzekerd ben, en wilde dat ik de maandelijkse premie zomaar moest betalen zonder dat mijn hond wat mankeerde...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Hier ook, heel blij met de verzekering...de maandpremie staat bij de vaste lasten, en ik zal altijd verzekerd blijven voor ogin, ook mijn volgende honden als het enigszins maar kan...geen modules heb ik zo blijft de premie voor mij betaalbaar, modules als ik er gebruik van moet maken kan ik aansparen maar een dure operatie voor mijn honden niet...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Wat is een bijzonder plek om met de hond op vakantie te gaan?
Ooo je bent al veel weggeweest, misschien luxemburg ?
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Een mijlpaal....
heel veel jaren nog, van harte gefeliciteerd.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Een mijlpaal....
Gefeliciteerd! Prachtige leeftijd 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Wat is een bijzonder plek om met de hond op vakantie te gaan?
800 km, wil je naar het buitenland of in nederland op vakantie.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
" Aan het gerimpelde uiterlijk zal het in ons geval niet liggen (geen overmatige rimpels hier). Wel aan het onverantwoordelijke gedrag van hondeneigenaren die hun nerveuze, intolerante naar andere honden of gewoonweg agressieve honden laten loslopen waar het helemaal niet mag. Want "het is een brave" en "hij doet niks".    " Roy † & Oscar Dit is weer een andere discussie haha. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
" Ben ik niet met je eens hoor. Mijn Aussies reageren juist enorm op de oertypes. Husky’s, Malamutes en Akita’s vinden ze eigenlijk altijd stom, puur door het uiterlijk. Heel onterecht vaak trouwens. Maar dat zijn juist de rassen waar weinig aan geprutst is. Het heeft heel erg met de houding van de kop, oren en staart te maken. Border Collies vinden ze ook vaak stom. Ze reageren enorm op het staren en de lage kop. Ook een hond waarbij het uiterlijk niet heel anders is, ze lijken er zelfs op. Franse Bull en Peruaanse naakthond gaat hier dan weer prima. En Stafford’s reageren ze nauwelijks op. Natuurlijk zijn er honden die minder goed signalen afgeven. Maar hier wordt dat dus vooral gezien als geen signaal dus ok.  " Klara Oh ja absoluut. Die van mij ook hoor. Dat sluipen van die bordercollies moeten die van mij niks van hebben haha, evenals vele herdersoorten. Ik doel vooral op signalen die gegeven worden / een gebrek daar aan. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
" Bedankt voor je reactie! Ik hou hem sowieso op afstand van andere honden (reuen en teven) want sommige honden kunnen heel agressief op een shar-pei reageren. En alhoewel moet er normaal gezien een 'universele' hondentaal bestaan, merk ik dat de reacties op mijn hond heel rasgebonden zijn (dit is nu mijn subjectieve ervaring). Daarom lopen wij sommige rassen zelfs niet in een boog om heen, maar het liefst 2 straten verder. Terwijl dat de andere rassen blijkbaar niks van de "agressieve" shar-pei's uitstraling merken en willen onmiddellijk vriendjes worden.  Een echte uitdaging met mijn pup is dat hij IEDEREEN leuk vindt. Daar heb ik eerlijk gezegd niet op gerekend. Mijn oudere hond was enorm zachtaardig maar afstandelijk naar onbekende mensen en toonde geen interesse in andere honden wat uiteraard heel gemakkelijk was..     " Roy † & Oscar Een 'universele' hondentaal bestaat zeer zeker. Helaas zijn bepaalde rassen dusdanig 'verminkt' (laat ik het zo maar even noemen) door de mens en gefokt op extreme uiterlijkheden, dat signalen aflezen van dergelijke rassen vrijwel onmogelijk is.    Mijn honden kunnen heel prima andere honden negeren, maar zijn echt heen reactief bij het zien van extreme brachycephale hondenrassen zoals de mopshond of Franse bulldog.    Mijn buurvrouw had een sharpei, met een hoop rimpels, die konden ze negeren maar er hing absoluut spanning om hen heen. In de buurt woont een sharpei die echt nog zo is zoals hij hoort. Weinig tot geen rimpels, en de fokker heeft deze echt gefokt op gezondheid en wil zo ver mogelijk wegblijven van het extreme uiterlijk. Op deze sharpei reageren mijn honden dan ook totaal niet. 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in ruffwear
" En? Past die? " Anouk van Botty 8 jaar later Anouk....nooit meer wat gehoord van anoniem.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
" FF of topic? Staffords zijn heel vriendelijk en sociaal maar dat moet je ze wel leren. Het zit er niet in als je het aan natuurlijk gedrag overlaat. Dat zie ik persoonlijk inmiddels vele malen met verschillende rassen gebeuren en daar komt geen dominantie training in te pas. Geschiedenis zegt dat de hond met ons wil werken omdat we een gemakkelijke voedselbron zijn en ook nog sociale wezens.   On topic? Als je wilt fokken? Waarom heeft een teef voorkeur? " Anouk van Botty Gadver. Heb je haar ook weer. 
honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
Ik vind reu en teef allebei fijn  op mijn werk hebben we 2 reu en 2 teef en ik heb bij mijn vader en zijn vriendin 2 teefjes Ik merk geen Verschil 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
Mijn voorkeur gaat uit naar teven. Ik heb ook altijd een klik met teven en bijna nooit met reuen. Ik heb een tijd in het pension gewerkt en als ik dan buiten op het veld stond waren het de teven waar ik meer klik mee had zonder dat het geslacht nog te zien was.    Reuen zijn over het algemeen stabieler. Je weet wat je aan ze hebt en ze zijn voorspelbaar. Teven zijn wispelturig en hebben last van moodswings (zelfde als bij vrouwen). Ik merk aan die van mij dat ze de ene keer een bepaald iets heel leuk vinden, de dag daar na niet meer. Hetzelfde met honden. Dan kunnen ze weer goed met een bepaalde hond overweg, de dag er na willen ze die hond niet in hun buurt hebben.   Wat sporten betreft, merk ik toch dat de reuen fijner zijn. Het is niet zonder reden dat de meeste mensen een reu als sporthond hebben, en ik merk met mijn teef dat ze rondom haar loopsheid en schijnzwangerschap minder presteert, wat soms wel eens frustrerend kan zijn als het net samenvalt met een examen.    Ook gaan 2 reuen in 1 huis vaak beter dan 2 teven. Als reuen met elkaar vechten kan dat er even hard aan toe gaan, een tijdje later zijn het vaak weer vriendjes. Teven kunnen echt haat gaan ontwikkelen naar elkaar. Ik heb 3 teven in huis wonen waarvan er 2 pertinent niet bij elkaar kunnen. Er wordt sporadisch wel eens gevochten en dit is écht geen pretje en gaat er heftig aan toe. Ik haal liever 2 reuen uit elkaar in een gevecht, dan 2 teven.   Ik heb nog nooit een reu gehad, maar voor nu blijft mijn voorkeur een teef. Mocht mijn oudste hond ooit overlijden en ik er een 2e hond bij neem, is de kans er echter wel dat het een reu moet zijn ivm mijn jongste teef die niet altijd lekker met andere teven gaat. Dit is gelukkig nog lang niet aan de orde. 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
Misschien ligt het ook wel aan het ras en zeker aan het karakter van de hond, hier teven en reun gehad, even lief en even stabiel....wel was mijn Bams een grote goedlummel, maar gaf ik dr een tik op dr bil, draaide ze zich om en zei echt, wat had je ? EnOgin de liefheid zelve, nimmer nog ooit gegromd tegen mij, nimmer, en de reuen, die zochten altijd mij op , bescherming en waren echt kleef aan...voor mijn ras even lief en even stabiel....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
Als ik het goed begrijp, nog even afwachten voor de definitieve uitslag, wat vacht betreft na een castratie, daar is echt veel aan te doen hoor, niet over inzitten.... lukt het jezelf niet dan naar een goede trimmer...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Anartrone
Nieren en lever na een jaar stuk zijn ?    Dan geef je dat middel toch niet aan je hond he, als je iets tegen artrose wil voor je hond, vraag dan eens voor een stamcelbehandeling, ervaring mee.    Of is het voor een al wat oudere hond ?  
 

Vrienden van Lisanne & Mik

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .honden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Koert En poppy honden foto van Pennyhonden foto van Ralf & Nouri

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^