HondenPage baasje Lissy

Wat schreven de vrienden van Lissy op het forum

honden page profiel MiriamMiriam schreef in Hoe ga ik om met dit intense verdriet?
Ik heb geen idee hoe je er mee moet omgaan, dat is tenslotte voor iedereen anders. Ik wil je wel heel veel sterkte wensen   Het zal sowieso een tijdje nodig hebben, ze is tenslotte een lange tijd een vast deel van jullie gezin geweest.   Koester de mooie momenten, klinkt zo cliché, maar trek je op aan de tijd die jullie samen hadden. Al die herinneringen, die zullen er altijd blijven. Je hebt een goeie keuze gemaakt, ook al was dit een zeer pijnlijke. Je hebt liefde getoond door los te laten, en daar is veel moed voor nodig.   Dikke knuffel
honden page profiel LunaLuna schreef in Goede Kweker Gezocht
" Goed dat je je vriendin wil aansporen om achter een goede fokker te zoeken. Ik heb zelf altijd het gevoel dat ik sta te zagen als ik mensen probeer aan te raden om te kopen uit gecintroleerde kweek. Ik hoop dat ze naar je luistert en een verstandige beslissing neemt. " Sofie   Kleine discussie gehad maar heb haar de site "Koophiernooiteenpuppy.com" laten zien. Denk dat het wel geholpen heeft :D
honden page profiel LunaLuna schreef in Goede Kweker Gezocht
" Je kan amici amato contacteren.ik weet niet of ze een nestplanning hebben voor dit jaar,maar anders kan ze misschien andere fokkers aanraden.zij kiest met heel veel zorg haar ouderdieren uit en kiest vaak voor outcross " Nies   Is zij op Hondenpage?
honden page profiel LunaLuna schreef in Goede Kweker Gezocht
" Misschien vind je een goede fokker bij de rasvereniging? Pas op met marktplaats, staan veel handelaren en broodfokkers op De ouderdieren zijn daar ook meestal niet getest op erfelijke aandoening zoals HD, ED etc. " Michelle & Max   Ik weet het :( Daarmee dat ik het hier even vraag.
honden page profiel LunaLuna schreef in Goede Kweker Gezocht
Hoi allemaal, voor een vriendin ben ik opzoek naar een goede kweker die Pomeriaantjes kweekt of iemand uit België hier die pups heeft of ze kweekt en een nestje heeft. Ze zouden er ééntje willen rond de vakantie, maar ik zelf weet dat je zo iets niet te kiezen hebt. Ik wil haar gewoon helpen om iemand goed te vinden en de verleiding om naar een broodfokker te gaan tegen te gaan. Vriendin en ik zijn van België dus het zou handig zijn moest het ook zelf in België zijn. Weet jij iemand of ben jij zelf kwweker van dit ras? Gelieve mij iets te laten weten.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in De zoveelste waarschijnlijk.. maar welk ras past bij dit gezin? :)
Ze werkt alleen en is gastouder inderdaad. Heb al op hem proberen inpraten maar heb er zelfs dikke ruzie om gekregen omdat ik zei dat die nooit aan de bewegingsnood van een border collie kon voldoen (wat al snel 2-3u per dag is dacht ik? Ben voor de rest niet zo thuis in dat ras)    Hij heeft zijn oudste dochter al verteld dat er na hun vakantie een hond komt dus ik ben bang dat i’ hem echt niet van het idee kan afhelpen...    De hond van mij  ouders werd ook nooit mee gewandeld, of ja, niet elke dag in ieder geval. Die zat heel vaak nutten,  ging mee de weide in naar de paarden ed en verveelde zich op die manier ook nooit. Misschien dat hij dat beeld voor zich heeft?    Een pup opvoeden en zindelijk maken tussen al die kinderen kan nooit, of ze dat zelf inzien... Ook heeft hij ooit gezegd een hond in een kooi te zetten buiten (stond al een toen ze het huis kochten) maar ben sowieso niet van het principe om een hond buiten te laten slapen, zeker geen kleine die krijgen volgens mij echt koud... en de ren is ook helemaal niet groot, zeker niet om een hond de hele dag in te laten zitten!   
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
" Wat een schitterend chocolaatje!!  " Robyn, Bailey & Bobby   Lekker ding is ze hé 
honden page profiel MiriamMiriam schreef in De zoveelste waarschijnlijk.. maar welk ras past bij dit gezin? :)
"  voor ze ook maar aan een hond denken zou ik me daar eerst is goed over informeren! want als het niet mag en je doet het toch dan moet er maar 1 ouder zijn die klacht neerlegt tegen je schoonzus (en geloof mij er lopen nog veel mensen rond die nix van honden moeten.....) en dan zit je schoonzuster met een groot probleem!   eerst maar is even informeren.... " stephanie   Ja ja dat sowieso!
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Bedankt voor de info Saartje! Heel duidelijk!   Stephanie: ik was vroeger eigenlijk enkel voor de langhaar, die vond ik het mooist. Maar toen ik deze zag, was ik toch om. Vind haar inderdaad heel mooi ! Ze heeft ook een mooi gezichtje vind ik 
honden page profiel MiriamMiriam schreef in De zoveelste waarschijnlijk.. maar welk ras past bij dit gezin? :)
Dankje voor de info!   Veel dacht ik zelf ook al aan, mijn pup bijt ook graag, ik let constant op dat ze niet bijt/likt/bovenop kindjes kruipt. Zeker bij kleinere, die laten dat allemaal nog toe ook (mondje open zodat hond er in kan likken/vingers in de mond steken/noem maar op); plus het zindelijk maken... Denk dat ze het allemaal wat makkelijk zien.   Aparte ruimte zou al moeilijk gaan, de kinderen komen in de keuken, living en veranda. Die liggen alle drie naast en tegen elkaar. Apart zou dan al in de gang of de slaapkamers betekenen (of buiten).De grootte van de tuin weet ik zo niet, mijn chi pup kan er aardig wat in rondrennen, dus een kleine hond kan er best wel een hoop energie kwijt, dat zeker.   Schoonzus werkt 5/7, van 's morgens half 8 of zo denk ik tot half 6 's avonds. Broer vertrekt pas later (uur of 9 denk ik) en is wisselende tijden thuis (soms 17u soms 19u). Ze wonen op 200m van een bos af, dus hoeven niet ver te gaan om hond nodige beweging te geven.   Ze willen heel graag een hond om dat het tenslotte aangenaam gezelschap is, wij hebben bij mijn ouders ook 15 jaar een hond gehad dus zijn dat gezelschap ook wel wat gewend. Mijn nichtjes zijn ook dol op de mijne (en op die van mijn ouders, maar die is in februari overleden).   De hond achteraf bij mij droppen is geen optie, ik woon op een appartement en 1 hond en 2 katten is ruim voldoende hier  Naar mijn ouders zou eventueel wel gaan, papa wil wel terug een heb ik het gevoel (hij is weinig van stof) maar mama niet. Maar goed, je haalt geen hond om em daarna bij iemand te dumpen...   Zal ze alvast de raad geven om uit te kijken naar een herplaatser (had ik nog niet meteen aan gedacht!) om zo het zindelijk maken te vermijden en het karakter al te kennen (al dan niet met kinderen)   Of het in de opvang mag, weet ik niet, op sommige plaatsen zie je dat toch wel. En inderdaad, er kan allergie zijn e.d. Uiteindelijk is voor kinderen opgroeien met dieren wel gezond (ze hebben meer weerstand o.a.) en ze leren omgaan met dieren. Aan klanten heeft ze geen te kort, ze heeft er al een hoop moeten weigeren omdat ze vol zit, dus denk niet dat dat meteen in het gedrang zal komen.   Verder zal dit zo ver ik weet haar beroep blijven, plus ze hebben het huis gekocht, dus moesten ze absoluut een hond willen, zullen ze daar toch keuzes in moeten maken... Dat schoonzus hele dag thuis is, is wel fijn voor de hond, is die nooit alleen. Of die echter de nieuwsgierige kindjes altijd bij zich wil, dat is een ander    iemand zei nog wat over de leeftijd, dat de kindjes ouder zijn, weet niet meer wie. Maar dit blijft zo, kindjes tussen 3 maand en 3 jaar. (tot ze naar school gaan)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
"   Absoluut  Lekker genieten!! " B met D&A   Doe ik zeker ;) Ze ligt alweer de hele dag op m'n schoot in de zetel (heb herexamens, dus aan het studeren). Krijg morele steun haha
honden page profiel MiriamMiriam schreef in De zoveelste waarschijnlijk.. maar welk ras past bij dit gezin? :)
Mijn broer en zijn partner willen een pup aanschaffen.   Zij is onthaalmoeder/gastouder, en heeft gemiddeld een 5 tot 6-tal kleine kinderen tussen de 3 maand en de 3 jaar thuis. Zelf hebben ze 2 kinderen (een van bijna 2 en eentje van bijna 5).   Een druk gezin dus (gezien de opvang) en een broer die nieuwe dingen vaak in begin wel leuk vindt, maar achteraf er weinig moeite voor doet (behalve zijn vissen, die heeft ie nu al even toch )   Eerst wilden ze een border collie, maar gezien die hun hoge energie level heb ik hen dat ten stelligste afgeraden (ook al zeiden ze dat ze er zeker elke dag mee zouden wandelen...). Gelukkig hebben ze bij mijn nonkel in lijve kunnen ondervinden hoe een (matig opgevoede) border collie is qua energie, en hebben ze (thank god!) wijselijk besloten toch niet dergelijke hond aan te schaffen.   Welke ze wel willen, weten ze niet zo goed.   Mag niet te groot zijn (owv de kleine kindjes in de opvang) Niet te veel onderhoud (ik ken m'n broer... en m'n schoonzus heeft werk zat dus tijd voor elke dag kammen ed zit er niet meteen in gok ik) Rustig in omgang, niet te veel beweging nodig, ze hebben wel een tuin MOET met kinderen om kunnen! Zeer belangrijk   Hebben jullie nog tips qua rassen? Heb zelf een chihuahua maar dat vinden ze net weer te klein haha (ook wel gevaarlijk met de baby's in huis, zijn er net wat te veel en een chi pup is toch wel erg klein en kwetsbaar)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
" Och wat is het een knapperd zeg! Mooi in verhouding ook joh!Janno je gaat wat erg offtopic... Maar kleine honden zijn met 6-8 maanden uitgegroeid, niet met een jaar " S met L&B   Zal poging doen om volgende foto duidelijker te laten zien hoe hoog ze op haar pootjes staat (wat nogal moeilijk is, ze komt altijd naar me toe hihi)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
" Wat een lekkerding  " B met D&A   Echt hé 
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Toen ik haar kreeg woog ze 740 gram, en ja is inderdaad goed opletten. In het begin volgde ze me constant en ging naast m'n voeten zitten tot ik weer verder ging. Heb al eens op haar teentjes gestaan, ze leert vanzelf dat ze iets verder afstand moet houden.   Ik kijk sowieso wel altijd voor ik een stap zet nu, maar ze houdt zelf ook goed rekening. Loopt ze in de weg dan tik ik met mijn handen op mijn broek zodat ze weet dat ze sneller moet lopen haha, doet ze goed! Ze loopt dat iets verder vooruit en kijkt dan hoe ver ik ben    En ze zomaar tot 5 kilo weer brengen dat gaat bijna niet. Er wordt met stamboom gewoon zo zwaar niet gefokt. Al die ouderhonden zijn zelf maar 2-3 kilo, zonder te mixen krijg je geen zwaardere hond. En die mogen niet mee voor een stamboom...   Haar zusjes wegen nog minder dan haar, zij zaten rond de 1200 vorige week.   En voor spuitjes moet ik normaal als ze 1 jaar is ja, maar ga ik niet doen aangezien die puppy vaccins makkelijk 5-7 jaar beschermen. Ze elk jaar laten enten is dus onzin.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Normaal groeien ze tot ze de eerste keer loops zijn. Tot een maand of 8 is dat bij chihuahua's ongeveer.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
"  Ze was toch met 14 weken een kilo? Dan is ze wel weinig aangekomen. Is ze in de hoogte wel gegroeid? Een kleine hond is met 1 jaar uitgegroeid en uitgezwaard. Dat zei de trainster over Minion. " Janno   Ja ze komt elke week een 50-100 gram bij zoiets. Met 15 weken was ze 1026. Daarna als ik me goed herinner net onder de 1070 of zoiets, toen 1140, dan 12nogiets en vorige week dan 1306. Deze week nog niet gewogen
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Wat Saartje zei, kan ik in volgen :) 2kg is eigenlijk best klein. Ze zijn zo vatbaar voor vanalles en nog wat. Ik zit op facebook op een pagina met chihuahua's en ze fokken met hondjes van 1,5 kilo en reutjes vaak zelfs nog kleiner (zelfs die volwassen nog minder wegen dan mijn pup, terwijl die eigenlijk al klein is) Vind dat niet normaal meer... Zoveel risico's dat daar aan verbonden zijn..   Veel mensen willen kleiner en kleiner, en kijken niet naar de gevolgen er van. Vele hondjes sterven al na enkele jaren, terwijl een gezonde chihuahua makkelijk 15 kan worden. Das toch een heel verschil..   En Saartje, er zijn rassen NOG kleiner als de chi  wow!
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
" Wat een schatje!  Ik vind haar kleur heel mooi! " Iris & Kelly   Dankje!    Ze is wel overal witte haren aan't krijgen ...  geen idee hoe het komt.. Fokker garandeerde dat ze choco zou blijven, maar dat is dus niet het geval. In haar nek en nu zie ik net (omdat ik even keek) dat ze op de zijkant van haar buik OOK al witter begint te worden... Is dus lelijk aan het uitbreiden! Vind zo raar!
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
" Hoe groot en zwaar is Senna ? Mooie foto's Vindt jij dat de Chihuahua weer terug moet naar het oorspronkelijk gewicht van 5 kilo? " Janno  Vorige week woog ze 1,3. Ze zal waarschijnlijk de 2kg niet halen en dat vind ik wel jammer. Het is echt een heel klein ding nu, ik hoop dat ze nog wat groeit! 5kg heb ik nog geen chi gezien, wel een van rond de 3-4kg en dat is net zo mooi (wel een kruising, daarom dat die waarschijnlijk groter en zwaarder is, maar vind er niks mis mee)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Even niet meer hier geweest, sorry!  Effe snelle update!   16 weken     17 weken       18 weken     19 weken       20 weken    pfoe 20 weken, trek ik me niks van aan!   
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
"  Chihuahua's waren van oorsprong 5 kilo. " Janno  Vroeger wel maar nu niet meer :)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weeks of Faye
Zo leuke foto's!! Ik had 3 jaar geleden ook een choco lab maar helaas toen uit elkaar gegaan met ex en heb haar moeten verkopen  gelukkig is ze terecht bij een koppel dat ik zeer goed ken, en kan er altijd naartoe als ik dat wil  Das wel fijn!   Als ik terug een huis met tuin heb, dan wil ik ook graag terug eentje. Zo'n heerlijk ras! Heel aangename honden vind ik  ben er nog steeds verliefd op hihi
honden page profiel MiriamMiriam schreef in wond heelt zo slecht
Dat is goed nieuws! Honing werkt inderdaad goed om het vuil er uit te trekken.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
En gisteren alweer 15 weken!   En zoals je ziet, 1026 gram :D   Eentje van vandaag, lekker in de zon genieten:
honden page profiel MiriamMiriam schreef in wond heelt zo slecht
Pot honing van halve kilo kost 5 euro bij een imker, weet niet wat zo medicatie kost. Gelukkig nog nooit nodig gehad
honden page profiel MiriamMiriam schreef in wond heelt zo slecht
"   ik zou hier ook niet snel iets op doen en eerst wachten dat de pus er helemaal uit is, maar gewoon 2 a 3xdgs spoelen met bethadine en opnieuw verbinden Maar dat is persoonlijk je kunt ook zeggen groene leem trekt ook het vuil uit de wond (weet niet hoe dat met honing zit )  Je hebt zelfs die honingzalf ook in spoelvloeistof zag ik nu (wel prijzig) Dus dan zou ik het liever met bethadine doen (goedkoper en minstens zo effectief )   Ben benieuwd hoe het bij de da is verlopen " dogmaster   honing trekt ook vuil uit de wonde. Voel je zelfs :)
honden page profiel MiriamMiriam schreef in wond heelt zo slecht
" Honingzalf werkt inderdaad ook goed. Honing gebruikt men tegenwoordig experimenteel ook in ziekenhuizen en dat schijnt ook te werken.   Maar ik denk dat de moeilijkheid gewoon in de plek zit. Zo'n lichaamsdeel waar de huid strak staat en veel beweegt zal toch moeilijker genezen. " Wilma en Dobby   Bij honingzalf in ziekenhuizen worden vaak ook nog andere (chemische) stoffen bij gebruikt. Je hebt ook vetverband met honing ed in, maar pure honing is nog altijd het best. De kracht van de natuur in zijn puurheid. Veel beter dan wanneer hij bewerkt wordt. Dan ben je zeker dat alle gezonde stoffen er nog in zitten (bij verwarming boven 40° verliest die zijn geneeskrachtige werking bv.)   En je kan honing wel dik erop leggen. Vanaf het in contact komt met je huid wordt hij ook soepel en vindt zijn weg wel. Alleen opletten dat wonde ook goed gereinigd wordt, aangezien het binnenin nog dieper is dan buitenzijde. Dat je geen bacteriën mee naar binnen trekt want dan ben je verder van huis natuurlijk.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
"  Denk je dat 1 Chihuahua uit het nest van Senna 3,6 kilo kan wegen? " Janno  Nee sowieso niet! Chihuahua's worden normaal maar 2,5 tot 3 kg als ze raszuiver zijn. 3,5 kilo is ofwel een met overgewicht  ofwel een die niet raszuiver is maar gemixt met andere rassen.
honden page profiel MiriamMiriam schreef in 52 weken van kleine Senna
Ze zitten nu rond de kilo, Senna en 2 zusjes. Ik weet dat eentje van een ander nest al 800 en nog wat woog toen de onze nog maar 600-700 wogen. Dus denk dat die nu ook wel al meer wegen.
 

Vrienden van Lissy

honden foto van Lunahonden foto van Miriam

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^