HondenPage baasje CayleeDanita

Wat schreven de vrienden van CayleeDanita op het forum

honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
Even een kleine update,   we zijn nu 2 nachten verder en de wond is 's ochtends netjes droog. Een broekje wurmt hij zich uit. Maar het is in ieder geval fijn om te zien dat hij er 's nachts ook van af blijft. De wond ziet er rustig uit en hij heeft er absoluut geen last van dus dat is goed nieuws, alleen kan het nog wel weken duren voordat het helemaal genezen is.  Toch bleef het een beetje aan me knagen dat hij de komende weken niet los mag lopen ivm het risico dat hij de wond ergens aan open scheurt. Ik heb dus toch een waterdichte jas besteld waar de poten ook doorgaan zodat hij de komende tijd nog steeds vol gas door bosjes kan rennen zoals hij graag doet. Dan kan hij als hij binnen is alsnog lekker bloot rondlopen. 
honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
" http://greyhoundfriends.nl/shop/jassen-huispakken-en-pyamas/   Hier voor alle honden huispakken ed https://nvaw.nl/kleding/   Had nog een aanvulling. Had je nog niet gezien dacht ik.    Misschien een grote kap of kraag inderdaad s nachts. In de lies kunnen ze er goed bij hoor. Je wilt geen opengeknapte wonden hoor....dat is echt drama. Gezien bij een elleboog wond van hond bij kennis. Een te korte kap kan met de rand ook op de wond komen... " Cody  Sorry ik had er inderdaad overheen gelezen. Dat huispak, haha! Is wel een beetje wat ik zoek eigenlijk. Nadeel hiervan zou zijn dat de levertijd misschien wat langer is omdat het op maat gemaakt moet worden, maar dan zou ik voor de tussentijd even iets in elkaar kunnen knutselen eventueel. Pfoepfoe wat lastig allemaal...
honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
"  Als ie 's nachts z'n vacht nat likt, dan kies je beter voor een kap.  Want als ie 's nachts gaat likken en de shirt wordt nat en plakt tegen de wonde, loopt je de kans dat ie daar een hotspot gaat krijgen (het gaat dan broeien onder de natte shirt). Bij een kap blijft de wonde droog. " Alaska's Finest!   Is zeker waar. Ik probeer liever de kap te vermijden omdat Rayosk zo'n hond is die dan uit angst voor het ding vol op de rem gaat en geen stap meer zet. Maarja, als het niet anders is zal hij er toch aan moeten geloven. 
honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
" Je hebt ze ook voor de achterpoot https://www.docbooff.nl/honden/gezondheid/hulpmiddelen/medical-pet-shirt-hls-hind-leg-sleeve/ " Cody   die zit helaas ook precies op de wond. Hij heeft een fantastische plek uitgekozen 
honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
Rayosk is helaas te groot voor een babyrompertje, hij is ongeveer labrador grootte maar slanker.    Misschien is klittenband wel een optie inderdaad. Ben bang dat hij een haarelastiekje er af krijgt en Saar is dan weer zo een hond die dat op eet .  Ik ga vanmiddag maar eens wat knutselen, tips en suggesties zijn ondertussen nog steeds welkom!
honden page profiel -- schreef in Honden shirt met broekspijpjes
Hoi allemaal,   ik kom net van de dierenarts met Rayosk. Hij heeft een wond aan de buitenkant van zijn lies, waarschijnlijk ergens achter blijven haken. We willen eerst kijken of het zelf kan genezen, alleen mag Rayosk er dan niet aan komen. In principe blijft hij er netjes van af, maar 's nachts kan ik hem natuurlijk niet in de gaten houden en vanochtend was de vacht rondom de wond nat. Ik zoek dus eigenlijk voor 's nachts een oplossing.  De ene optie zou zijn om een kap om te doen, de ander een shirtje. Het nadeel van het standaard medical petshirt is dat de rand van het shirt precies op de wond zou vallen, dus die valt af.    Ik heb al gedacht om zelf iets van een broekje in elkaar te knutselen, maar ik vrees dat hij dat te gemakkelijk af krijgt. Het handigste zou dus iets zijn wat ook over zijn nek/voorpoten gaat, en dus een soort broekspijpjes heeft. Ben al aan het zoeken maar nog geen succes, iemand suggesties? 
honden page profiel -- schreef in Yellow aussie
Als je graag wat meer wilt leren over kleurvererving en genetica is dit een hele leuke leerzame website: http://www.doggenetics.co.uk/ . Is alleen wel in het engels.   Het kopje 'basics' is dan sowieso aan te raden om te lezen. Over ee-red kun je lezen onder het kopje 'Masks, recessive red and domino' (recessive red is weer een andere benaming voor ee-red/yellow ). 
honden page profiel -- schreef in Yellow aussie
Wat Gea zegt, kleur van de ouders maakt niet uit, als ze maar drager zijn van geel. Het is inderdaad hetzelfde als ee-red, dus niet merle zonder donkere vlekken (dat zit overigens ook op een andere locus). Daarnaast is het zo dat merle geen effect heeft op rood pigment; de yellow kleur. De hond kan dan alsnog wel merle gen dragen maar dat komt niet tot uiting in de vacht(wellicht een gevlekte neus of een blauw oogje). Vandaar dat tan-points bij Aussies ook gewoon rood zijn en niet merle. Waarom de kleur niet toegestaan is weet ik niet, dat zal vast te maken hebben met dat merle lastig of niet te zien is bij een ee-red, en dat er daardoor misschien perongeluk merle x merle kruisingen ontstaan.
honden page profiel -- schreef in Rust zacht lieve knuffelbeer
Dank jullie wel voor de lieve woorden .   We hebben haar net naar het crematorium gebracht en afscheid genomen. Morgen wordt ze gecremeerd. Is even heel bizar allemaal, moet nog een beetje bezinken. 
honden page profiel -- schreef in Rust zacht lieve knuffelbeer
Dank jullie wel allemaal.   Ik vond haar ook prachtig, ze was enorm groot en indrukwekkend, maar van binnen de zachtaardigheid zelve. Onze gentle giant .   Toen we haar adopteerde heeft het asiel eigenlijk niet moeilijk gedaan. We hebben haar eerst een week lang gereserveerd, zijn haar toen iedere dag op gaan zoeken om met haar te wandelen om te kijken of de klik er was, maar dat zat wel goed . 
honden page profiel -- schreef in Rust zacht lieve knuffelbeer
Gisteren hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze lieve grote knuffelbeer Shiva. Ze is, naar schatting, ongeveer 11 jaar geworden. In 2009 hebben we Shiva geadopteerd uit het asiel, ze was door de dierenambulance gevonden. Gelukkig heeft ze niet zo lang in het asiel gezeten. Mensen zullen vast raar hebben opgekeken, als eerste hond een Kangal. Maar ik durf met zekerheid te zeggen dat we ons geen lievere eerste hond hadden kunnen wensen.    Gisteren was ze op. In zeer korte tijd zijn een hele hoop ouderdomskwaaltjes boven komen drijven. Ze verdient het om nu even in het zonnetje gezet te worden. Het ga je goed lieve oude sul    
honden page profiel -- schreef in Algemeen vragentopic over vacht
" De gouden tip heb ik helaas niet. Is zilver ook goed? :P Stofzuigen kan altijd als je hond dat niet erg vind. Die kortharige honden verharen inderdaad veel. Het beste is om hem te wassen en dan met een krachtige waterblazer droog te blazen. Je haalt dan alleen het echt losse haar weg. Met borstelen haal je ook haar weg wat nog niet aan vervanging toe is waardoor je de rui juist stimuleert.  " Trimmer  Dankjewel! Met de zilveren tip ben ik ook heel blij, gaan we proberen 
honden page profiel -- schreef in Algemeen vragentopic over vacht
Heb het topic al een aantal keer voorbij zien komen maar nog geen tijd gehad om te reageren, dus bij deze!   Mijn reu heeft echt een verschrikkelijke vacht, het lijkt erop alsof hij ongeveer 1 keer per dag zijn complete vacht eruit gooit en gelijk weer nieuwe aangroeit. Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik weinig aan vachtverzorging doe, maar dat komt denk ik omdat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen, haha. Hij is kortharig, maar heeft wel hele zachte haren, niet van die dikke stugge. Dat is super fijn om mee te knuffelen (want dat doet hij graag), behalve dat je dan zelf ook een halve vacht op je kleren hebt. Als hij zich uitschudt lijkt het alsof het gesneeuwd heeft binnen . Hij is nu in de periode dat hij 'happen' in zijn vacht krijgt. Die dikke stukken kun je er zo uit trekken zonder er kracht op te hoeven zetten. (sorry krijg foto niet rechtop)  Maargoed, ik borstel hem dus eigenlijk niet. Hij gaat 2 a 3 keer per jaar mee naar de trimster als mijn Aussie moet. Maar wat kan ik hier aan doen in de tussentijd? Toch maar beginnen met borstelen? In bad misschien? De gouden tip is zéér welkom . (ook namens mijn moeder die het liefst met de stofzuiger over de hond heen gaat)  
honden page profiel -- schreef in Kaukasische Ovcharka x Kangal Akbas
Ik vind haar nog steeds prachtig! Fijn dat het goed gaat, en wat leuk dat ze er een vriendje bij heeft gekregen 
honden page profiel -- schreef in raad
Is het al herfstvakantie? Volgens mij is dit en troll gevalletje . Van franse bull / boston terrier  -9 kilo blijft weinig hondje over. 
honden page profiel -- schreef in Kangal (turkse herder)
"  Om echt van dit ras optimaal te kunnen genieten is inzicht in hun karaktereigenschappen en hond zijn noodzakelijk. Ze hebben een heel grote eigen en zelfstandigheid. Hoe beter dat je dit aanvaard en respecteert. En hoe meer je met samen met de hond go with the flow gaat, hoe beter de band je met deze hond krijgt. Uiteraard leer je hen wel het nodige, als ze zin hebben toch  Helaas zijn er ook veel mensen die denken dat ze moeten overheersen bij dit ras. Een deel honden zullen helaas dan ook letterlijk de harde hand van de mens ervaren.      " Eliane   Haha Eliane, en jij tovert met jouw stukje (vooral wat ik gequote heb) weer een lach op mijn gezicht. Ik herken dit heel erg in onze kangal Shiva. Je beschrijft het zo mooi. Shiva is tevens ook onze eerste hond. 
honden page profiel -- schreef in Hoeveel honden uit het buitenland hier aanwezig? vertel je verhaal..
" Kom je in september ook naar de ACE dag??  Ben je daar al eens ooit geweest?    Is hij dan vanuit het opvang gezin weer naar het asiel gekomen?? Aangezien je hem daar hebt gezien tijdens stage toch? Meestal blijven ze totdat ze geadopteerd zijn in het opvanggezin.    Echt leuk al die stagiaires die honden adopteren. Bij ons heeft ook letterlijk iedereen naar huis gebeld om een hond te adopteren. Bij de helft mocht het helaas niet. (Of eerst wel en later niet)  Maar de rest wel.       " Naomi   Dit jaar kom ik helaas niet naar de ACE dag, ik ben verhinderd, maar ben de afgelopen 2 jaren wel geweest met Rayosk er bij. Was erg gezellig!  Hij is met een maand of 4 naar het asiel gegaan, hij is gevonden in een nest van 5 pups (weggegooide containerpuppy's) van een paar dagen oud, dus het opvang gezin kreeg gelijk 5 van die monsters tegelijk haha
honden page profiel -- schreef in Hoeveel honden uit het buitenland hier aanwezig? vertel je verhaal..
Hier 1 Spanjaard van ACE . Ik heb Rayosk in 2014 vanuit mijn stage meegenomen. In eerste instantie zou ik helemaal geen 3e hond nemen. Maar Rayosk bleef me telkens zo veel achterna lopen en aan me plakken dat ik me bijna schuldig voelde om hem te laten zitten. In het begin vond ik hem door dat aanhangerige gedoe reuze irritant, maar later zag ik er toch wel het aandoenlijke van in.  Nu is hij overigens nog steeds zo hoor, loopt me overal achterna, is enorm baasgericht en loyaal. Is over het algemeen gewoon heel graag bij ons. Verder heeft hij geen rugzakje, hij is opgevoed in een pleeggezin. Toen hij 8 maanden was adopteerde ik hem en met 10 maanden vloog hij mee naar NL. Ook al had hij er eigenlijk niet moeten zijn, is hij niet weg te denken uit ons gezin.
honden page profiel -- schreef in Noor terug van weggeweest, uitslag DNA test!
"  Ja van wisdompanel inderdaad! Vond ik ook heel netjes. Nu afwachten...  " Anne-Marije & Noor   Leuk, spannend! Ik ben ook heel tevreden over wisdom panel. Ik vind Noor zo'n leuk snoetje hebben, ben reuze benieuwd wat er uit komt. Ik gok ook iets herders / windhonds? 
honden page profiel -- schreef in Noor terug van weggeweest, uitslag DNA test!
Ben benieuwd! Heb je ook die van Wisdom Panel? Wat netjes dat ze gratis een nieuwe op sturen.    
honden page profiel -- schreef in Opleiding hondengedragsdeskundige
" Ik ben bezig met het traject van quiebus en dit komt omdat ik door school begonnen ben bij hun voor de instructeur en daar ben ik nu verder aan het gaan. Het duurt nog lang voor ik als volledig gedragstherapeut aan de slag kan met de benodigde diploma's maar ik ben er super over te spreken!! Mijn docent heeft al deze cursussen gevolgd en weet ontzettend veel en geeft daar nu ook les in aan studenten. Een echte aanrader vanaf mijn kant! Waarschijnlijk kan bodine daar ook over mee praten " Silvy    Ik ben het er inderdaad mee eens! 
honden page profiel -- schreef in Buurjongen pest mijn hond. Update p4
" Mooi opgelost. Alleen blijf ik het verontrustend vinden dat zo'n jong kind zo'n pestgedrag naar dieren vertoont.  " Yasmin   Mee eens, erg verontrustend. Verder laat hij hun katten en onze Rayosk met rust, die reageren niet op hem dus is vast ook niet leuk om die te kwallen.  
honden page profiel -- schreef in Buurjongen pest mijn hond. Update p4
Update!  Excuses voor de late update, heb het de laatste tijd erg druk gehad.   Maargoed, we zijn nu twee maanden verder en onze nieuwe tuin en schutting zijn af.  Aan beide kanten is onze schutting nu compleet dicht en het scheelt al zo veel! Het is ook geen schutting waar op geklommen kan worden. Geen handjes meer die door de schutting gestoken worden en ook wordt er niks meer gegooid.   We hebben een tijdje geleden ook een gesprek gehad met de buren. Tevens ook gezegd dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen als Saar hun kind een keer te pakken heeft. Gelukkig hadden ze daar respect voor, zij vinden Saar namelijk erg leuk en snappen waar het gedrag vandaan komt. Sinds dat gesprekje hebben we al veel verbetering gezien, Saar oogt ook al een stuk relaxter in de tuin.    Het enige kleine 'probleempje' waar we nog tegenaan liepen was dat het jongetje nu expres op zijn trampoline gaat springen om maar boven de schutting uit te komen. Gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor gevonden: Een hele mooie Liquidambar leiboom voor zijn trampoline geplant .Het is een prachtige boom, staat mooi, en wij hebben nergens last meer van!    Eind goed al goed zou je kunnen zeggen. Wat helaas nog wel blijft is Saar haar agressie naar het kind toe als ik hem bijv. tegenkom op straat. Dan schiet ze nog steeds compleet uit haar slof. Gezien Saar haar bijtgeschiedenis lijkt het me niet verstandig om haar kennis te laten maken het hem. Voor nu ben ik gewoon bezig met afleiden met lekkers en leren het kind te negeren, net alsof we een andere hond tegenkomen. Hopen dat dit op langere termijn ook gaat werken 
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
" Oh zo haha! Nu ik het nog een keer lees, zie ik het ja.  Ja dat had ik ook gelezen, maar dat bleek niet waar te zijn volgens een aantal mensen op Reddit die dat getest hadden (dat het met de moveset te maken had). Er was meer succes met de namen veranderen. Er stond daar wel bij dat je dan eerst het spel weer opnieuw op moet starten, zodat het in de "database" komt te staan en dat het alleen lukt bij de eerste Eevee die je laat evolueren. Ik vond het wel creatief bedacht. Zou er zelf niet op zijn gekomen, de referentie naar de tekenfilm (de aflevering met Pyro, Sparky en Rainer dus). We zullen zien, ik ben benieuwd! " Jen & Daya   Oh dat dat van die aanvallen niet klopte wist ik nog niet. Weer wat geleerd  
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
" Ik had het gelezen ja, Bodine. Maar moet je je Eevee dan niet Pyro noemen? Als je een Flareon wilt dan hè.  " Jen & Daya    Als je een flareon wilt wel inderdaad. Maar ik bedoel; ik wil graag een vaporeon dus heb hem Rainer genoemd.  (Zie net dat ik dat bij mij vorige bericht idd een beetje raar geschreven heb haha) Eevees hebben verschillende aanvallen die aangeven welke evolutie ze worden; als ze 'dig' hebben = flareon. 'Swift' = vaporeon en 'body slam' = jolteon.  Mijn Eevee heeft dig,  dus zou eigenlijk een flareon moeten worden. Ik ben benieuwd of hij, nu hij rainer heet, straks een vaporeon wordt 
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
Leuke tip: ik hoorde vandaag van een vriend dat als je zelf kan bepalen welke evolutie je eevee wordt. Je moet zijn nickname veranderen in een van de volgende: Rainer = vaporeonPyro = flareonSparky = jolteon   Of het echt waar is heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, ik heb nu een eevee die eigenlijk een flareon moet worden (kun je zien aan de aanvallen die de eevee heeft), en heb hem Rainer genoemd. Helaas nog niet genoeg candy om hem te laten evolueren... maar we zullen zien . Mensen hier die dit ook al geprobeerd hebben? 
honden page profiel -- schreef in Opleiding hondengedragsdeskundige
Klopt wat je zegt,  via Barneveld kun je ook een traject gedragstherapie volgen. Heeft verder niks te maken met dierverzorging, zo heet het cursuscentrum gewoon omdat het cursussen in die sector zijn.
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
" Voor de mensen omgeving Tilburg of in de buurt ervan:Op de Regte Heide (Goirle) zijn veel Abra en Eevee te vinden langs de vennetjes.  Jen & Daya  Dankje voor de tip!  voor mij niet zo ver dus zal er binnenkort maar eens naartoe gaan. 
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
" Oh jee, gebruik ik net een lure module in het parkje, komen er 3 gezinnen (inclusief kinderen) bij staan. Vaders en moeders allemaal Pokémon vangen. Super leuk! Ik zit eraan te denken om Daya een "team Mystic tuig" aan te doen. Moet alleen even verzinnen hoe. Aangezien ze meestal toch bij me is. Vooral 's avonds, want soms beetje raar buurtje. Niet dat ze wat zou doen. Net ook 2, best sterke, gyms verslagen met andere teamleden van Mystic!  " Jen & Daya   Haha, zo'n ding lured dus niet alleen pokemon maar ook complete gezinnen
honden page profiel -- schreef in Op pad met hond en pokemon (pas op nerds only!)
Tegenover ons huis in het parkje was een lure module. Zaten allemaal kids omheen met hun telefoon. Mijn broer en ik stiekem Rayosk aangelijnd en 5 keer hetzelfde rondje door het park om 'de hond uit te laten' . 
 

Vrienden van CayleeDanita

honden foto van -honden foto van CharlotteTica

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^