HondenPage baasje Dagmar

Wat schreven de vrienden van Dagmar op het forum

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Onyx is intussen alweer 5 maanden oud, en nu zo'n 23 kg. Hij is Willow is zowel hoogte, als gewicht gepasseerd.    Hij doet het ontzettend leuk bij het sporten. Hij kan al flink doorblaffen in het verstek, en heeft een mooie volle beet wanneer hij op de puppymouw mag bijten. We werken vooral op rust. Rustig de mouw in de mond, hand onder de kin, en aaien. Zodra hij met de mouw wil schudden en gek gaat doen, wordt het direct afgekapt. Dit had hij meteen door, dus hij draagt de mouw rustig wanneer hij gewonnen heeft.    Met het appél is hij nog snel afgeleid, en kan niet lang zijn aandacht bij een onderdeel houden. Maar dat is niet erg. We doen alles vooral vanuit spel, zodat de interesse in mij het grootst blijft.    Hij kan echt super alleen thuis zijn, met gemak zo'n 5 uur, en ook de nachten blijft hij goed door slapen.    Hij is nu een aantal keren in de kennel geweest, en ook hier heeft hij meteen rust. Dit ga ik nu steeds vaker uitbreiden. Hij heeft de grootste maat bench, maar toch is deze wat klein straks wanneer hij er uren in moet vertoeven. De kennel is heel groot (4 bij 6)     Hij is een ontzettend tof hondje. Geen allemansvriend, vindt het niet prettig wanneer er vreemde aan hem zitten (dit gebeurd om die reden ook niet) maar kan alle mensen wel perfect negeren, en maakt zich vooral niet druk. Naar de mensen die hij kent is hij ontzettend lief.      Ook hadden we vorige week onze eerste (en hoogstwaarschijnlijk laatste, maar zeg nooit nooit) hondenshow! De Nationale (Nederlandse hondenrassen)    Hier werd hij 1e van de puppies van het ras, en 2e van de show. Erg leuk, met een leuk keuringsrapport! Wel was de jury zeer geschokt over zijn grootte. Ze bleef dubbel checken of hij écht wel 5 maanden was.    Ook tijdens de show heeft hij alle honden en mensen genegeerd, en heerlijk relaxed naast me gelegen. Zo trots.      Hier wat foto's van de afgelopen tijd.        Blaffen op commando zit er goed in   Op bezoek bij mijn zusje, en het mandje van Malibu blijft favoriet.  keuringsrapport  Posten met zijn vaantje (hij heeft er 2 in totaal)  knuffelen met mijn vriend tijdens de show. Omringd door andere honden. Even zijn stoere grotehonden gebit showen. Met Hollandse herder vriendin Nera 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Hoe hoog staat jullie hondenbak,
Gewoon op de grond. Zo natuurlijk mogelijk. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Hond seksuele orientatie
Rijden kan heel veel oorzaken hebben, en vaker dan niet, heeft het helemaal niks te maken met seksuele gevoelens.    Overigens zou ik dit gedrag niet tolereren. Mijn nu 5 maanden reu heeft ooit 1 keer tegen mijn been proberen aan te rijden (dit was duidelijk overprikkeling) maar dit corrigeer ik wel degelijk. Ik vind niks zo erg als een rijdende hond tegen je aan, en nu ben ik het nog maar. Ik wil absoluut NIET dat hij dit bij bezoek gaat flikken.    Dus, duidelijk maken dat je dit niet accepteert is zeker mogelijk. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Een foto van ons 4tjes die ik toch even wilde delen! Zo blij en trots op / met deze 3! 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Brok vragen
Ik zou eens kijken naar de Farmina brokken (N&D) ik ben hier heel tevreden over, een goede gezonde brok met een hoog vleespercentage.    Als Vea het heel goed doet op de Royal Canin brok, zou ik haar daarop laten staan en haar wat te kluiven geven voor de tanden. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
" Wat een mooie update. Hij klinkt wel als een pittig manneke. Zo'n pup moet natuurlijk ook niet bij iemand terecht komen die er niet serieus mee wil gaan sporten/werken. " CatnDog Klopt! Maar daar wordt zo'n pup (gelukkig) ook echt niet geplaatst! Ze zijn naar allemaal eigenaren gegaan die al zeer intensief in de sport zitten of met de hond gaan werken / een opleiding volgen (leger, SAR etc)  Het is gaaf om te zien hoe leuk zijn nestgenoten al bezig zijn. Een pup mocht laatst al lijkvocht in het puin zoeken. Zo knap hoe ze dit al begrijpen op zo'n jonge leeftijd. 1 broer zit in het leger, die blijft volledig anoniem en horen we niets meer van. Met de overige 7 zitten we allemaal in een app groep waar zo nu en dan wat leuks wordt geplaatst.    En, kan iemand hem zeggen dat hij pas 20 weken is?! Hij groeit zo snel! 1 voordeel, geen rugpijn meer tijdens het volgen.    Kongs zijn zijn lievelings speeltjes.  Hier dacht ik oprecht even dat het Willow was, maar nee.. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Welke (middelgrote) hond past in dit plaatje?
" Is een kelpie wat betreft karakter een ras wat beter aan sluit? Weet jij of ze wat betreft formaat ook een beetje in dezelfde range zitten als een Australian cattle dog? " Fredje Kwa formaat schelen ze niet zo veel, al is een Cattledog wel wat zwaarder / steviger. Maar ook een kelpie wil lekker aan het werk! Wat zijn sporten die je eventueel interesseren? / wat is het dat je echt zoekt in een ras? 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Welke (middelgrote) hond past in dit plaatje?
Ik heb een paar jaar in Australië gewekt op cattle stations en werkte daar veel met de Australian Kelpie en Cattle dog. Uit heel andere lijnen natuurlijk dan dat je ze hier in Europa vindt, dus wellicht niet helemaal met elkaar te vergelijken. De Cattledog zijn harde honden, die echt niet terug deinzen van een confrontatie. Tijdens het veedrijven gingen ze zonder pardon het gevecht met een koe of stier aan, en bleven dit respect op eisen totdat het vee terug deinzde. Ze waren Tijdens het werk heel sociaal naar de andere honden. Dat moet ook wel, want je werkte samen. Maar zodra we niet aan het werk waren, lagen alle honden apart van elkaar aan de ketting, en brak er 1 los werd dat vechten.  Ze houden over het algemeen niet zo van vreemde honden.     Toevallig heeft een erg goede kennis van mij een cattledog. Dit is een erg leuke en sociale hond, luistert als een malle en speelt met, of negeert elke andere hond. Zij is echt heel lief en kon het zelfs met mijn herders goed vinden. Maar hier heeft wel heel veel werk in gezeten, en gelukkig hadden zij al een flinke dosis ervaring met honden.     Wat vooral belangrijk is, is wat je er mee wil gaan doen. Het zijn echte werkhonden, en zelfs de showlijnen (die echt wel een stukje minder werklust hebben) willen werken en zullen nier voldoende hebben aan alleen hun dagelijkse wandelingen.    Dan een tip: ga een pup niet over socialiseren. Werk er als pup vooral aan dat hij honden negeert. Want de kans is groot dat bij dit ras het sociale er op een gegeven moment vanaf gaat. Leer hem dus van jongs af aan al dat het bij jou te doen is, en niet bij de andere honden. Ook dat is socialeren: negeren van andere honden. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Hoe lang duurt het wennen aan de waterblazer
Ik heb er vooral niet echt een ding van gemaakt. Gewoon elke dag aangezet op de zachtste stand, hond aan de riem, en blazen. Eigenlijk kon ik de blazer bij alle 3 de honden meteen op de hardste stand zetten, en vinden ze het zelfs fijn! Na het blazen een lekker koekje, en klaar. De pup vond het in het begin wel wat spannend, voor hem had ik een likmatje neergelegd en toen ging het goed. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst hier.    Met de stoere man gaat alles goed. Het is een ontzettend chill en tof hondje. Helemaal van niks onder de indruk, doet lekker zijn eigen ding, kan zich perfect zelf vermaken, en maakt zich vooral niet te druk.    Als we samen aan het werk zijn gaat er een knop om, en is hij héél serieus bezig. Met bijten merk je al dat het een serieuze pup is. Hij bijt niet voor het winnen van het kussentje, hij bijt omdat hij wil vechten met mij of een andere persoon, en daar heeft hij het kussen voor nodig. Een heel andere drift dan Willow heeft, die echt buit gericht is, dat is Onyx niet. Hij is gericht om de man.    Het is een enorme joekel al. Hij is nu 19 weken, en rond de 19 kg. (Willow was met 5.5e maand pas 18 kg)    Hij kan heel goed alleen thuis zijn, daar heeft hij nooit moeite mee gehad eigenlijk, en is volledig zindelijk. Het 5 a 6 uur op houden is geen enkel probleem voor hem, en 's nachts houdt hij het met gemak 8 a 9 uurtjes op.    Hij is inmiddels dikke maatjes met Willow. Buiten spelen ze enorm leuk samen, binnen kunnen ze nu onder streng toezich samen in huis, maar meestal zitten ze gescheiden omdat dat voor iedereen (voornamelijk voor mij) een stuk relaxter is.      Hij is een lompe pup, knalt geregeld ergens tegenaan, en heeft nog niet de controle over zijn lichaam die Willow had op die leeftijd. Maar met balans en coördinatie oefeningen (vooral veel cavaletti) gaat dit steeds beter.    Toen hij zo'n 12 weken was heeft hij me even laten schrikken door een kattenspeeltje op te eten wat in zijn maag bleef zitten, en er ook na een braak injectie niet uit kwam. Even afgewacht of het met zijn ontlasting mee kwam, maar na 2 dagen een röntgenfoto gemaakt, waar het speeltje in de maag nogsteeds te zien was. Eind van die middag werd hij onder narcose gebracht voor een endoscopie, maar toen hij daar op tafel lag, was het speeltje tóch al naar zijn darmen gepasseerd. En toen kwam het er de volgende ochtend uit. Voor niks onder narcose dus, maar spannend was het wel.    Met dit weer is hij al vaak naar het water geweest, waar hij ook al heeft gezwommen, en ook blijven we bezig met de socialisatie. Hij is meegegaan naar de hondenrenbaan, naar de stad, op visite bij vrienden etc.    Andere mensen vindt hij oké, maar vreemden hoeven niet echt in zijn buurt te komen, dan kan hij al van zich laten horen. En ondanks dat hij nog een puppy is, is zijn blaf behoorlijk indrukwekkend haha.    Hier zijn wat foto's van de afgelopen tijd!    Foto's die gisteren zijn gemaakt Samen met Kahlúa (die 15 mei alweer 11 jaar is geworden) Op de bank met Willow. Een beetje op zijn hoede, en als hij vooral heel stil blijft liggen, dan mag hij op de bank blijven haha.  In zijn nieuwe halsband, waar hij nog in moet groeien!  Foto's in zijn nieuwe Non stop dogwear outfit.  Spelen met Willow, hier was hij nog een stuk jonger, maar de foto's zijn te leuk om niet te delen. Ik moet snel nieuwe foto's van ze maken tijdens spel, want zoveel schelen ze niet meer in grootte. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Goed en stevige puppy speelgoed
Hier ligt er een Kong, en wat kauwspeelgoed en nylabones in de bench. Vullen met voer doe ik echt alleen als ik er bij ben. Een goede kennis van me is haar hond verloren door wat brokjes in de bench te strooien toen ze de deur uit stapte. Helaas verkeerd geschoten en gestikt, en deze verhalen komen helaas vaker voor. Dus ik geef alleen gevulde kongs, voerspeeltjes, kauwmateriaal etc wanneer ik in de buurt ben.
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Acana Recipe
Kwa samenstellingen zou ik ook niet snel voor Acana kiezen.    Ik geef nu Farmina (N&D) aan mijm opgroeiende pup (icm met vers) en ik ben daar echt heel tevreden over. Een nieuw opkomend merk, maar wel het enige merk waar ik écht volledig achter sta kwa samenstellingen. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Onyx is 11 weken oud, en alweer een maand bij mij.    Hij groeit ontzettend hard en tikt inmiddels de 10 kg aan. Bijna 2 kg zwaarder dan Willow was op die leeftijd.    Het is een ontzettend leuke en gemotiveerde pup. Werkt graag en kan ook heel lief knuffelen.    Hij is heel makkelijk met zichzelf vermaken. Dit zowel in de bench als daarbuiten. Hij kan zich echt heerlijk met een speeltje oid amuseren. Al vindt hij met mij spelen uiteraard leuker haha.    Het is een stoer hondje dat eigenlijk niet / nauwelijks onder de indruk is. Behalve van regen. Dat vindt hij écht niet tof. Maar eenmaal buiten kan de stoere vent zich daar toch wel overheen zetten.    Hij is er voer gericht, al begin ik nu langzaam te merken dat de buit interessanter voor hem wordt. Een speeltje loslaten dmv een snoepje voor zijn neus houden, trapt hij niet altijd meer in.    We werken veel aan de juiste positie tijdens het volgen en de voet, en zit-blijf en af-blijf begint hij ook goed te snappen.    Hij is al 2 keer meegeweest naar de IGP club, waar hij ook al achter een jute zak heeft mogen jagen / bijten. Uiteraard alles op een heel speelse manier en er wordt niet getrokken totdat hij volledig gewisseld heeft.    Op de club staat een grote hondentunnel. Dit gebruiken we voor honden die niet goed kunnen timen op de mouw. De pakwerker staat dan achter de tunnel zodat de hond moet springen en dus goed op de mouw terecht komt.    Ik wilde kijken of Onyx de tunnel door durfde. Maar hij heeft meteen duidelijk gemaakt dat hij geen Agility hond wil worden. In de tunnel werd flink gebeten, door elkaar geschud, en toen rende hij er mee weg haha.    In huis leven Willow en Onyx nog gescheiden, maar 3 dagen geleden heeft Willow buiten voor het eerst het initiatief getoont door contact met hem te maken, en na wat borstelen en aftasten hebben die 2 écht onwijs leuk gespeeld. Op een manier hoe ik Willow nog nooit heb zien spelen. Ze deed echt ontzettend leuk en sociaal, en bleef constant laag bij de grond op Onyx zijn level. Heel fijn was dat! Eenmaal binnen dan begint het fixeren toch weer, maar het gescheiden houden werpt absoluut zijn vruchten af.    Hier nog wat foto's          11 weken oud Voor het eerst mee naar de club Tegen Kahlúa aan in slaap vallen (met beertje)  Even stoer staan voor de foto Hij weet al een beetje dat hij alléén in de zandbak mag graven  Af-Blijf Selfie Jaloers op Willow die achter de bal aan mocht. De ballenwerper werd echt zo uit met handen gegrist
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Fotootje tussendoor want de kleine man groeit als kool. Op de foto's was hij 8 weken en 3 dagen, en nu is hij 9 weken oud. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Onyx is inmiddels alweer ruim een week bij me, en is 8 weken en 3 dagen oud.    Het gaat echt ontzettend goed met hem. Het is een héél drukke pup, maar toch is hij heel leuk en makkelijk te handelen.    Ik ben meteen na die eerste 'ramp nacht' gewoon op mijn eigen kamer gaan liggen, en dat ging eigenlijk gewoon heel goed. Inmiddels heeft hij nu 2 x volledig een nacht doorgeslapen, maar als ik zie dat hij 's avonds nog wat drinkt, zet ik 's nachts de wekker. Hij doet dan ook een grote plas in de tuin.    Hij heeft tot nu toe nog 0 ongelukjes gehad, en geeft het goed aan wanneer hij moet. En ik zit er mijn mijn neus bovenop haha.    Hij heeft nog geen enkele maaltijd uit zijn bak gekregen, ik voer alles uit mijn hand (wel een beetje smerig met vers vlees, maar je moet er wat voor over hebben) en maak er dan wat korte trainings momentjes van.    Hij is heel slim en leergierig. Inmiddels heeft hij de motoriek van het zitten en af goed door, snapt hij de aandachts oefening goed (ik kan eten in mijn hand houden naast hem, mijn hand bewegen, hij blijft mij aankijken en wordt dan beloond) hij begint de deur manieren te snappen (hij blijft netjes zitten totdat ik de bench open doe, kijkt mij aan, en dan mag hij er uit) en we werken al wat aan de hand target, en het gebruiken van zijn neusje. Ook is hij rustig in de bench. Hij kan zichzelf goed alleen vermaken.    Hij is inmiddels al mee geweest naar het dorp, naar het bos, en loopt netjes naast me aan de lijn.    Het bijten is nog een ding. Het woord 'nee' begrijpt hij nu, maar bijten is gewoon heel leuk, ik heb regelmatig een grommende en en schuddende pup aan mijn schoen, slof of broekspijp, maar hij is hierin steeds makkelijk te corrigeren en af te leiden in iets anders te bijten.    Kahlúa is een lieverd naar hem, hij kan meer flikken dan ik zou toelaten, en ik bescherm haar hierin wel. Soms maakt hij het iets té bont, en dan krijgt hij van Kahlúa wel een terechte flinke snauw.    Met Willow gaat het boven verwachting goed. Wandelen buiten, en samen in de tuin spelen gaat prima. Willow geeft netjes haar grenzen aan. Onyx luistert hier niet áltijd naar, en dan ben ik er bij hem at te leiden met iets anders.    In huis zitten ze nog gescheiden. Als Onyx van mij een correctie (nee) krijgt, of als hij wat zit te jammeren, kan Willow zich hier enorm over op fokken (haren overeind, grommen, en het liefst vliegt ze dan door de bench heen op hem af) zolang zij hem niet in huis kan negeren, blijven ze gescheiden. Wat helemaal prima is, en wel zo rustig.    Sinds vandaag staan beide oren omhoog, en hij weegt 6.8 kg. (Willow was met 8 weken 5.6 kg)    Hier wat foto's van de man:     ondeugd straalt er van af.  Lekker spelen in het zand  Elke avond even knuffelen samen  2 rechtop staande oortjes! 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Heel veel sterkte 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Pup 9 weken hartruis
" Hallo, Omdat iedereen zo aardig had gereageerd wou ik even laten weten dat het hartruisje weg was afgelopen controle. (12 weken) We gaan weer lekker zorgeloos genieten ????   Groetjes!  " Janneke Ik lees nu deze reactie pas! Fijn dat het verdwenen is! 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Pup 9 weken hartruis
Mijn pup had een hartruisje. Fokker liet het me weten, maar had er alle vertrouwen in dat het gewoon op een 'puppy hartruisje' ging.  Met 9 weken was deze nogsteeds te horen, met 12 weken ook, maar in veel mindere mate. Kort daarna was het volledig verdwenen. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Hij is er hoor!   Ik wilde eigenlijk gisteren al verslag doen, maar hij liet me geen kans iets anders te doen dan met hem bezig zijn. Wat een ontzettende druktemaker is het.    De reis ging heel goed. We waren al om 08.15 in Groningen, en om 05.30 aangereden. Hij was relaxed, kauwde op zijn flostouw, en we zijn 1 keer gestopt voor een plas.    Bij thuiskomst is mijn vriend Kahlúa en Willow uit gaan laten en kon de pup zijn nieuwe huisje verkennen. Totaal onverschrokken was hij.    Daarna kennis gemaakt met Kahlua, hij in de bench, maar hij kon er al snel uit want het ging goed. Een kennismaking voor in de boekjes, zo perfect. Willow moet er niks van weten, wil niet in zijn buurt en is diep beledigd dat er een nieuwe huisgenoot aanwezig is.    De nacht was een ramp, hij heeft heel veel gejankt, en we hebben elk uur voorbij zien komen, hij heeft 3 x een plasje gedaan buiten.    Vroeg er uit om de dag te beginnen. Hij bijt graag en veel, en hem laten lossen is nog heel moeilijk, hij houdt zijn kaken stijf op elkaar en afleiden met snoep werkt dan niet goed.    Hij is al heel voer gemotiveerd en speelt graag. Hij heeft vandaag ruim anderhalf uur met ons in de tuin gespendeerd, wat ook een feest was voor hem. Bijten in de bezem en schep vindt hij ook leuk.    Daarna een wandeling met de 3 hondjes. Dat ging goed. Hij botste perongeluk een keer tegen Willow aan waarop ze gromde, en sinds dien bleef hij uit haar buurt. In huis blijven ze voorlopig lekker gescheiden.    Hij is enorm onverschrokken. Luide motoren, een rolluik dat naar beneden gaat, een papieren zak dat op hem viel, hij kijkt niet op of om. Verder heeft hij nog geen ongelukjes in huis gedaan, hij plast keurig buiten en geeft het ook al aan.    Ik ben benieuwd hoe het de komende dagen gaat.    Hier is Onyx. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
Ik snap ook niet zo goed waarom je dan voor deze kruising wil gaan. Je betaald (meestal) een belachelijk hoge prijs, voor een hondje waarvan je géén idee hebt hoe het karakter gaat zijn, laat staan de grootte. Ik ken 2 Pomsky's, waarvan beide zéér druk en een hoge werkdrift hebben. O ja, leuk toevoeging, 1 van die pomskies is bijna nét zo groot als mijn Hollandse herder. Veel groter uitgevallen dan dat deze baasjes gedacht hadden. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Ja, ze zijn de kennels al gewend, zowel binnen als buiten, maar dan natuurlijk veilig met mams en broers en zussen. Ik ga het heel langzaam introduceren, hij zal er bijvoorbeeld zijn eten in krijgen om het leuk te maken. Verder gewoon binnen bij mij in de woonkamer, ik heb een stevige puppy ren + bench, en om de beurt mogen hij en Willow dan afgewisseld worden (ze kunnen elkaar gewoon zien) al zal hij sowieso wat meer slapen. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Huis en tuin zijn beide zo goed als puppy-proof. Gisteren heb ik het gras gemaaid, hoop werk, ruim anderhalf uur ben je er mee bezig, maar het is wel fijn om puppy te kunnen zien als hij buiten is haha.    Daarna zijn we de kennels op gaan bouwen in de schuur (die aan het huis vast zit, vanuit de keuken loop je zo naar binnen) ze zijn nog niet af, alles wordt nog netjes dicht gemaakt bij de deuren, en er komt isolatie + deels vloerbedekking (en 2 hele fijne manden)    Een grote 2 bij 3 kennel bij pup, en een iets kleinere voor Willow. Hier zal hij blijven wanneer ik werk en slaap (als hij groot genoeg is, nu kan hij nog tussen de spijlen door) en Willow gaat er in wanneer puppy in de woonkamer is afgewisseld met bench. In het begin zal ik een strak crate and rotate schema aanhouden. Willow is niet altijd vriendelijk, en is onvoorspelbaar. Ze hebben álle tijd om langzaam aan elkaar te wennen op een veilige manier.    Zondag zijn de pups getest op 'prey, fight, food drive, hun social skills, hoe snel ze herstellen, hoe geluids gevoelig ze zijn, en nog veel meer.  En er is uitgekomen dat pupje neon groen het beste bij mij past! Goede vaste beet al, niet snel onder de indruk, mensgericht en erg makkelijk te motiveren. Vrijdag hoor ik hier alle details van.    Hier issie dan hoor! 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Gisteren weer afgereisd naar Groningen en foto's gemaakt van het nest! 5 weken, en al een enorme drift. Ik geniet nog even 2 weken van de rust 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Week 5, en voor het eerst lekker buiten op het gras. Ze waren al eens buiten geweest, maar op de stenen ivm de vele regen. Gisteren was het goed genoeg om buiten te verkennen   Morgen ga ik er weer heen om te knuffelen & foto's te maken en over 2 weken haal ik hem al op. De tijd gaat echt enorm snel! 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Smelt Smelt Smelt We zijn zondag wezen kijken. Om 10.00 u waren we daar, en zijn zo'n 2.5 uur gebleven. De pups mochten een nieuwe ruimte verkennen, buiten waren ze al eens geweest, maar omdat het weer niet mee zat, hadden ze een grote schuur tot hun beschikking met speelmateriaal. De teefjes namen duidelijk het voortouw, de reutjes waren nog wat afwachtender met nét wat mindere motoriek, maar dat schijnt altijd zo te zijn! Ze volgde al snel. Het rond tollende balans bord zagen ze voor het eerst, en schrik hadden ze allemaal totaal niet. Ze speelde met elkaar, en onze broekspijpen waren nu al niet meer veilig. 4.5e week, maar ze hebben ons even flink laten merken dat het al echte werk en bijt hondjes zijn. Een voorkeur heb ik niet. Als ik puur op uiterlijk af ga, dan vind ik het donkerste en kleinste reutje het mooist, maar kwa karakter zijn ze allemaal even stoer, open, nieuwsgierig en lief. De karaktertest gebeurd 27 februari, op een vreemde plek, door iemand die dit nest niet dagelijks ziet. En vanuit daar wordt er gekeken welke pup het beste bij wie past. Er blijven er 4 in Nederland, en 4 gaan er naar het buitenland. Dit vindt de fokker heel fijn, want ze heeft geregeld nesten waarvan alles naar het buitenland gaat en ivm de drukte voor het aankomende IGP Hollandse herder WK, is het prettig dat ze niet al te veel pups tot 10/15 weken hoeft aan te houden. Aankomende zaterdag gaan we weer, en neem ik mijn camera mee. Én doe ik laarzen aan haha.
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
" Veel plezier bij de pups! Ga je Groningen nog ontdekken, sinds je er toch bent? " Tamara - Abby, Anna & Jamie Familie komt uit Groningen en Friesland, zelf vroeger een tijdje in Friesland gewoond. Maar mijn vriend en ik zijn dat weekend in Ommen, dus redelijk 'in de buurt' 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in Eindelijk gevonden...
Spannend! Ik volg mee 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
De pups zijn alweer ruim 3 weken oud. Ze hebben voor het eerst wat pap gegeten. Wij konden genieten van de filmpjes hiervan, 8 pups die helemaal onder zaten.    Ze doen het allemaal echt uitstekend. Ze lopen, piepen, stoeien al wat met elkaar en ontdekken langzaam steeds wat meer van de 'wereld'   Aankomende zondag gaan we kijken. Ontzettend veel zin in! In totaal zijn we ruim 6 uur onderweg maar dat is het meer dan waard.    Hier wat foto's van de 8ling.  En het wekelijkse youtube filmpje.  https://youtu.be/Sk_2ZmkEgg8?si=lKDbRwIaEjhLtRpK
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
" Hoeveel reuen en teven zijn het  " Koert En poppy 8 pups, 4 reuen en 4 teven. Dus een erg mooie verdeling. 
honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx schreef in 52 weeks of Onyx
Loesje: de woonplek bevalt heel goed. Het is echt heerlijk. Enorm grote tuin, en 2 grote loodsen om binnen te trainen als het buiten te koud is. De woning heeft enkel glas, en het kan dus enorm koud worden. Maar met het houtkacheltje is het goed te doen. En met 2 honden tegen je aan is het al snel lekker warm natuurlijk.    1,2 of 3 maart zullen we de pup verwelkomen, ik hoop natuurlijk op 1 maart. Ik ben ook zeer benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden.   
 

Vrienden van Dagmar

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyxhonden foto van Michelle

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^