HondenPage baasje Christel & Pepper

Wat schreven de vrienden van Christel & Pepper op het forum

honden page profiel HeleenHeleen schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oh, als het weer gebeurd dan moet er een scan van zijn hoofd gemaakt worden. " yooop Vestibulair syndroom is niet te zien op scan.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Zooo dat is schrikken yooop! Hier bekend met vestibulair syndroom ,Meestal duurt dat langer ,ik had er zelfs een die er jaren een scheef hoofdje aan over hield ,Totaal heeft ze het vier keer gehad . Sterkte voor jullie en beterschap voor Sam.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartproblemen? Bronchitis? Wat is het nou
" Bedankt voor je reactie. Vandaag heeft de dierenarts weer terug gebeld.en ze hebben de röntgenfoto's nogmaals bekeken en met elkaar overlegd. Ze zien toch wat bronchitis in de longen. En was toch mijn gevoel goed geweest. Ik moet stoppen met de plastabletten omdat er nu geen reden is om het te geven. Ik moet het nu gewoon aanzien om te kijken hoe het gaat. En anders krijgt hij weer een injectie voor bronchitis.  Ik heb het nog gehad over afgeplatte luchtpijp maar dat konden hun niet zien op de fotos " Tjady Als er long foto's gemaakt zijn staat de luchtpijp er niet in het geheel goed op , Ze concentreren zich op de longen ,waar ze nu ineens wel bronchitis zien en eerder niet? Ik zou toch eens vragen om nog een foto van de luchtpijp temeer om dat dat een chihuahua kwaal is . In elk geval succes!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Reu wilt onze teef dekken die allang geholpen is.
" Tuurlijk beschermen wij  ons Tossie tegen de reu. Vind het gewoon heel vreemd.   @Heleen. Dit zou idd de maand zijn dat ze loops moest worden, vaste prik april en oktober november. Zou diezelfde geur dan er nog steeds zijn met die tijden. Hij heeft het niet eerder gedaan. Kees. Niet eerder gedaan bij onze eigen teef. " Tosca en ik Hier is het de ene keer erger als de andere keer ,maar een reu met goede neus ruikt het gewoon. Het kan zijn dat Tjabo de volgende keer er niet eens naar kijkt . Of het dezelfde geur is als bij een loopsheid weet ik niet ,(ik ruik er niet aan) Hier is het met een paar dagen wel over ,dat hitsige gedrag en veel van mijn reuen doen het ook niet .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Reu wilt onze teef dekken die allang geholpen is.
Hier rijden ze wel eens op steriele teefjes tegen de tijd dat die voor hun sterilisatie loops moesten worden, Als je dan terug gaat rekenen klopt dat precies ,dus het zou ook kunnen als je even terug gaat rekenen ,dat dit de tijd is dat ze loops zou worden . Ben ik nog te volgen? Uiteraard zeg ik er gelijk wat van ,   Zou niet best zijn als reuen van eigen teefjes afblijven ,dan heb ik niets meer qua dekking aan mijn reuen .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Bruine afscheiding
" Precies, het is ook zo zielig om te zien. Ga haar zo nogmaals aanspreken. Hoop dat ze het doet. Heb serieus gedacht als ze het niet doet het ergens te melden, maar weet ook niet als ik dat kan ‘maken’ " Samantha Vraag haar anders even bij wie ze geweest is ? Dan kan je zelf informeren of dat inderdaad zo is ,
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Voor Froukje Sijtsma
Omdat het onderwerp gesloten is kan er daarop niet gereageerd worden ,maar ik wilde toch even de vragen beantwoorden die Froukje stelde .   Echo met volle blaas maakt voor een goede dierenarts die gewend is goed echo's te bekijken niet uit . De baarmoeder ziet er heel anders uit als de blaas dus dat wordt wel herkend. Je kan qua tijd van dekking nu al een nieuwe echo laten maken ,bij een dierenarts die het echt kan ,anders wordt het niet zo leuk voor je hond ,om dat steeds te moeten ondergaan , Stel dat ze drachtig zou zijn dan moet je stress wat niet nodig is vermijden . Nogmaals succes.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartruisje en onregelmatige hartslag
" Dit hoort bij de dierenarts thuis " Chantal En dat zegt iedereen dus ook , Maar dan wel bij een dierenarts met verstand ,want eentje die zegt dat dit hijgen met bekje dicht is ,daar zou ik geen vertrouwen inhebben .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Echo
Vanaf dag 21 kan een ervaren dierenarts zien of je hond drachtig is , Vanaf 25-30 dagen heb je nog meer zekerheid en is het zeker te zien , Zelf kan je het ook merken na een week of twee aan gedragsverandering ,aanhankelijkheid ,iets grotere tepels ,en soms wat minder eetlust van de hond , Voor zekerheid zou je naar een dierenarts kunnen gaan die echt echo kan lezen , Succes!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartruisje en onregelmatige hartslag
" Bij ons hondje van 14 is 2 weken geleden een hartruisje gehoord en een onregelmatige hartslag. Ook had hij vocht in de buik. Hier heeft hij vetmedin voor gekregen en later upcard voor het vocht af te drijven. Nu is het zo dat hij af en toe ligt te shaken/beven hoe je het dan ook noemt, alsof je zijn hartslag kunt zien.Deze gaat dan best snel. Ik heb hier een filmpje van maar kan deze niet plaatsen.  Herkent iemand dit bij zijn hondje? Iemand die weet wat dit zou kunnen " Germaine Is het vocht in de buik al minder? Bij upcard moet er binnen 48 uur bloed onderzoek volgen om te zien of de nierfunctie goed is , Er zijn honden de betere reactie geven op furosoral maar dat is aan je dierenarts om te beoordelen. En zelf even uitrekenen of de dosis van beide niet te hoog is ,dat luistert erg nauw . Hijgen met bekje dicht ? het lijkt me meer ongemak ,of benauwdheid . Succes en sterkte!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in 4 poten opereren
" Bedankt voor alle reacties.  De hond komt op de eerste plaats en wij gaan niet over 1 nacht ijs. De fokker staat erg goed bekend en volgens de dierenarts kan zijn aandoening met meerdere factoren te maken hebben. Mijn zoon gaat een bezoek brengen aan de fokker, maar wat de oorzaak ook is, erfelijkheid of niet, voor ons doet het er niet meer toe eigenlijk, maar gaan we zeker goed onderzoek naar doen. Mijn zoon heeft ook garantie op erfelijke afwijkingen, maar wat koopt de hond daarvoor jammergenoeg. Er bestaat een kans dat bij de voorpoten omdat hij nog in de groei is incongruentie nog goed zou kunnen komen. Dat gaan we afwachten en gaan maandelijks langs. Daarna gaan we een beslissing nemen. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee, dat een hond daar overheen is gegroeid? " Angela Heel belangrijk om goed contact met de fokker te onderhouden . De ergste groei heeft de hond wel gehad ,maar hij moet nog uitzwaren natuurlijk.   Inderdaad ben ik ook wel benieuwd om wat voor aandoening het gaat ,er komen er best veel voor bij dit ras ,tw, hd,ed,dm,patella luxatie,en dan ook nog bos en entropion,   Voeding en beweging zijn zeer belangrijk ,en soms kan hd ed of patella luxatie ook door een trauma veroorzaakt worden .maar meestal zit er toch een erfelijke factoor in ,maar net wat je zegt ,het gaat er nu om hoe verder.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
" Grappig is dat! Een vrouw stuurt haar eigen DNA staaltje naar zo'n hondenDNAlabo en ze blijkt een kruising te zijn tussen malamute, sharpei en labrador.  Dat maakt me nu wel nieuwsgierig welke uitkomst het zou geven voor de HP-baasjes hier....    https://www.hln.be/buitenland/vrouw-stuurt-dna-naar-hondenlabo-en-blijkt-25-procent-labrador-te-zijn~a8808717/ " Alaska's Finest! Geweldig!!  Ik heb er nooit in geloofd , Volgens mij zou ik een allegaartje van rassen zijn ,omdat ik er zoveel leuk vindt .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in 4 poten opereren
Is er goed uitgelegd wat er precies aan de hand is? Ik zou wegblijven bij anicura en evidentsia klinieken ,Door de grote ophef over hun prijzen is er klant vermindering en zij moeten aan een bepaald aantal operaties komen , Heel veel sterkte in elk geval !!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
dubbel
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Prachtig beschreven met heel veel liefde , Heel veel sterkte !
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
"   (Of: Zo waarlijk helpe mij God almachtig.)   Einde citaat Bron; document van de Universiteit Utrecht als pdf te downloaden google zoekterm; "dierenartsen leggen eed af"   Jammer dat in deze eed niet meegenomen is, dat de in rekening te brengen kosten in alle eerlijkheid betaalbaar voor de diereneigenaren moeten zijn. " Loesje Misschien veel ongelovige onder de dierenartsen.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Het lijkt erop dat de dorpsdierenarts hier er ook mee gaat ophouden, want er is geen opvolger. Anicura zal waarschijnlijk geen interesse hebben in zo'n klein praktijkje (1 DA en een paar assistentes). Ik hoop maar dat de prijzen bij andere dierenartsen in de buurt normaal blijven, want een kennis van me woont in de randstad en die prijzen zijn echt flink anders ...    Voor Dobber's Cytopoint injectie betaalde ik bij mijn dorpsdierenarts in 2023 zo'n €72, de injectie werd gezet door de dierenarts zelf. Die prijs is vergelijkbaar met wat ik betaalde bij de grote dierenartsenpraktijk wat verder bij me vandaan (geen Anicura).   Die kennis van me heeft een hond die dezelfde exact dezelfde injectie krijgt, maar dan gezet door de assistente. Zij zit bij een Anicura en was in 2023 zo'n €102 kwijt per injectie. Die was waarschijnlijk nog eens €50 duurder geweest i.v.m. consultkosten als de DA 'm had moeten zetten i.p.v. de assistent.   Dobbers inslapen was op een zondagmiddag en kostte in totaal iets van €125, als ik het me goed herinner. Die kennis had een tijdje daarvoor ook een van haar honden moeten inslapen (ik gok 30 kilo). Zij was op een vrijdagmiddag €230 kwijt. Die hond was wel wat zwaarder, maar dan nog ... Zij waren volgens mij op de vrijdag binnen openingstijden, terwijl ik op een zondagmiddag daar stond en dus ook het weekendtarief betaalde.  " Dobber † Anicura heeft juist veel interesse in kleine praktijken ,De dierenartsen worden benadert per brief met een groot aanbod , Van de kleine praktijken maken ze wel een grote ,door er net afgestudeerde in te zetten ,of de oorspronkelijke arts blijft er gewoon werken ,Een van de artsen hier heeft net gedaan of hij interesse had ,en daar kwam een groot aanbod uit , Gelukkig heeft hij zich niet over laten halen maar hij was benieuwd naar hun werkwijze.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Al weer jaren geleden in de spoed van utrecht.  Heeft niet veel met ukg te maken maar drijft wel op de studenten. Mijn spets was letterlijk doodziek, spuugde bloed, en poepte plassen bloed, moest infuus. Ik zei, ik wil er bij blijven, mocht niet, ik kon hoog of laag springen, maar ik kon kiezen hond daar laten en naar huis gaan of hond mee naar huis nemen zonder behandeling met grote kans dat hij de volgende dag niet zou halen. Heb de hond daar gelaten. Volgende dag kunnen halen.  Hij was na het infuus een eind opgeknapt, dar was eind vd middag infuus was ook het enige wat hij kreeg. Vd infectie moest hij zelf opknappen. , de hele nacht heeft hij daar zitten huilen, blaffen en piepen, daarna kon hij nooit meer alleen zijn, . Was niet nodig geweest als ik er bij was gebleven en hem na het infuus mee naar huis had genomen. Twee dagen later hetzelfde beeld. Infuus bij eigen dierenarts, ik heb uren naast hem gezeten. Da was er blij om, kon ik hem mooi rustig houden, zoveel fijner met een infuus...... Nu mag je nergens meer bij zijn. Zelfs bij bloedprikken wordt hier de hond meegenomen naar achteren..... " ientje Gelukkig is dat hier bij veel praktijken nog anders ,die hebben graag dat je er bij blijft , Ook een vreselijk verhaal van jou spets !
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Is al een hele poos geleden, wist niets van Anicura, was toen al onder die naam….ben er toen naar toe gegaan voor Maarten Kappen die veel newfoundlanders deed, helaas is hij met pensioen. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Ja dus verkocht aan anicura in die tijd . Veel oudere dierenartsen zwichten dan voor het grote geld en de mooie verhalen die die organisatie verteld .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Inderdaad, het heeft ook totaal niets meer met kennis te maken, pure uitbuiting van mensen die geen andere keuze hebben. Broodfok in de medische sector als je het mij vraagt, cashen over de rug van dieren. " Dagmar Precies ,en de kennis is ook ver te zoeken helaas .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Houden zo, ideaal. Is dat een spoedkliniek, of een dierenarts die nog zelf de spoeddienst doet? " ientje Anicura dus geldwolven ,
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Nee, dat geloof ik, maar jouw dierenarts is nog niet overgenomen denk ik. Hier zijn het normale prijzen, helaas.    Heleen vreselijk, en je kan ze niet aansprakelijk stellen, want als persoon tegen een zo grote buitenlandse gigant leg je het altijd af.   Ook hier gebeurd, 1,5 jaar terug. Poes, moest keizersnede, bij de deur eerst 500 euro betalen, kat afgeven en er het beste maar van hopen, anders geen behandeling, Uren later werd de kat pas geopereerd, kosten  er boven op 2800 euro. Dit is geen dierenliefde meer. Nogmaals helaas.  Baasjes doen het voor hun dier,, zij wel, daar is de dierenliefde volop,  maar dat zal niet lang meer zo door kunnen gaan, " ientje dubbel
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Nee, dat geloof ik, maar jouw dierenarts is nog niet overgenomen denk ik. Hier zijn het normale prijzen, helaas.    Heleen vreselijk, en je kan ze niet aansprakelijk stellen, want als persoon tegen een zo grote buitenlandse gigant leg je het altijd af.   Ook hier gebeurd, 1,5 jaar terug. Poes, moest keizersnede, bij de deur eerst 500 euro betalen, kat afgeven en er het beste maar van hopen, anders geen behandeling, Uren later werd de kat pas geopereerd, kosten  er boven op 2800 euro. Dit is geen dierenliefde meer. Nogmaals helaas.  Baasjes doen het voor hun dier,, zij wel, daar is de dierenliefde volop,  maar dat zal niet lang meer zo door kunnen gaan, " ientje Nee die mensen konden geen kant op ,betalen of je krijgt je hond niet mee , Ik had haar nooit afgegeven maar blijf er altijd bij met keizersnee . Vreselijk ook voor die poes en eigenaren
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Ik ben in de kliniek Eersel geweest, ook een ANICURA kliniek, werd gelijk geholpen, was ook een spoed….en geen hele hoge bedragen… " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Jammer dat ook Eersel gezwicht is voor het grote geld .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Heleen wat je zegt, schrijft van de hond die niet geholpen wordt, dat is vreselijk en mag natuurlijk nooit gebeuren dat de hond niet geholpen wordt…..en ja ik heb nog steeds vertrouwen in de dierenartsen..heb er vaak mee te maken, nietemin blijf ik het echt vreselijk vinden als men zoveel geld vraagt voor een tien min, consult en dan buiten staat met een antibiotica kuurtje en er vijf honder euro voor vraagt..ik maak dat niet mee… " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Ik maak dat gelukkig ook niet mee ,hier in de kleine dorpen zijn nog dierenartsen die het ook absurde bedragen vinden ,Maar wat ik wel meemaak is dat de klinieken waar de ECVO test gedaan wordt ook al overgenomen zijn ,en daar kom ik niet onderuit ,want in Utrecht kan je dat ook laten doen bij de uithof maar ook die rekenen al het dubbele bedrag als een jaar geleden , Gelukkig zijn er onder normale dierenarts praktijken nu dierenartsen die onderling weer weekend diensten gaan draaien ,maar eer dat weer landelijk is zijn we wel ff verder , Daarbij is er vooral in de weekeinden veel onkunde doordat de net afgestudeerde gelijk weekeind diensten draaien terwijl ze nog amper ervaring hebben .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in 52 weeks of Onyx
Leuk beschreven met prachtige foto's, Heel veel geluk en plezier met Onyx !!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Ja heel duur, maar het is op een zondag, de arts moet naar de kliniek komen voor een spoed, die zit daar niet, een medewerkster roept een arts op, en een tien minuten consult, de arts zal echt een goed onderzoek doen wat de hond mankeert, …..en een antibiotica zal niet voor een weekje gegeven zijn, antibiotica is duur en gaat ook nog eens naar gewicht. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Jij blijft wel heel goed van vertrouwen zeg , Het zijn belachelijke prijzen zelfs op zondag ,
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Hoorde ik vandaag. Spoedconsult evidensia, van 195 euro naar 270 euro! Daarnaast dus iedere handeling en pilletje ook nog betalen. Dik 500 euro voor een consult van 10 minuten , en een ab kuurtje...... Dit is toch echt te idioot.,,,, " ientje Anicura Barendrecht, Keizersnee kleine hond ,ze laten het beestje heel de nacht zitten zonder in te grijpen terwijl de eigenaar dacht dat ze gelijk geholpen zou worden ,De volgende ochtend ,keizersnee,vijf pups waarvan al vier gestorven en de moeder heeft het ook bijna niet overleefd , Kosten 5000 euro , Dat zijn echt mensen die daar werken met veel liefde voor dieren ,Jammer dat ik dat al een jaar of vijf niet meer geloof.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
" Als ik op de site kijk zijn het zeker geen kleine hondjes........ en twee nestjes tetelijkertijd. Een nestje, als je dat goed doet, is heel veel tijd en energie, hoe doen ze dat met twee nesten tegelijk? Zeker naar vragen.   " ientje Hebben wij ook wel eens hoor ,twee nestjes tegelijk , Niks geen probleem ,je bent natuurlijk niet 24 uur per dag met pups bezig .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
" Ik probeer me altijd in te beelden hoe zo'n dekking gaat..  Laten we ervanuit gaan dat husky de teef is en dwergkees de reu. Zo'n dwergkees moet wel geholpen worden door mensenhanden om 'erbij' te kunnen lijkt mij? Of wordt zo'n dekking met kunstmatige inseminatie gedaan?  " Danielle Welnee joh ,dat kunnen ze zelf wel als beide hitsig genoeg zijn , Als de teef groter is gaan sommige er gewoon bij liggen om de reu zijn kans niet te ontnemen ,en ook andersom sta je er van te kijken dat het gewoon lukt ,   Ik heb wel een dekking gezien van een middelgrote reu met een klein hondje ,Dat teefje bengelde gekoppeld en wel tussen de achterpoten van de reu , 
 

Vrienden van Christel & Pepper

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Koffieehonden foto van Heleenhonden foto van -Bram en Lady-honden foto van Bica_Chu

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^