HondenPage baasje kim

Wat schreven de vrienden van kim op het forum

honden page profiel DemiDemi schreef in Mijn kleine meisje is er niet meer...
Geen soortgelijke ervaring, maar heel veel sterkte!
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
" en demi kan geen kritiek hebben wat doe je eigenlijk op deze site geef het gewoon toe dat u niet met deze hond overweg kan ja een pupske is lief maar u heeft blijkkbaar niet verder gekeken dan u neus lang is.jammer want weer word er een hondje niet begrepen. mensen ga aub een curcus volgen eer dat jullie een hond nemen anders krijg je dit soort mensen die weer niks met een hond kunnen beginnen zo zielig voor dat beestje zo dit wilde ik ff kwijt tot ziens   "   Ik kan prima tegen kritiek, maar jij hebt een compleet eigen situatie in je hoofd en baseert daar je mening op. Voortaan eerst maar even doorvragen en lezen? Zoek alsjeblieft een goede therapeut voor je frustraties, want ze zitten erg diep geloof ik.   En maak je om mijn pup maar geen zorgen. Die is absoluut niet zielig, maar ook vandaag weer uiterst tevreden en vrolijk.  
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Vandaag kortere wandelingen, geen trekspelletjes, wel mentale spelletjes, veel rust en geen boze gespannen pup!    Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen of dit echt geholpen heeft of dat hij gewoon toevallig een goede dag had. Maar toch wilde ik dit even delen
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
" korte reactie zit op mn telefoon   is hij niet boos omdat hij nog een keer moet plassen maar jij hem niet begrijpt? je zou kunnen proberen om als hij zo doet nog een keer naar buiten te gaan, kort, om hem de kans te geven om te plassen omdat hij in de bench gaat plassen.. " Stabij Gijs   Ik heb geprobeerd hem eerst buiten te laten voor ik hem in zijn bench doe, om te voorkomen dat hij daar dan plast, maar zonder succes.     Toevallig zat ik er vandaag nog aan te denken dat het misschien jaloezie is, maar hij is echt super lief voor onze kleine meid. Het is ook niet zo dat hij dit gedrag alleen laat zien als zij erbij is. Gister heeft mijn schoonmoeder haar opgehaald en was hij eigenlijk de hele dag alleen met mij, maar ook toen kreeg hij zo'n bui.   Ik heb vandaag op puppentrainen gevraagd wat zij ervan vonden, het enige wat zij erop te zeggen hadden was dat ik consequent moest blijven, time-out zonder kong of kluif aangezien dat belonen is en trekspelletjes even uit de weg gaan.   Fysieke aanpak is voor mij sowieso geen oplossing, zelfs al zou het helpen vind ik dat niet de manier. Ik ga hem ook geen time-out meer geven in zijn bench, daar ga ik een andere plek voor gebruiken omdat ik toch denk dat hij het op een negatieve manier associeert en ik wil dat het juist een veilige plek voor hem is. Ik laat hem mij nu benaderen wanneer hij even aangehaald wil worden en niet andersom en wanneer hij zich lijkt te vervelen speel ik mentale spelletjes met hem in plaats van vooral fysieke spelletjes. En ik ben extra extra extra positief wanneer iets goed gaat natuurlijk, was al heel positief hoor maar nog even een tandje bij!   Ik hoop dat dit zal zorgen voor resultaat en anders schakel ik een gedragstherapeut in.    
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
" demi hij probeert de baas over jou te worden je kan ergewoon niet mee omgaan een rotdweiler is geen chihuhua maar een hond die duidelijke aan wijzingen moet hebben. en misschien moet je hem niet zo veel knuffelen enzo jij vindt het ook niet prettig als mensen de hele dag aan je zitten te plukken.hij wordt gewoon gek van je     "   Aan jouw reactie heb ik precies helemaal niets. Bedankt en tot ziens.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Hij krijgt op aanraden van de fokker nu brokken van Royal Canin Tineke, al hoor ik daar steeds minder goede verhalen over. Dus we gaan de overstap maken naar kvv.   We deden voornamelijk fysieke spelletjes met hem, trekspelletjes en balletjes weggooien. Al is het me de laatste dagen toch wel op gaan vallen dat hij daar eerder gespannen van lijkt te worden dan dat hij het leuk vindt. Uiteraard leer ik hem commando's, maar verder was ik niet zo bekend met het hersenwerk voor honden. Daar ben ik me nu druk in aan t verdiepen.   Bedankt weer voor het meedenken
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
De fokker komt volgende week zondag langs om zijn stamboom te brengen, dus dan zal ik inderdaad er even naar vragen. Ik heb zijn moeder en oudere zussen gezien en die waren heel goed gesocialiseerd. Het nest heeft de eerste weken in huiselijke kring doorgebracht. Maar ik was daarnaast wel nieuwsgierig naar hoe anderen hier tegenaan kijken, aangezien iedereen t op een andere manier bekijkt
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik bedoel meer dat het in totaal allemaal een halfuur heeft geduurd. Hij werd boos, ik leid hem af, hij wordt rustig en vervolgens weer boos, time-out, rustig en weer boos. En zo door.   We hebben al vaak geprobeerd erbij te blijven wat je zegt inderdaad, fysiek aanwezig zijn en echt naast de bench zitten, toen hij jonger was hielp het, maar de laatste weken plast hij en blaft hij alsnog. Hij kan ons vanuit de bench sowieso altijd zien trouwens, tenzij we naar boven gaan.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Even een update.   Ik heb vanmorgen vroeg een kort rondje met hem gelopen, zo'n 10 minuten. Daarna hebben we even gespeeld, heeft hij nog wat rond gescharreld en even geslapen.   Tegen 11 uur heb ik een lang rondje met hem gelopen van ongeveer 30 minuten. Daarna heeft hij ruim 3 uur geslapen. Daarna hebben we nog wat gespeeld.   Om 3 uur heb ik weer met hem gelopen, dit keer zo'n 20 minuten. Eenmaal thuis ging het helemaal fout. Hij begon alweer wat te happen, dat was nog prima te controleren. Toen wilde hij de tuin in, daar ging hij als een dolle tekeer. Binnen begon hij weer boos te worden, korte time-out gegeven van een minuutje in het halletje. Daarna kwam hij de woonkamer weer in en was het even goed, maar kort daarna ging het weer mis. Ik ben ruim een halfuur bezig geweest hem af te leiden van zijn boze bui. Speeltjes aangeboden, rustig tegen hem gepraat. Ik heb een kong voor hem gevuld en daarmee is hij rustig op zijn plek gaan liggen, maar toen die eenmaal alles eruit had begon het weer. Uiteindelijk heb ik hem in zijn bench gezet, nog even op een rustige toon tegen hem gepraat en toen weggegaan, uit protest heeft hij in zijn bench geplast. Na 5 minuten heb ik hem er weer uitgelaten en toen kwam meneer mij kwispelend begroeten alsof er niets gebeurd is, nu ligt hij in diepe rust bij me te snurken....   Die time-out lijkt dus te werken, alleen gaat hij uit protest plassen en als ik hem langere tijd erin laat om hem te laten slapen begint hij te blaffen en te piepen.   Ik heb voor hem sinds vandaag een kleed in de kamer gelegd, aangezien hij vaker ergens in de woonkamer ligt dan in zijn bench. Zo heeft hij toch zijn eigen plek, ik heb namelijk het idee dat hij zijn bench niet zo ziet. Hij zoekt zo nu en dan zijn bench wel op, maar gaat na een aantal minuten toch ergens anders liggen. Afgelopen nacht wilde hij niet eens meer slapen in zijn bench, terwijl dat altijd zonder problemen ging.  
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik had me eigenlijk juist voorgenomen om wat meer te spelen, maar dan verdeeld over kortere periodes met meer rust tussendoor. Niet zo zeer om hem moe te krijgen, maar juist om verveling tegen te gaan.   Ik denk dat ik een aantal dagen ga bijhouden wat ik allemaal doe met hem op een dag om dan daaruit op te kunnen maken wanneer het gedrag zich voordoet. Dan kan ik ook zien wanneer zijn grenzen bereikt zijn qua drukte, of dat ik juist meer met hem moet gaan doen. Eerst eens op zoek naar de oorzaak voor het probleem aangepakt kan worden.   Bedankt voor jullie ingevingen en tips! 
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik kan er niet echt een ritme in vinden. Het komt echt spontaan opzetten, het neemt ook niet geleidelijk toe, uit het niets is hij ineens boos en dan ook echt flink boos. Ik snap zelf ook wel dat dit heus niet 'uit het niets' komt, maar zo lijkt het wel. Het overdonderd me, aangezien op andere momenten ik het langzaam zie opbouwen en op tijd er iets aan kan doen.     Vandaag wijkt hij juist weer geen seconde van m'n zijde, hij is de hele dag bij me en kruipt nog net niet bij me op schoot. Als ik dan merk dat hij een beetje begint te happen en alles iets te veel wordt is dat prima in de hand te houden en dan moet hij benchrust.    
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Wat voor mentale spelletjes doen jullie dan zoal met jullie hond?   Hij is nu bezig met wisselen, zowel onder als boven heeft hij beide voortanden gewisseld. Maar wanneer hij last heeft dan zoekt hij meestal zijn waterbak op om in te bijten of pakt zijn kluif. Wanneer ik naar zijn tandjes wil kijken laat hij dat ook gewoon toe en wordt hij niet boos. Dus ik denk niet dat zijn tanden de oorzaak zijn van dit gedrag, aangezien hij ook niet reageert wanneer ik hem op dat moment iets anders aanbied en dat wel doet wanneer hij last heeft van zijn tandjes.   Wat is een snuffelmat? Daar heb ik nog nooit van gehoord. :)
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
De ene keer accepteerde hij het wel als ik hem oppakte, de andere keer begon hij te grommen en te bijten, dus hier ben ik toen al mee gestopt en begeleid hem de juiste kant op. Dit was toen hij 10 weken oud was al zo, nu is hij sowieso al aan de zware kant om hem te tillen haha.. Het is een grote jongen.     
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Weet je ook waar dit gedrag bij jouw reu vandaan kwam Sammy? Ik ben namelijk zo benieuwd naar de oorzaak
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik heb ooit eens geprobeerd hem in zijn nekvel te pakken Sammy, maar dat werkte compleet averechts en voelde voor mijzelf eerlijk gezegd ook niet fijn.     Zo had ik het nog helemaal niet bekeken Dirk, daar heb je een goed punt.   Ik denk niet dat het overprikkeling is Roos, soms ook nadat hij uren heeft geslapen laat hij dit gedrag zien.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik snap wat je bedoelt Dirk, maar gaat hij dan niet de bench met iets negatiefs associëren?
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Duuk kent het commando nee en luistert er ook goed naar, behalve tijdens deze momenten.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Wanneer hij zo'n bui heeft probeer ik het om te buigen in iets positiefs, ik bied hem iets anders aan om in te bijten, maar hij blijft gericht happen naar mijn armen, benen, wat ie maar te pakken kan krijgen. Wanneer ik het probeer te negeren heeft het ook geen zin, zelfs als ik even de kamer verlaat is hij bij terugkomst nog steeds boos. Een hondentrainer uit de buurt vertelde mij ook dat ik hem dan het idee geef dat hij wint, aangezien het boosheid is en niet speelsheid. Wanneer er echt niets van te maken valt begeleid ik hem naar zijn bench, hij komt immers toch achter me aan gelopen al dan niet in positieve zin. Eenmaal op zijn plaats  gaat hij af, krijgt hij een kluifje van me en gaat het deurtje even dicht tot meneer gekalmeerd is. De ene keer plast hij uit boosheid in zijn bench wanneer ik weg loop, dat idee heb ik in ieder geval, de andere keer zie ik juist de rust in hem terug komen.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
De bench is zijn plaats, maar daar sturen we hem dus eigenlijk bijna niet heen. Tenzij wij weg gaan of wanneer hij onrustig wordt (als ik ga stofzuigen/dweilen of wanneer hij dus boos wordt) dan gaat hij ook in de bench met een kong. Zou dat dan het probleem zijn, dat ik te veel toe laat dat hij overal en nergens ligt?
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Duuk heeft een bench, daar slaapt hij 's nachts en wanneer wij weg gaan moet hij ook in de bench. Als we thuis zijn staat de bench eigenlijk altijd open, maar hij ligt meestal ergens in de woonkamer, voornamelijk op plekjes waar t zonnetje schijnt. Wanneer hij er echt in moet gaat dat zonder problemen hoor, dus ik denk niet dat hij de bench als vervelend ervaart. Wanneer we Duuk uit de bench laten geven we hem geen commando.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Ik doe puppytrainen met hem, dat gaat hartstikke goed. Hij luistert heel goed, leert snel. Ik laat hem 5 keer per dag uit en de mensen uit de buurt zijn allemaal gek van hem. Hij is super sociaal, iedereen kan hem aanhalen, hij kan goed met andere honden,hij is lief voor kinderen. Maar af en toe heeft hij dit soort momenten, soms dagen niet en nu de afgelopen dagen soms wel 2 keer per dag.
honden page profiel DemiDemi schreef in Boos!
Hoiiii   Ik heb al eens eerder een topic geopend over mijn Rottweilerpup Duuk (toen 10 weken), we zijn inmiddels 8 weken verder en die dingetjes zijn opgelost met dank aan jullie tips! Maar nu is er iets nieuws waar ik tegen aan loop.   Uit het niets kan Duuk echt boos worden, het is niet meer speels happen, maar echt boos. Zijn haren gaan overeind staan, die tanden worden ontbloot, staart strak, grommen en proberen te bijten. Bijvoorbeeld als ik van de trap af loop, door de kamer loop, of als ik in de tuin kom. Gister was ik met hem aan t spelen met een balletje, het ging 10 minuten goed en plots sloeg hij helemaal om. Als ik niet reageer of weg loop valt hij me gewoon aan. Alleen als ik hem even een time-out geef van 5 minuutjes ofzo wordt hij weer rustig, maar het kost nogal wat moeite om hem daar te krijgen zonder kleerscheuren.    Ik zat zelf te denken dat het misschien komt omdat ik me teveel met hem 'bemoei' en dat ik hem meer met rust moet laten, hem naar mij toe moet laten komen (ik mag graag knuffelen met hem). Net toen ik de tuin in ging kwam Duuk achter mij aan, begon alweer wat te grommen, maar was nog niet 'echt' boos. Ik deed alsof hij lucht was en toen kalmeerde hij, pas daarna ben ik hem gaan aanhalen toen hij bij me kwam.   Maar dan vraag ik me nog af waarom hij boos wordt wanneer het niet mijn intentie is om naar hem toe te gaan, zoals wanneer ik van de trap af loop of naar de keuken loop.    Wat denken jullie hier van en hebben jullie eventueel tips? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening
honden page profiel DemiDemi schreef in Pittige rottweilerpup
Vanaf 12 weken mogen we beginnen met puppycursus, nog 2 weken wachten. Ben benieuwd hoe hij het zal doen op de cursus, thuis pikt hij commando's erg snel op.
honden page profiel DemiDemi schreef in Pittige rottweilerpup
Ik ben blij om te lezen dat het geen 'vreemd' gedrag is wat Duuk vertoont, daar was ik ergens toch wel bang voor aangezien ik dit gedrag bij eerdere pups niet zo heb gezien. Ik heb veel bruikbare tips gelezen en met een hoop geduld gaat het helemaal goed komen.   
honden page profiel DemiDemi schreef in Pittige rottweilerpup
Bedankt voor jullie advies!
honden page profiel DemiDemi schreef in Pittige rottweilerpup
Het is absoluut een schatje, maar hij heeft zo zijn momenten.. Ik ben opgegroeid met honden en kan me niet herinneren dat ik eerder zo'n draak heb meegemaakt, wat ook wel weer zijn charme heeft natuurlijk.    Als Duuk wakker is ga ik buiten met hem lopen, uiteraard niet te lang. Verder is hij in de tuin aan het ravotten en spelen we met hem. Na ongeveer een uur wakker te zijn geweest gaat hij zijn bench in en slaapt hij minimaal anderhalfuur. 
honden page profiel DemiDemi schreef in Pittige rottweilerpup
Hallo allemaal!   Tijdens het googelen ben ik al meerdere malen op een topic terecht gekomen op deze site, dus besloot ik om hier zelf om advies te vragen.   Onze rottweilerpup Duuk is vandaag 10 weken oud en 2 weken bij ons. Duuk is een actieve pup en is erg sociaal naar mensen. In de eerste week had Duuk een aantal keer per dag een 'terror-halfuurtje', dan hing hij in de gordijnen, vervolgens in je broekspijpen, kauwde hij aan de tafel om vervolgens weer op de gordijnen af te stormen. Geregelde ''terror-halfuurtjes' heeft Duuk niet echt meer, maar hij vertoont wel af en toe 'dominant' gedrag, als ik het zo mag noemen. We belonen uiteraard gewenst gedrag, maar wanneer we hem proberen te sturen bij ongewenst gedrag gromt hij en bijt hij naar ons. We hebben geprobeerd het te negeren, maar dat werkt deels. Fysieke aanpak bij hem werkt averechts, daarnaast gaat het mij erom dat ik hem mentaal de baas ben. We geven uiteraard een flos of bot aan hem ter vervanging van hetgeen waar hij in bijt, maar hij vindt dat niet altijd even interessant en blijft het opzoeken. Soms heb ik het idee dat hij uit moeheid gaat klieren. Dan breng ik hem naar zijn bench, ook dan gromt hij en probeert hij in mijn gezicht te happen. Als ik hem in zijn bench leg dan aai ik hem, ik wil namelijk niet dat hij het met een strafplek associeert. De ene keer slaapt hij dan ruim 2 uur, de andere keer begint hij te piepen.    Wat adviseren jullie mij te doen bij ongewenst gedrag en bij het grommen en bijten tijdens het 'corrigeren'. Ik zie door de bomen het bos niet meer met al die verschillende manieren qua aanpak. Duuk is verder een super lieve hond, heel sociaal en leert snel, ik weet zeker dat ik een goede hond aan hem heb.
 

Vrienden van kim

honden foto van Demi

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^