HondenPage baasje DogsWithLoes

Wat schreven de vrienden van DogsWithLoes op het forum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Ondanks meer beweging toch niet afvallen
Wat voer betreft, geen idee wat je nog kan veranderen. Misschien de groentemix eraf halen, als het goed is is het voer al compleet. En dan kijken wat er gebeurt? Misschien een dom advies hoor geen idee, ik geef zelf geen groentemix bij dus weet niet wat er exact in zit.    En hydrotherapie? Is misschien wat drastisch maar helpt wel de hond sterker te worden en te bewegen. Zeker op een loopband onder water, dan "moet" hij wel. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Kleine frustratie. Omdat ik niet begrijp hoe mensen zo onnozel kunnen zijn. Was met de honden in een klein omheind veldje. Het regende, er was niemand dus konden die van mij even met wat voetballen spelen die daar lagen. Komt er een vrouw aan met een oude Duitse herder aan de flexlijn. Loopt naar het hek, en ik was te laat met Kahlúa grijpen dus die stormde blaffen en grommend op het hek af. Die mevrouw vond het op dat moment een goed idee om de flexlijn te laten vieren. Haar hond liep wat zenuwachtig heen en weer. Ik vroeg of ze er in wilde, want dan ga ik er uit. Ze was niet van plan erin te gaan. Vervolgens loopt ze iets verder door, om weer tegen het hek aan te wandelen en haar hond te laten vieren. Mijn honden nu beide blaffend en grommend langs dat hek rennen, haren overeind, ik proberen om ze te pakken en die vrouw: 'nounou, dat is toch nergens voor nodig, er is niets aan de hand, niet zo stoer doen, wat heerlijk om te zien hoe groot ze zich maken' Ik probeerde met man en macht een hond te pakken want ze sloegen echt door. Ze waren zó boos, Willow was zelfs 2 keer vol het hek in gebeukt. En die mevrouw maar lachen 'ze kunnen zichzelf in elk geval vermaken'. Ik vond er niks grappigs aan en vroeg of ze bij dat hek weg wilde gaan, dat mijn honden zich totaal niet fijn voelde zo. Toen deed ze dat pas. Maar daar waren ruim 2 minuten voor nodig terwijl ze zag hoe ik ze probeerde bij me te krijgen. En toen kon ik naar huis. Beide waren zo opgefokt dat ze alleen nog maar oog hadden voor wat er zich buiten het hek afspeelde. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Trekspeeltje
" Tug-e-nuff ziet er goed uit. " Saartje Daar heb ik er ook 2 van gehad maar helaas wel stuk gegaan. Nu heeft mijn jongste hond wel écht een hele harde beet, en moet het ook bewust allemaal kapot haha. 
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Echt ONT-ZET-TEND trots op Senán!Deze week hebben we herfstvakantie, dus elke dagen proberen we naar een nieuwe omgeving te gaan.  Vandaag bos nummer 3 gehad en er waren onverwachts veel honden.   Meneer lekker los gehouden en hem de ruimte gegeven om te spelen en kennis te maken met verschillende honden. Ging allemaal super goed (op eentje na, maar daar zijn we gewoon snel doorgelopen). Uiteindelijk kwamen we een pointer reu tegen en dat klikte goed met Senán. Die twee begonnen dus lekker te rennen en te spelen, maar op een gegeven moment zag de pointer een andere hond in de verte. Ineens trok de pointer een sprintje naar die andere hond en Senán ging er gezellig achteraan. Ze ging uiteindelijk zo ver dat ik buiten gehoorbereik was. Ondanks dat ik niet dacht dat Senán zou reageren (Hij was EN ver weg EN met andere honden), toch zijn fluitsignaal gegeven en meneer stopt gewoon mid-spel!!Ik dus meteen nog een keer fluiten en ja hoor. Hij kwam aanrennen als een kanonskogel Echt zo trots dat hij met zo veel afleiding toch reageerde en terugkwam!! De eigenaar van de pointer gaf ons ook hele mooie complimenten.Daarna kon de wandeling niet meer stuk
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hiep hiep hoera!
Gefeliciteerd 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Trekspeeltje
" Thx! Dat is een goede suggestie! Helaas uitverkocht, maar staat genoteerd. " Saartje Je kan haar via IG gewoon een bericht sturen en dan maakt ze ze op bestelling. Of via mail. Zo heb ik het ook gedaan. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Trekspeeltje
Ik weet niet of je er 1 wil laten maken? Dierenlantijntjes maakt echt hele fijne stevige trek speeltjes. En je kan zelf de kleuren samenstellen.   Willow was hier nog pup, maar het speeltje is nu na 2 jaar nogsteeds heel    Speeltje een paar maanden geleden:    Verder gebruik ik zelf een jute bijtkussentje, een nep bontje, knuffel etc. Maar Willow bijt zo fanatiek dat veel op een gegeven moment kapot breekt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aanhoudende slechte ontlasting.
" de vraag is dus hoe zacht noemt zij zacht toen ik anna kreeg was haar ontlasting echt hard maar had zij ook duidelijk moeite met poepen en vond dat vervelend als ik het opruimde voelde het ook echt hard aan nu heeft zij gewone zachte ontlasting ik kan het normaal opruimen maar als ik het oppak geeft het wel mee onder de druk van mijn vingers dus zorgen dat ik niet knijp elsa heeft haar hele leven al zachtere ontlasting en ik vind het prima zo ja soms als ik het uit gras moet opruimen blijft er dan een klein spoortje liggen als het zachter is dan normaal nou en   van mijn da hoor ik dat er steeds meer honden zijn met verstoppingen door de focus op harde ontlasting zij is het met me eens dat het echt doorslaat en niet gezond is " Liz Te harde ontlasting is even slecht als te zachte ontlasting. Als je het wil opruimen en er blijft een duidelijk spoor liggen of je kan het niet eens fatsoenlijk weg trappen zonder dat het aan je schoen blijft kleven, vind ik het te zacht. Daarbij beschrijft TS een slijmlaag. Dat is nooit goed.    Mijn honden poepen bijvoorbeeld 1, max 2 keer per dag kleine drollen, maar zij eten dus wel rauw. Nu ze op brok staan ivm reizen, is de ontlasting duidelijk veel meer en vaker. Maar geen slechte ontlasting. Ik kan het nogsteeds normaal op pakken, niet té hard, ook niet te zacht.    Overigens is een keer een harde drol niet slecht, juist goed zodat de anaalklieren fatsoenlijk leeg gemaakt kunnen worden. Net zoals dat zachtere ontlasting voor een keer geen ramp is. Maar anderhalf jaar slappe ontlasting, is niet normaal. En de mensen die dit wel normaal vinden, kunnen dus beter overgaan op een andere voeding voor de hond. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aanhoudende slechte ontlasting.
Ik snap eigenlijk niet waarom jij konijnen nieren geeft? Als je je in leest, dan weet je dat orgaan een laxerende werking geeft. Ik geef mijn honden barf (bones and raw food) en prep dus alle maaltijden zelf. Wanneer ik zie dat de ontlasting te hard is, of wanneer ze 1 maaltijd meer bot hebben gehad, dan geef je extra orgaan bij. Niet bij een complete kvv. De kvv die je geeft, is compleet. Door er weer iets extra's aan toe te voegen, breng je het weer uit balans.    Over Kivo ben ik in principe tevreden, maar het is wél een zeer vet kvv merk. Ik zou persoonlijk dus voor een ander merk kiezen, die 1 diersoort gebruikt. Bijvoorbeeld van het merk Darf. Kivo kan dus ook, maar weet dat het een vettere kvv is, en dit dus ook invloed kan hebben op de ontlasting.    Daarbij zou ik niet na anderhalve week al opgeven. Op die manier krijgt je hond nooit de kans om echt fatsoenlijk te wennen.    Overigens, als je voor een eliminatie dieet gaat, geef dan ook écht geen enkel ander diersoort. Het kan zijn dat je hond gewoon een flinke voedselallergie heeft en als jij wel kvv konijn geeft, maar ook een stukje paardenkophuid, is het al niet meer realistisch om het op het konijn diersoort af te schuiven. Alléén 100% konijn geven dus.    Ik ben het ook niet helemaal eens met wat Liz zegt. Zachte slijmerige en of korrelige ontlasting en dit al anderhalf jaar lang, is niet normaal. Er zit dan iets niet goed.    Dat de ontlasting de 2e keer tijdens een lange intensieve wandeling ietsje slapper is kan voorkomen, ze rennen, zijn actief en dus wordt door al het schudden en bewegen de ontlasting sneller op gang gebracht. Maar, dat dit slijm bevat of zand structuur heeft is niet normaal. 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Aanhoudende slechte ontlasting.
Je kan een allergietest laten doen. Dat kan op omgeving zoals grassen  maar ook op voeding. Dierenarts neemt dan bloed af en stuurt dat op naar zo'n lab die dat onderzoekt.  Bv in Lelystad ziet zoiets. Aan de hand daarvan kun je veel gerichter je hond helpen. Het lijkt wel  zoals je het beschrijft alsof je hond ook voor dingen uit de omgeving reageert, niet alleen voeding.   Hoe lang heb je de Acana brok gegeven, dat is echt wel een goede brok. Je hond is nog jong en je hebt al heel veel gewisseld, daar kan je hond ook op reageren. Het is beter om minimaal wel 6 weken een voeding te geven.      
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Knie verdraaid
Ja mijn hond is 3 jaar terug geopereerd aan zijn knie en heeft hem een tijdje terug verdraaid (met vocht in de knie en mank lopen). Rust is rust, vervelend maar voor zijn eigen bestwil (hier was het ook even flink doorbijten pfff wat was hij irritant). Kong invriezen, snuffelmatten, met name hersenwerk en veel kauwen. Komt vanzelf weer goed! 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Puberteit
Moet ze misschien loops worden? Als het vaak voorkomt dat ze plast kun je voor de zekerheid urine laten controleren op een blaasontsteking. 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Fotowedstrijd - de koppies van HP
" Ik zou wel willen stemmen maar dan moet je 400 doggies hebben ofzo? Nou in ieder geval dat heb ik niet. Maar ik heb wel meegedaan omdat ik het leuk vind om Sjors vrolijke foto's te delen. Hopelijk kan ik in de toekomst ook ooit stemmen  " Marleen   Geen idee hoe het kan, maar jouw hond staat met 2 foto's in de tussenstand. Hoe is dat mogelijk, ik kan me niet voorstellen dat iedereen massaal op  2 x dezelfde hond heeft gestemd. Niet dat het erg is, maar het lijkt me zo onlogisch. (ook al zijn het leuke fotos van jouw hond hoor!)   
honden page profiel sylviasylvia schreef in Dwergpoedel
Dan kan ze ook kijken naar de Maltezer, tibetaanse terrier, havanezer, vlinderhondje misschien.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Dwergpoedel
Heb je een idee wat je schoonmoeder met een hond wil? Wil ze veel wandelen, sporten, trainen etc. Of wil ze een lief gezelschapshondje waar ze lekker mee kan wandelen  en die daar dan ook genoeg aan heeft.   Als je schoonmoeder wel van plan is met een hond flink te wandelen of trainingen te volgen. Dan kun je ook nog kijken naar de lagotto romagnola, spaanse waterehond. Ook krulvachten en 'hypo allergeen'.   Of de tibetaanse terriër, kan je ook naar kijken. Dit zijn leuke, speelse niet al te grote hondjes. Wel een heel andere vacht, maar valt ook onder de 'hypo allergene rassen'.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Dwergpoedel
Dwergpoedels zijn niet heel eenvoudig aan te komen. Via broodfok natuurlijk wel, daar verkopen ze alles , alleen dat zijn dan geen echte poedeltjes natuurlijk maar kleine hondjes die lijken op een poedel. Je kan je inderdaad op een wachtlijst laten zetten, zie de link hierboven van Willemijn.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond gromt continue
" Een hond wordt onzeker van ruimte krijgen? Daar zit 't m nou juist. Hoezo? Nicole, Odin & Tex Toch kunnen honden wel degelijk onzeker worden van ruimte.    Ik neem Kahlúa als voorbeeld. Zij kan onzeker gedrag vertonen naar vreemde honden wat zich juist uit in héél stoer en imposant gedrag vertonen. Wanneer ik haar aanlijn zodra er een andere hond op ons af komt, komt er een rust over haar heen, ze weet dat ik de situatie in de hand hebt en haar beperking van de lijn, werkt in haar voordeel.    Zo lijn ik Willow ook geregeld aan in huis, of zet ik simpelweg een hekje tussen haar en iets wat haar triggert. Op die manier werkt beperken in ruimte ook enorm in haar voordeel. Zij 'claimt' mij ook, of hoe je het wil noemen. Ze kan echt op me kruipen, zich vastklemmen, en zodra Kahlúa in de buurt komt fixeren en / of grommen. Dat is geen onzeker gedrag van haar, maar ze wordt op zo'n moment toch wel degelijk gecorrigeerd als in, weg van mij, eigen ruimte en als dat niet werkt aangelijnd in de mand.    Nu ben ik het niet perse eens met hoe TS met haar hond om gaat, maar de opmerking hierboven is nogal zwart-wit. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in 1000 en één vragen
" Bedankt voor de 1e reacties. Nog even ter aanvulling op de plasmat in de bench; van de fokker kregen we te horen dat hij de nacht al goed door kwam tot 's ochtends zonder tussendoor eruit te laten. De bench waar hij nu in ligt is ook (te) groot (op de groei uiteraard). Die gaan we voor vannacht verkleinen en dan misschien maar eens zonder mat. Ga er vanuit dat hij wel iets van zich laat horen als het niet lukt. Afgelopen nacht was het echt maar een klein beetje wat er op de mat zat, maar toch een plas. " Scrappy Als er in de bench geplast wordt, zou ik nog een keer tussendoor de wekker zetten om hem extra uit te laten. Plasmat weghalen, zo leer je hem alsnog dat plassen oké is want er is zelfs een speciale plek voor ingericht. Verkleinen is niet echt nodig als je op tijd bent 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Labradoodle extreem lang buiten adem na inspanning
Het lijkt mij ook niet zo normaal. Tenzij je hond geen conditie heeft en jij wel heel veel van hem vraagt. Ik heb bijvoorbeeld gisteren bijna 10 km met mijn 2 jarige hond gefietst. Bij thuiskomst dronk ze een beetje en heeft hooguit 2 min gehijgt voor ze rustig ergens ging liggen. 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Pups
Hebben ze een stamboom? Het is anders zo apart dat je ze hier moet aanbieden.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aankopen voor de hond
" We hebben ook wel een tijd op de wachtlijst gestaan voor een pup van Laska! Maar het bleef knagen dat ze toch een flink jachtinstinct hebben en dat ze zo wild zijn in hun spel ivm Floris. Door de zenuwen die we daardoor hadden voelde het niet goed en hebben we ons toch van de lijst laten halen. Toevallig hebben beide fokkers van Lapinporokoira's met wie we serieus hebben gesproken ook Hollandse herders gehad . Dus zij konden ons ook alles vertellen over hoe zij de verschillen en gelijkenissen ervaarden. Met dit ras, de fokker waar we voor zijn gegaan en de honden die we hebben ontmoet viel alles op zijn plaats en voelde het helemaal goed .  " Wendy & Floris Ja dat is wel heel begrijpelijk hoor! Het grote jachtinstinct en ruwe spel is niet altijd een pretje. Maar super dat je een ras hebt gevonden dat perfect bij jullie past! Heel veel sterkte met wachten haha, en succes met alle voorbereidingen 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Labradoodle extreem lang buiten adem na inspanning
Hoe oud is je hond dan? Is hij ooit wel nagekeken door een dierenarts met dit probleem?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Labradoodle extreem lang buiten adem na inspanning
Het hangt van de omstandigheden af. Als het warm is, en de hond heeft lang achter de bal aan gerend dan is hijgen niet zo vreemd. Maar om je zorgen weg te nemen, zou je de dierenarts kunnen vragen om een echo van het hart. 
honden page profiel sylviasylvia schreef in S'nachts huilen en blaffen
Bench op zolder zetten. Laat je hondje lekker bij jou op de slaapkamer slapen.  En als je dat niet wil, zorg dan op zijn minst dat je hondje meer leefruimte heeft dan een bench. Zet een deel van de kamer of keuken af, of een ruime puppy ren.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond gromt continue
" Maar wat zou het medisch gezien, kunnen zijn volgens jou dan? Ik heb hem vorige week door de onderzoeken gehaald, enige wat nog moet is een hersenscan omdat hij hard is geslagen toen hij 7 weken oud was.  Wellicht is er iets met zijn hersens niet helemaal oke door die klap maar lichamelijk is er verder niks te vinden gelukkig.  " 4Js Geen idee, ik ben geen dierenarts. Maar grommen kan ook een uiting zijn van pijn, maar aangezien hij dus al door de medische molen is gehaald zal dat hopelijk niet het geval zijn. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond gromt continue
" Staat er ergens vermeld dat ik dit telefonisch heb besproken met de dierenarts? ???? " Tess Nee, hier ga ik vanuit. Omdat je het vandaag even hebt voorgelegd.    Ik vind het knap dat een dierenarts vanuit een gesprek kan vertellen dat het niets medisch is 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond gromt continue
" Het is idd een ander gegrom dan hij lekker ligt of lekker naar z'n zin heeft. Het is echt lelijk gegrom maar niet naar mij gericht.  Dat hij bezitterig is of het huis op eis kan ik me echt niet in vinden. Hij is super lief voor ons gezin en luistert perfect. Enige nadeel is dat gegrom.    Buiten is hij heel netjes. In het begin viel hij uit naar alles en iedereen maar heb dit er uit weten te krijgen. Wel is hij erg oplettend, zowel in huis als buiten.    Ik hen het vandaag aan de dierenarts voorgelegd omdat ik echt uit wou sluiten dat het niet aan mij zou liggen, dat ik iets over het hoofd zie. Zij zeggen dat hij idd heel waaks is en hierdoor zo reageert. Woon in een best drukke wijk waar veel geluid is, ik zelf hoor het niet maar hij blijkbaar wel.  " Tess Vind ik toch snap dat een dierenarts dat zo telefonisch kan vertellen. Feit blijft dat een hond niet zomaar gromt. Dat hij de hele dag aan het grommen is blijkt wel dat het een behoorlijk onstabiele hond moet zijn, want hoe onwijs vermoeiend moet het voor hem zijn om de hele dag door op te letten en dus ook constant de behoefte voelt om te grommen? Honden weten namelijk echt wel wanneer er 'echt' iets aan de hand is en wanneer niet. Ik zou inderdaad echt medisch alles uitsluiten en daarna het gedrag proberen te filmen en voor te leggen aan een gedrags therapeut. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aankopen voor de hond
" Heel veel aankopen gedaan deze week. Het duurt nog 7,5 week voor we er echt iets aan hebben, want de pups zijn zaterdag geboren, maar we konden ons uit enthousiasme niet inhouden, haha . Er komt officieel een lapinporokoira/Laplandse herder pup bij ons wonen! Er komt nog meer aan, zoals een reisbench, een fitbone balanskussen, een fleece bungee tug, etc., maar er is al heel veel leuks binnen   De snackbal is al met veel plezier goedgekeurd door Floris en de hertenpezen mag hij ook in zijn eentje opsmikkelen. " Wendy & Floris Ooh wat leuk!! Maarre.. ik ging er helemaal van uit dat je een Hollandertje ging verwelkomen?! 
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Puberteit of gaat er toch iets mis?
Even nog een kleine verduidelijking over het wandelen. De 1,5 a 2 uur die we dus normaal dagelijks lopen is zo veel mogelijk los en als het even kan in het bos/een groot park (geen hondenpark) of een ronde om de wijk heen in plaats van er in. De enige stukken die hij aangelijnd loopt zijn door de wijk, omdat het daar niet veilig is. Dit is denk ik max 5 a 10 minuten per keer? Daarna kan hij lekker zijn gang gaan en zijn wel alleen nog bezig met een regelmatige recall, omdat Senán de neiging heeft enorm ver weg te lopen/niet altijd om te kijken en mij uit het oog te verliezen. Zodra hij dan te ver loopt blaas ik zijn fluitsignaal en dan komt hij netjes terug. Hierin probeer ik ook het ''commando'' ''niet te ver'' in op te nemen, zodat hij niet elke keer 100% terug moet komen, maar leert dat hij wat meer in de buurt moet blijven. De reden dat we geen cursus doen op het moment is omdat ALLES compleet vol zit. In Dronten is er een wachtlijst van 6 maanden (serieus, helaas geen grapje) en rond omgeving Arnhem Nijmegen heb ik al contact gehad met alle hondenscholen die binnen budget vallen en bij ons zouden kunnen passen. Helaas hebben deze ook allemaal enorme wachtlijsten en worden er vrij weinig andere cursussen aangeboden naast de puppycursus. Privé lessen kan ik op het moment niet betalen, gezien we recent verhuisd zijn naar een woning waar erg veel aan moest gebeuren. Anders was dit zeker een optie geweest. Dit betekent dus wel dat we het met zijn tweeën moeten zien te doen, wat ook te doen moet zijn maar wel wat meer 'effort' vraagt van mijn kant.   @Michelle, bedankt voor de vele tips! Ik zat al een tijdje te twijfelen of fietsen of eventueel joggen iets zou kunnen zijn voor ons op dit moment, maar durfde het vanwege de leeftijd nog niet helemaal aan. Na het lezen van je bericht gaan we hier zeker mee aan de slag. Gewoon rustig aan beginnen en oefenen met naast de fiets lopen. Ik denk dat Senán dit ook enorm leuk gaat vinden.   Het shapen gebruiken we al in de training, maar dit kan zeker nog uitgebouwd worden! Ik zou hem misschien ook meer taakjes in in huis kunnen geven. @Alaska, fijn om te horen dat je geen al te vreemde dingen leest. Zelfbeheersing vind Senán inderdaad enorm lastig hahaha, maar gelukkig maken we hier samen ook al mooie stappen in.Die zin bedoel ik niet al te letterlijk. Tijdens het wandelen aan de halsband (wat we dus in de wijk doen), zijn we wel bezig met het niet trekken aan de lijn, maar zodra we aangekomen zijn bij onze wandelplek dan gaat de lange lijn aan zijn tuig en krijgt hij zo veel mogelijk vrijheid om zijn eigen ding te doen. Alleen het ver weg lopen houd ik zelf dan nog heel erg in de gaten, omdat we in het dichtstbijzijnde bos bijvoorbeeld al een zeer agressieve stafford zijn tegengekomen en ik als de dood ben dat Senán die net om een hoekje tegenkomt en er vol vrolijkheid op af rentMaar misschien dat hier nog wel wat winst te behalen is. Het is in ieder geval zeker iets om mee te nemen. @Anouk, variatie genoeg zijn brokken zijn inderdaad de voornaamste beloning die we gebruiken, maar ik heb ook een grote bak met een mix aan trainers en andere beloningssnoepjes waar elke dag een (genereus) handje van door de brokken heen gaat. Zo blij het ook een beetje leuk en [email protected] en @Sylvia, ik snap wat jullie zeggen over een cursus en ik zou er ontzettend graag eentje willen doen met Senán, maar op het moment heb ik helaas de mogelijkheid niet om ver te reizen voor een cursus (geen auto tot mijn beschikking) en de hondenscholen die binnen bereik zijn, zijn de zo goed als vol voor de aankomende maanden.Er zijn sporten genoeg die ik zou willen doen met hem (daar is hij immers ook voor gekocht onder andere), maar voor nu moeten we het mijn zijn tweeën [email protected], bedankt voor je uitgebreide antwoorden! Een auto hebben we helaas niet, maar er is vast wel iets te vinden waardoor we ook meer naar zo'n indeling kunnen qua wandelen.Het onderscheid tussen halsband en tuig heb ik ook een tijdje geprobeerd als management optie, maar Senán trekt zo enorm hard dat dit na 20 minuten alsnog enorm zeer gaat doen aan mijn schouder We zouden dit eventueel wel weer kunnen doen, maar dan op commando trekken/niet trekken.   @Puck en @Klara, bedankt voor jullie berichten! Dat geeft wat meer perspectief en uitzicht
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond gromt continue
Ik denk echt dat het aan het soort grom ligt. Ik heb 2 herders die ook beide grommen. Maar, hier is dan een reden voor, en ik herken het soort gegrom. Zo kunnen ze beide erg grommen wanneer ze slapen of zich uitrekken, of wanneer ik ze aai, het is dan eerder een 'brom' die heel tevreden klinkt, maar mensen die het niet kennen, kunnen er van schrikken.    Maar wanneer ze waaks grommen, klinkt dit echt héél anders. Nu doen ze dit altijd met een reden. Maar ik zou het toch geen pretje vinden als ze dit gericht naar mij zouden doen. Dit grommen gebeurt hier wanneer ze naar buiten kijken, een hond of kat zien lopen, de postpode eraan komt. Maar NIET wanneer ze tegen mij aan liggen. Dan zou ik toch denken dat er iets anders aan de hand is. Een hond gromt namelijk niet 'waaks' zonder reden.    Misschien kun je het eens filmen en aan een gedragstherapeut voorleggen?
 

Vrienden van DogsWithLoes

honden foto van Sky & Haileyhonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van  Kiki met Harley D. & Pampushonden foto van Anny en Lancehonden foto van Roosjehonden foto van Manon, Silver Sky&Malaikahonden foto van -honden foto van Tiffani & Pepper honden foto van Samirahonden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Lunahonden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë honden foto van geenhonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3honden foto van sylviahonden foto van Helgehonden foto van Arishonden foto van Ayinda & Yip honden foto van LunaTheborderhonden foto van Lupa & Codyhonden foto van Freyahonden foto van Manfred, baasje van Hugo en Mollyhonden foto van Brechthonden foto van Naomihonden foto van Naomihonden foto van Arran & Aedon

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^