HondenPage baasje Bianca

Wat schreven de vrienden van Bianca op het forum

honden page profiel WendyWendy schreef in Kijkt heel de tijd naar boven, help!
Je kan twee wegen bewandelen. Of eerst naar een neuroloog. Of eerst naar Valerie Jonckheer, specialist animal behaviour. Aangezien hij nog bereikbaar is zou de tweede mijn eerste keus zijn.  Hoe langer ocd bestaat hoe moeilijker het op te lossen is. Probeer het te voorkomen en af te breken. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Wie kan röntgen fotos beoordelen?
Je dierenarts kan de rontgenfotos door een dierenartsspecialist radiologie laten beoorden.  Mooiste is een specialistenkliniek tweede of derdelijns waar een dierenartsspecialist orthopedie vd kleine huisdieren en een dierenartsspecialist radiologie bij elkaar zitten. Ik weet van MCvD in amsterdam dat ze ook aangeven wanneer opereren geen zin heeft.  Literatuur geeft aan dat er bij IOHC operaties veel complicaties voorkomen. 
honden page profiel WendyWendy schreef in angst
De riem ergens, bv radiator, vastknopen. Je kan ook een hekje in een deuropening plaatsen. Of een puppyren gebruiken. 
honden page profiel WendyWendy schreef in hond luistert niet meer
Ik denk dat je heel veel kan hebben aan Perfect Recallers van Susan Garrett. Online cursus. Is wel een tikkie prijzig. En het is nogal "amerikaans".  De eerste drie oefeningen zijn meestal gratis en daar kan je op zich een eind mee komen. Ze legt ook goed uit hoe je je training opbouwt. Zoals je zelf al opmerkte is de stap van tussen in huis/tuin naar het park behoorlijk groot (lumping). Als je die in hele kleine kleine stapjes opbreekt (splitting) zal je merken dat ze het wel kan, alleen de weg erheen lijkt langer. In training is grote stappen niet snel thuis ????‍?? https://www.susangarrett.com/the-five-minute-formula-to-a-brilliant-recall/  
honden page profiel WendyWendy schreef in hond luistert niet meer
Om eerst thuis te trainen: collar grab game van susan garrett. In deze video zijn de eerste paar stappen overgeslagen. Nl hand naar de hond brengen, en hond aanraken.  https://m.youtube.com/watch?v=JoUnVNCRQQ4  
honden page profiel WendyWendy schreef in hond luistert niet meer
Buiten het voorval met de flexi: dus in principe "straf" je haar voor komen. Komen is aanlijnen en naar huis. Niet zoveel reden om dat vaker te doen (ff puur vanuit leertheorie bezien). Als je na het aanlijnen iets leuks gaat doen waarbij iets te verdienen valt (lekkers, spel, aandacht etc) zal het aanlijnen makkelijker gaan. Wel een lange adem nodig. Ultieme beloning is weer loslaten maar zo heb ik ook weleens een half uur aan mijn wandeling vast kunnen plakken.  Ik heb mijn eigen hond loslopen met een sleeplijntje eraan. Hoef ik hem niet aan te raken.  
honden page profiel WendyWendy schreef in hond luistert niet meer
Maar je gaat wel meteen naar huis? 
honden page profiel WendyWendy schreef in hond luistert niet meer
Wat doe je als je haar aangelijnd hebt? 
honden page profiel WendyWendy schreef in Hond blaft de hele avond/nacht
Ik heb nu ook een hond die vrij makkelijk aanslaat. Wat bij ons redelijk helpt is brown noise (vgl met white noise maar het hoog eruit gefilterd) overdag beneden. En boven geven we een kluif en zetten de relaxopet aan. Verder corrigeren we niet maar erkennen dat ie iets gehoord heeft.  https://open.spotify.com/track/7LVTRCPF8OeR35VexfK1XO?si=ltLHX0WVRu6_qHeDbnBbOQ Op spotify zijn diverse tracks die speciaal voor de hond zijn.
honden page profiel WendyWendy schreef in Huiselijke opvang welke prijzen?
Ik paste vroeger op voor hondjes die door de hondenschool/gedragstherapie van een vriendin verwezen werden. Bv puppen of honden met verlatingsangst. Langer dan 1 dagdeel voor 10€ en 1 hondje een paar uurtjes voor 5€. Ik deed niets bijzonders, de honden draaiden met de mijne mee. Dat was wel ruim 10 jaar geleden.  Hier heb ik al jaren een uitlaat/oppashond waarmee we ruilen met gesloten beurs. Soms als het erg uit balans is nemen we ze mee uit eten.  En ik neem alleen honden in huis die ik leuk vind. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Hond is vrij wild bij bezoek + knijpt
Wat wil je dat hij wél doet? 
honden page profiel WendyWendy schreef in Corgi gedrag.
Probeer iets met je hond te doen vóór ie vervelend wordt. Nu lijkt het erop dat hij geleerd heeft dat dit de manier is om aandacht te krijgen.   
honden page profiel WendyWendy schreef in Hond in herstel bezig houden
https://www.youtube.com/watch?v=YfL99xcEpXc  
honden page profiel WendyWendy schreef in Speuren in Den Bosch
Ik heb ooit bij SIS een kennismakingsles gehad. Daarbij werd speuren, detectie en sorteren aangeboden en gekeken wat het best bij je hond past. Naar aaneiding daarvan de twee basiscursussen praktijkspeuren gedaan. (Dat is te ver voor jou, weet ik) Lang verhaal kort: er is nergens sprake van een verplichte gehoorzaamheidscursus geweest. Gehoorzaamheid heb je echt niet nodig bij speuren.  http://www.speurhondeninstructieschool.nl  
honden page profiel WendyWendy schreef in Geen Cushing, wat wel?
" Heel naar dat er nog steeds geen diagnose gesteld is. Zijn er  foto's van de voorpoten gemaakt?   Zowel Prednison als Dexamethason kunnen goede oplevingen geven; maar is alleen symptoombestrijding.   Van welk ras is Boy?   Ik hoop dat er gauw gericht behandeld kan worden, want dit is niet te doen voor Boy en jullie. Je dierenarts moet je niet aan het lijntje houden, maar doorsturen naar een veterinair specialist. Zorg dat je uitslagen van onderzoeken, die al gedaan zijn, meeneemt, zodat deze niet nogmaals worden gedaan. " Loesje Bij Addison is het niet echt symptoombestrijding. 
honden page profiel WendyWendy schreef in verkalkte pees en elleboog operatie labrador
Deze twee dierenartsen zijn gespecialiseerd in revalidatie van orthopedische patienten. Misscheen eerst daar contact mee opnemen.  http://revalidatieenpijncentrumvoordieren.nl/revalidatie-na-chirurgische-operatie-.html https://www.dierenkliniekivd.nl/iris-van-deur-2/  
honden page profiel WendyWendy schreef in Auto deken
Ik heb een ruffwear dirtbag. Niet heel glad, maar ook niet heel stroef. Ik heb er nog een lamsvacht en een mandje op liggen want whippet. 
honden page profiel WendyWendy schreef in vraag over de gezondheid van onze bull
Braken, scheef hoofd kan wijzen op midden/binnenoorontsteking. Dat los je niet op met zalf. 
honden page profiel WendyWendy schreef in opleiding uitbater hondenpension
Ik heb in 1989 opleiding dierenasiel en pensionhouder ihk van honden en katten besluit gedaan. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Problemen met hond met vestibulair syndroom
Ik heb zelf last van mijn binnenoor. Ik heb er nog nooit van gebraakt maar ben wel periodes misselijk.  Je bent dan de hele dag wagenziek. Vraag je dierenarts om cerenia of cinnarizine om de misselijkheid te bestrijden. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Huig slaat vast en hondje benauwd
" Nee probleem speelt allang alleen wordt nu steeds erger, bij de dierenarts zeggen ze dat de huig verkeerd schiet Als het langer zou duren zou ze het bewustzijn verliezen maar als dat gebeurt ontspant haar lijfje en springt de huig terug, dus geen sneeZing " rena  Honden hebben geen huig. 
honden page profiel WendyWendy schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
Er is een aantal antiepileptica die in een andere dosering angstremmend zijn. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Old English Bull met uitvallende vacht/rode plekjes (geen jeuk)
Bij demodex geen jeuk. Wel als er bacteriele infectie bijkomt. Voedselallergie wel jeuk.
honden page profiel WendyWendy schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
Heeft iemand Frans van Knapen gezien bij rtl late night?  Gister meen ik
honden page profiel WendyWendy schreef in Learned helplessness / aangeleerde hulpeloosheid
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aangeleerde_hulpeloosheid  
honden page profiel WendyWendy schreef in 1 teelbal niet ingedaald
Mijn oudste reu had ook een niet ingedaalde testikel. En daar is ie op 12 1/2 jarige leeftijd mee overleden. Wel af en toe met de echo gecontroleerd of de binnenbal er goed uitziet.  Het niet én laat indalen van testikels is erfelijk. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Middel tegen eetlust
Hill's Metabolic + Mobility 
honden page profiel WendyWendy schreef in Reactive hond hoeveel...
Volgens mij is er geen peil op te trekken. Groot deel pech, bv genetische aanleg, toeval. 
honden page profiel WendyWendy schreef in Nadat Sasja 2 maanden weer thuis was, is ze helaas overleden vandaag.
Wat verdrietig. Gecondoleerd. Let je goed op jezelf? 
honden page profiel WendyWendy schreef in Bobby's oog is verwijderd
Als hij echt veel last van de kap heeft kan je deze proberen aan te schaffen.  http://www.provizorinternational.com/the-novaguardtrade.html  
 

Vrienden van Bianca

honden foto van Wendyhonden foto van joke

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^