HondenPage baasje Ines

Over Ines

honden foto van Ines Op 15 juli zijn mijn twee kapoenen geboren. Toen ze geboren werden is vastgesteld dat ze een hazenlip hebben. Normaal laten ze pups met stamboom meteen inslapen maar hun fokker vond ook dat deze pups een goede thuis verdienen. De dag dat ik hun voor de eerste keer zag was ik meteen verkocht. mijn vriend en ik hebben toen besloten om hen beide te nemen. 

De dag toen ze naar ons kwam om 8 weken waren ze juist geopereerd aan hun lip. Toen we de volgende ochtend opstonden bleken de draadjes van Bailey uit haar lip te zijn. We hebben toen besloten om contact op te nemen met onze eigen dierenarts omdat de dierenarts die hen geopereerd had 2 uur rijden was voor ons, enkel. Deze dierenarts was ook niet echt begripvol aan de telefoon. Dus die dag is Bailey terug geopereerd aan haar lip, 2x narcose op 3 dagen, niet evident voor een jonge pup. toen onze DA Bailey in slaap deed en keek naar het verhemelte bleek dit ook meer open te zijn, daarom is ze naar een dierenkliniek gereden zodat een chirurg met een soort staaldraad het verhemelte heeft dicht gemaakt en in de juist stand heeft getrokken. 
onze kleine meid had ongelofelijk veel pijn. 

Toch recupereerde ze goed maar na 4 dagen stond ik op en zag dat de lip niet meer vast aan elkaar zat. Bailey had de draadjes in haar lip afgestoten. We wilde ze niet terug laten opereren. Bailey moest ook een zwaarder antibiotica krijgen wat niet kon omdat ze nog een puppy was. Daarom hebben we besloten om de lip dicht te laten maken als ze gesteriliseerd werd. Bij Blue is deze operatie wel goed gelukt en is de lip dicht gemaakt, over haar verhemelte hebben we nog geen zekerheid omdat dit moeilijk te bekijken is, het zou dan gaan over een zeer kleine spleet. dit wordt ook bekeken als ze gesteriliseerd wordt. 

ondertussen gaat het zeer goed met hen! Beide eten goed, slapen goed, spelen goed!

Op 12 weken weegt Blue 11kg en Bailey 10kg.

8/04/14: Onze twee kapoenen zijn nu 8 maanden en Blue is nog eens geopereerd aan haar verhemelte. Omdat ze al een tijdje mankte heb ik ineens platen laten nemen van haar heupen. Deze zijn in orde maar nu blijkt dat ze Patella luxatie heeft. Aan beide poten maar 1 moet geopereerd worden omdat deze zeer erg is aangetast.... :-(

op 6 mei is Blue geopereerd aan haar knie, ze heeft enorm afgezien de eerste 3 dagen maar daarna ging het zeer snel beter. Ze had snel door hoe ze alles op 3 poten moest doen ipv 4. :-) Na een paar weken ben ik ook hydrotherapie gaan doen. Ook hier was ze weer een graag geziene patiënt. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Na 4 maanden was ze goed al herstelt en liep ze weer vrolijk rond.

In Juni valt het ons op dat Bailey steeds meer last lijkt te hebben van haar achterpoot en voorpoot.... Weer naar onze dierenarts... Blijkt dat ze ook PL heeft en voor haar elleboog moeten we ontstekingsremmers en pijnstillers geven.  Als deze niet helpen moeten we terug om foto's te laten nemen. Zoals gedacht heeft het niet geholpen. Nu afwachten tot we foto's laten trekken, ik heb ondertussen ook een vermoeden dat haar heupen niet ok zijn dus daar laten we dan ook maar meteen foto's van nemen.

Krabbels aan Ines

honden page profiel InesInes schreef om 16 oktober om 08:20
Dank je wel, ze hebben idd al veel meegemaakt. De keuze om ze beide te nemen was snel gemaakt maar we wisten dat het niet evident ging zijn. Maar eigenlijk valt het (tot nu toe ;-) ) zeer goed mee. Ik werk in een instelling waar jonge kindere geplaatste zijn en kan het vergelijken met twee peuters. Dus de drukte en energie die je erin steekt is vergelijkbaar en voor mij niet overweldigend. Mijn vriend en ik zouden ze niet meer kunnen missen! <3
honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy schreef om 15 oktober om 23:01
Wat een schatjes, maar wat hebben ze al wat mee gemaakt zeg! Echt super dat ze bij jullie een verdiende kans krijgen! Ik als fokker had ze ook niet in laten slapen hoor, heb het nog nooit mee gemaakt, maar voor mij geldt wel, elke pup verdient een kans!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 15 oktober om 11:50
Jouw verhaal over je lieve pups is echt hartverwarmend !! Ben blij dat er mensen als jullie zijn die hen het huisje geven dat ze ook zo verdienen !! En ik vind ze trouwens beiden prachtig, zou ze zo willen knuffelen ! Veel plezier met je kanjers, zal wel veel leven in huis geven ;-)

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Ines heeft 175 ontvangen.

Berichten en online status
Ines was voor het laatst online 6 jaar, 6 maanden, 15 uur, 49 minuten, 28 seconden geleden

Honden Foto's

honden foto honden foto honden foto honden foto honden foto honden foto
Ines heeft de volgende fotoalbums op de Honden Page: Blue & Bailey +6m , Blue & Bailey


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^