HondenPage baasje Renate

Over Renate

honden foto van Renate Kleine Barney is een Boomer, een kruising Lhasa Apso/Maltheser en is 5 april 2008 bij ons komen wonen. Samen met zijn grote vriend, een Grote Golden Retriever met de naam Gentle, heeft hij maar 1 maand met deze hond bij ons thuis gewoond. Gentle werd plotseling ziek, en overleed een week nadat hij ziek was geworden. Kleine Barney miste zijn vriend.

Gentle was een grote witte Golden, een ontzettend lief beest. Hij was gek op knuffelen. Hij is nog geen 9,5 jaar geworden. Op een vrijdag werd hij plotseling ziek, begon te braken en op Moederdag zijn we naar de dierenarts gegaan. Daar kreeg hij medicijnen tegen misselijkheid en braken en een ontstekingsremmer. De volgende dag was hij eigenlijk nog slechter en zijn we opnieuw naar de dierenarts geweest. Toen werd geelzucht geconstateerd en kreeg hij vocht en antibiotica toegediend. De volgende ochtend naar onze eigen dierenarts gegaan die ons doorverwees naar de echoscopist in De Meern voor een echo van zijn buik. Daarop was te zien dat zijn lever sterk vergroot was en de galblaas ook. Er is toen ook bloed afgenomen waaruit bleek dat er een onsteking was.Van onze eigen dierenarts toen een antibioticakuur voor 10 dagen meegekregen. Hiervan zou hij moeten opknappen. Dit gebeurde echter niet, hij werd alleen maar zieker. Hij wilde niet eten, drinken nog wel. Op dondermiddag heeft hij drie infusen met vocht gekregen. Er is toen opnieuw bloed afgenomen, waaruit bleek dat zijn nierfuncties ook niet goed waren. Van deze infusen zou hij ook moeten opknappen, gebeurde helaas niet. De nierwaardes in zijn bloed waren vrijdag alleen nog maar slechter. Vrijdagmiddag bij de dierenarts 5 infusen gekregen, hij knapte echter niet op. Ik vond dat hij er steeds slechter uit ging zien. Onze dierenarts heeft hem toen doorverwezen naar de Spoedkliniek in Amsterdam. In de behandelkamer werd door de arts wat troebel vocht uit zijn buikholte gehaald. Dat zag er volgens haar slecht uit voor Gentle.Voordat ze daadwerkelijk met de behandeling konden beginnen ging het heel slecht met Gentle. Ze hebben nog geprobeerd te re-animeren, maar dat lukte al niet meer. Met veel pijn hebben wij afscheid moeten nemen van deze geweldig lieve hond.Hij zal altijd in onze harten en herinneringen blijven. De tijd dat hij bij ons was zullen wij nooit vergeten!


Met de kleine ukkepuk ging het opzich wel goed.
Barney ging op pupcursus, waarin hij is geslaagd. Ook hij met de Clubmatch meegedaan, en hij is eerste geworden. Alleen tijdens onze vakantie begon hij mank te lopen. We hadden geen idee wat er met hem was, en er bleek dat hij aan beide voorpootjes een incongruente elleboog had. Het arme beestje moest worden geopereerd aan beide pootjes, en zijn herstel zou 6 weken lang duren. Dit werd 10 weken.

Nadat Barney beter was werd het een mooi hondje. Hij deed nog een cursus, juniorencursus, en in deze is hij ook geslaagd.
Barney heeft op een Golden Retrieverdag ook mee mogen doen aan de GBO. Eigenlijk is dit alleen voor Goldens, maar kleine Barney mocht toch meedoen. Tot onze verbazing werd het gekke beestje 2e.

We hebben bijna 2 jaar geleden ook een Golden pup in huis genomen, die is nu ook alweer bijna 2. De twee beestjes zijn grote vrienden van elkaar en ik hoop dat ze dat ook nog lang kunnen blijven!

Renate

Pootje van Barney & Mitch


Krabbels aan Renate

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk schreef om 10 september om 19:15
wat een prachtige honden heb je zeg! Echt lief! En mooie foto's ook. groetjes Didi een een oortje van Pluk.
honden page profiel CarolineCaroline schreef om 06 januari om 20:59
Hey, leuke foto's, ik vind wel dat Mitch als pup heel erg lijkt op mijn Golden pup (maar dan een mannelijke versie, want de mijne is een teefje ;) )
honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy schreef om 05 augustus om 13:42
hey, wat een super leuke hondjes heb jij!
honden page profiel EliesElies schreef om 29 juli om 14:38
He Renate, wat leuk dat je er een golden bij krijgt. En wat een schatje is het zeg. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt. Net zoveel als ik van mijn Goldentje. Fayah is alleen niet zo klein meer. Ze is nu 18,5 weken en al bijna 20 kilo. Leuk voor Barney dat hij er een vriendje bij krijgt. Geniet ervan!

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Renate heeft 615 ontvangen.

Berichten en online status
Renate was voor het laatst online 11 jaar, 11 maanden, 4 weken, 1 dagen, 12 uur, 2 minuten, 30 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^