HondenPage baasje DogsWithLoes

Wat schreven de vrienden van DogsWithLoes op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Senior hond en puppy?
" Nog afgezien van het feit of ik het wel of niet zou doen... Een hele andere vraag. Winter 2023 een pup dus tot pak'em beet ?inter 2037 een hond. En nu dus vraag je als het moet aan je moeder of ze op zou kunnen passen.. ik als moeder zijnde zou ook best wel ja zeggen... maar er gaat nog zoveel veel veranderen in je leven de eerste paar jaar.. Stel je gaat voor die wereld baan ver weg wonen van je moeder en dan? Er kan zoveel veranderen soms kan iets gewoon niet, en zeker vor en hond niet. Zelfs in mijn optiek ook niet voor een kat. Ik gun echt iedereen een hond.... maar ik gun de honden een heel leuk leven, dat telt zwaarder voor mij Het is een antwoord wat je niet wil.. maar helaas " to Los van het feit dat ik nogsteeds bij mijn mening blijf dat het beter is voor Penny om er geen pup bij te zetten, ben ik het hier niet helemaal mee eens. Een hond kan ook prioriteit zijn, wat dus betekend dat de hond belangrijker is dan die wereld baan. Die neem je dan dus gewoon niet aan. Makkelijk zat.    Ik werk fulltime maar regel mijn diensten zo dat mijn honden nooit heel lang alleen thuis zitten, wat inhoudt veel gebroken diensten. Met mijn ochtend diensten zijn ze dan thuis, met mijn avond diensten kan ik ze naar mijn moeder brengen. Vermoeiend voor mij, maar ik doe het met liefde, omdat de honden mijn prioriteit zijn.    Melissa, wat Hannah zegt vind ik wel een goede. Kun je je niet op de wachtlijst laten plaatsen en weigeren zolang Penny er nog is? Veel fokkers zullen dat echt begrijpen, en schuif je gewoon door naar een keuze uit het volgende nest. Op die manier heb je iets meer kans minder lang hond loos te zijn. Dat je nu meer tijd hebt dan wanneer je straks klaar bent met de opleiding is logisch, maar ook dan zal een hond weer aan een ander ritme en schema moeten wennen. Ik heb Kahlúa gekocht toen ik nog op school zat, en iets meer vrije tijd had, en Willow toen ik werkte. En ik vond het 1 niet minder vervelend of lastig dan het andere. Ik kon een tijdje onbetaald verlof nemen omdat ik nog thuis woonde en mijn baan had ik er al ruim vtv over ingelicht dat dat binnen nu en 2 jaar nodig zou zijn. Dat vonden zij geen enkel probleem. Ik zou dus in dit geval vooral aan Penny denken, en niet aan de extra tijd die je nu hebt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Senior hond en puppy?
Mijn mening zou ook zijn 'niet doen' Penny is niet zomaar al een wat oudere hond, maar écht oud, en als ik in die situatie zou zitten zou ik het mezelf heel kwalijk nemen als Penny er onder gaat leiden. En die kans bestaat / is zelfs zeer groot. Al zijn het maar de kleine dingen, een pup dat tegen haar aan springt en ze zich bezeerd, na 14 jaar ineens de aandacht moeten verdelen, en sowieso een hele verandering, al helemaal voor een oude hond.    Dan moet je ook nagaan of het wel helemaal eerlijk is naar de pup toe. Want verdelen, betekend letterlijk dat je ze beide minder aandacht kan geven dan dat je zou willen. Een pup heeft juist die aandacht zo hard nodig. Het is sneu als Penny daar in onder zou doen, en dat gebeurd al snel. Ik spreek uit ervaring. Kahlúa is intussen bijna 10, Willow 3. En hoewel Kahlúa ook nog enorm fit is, zijn er gewoon momenten (bijvoorbeeld trainingen van Willow en Bikejoren) dat Kahlúa thuis moet blijven. Nu compenseer ik daar echt wel in, maar het is niet altijd even leuk. En hoe ouder Kahlúa wordt (hopelijk héél oud) hoe meer dat soort momenten voor gaan komen. Want hoe graag ik ook 5 uur zou willen doen met Kahlúa over een wandeling van 8 km in de toekomst, is het niet haalbaar om Willow dan óók nog eens de beweging te geven die ze nodig heeft. En dan is Willow al lang geen pup meer.    En dan heb je ook nog het 'probleem' dat de pup misschien te erg aan Penny gaat hangen. Als zij komt te overlijden zou dat ook voor de pup een hele verandering zijn, dan nog icm met het verdriet dat jullie allemaal gaan hebben natuurlijk.    Dus nee.. ik denk dat je beide te kort zou doen. En dat zou ook voor jou geen prettig gevoel zijn. Geniet lekker van Penny nu ze er nog is, en die pup komt écht wel. Je zult vast even in een zwart gat vallen als je een tijdje hondloos bent, maar de gedachten en voorbereidingen van een nieuwe pup zullen dat snel verminderen.     
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hardlopen met hond en/of canicross
Leuk topic!    Ik ben zeer actief in Bikejoren en Canicrossen. Alleen dat laatste is iets minder ivm overbelaste knie, waardoor het vooral interval trainingen zijn.    Met mijn honden doe ik dit vanaf 6 a 7 maanden.    Kahlúa, mijn oudste Hollandse herder van bijna 10 is een heerlijke hond om mee hard te lopen. Zij trekt niet hard, en kan heel mooi in een rustig tempo draven.   Met mijn jongste Hollander Willow van 3 is het altijd even puzzelen. Zij loopt pas écht lekker in een comfortabele draf met 15,5 / 16 km/u. En zo hard kan ik natuurlijk niet rennen. Waardoor als we canicrossen zij vaak in een telgang over schiet. Ze kent het commando 'pas' en wanneer ik dat geef schiet ze vanzelf weer over in een mooie drag. Maar echt lekker loopt ze dan niet.      Willow draagt tijdens het canicrossen en bikejoren een Non stop Freemotion tuig. Juist omdat zij zo trekt vind ik het belangrijk dat de drukpunten goed worden verdeeld. Kahlúa draagt een Non stop Line Harnas. En ik heb een CaniX belt met bungee lijnen er aan.      Wedstrijden Canicross en Bikejoring nog niet gedaan, maar staan wel op de planning. Er was er 1 hier 15 minuten verderop maar daar kwam ik te laat achter.    Ik vind zelf hardlopen op harde ondergrond niet fijn dus ik rij eerst altijd naar het bos.    Ze weten hier heel goed dat het Freemotion tuig trekken betekend. En een gewoon tuig niet. Een beetje spanning mag er altijd wel op staan (ze weten dan ook weer dat halsband naast lopen betekend zonder spanning) maar echt voluit trekken mag alleen met trektuig. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in wat eet de hond vandaag?
Gisteren op het menu: voor Willow: paardenoor, kippenbouten, konijnen en hertenvlees, geitenpens, lamslever, konijnennier, runderpancreas en groentemix + supplementen. Voor Kahlúa: kippenvoeten, herten en kalkoen vlees, haring, lamslever, schapenpens, konijnennier, groentemix en  supplementen.  Vanmorgen een makkelijk ontbijt: Gowill kvv, Sardine, een vers eitje van de boer hier naast, Goldenpaste, groentemix, Bonebroth met vlees.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
Misschien kijken naar Pharmox?Zelf voer ik Dog Mobility Plus aan Senán en Aedon krijgt Pharmox. Over beide ben ik erg tevreden
honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
Al gekeken naar fortiflex? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Even m'n frustratie kwijt.
Dan zou ik eens beginnen met een stevig tuig van een goed merk, of stevige lederen halsband (of allebei)    https://www.raddog.nl/product/raddog-leren-tuig-voor-reuen-h1/   Dit is een tuig wat een trainer bij ons op de club gebruikt voor zijn Rottweiler reu tijdens het manwerk. Al 4 jaar hetzelfde tuig, en als je ziet hoe ontzettend veel kracht die hond heeft (ook tijdens opwinding, want bijtwerk) is het wellicht de moeite waard om naar zo iets te kijken? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Crufts 2023
Ik vind een poedel in showcut echt prachtig. Ik vind juist die behaarde snuiten lelijk. Ieder zijn ding. Maar zielig is het zeker niet. Pups worden vaak al vanaf een week of 4 geschoren, en zijn niet anders gewend.    Sowieso snap ik nooit zo goed waarom mensen het woord 'zielig' gebruiken. Een hond krijgt er echt geen minderwaardigheidscomplex van als hij tuttig geschoren is, of een jasje aan heeft oid.    Ik vond de Lagotto heel leuk! Terechte winnaar. 
honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 schreef in Even m'n frustratie kwijt.
Misschien voor de zekerheid ook een halsband om doen en daar ook een lijn aan vastmaken?    Gewoon voor ieders veiligheid (:    Zelf nog nooit gehad dat mijn honden door een tuigje heen trokken, je zou altijd nog eens kunnen kijken naar de nonstop dogwear tuigen (: Heel stevig tuig, stevigste die ik eigenlijk gehad heb so far en die gaat alweer bijna 3 jaar mee (:
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Sliplijn gehoorzaamheid
" Hij valt van de nek van de baas, als die er rond hangt omdat de hond niet aangelijnd is op die moment.  " Dagmar Ja, zoals ik zei: verkeerd gelezen haha. Dan is het dus een kwestie van een beter stop lijntje kopen. Dan kan ze 'm zelf rond haar nek / schouders strak stellen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Sliplijn gehoorzaamheid
" Hij valt niet bij de hond van de nek, maar bij het baasje, als de hond tijdens gehoorzaamheids wedstrijden, oefeningen los moet doen.  " Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira Oh, verkeerd gelezen! Dan een lijntje met een betere stop kopen. Zodat deze niet losser wordt tijdens beweging. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Sliplijn gehoorzaamheid
Is de sliplijn dan niet gewoon te groot? Die bij mijn hond valt niet af, ook niet met hard rennen of bij de kop omlaag doen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Crufts 2023
Ik heb het hier geregeld aanstaan. Leuk om te kijken 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aankopen voor de hond
Ik heb op het moment 2 halsbanden van K9 Tactical Gear. Dit vind ik echt ontzettend fijne en stevige halsbanden.     Die van Laura vind ik ook heel gaaf! Kan niet wachten tot ik ze bij mijn meiden kan zien 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Nieuw fotografie topic!
Me de laatste weken nog meer aan het ontwikkelen in hondenfotografie. Ook wat andere hondjes voor mijn lens gehad.      Deze foto is helaas iets te donker geworden, verkeerd ingesteld ivm plotseling erge bewolking. Maar ik vind m toch leuk genoeg om te delen.
honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 schreef in Een mannen huishouden,voor het eerst buiten!
Ohh wat een prachtig nestje  Nog even genieten de laatste weekjes!   Ooit nemen wij ook een Russelltje   
honden page profiel sylviasylvia schreef in Lola wil geen brokjes uit haar bak eten.
Je kan ook volledig overgaan op kvv. En de brokjes alleen gebruiken om mee te trainen.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Lola wil geen brokjes uit haar bak eten.
Maar wat voor advies wil je eigenlijk horen?  Je weet het zelf het beste al?    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Lola wil geen brokjes uit haar bak eten.
Je kan 2 x per dag gaan voeren. Je kan nog kijken naar het voerbakje zelf, metalen bakje vinden sommige honden eng. Voerbakje neerzetten, als je hond niet eet het weghalen, eventueel na 10 minuten nog even neerzetten. En  anders volgende voerbeurt weer neerzetten. Wat voor brokken krijgt je hond, lust ze het wel graag?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Ik wil ook even mijn trots delen. Sinds 2 weken woon heb ik (eindelijk) een eigen huisje. Een prachtig boerderijtje weliswaar. Het verbaasd me enorm hoe snel en goed mijn honden settelen. Eigenlijk waren ze meteen vanaf dag 1 al relaxed. En deze plek brengt voor beide zo veel rust. Niet constant meer mensen die langs lopen, geen herrie van buren (want vrijstaand) en Willow is niet meer 24/7 alert en 'aan'    Ik huur dit van een projectontwikkelaar die er over een aantal jaren 2 of 3 woningen van wil maken (het is méga groot) maar geeft ook eerlijk toe dat hij dit al 12 jaar van plan is en zo'n haast zit er niet achter. Ik hoop dat we hier heel lang kunnen blijven wonen. Een maand lang enorm hard geklust tot diep in de nacht en nu is het echt een heerlijke plek. Dus absoluut trots op wat we (allemaal) bereikt hebben.  " Pascale, Kahlúa&Willow   Wat super leuk voor je! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Mooi! Heb je ook een stukje grond erbij aangezien je het hebt over een boerderij? Klinkt heerlijk zo’n rustige plek voor je honden. " Iglo Ja! 741 m²  op 3 meter na volledig omheind. Dat laatste stukje doe ik deze of volgende maand zodat de honden echt lekker vrij (zonder constante toezicht) de tuin in kunnen. Ook een grote schuur / loods + oude koeienstal. Met dat laatste wordt niks gedaan, in de schuur kunnen we heerlijk trainen. Ik hoop vooral dat dit ook weer tot iets leidt. Heel toevallig in contact gekomen via via. Jammer dat deze plek dus niet 'voor altijd is' maar wellicht kan ik dan in de toekomst hier weer wonen als het verbouwd is. Voor de komende 3 a 5 jaar kan ik hier sowieso blijven.    T is een heerlijke plek. Recht tegenover mijn huis een bos. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Ik wil ook even mijn trots delen. Sinds 2 weken woon heb ik (eindelijk) een eigen huisje. Een prachtig boerderijtje weliswaar. Het verbaasd me enorm hoe snel en goed mijn honden settelen. Eigenlijk waren ze meteen vanaf dag 1 al relaxed. En deze plek brengt voor beide zo veel rust. Niet constant meer mensen die langs lopen, geen herrie van buren (want vrijstaand) en Willow is niet meer 24/7 alert en 'aan'    Ik huur dit van een projectontwikkelaar die er over een aantal jaren 2 of 3 woningen van wil maken (het is méga groot) maar geeft ook eerlijk toe dat hij dit al 12 jaar van plan is en zo'n haast zit er niet achter. Ik hoop dat we hier heel lang kunnen blijven wonen. Een maand lang enorm hard geklust tot diep in de nacht en nu is het echt een heerlijke plek. Dus absoluut trots op wat we (allemaal) bereikt hebben. 
honden page profiel sylviasylvia schreef in Gehoor
" Zo maar even een voorbeeld. Staat hij bij de deur te blaffen en niet 2 keer maar een keer of zes. Wil je hem naar buiten doen maar nee hoeft hij niet. Ga je weer verder met je eigen ding doet hij het weer en wil wel naar buiten. Na 3 keer oke maar de hele dag door met ook nog een jonge hond is soms best pittig! " Fine   Maar ben je dan wel eens met hem naar de dierenarts geweest?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Hiep Hiep hoera 7 jaar
Gefeliciteerd!
honden page profiel sylviasylvia schreef in Gehoor
Hoe oud is je hond dan? Mijn zwarte hond is 9.5 en is verder gelukkig nog prima in orde. Maar een half jaar geleden wel een senior cheque laten doen zeg maar. Dierenarts heeft hem helemaal nagekeken, en ook bloed onderzocht of organen nog goede waardes hebben. Ik weet niet of je zoiets hebt gedaan met jouw hond? Op zich kan een hond prima zonder gehoor,  zijn neus is het belangrijkst, en sowieso begrijpt een hond gebarentaal sneller dan gesproken woorden.  
honden page profiel sylviasylvia schreef in Op vakantie
Dit is ook leuk misschien?   https://www.topcampings.com/nl/nederland/camping/556/camping-riviera-park-riviera-beach    
honden page profiel sylviasylvia schreef in Dobby is gaan hemelen.
Heel veel sterkte met het verlies van Dobby!
honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus schreef in Dobby is gaan hemelen.
Heel veel sterkte wilma 
honden page profiel sylviasylvia schreef in De kwestie van het capituleren
Anoniem geschreven maar doet verdacht veel denken aan een bepaald iemand 
honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 schreef in Riem
" Maar een lijn van 8 meter is toch een lange lijn? " Fine Ik bedoelde een losse lange lijn die over de grond heen sleept, dus niet zoals een flex die zelf in en uit rolt (:
 

Vrienden van DogsWithLoes

honden foto van Sky & Haileyhonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van  Kiki met Harley D. & Pampushonden foto van Anny en Lancehonden foto van Roosjehonden foto van Manon, Silver Sky&Malaikahonden foto van -honden foto van Tiffani & Pepper honden foto van Samirahonden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Lunahonden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë honden foto van geenhonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3honden foto van sylviahonden foto van Helgehonden foto van Arishonden foto van Ayinda & Yip honden foto van LunaTheborderhonden foto van Lupa & Codyhonden foto van Freyahonden foto van Manfred, baasje van Hugo en Mollyhonden foto van Brechthonden foto van Naomihonden foto van Naomihonden foto van Aedon & Senán

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^