HondenPage baasje ientje

Wat schreven de vrienden van ientje op het forum

honden page profiel LoesjeLoesje schreef in 52 weeks of ....
  Heb je je pup al opgehaald? Je hebt daar plenty ruimte voor de honden.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in reverse sneezing hond
  Bij reverse (niet reserve) sneezing (omgekeerd niezen) kan je het beste een handpalm enige tellen voor de neus houden en tegelijkertijd over de keel wrijven. Door zo te handelen, moet de hond slikken en daardoor stopt de reverse sneezing.   Ik heb hier destijds veel ervaring mee met mijn Cavalier..
honden page profiel KeesKees schreef in In Nederland
Twenhaarsveld in Holten. Het was Landal Green, ik geloof dat t nu Roompot is maar het is een leuk park voor honden. En voor hun mens natuurlijk.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in reverse sneezing hond
" Goedemorgen, Mijn hond heeft de afgelopen tijd dit wat vaak. De hoop was dat het ook met de citopoint wat zou afnemen, helaas. Ze heeft dit vooral in de ochtend bij het eerste en tweede rondje en niest dan ook. Aan haar nies klinkt ze ‘vol’.  de vorige keer bij de dierenarts dit besproken en ik had helaas een andere arts dan haar huidige, hij zei wellicht in de toekomst een scopie in de neus, dit was prijzig en er kwam vaak niets uit alleen dat er slijm zat en dat ze opgezwollen zijn aangezien haar ogen ook erg waterig zijn. Ik gaf aan dat ze dit vaak 1x per jaar had rond maart/april. Het kon ook temperatuur verschil zijn.  nu is mijn vraag, heeft iemand ervaring ermee ? Dat ze vol klonken met niezen, en reverse sneezing? Ik vraag géén medisch advies , maar wel dat ik over 1,5 week als ik er weer ben wat suggesties eventueel kan opgooien, of zelf iets kan doen om haar te helpen " Samantha Dit lijkt me geen reverse sneezing.   1x  per jaar maart/april wijst meer op reactie op pollen nl. hooikoorts. Hierdoor worden de slijmvliezen dikker en wordt meer slijm aangemaakt.   Dit jaar heel vroeg o.a. de katjes met veel stuifmeel.   De pollen zijn het meest actief vanaf 12.00 tot 17.00 uur.
honden page profiel KeesKees schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
" Ik probeer me altijd in te beelden hoe zo'n dekking gaat..  Laten we ervanuit gaan dat husky de teef is en dwergkees de reu. Zo'n dwergkees moet wel geholpen worden door mensenhanden om 'erbij' te kunnen lijkt mij? Of wordt zo'n dekking met kunstmatige inseminatie gedaan?  " Danielle Ja dat gaat met ki. 
honden page profiel KeesKees schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
Maar om op je vraag terug te komen, is het een gezelschapshond. Dat is niet te voorspellen, t hangt er van af hoe t karakter uit gaat vallen.   Beter ga je dan voor een goed gefokte kleine of middenslag Keeshond. Of iets heel anders.
honden page profiel KeesKees schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
F1 is in dit geval een rasdwergkees x rashuskey. Daar komt dan een kruising uit, de F2. Fok je met 2 F2 kruisingen dan krijg je weer F3 nakomelingen.          
honden page profiel KeesKees schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
De moeder is dan de huskey mag ik hopen?   Ik zou nooit meewerken aan de fok van een designer hond, in de natuur zou dit nooit een kruising worden.   Maar goed, zijn beide ouders getest op alle erfelijke ziekten van beide rassen?    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
  Dierenarts in Nederland te duur, hoe is dit over de grens?   https://gld.nl/nieuws/8100870/dierenarts-in-nederland-te-duur-hoe-is-dit-over-de-grens #omroepgelderland #gld    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Urgh wat een naar verhaal zeg, traumatisch voor jou. Ik heb met Faro wel hele goede ervaringen, heeft me enorm veel geholpen die verzekering, ik zit nu weer bij Petplan. " yooop   Ik mis dit lieve hondje nog steeds.   Indertijd was de soesa met Petplan te veel bij mijn verdriet om mijn zieke hondje en dat ik haar zelfs in die tijd moest laten inslapen. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Deze petitie kan nog steeds getekend worden!   Met Petplan heb ik geen goede ervaring.   Op 1 juli 2009 had ik een 5-jarig verzekeringscontract afgesloten voor mijn Cavalier.   Vanaf september 2011 werd bij mijn Cavalier Chiari-achtige Malformatie en dientengevolge Syringomyelie gediagnosticeerd. Ik had haar als herplaatser genomen omdat zij dringend een nieuw huis nodig had i.v.m. een scheiding. Een Cavalier pup kopen is not done omdat alle Cavalier fokkers zieke hondjes op de wereld zetten o.a. doordat elke Cavalier CM gradatie 2 (ernstig) heeft. Cavaliers met CM gradatie 1 (mild) zijn als een speld in een hooiberg te vinden of eigenlijk niet te vinden.   Petplan vergoedde medische kosten en medicatie tot 1 juli 2012. Ik ontving een schrijven d.d. 21 juni 2011 van Petplan met een nieuw polisblad en clausuleblad. In het begeleidend schrijven werd het clausuleblad niet genoemd.     Het clausuleblad vermeldde rasclausule Cavalier King Charles Spaniel ingaande 1 juli 2012: geen recht op vergoeding van medische kosten wordt verleend indien deze het gevolg zijn of verband houden met klachten en/of aandoeningen van het hart en alle neurologische aandoeningen inclusief aandoeningen van hersenen en ruggenmerg.   Hersenen en ruggenmerg duiden op chiari-achtige malformatie en syringomyelie (vandaar dat Petplan deze aandoeningen met naam noemt in hun huidige polisvoorwaarden).   Dit hield vnl. in dat ik medicatie kosten van dagelijks toe te dienen Carporal en Gabapentine niet meer vergoed kreeg.     Op mijn emails aan Petplan kreeg ik onvoldoende reactie. Ik heb toen de zaak aan mijn rechtsbijstandsverzekering voorgelegd en zij verklaarden deze zaak ontvankelijk voor behandeling. Ik had tot 1 augustus de tijd om deze verzekering op te zeggen. Mijn jurist verzocht Petplan uitstel van betaling en de dekking niet op te schorten.     Intussen werd mijn hondje zo ziek dat ik haar tot mijn grote verdriet op 6 augustus 2012 moest laten inslapen.     Zou dit niet gebeurd zijn dan was mijn jurist ervan overtuigd om deze zaak te winnen anders hadden zij deze geen dossiernummer gegeven.   Het overlijden van mijn Cavalier Daantje bracht met zich mee dat het dossier van mijn rechtsbijstandverzekering gesloten werd.
honden page profiel KeesKees schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
" Geen probleem hoor nog tenzij die een allergie heeft voor noten maar zou je direct moeten opvallen. Dat ze gekruid zijn is iets minder, schijterij...... wit brood toevoegen aan zijn maaltijden of een gekookt eitje kan helpen dan.   Pinda's zijn overgins erg gezond net als voor ons, gepeld natuurlijk en net als bij ons? Zonder suikers of zout.   Zou wel goed opletten waar je wat laat liggen, jouw ras staat er bekend om, om alles opzuigen aan vreten waar die bij kan " Anouk van Botty Pinda's zijn voor honden niet gezond vanwege het hoge vetgehalte en de schimmels die er vaak in zitten.
honden page profiel KeesKees schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
" Zeker de doerenaets bellen en verpakking bij de hand houden, waarschijnlijk zijn ze ook nog eens veel te zout voor je hond. 75 gram is veel. Het is nog een pup he, die kunnen minder verdragen.Niet alle noten zijn giftig voor een homd, maar ze zijn er wel. " ientje Eens hoor, alleen pinda's zijn geen noten maar peulvruchten.   Vooral het vet is vaak een probleem. En in dit geval de kruiden.   Nou kunnen labjes meestal wel tegen een stootje, hopenlijk valt het mee.
honden page profiel sylviasylvia schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
Wat zei de dierenarts?
honden page profiel sylviasylvia schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
Je kan op z'n minst de dierenarts bellen en om advies vragen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Verhuisdieren
" Uit interesse naar wat er zoal beschikbaar komt, kijk ik regelmatig op herplaatsings-sites, als Verhuisdieren, HHIN, IkZoekBaas en Dierenasiels. (Ik ben nadrukkkelijk niet op zoek naar een nieuwe hond hoor...) Bij Verhuisdieren heb ik een eigenlijk vervelende ontdekking gedaan. Verhuisdieren werkt samen met stichtingen en met privépersonen.Een van die Stichtingen 'redt' honden uit de Belgische br**dfok en adverteert die op Verhuisdieren. Soms met informatie waar ik het niet mee eens ben: "Ze is pas 6 maanden oud, dus nog volledig vormbaar" Terwijl juist die eerste maanden in een hondenleven zo belangrijk zijn.Maar wat ik het ergste vind, dat er dus honden uit de br**dfok op Verhuisdieren doorverkocht worden. Daarmee helpen we de br**dfok toch niet de wereld uit?? Hier een voorbeeld van zo'n hondje : https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/171496-adoptiehond-zoekt-baasje-pomeriaan-breda/ Wat vinden jullie van het doorverkopen van br**dfokhonden? " jantien Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Veel stichtingen zijn niet te vertrouwen en doen aan hondenhandel. Daar waarschuwde zelfs de Koninklijke Hondenbescherming voor. Dat er zelfs honden in NL asiels verblijven is niet wenselijk en absurd. Wie betaalt de stichtingen, die werken niet om niet, en de verblijfkosten van deze merendeels buitenlandse honden. De gulle gevers aan de dierenbescherming? De adoptanten?   Wat de broodfokkers betreft, die poetsen hun blazoen op door zgn. gulheid om uitgebuite en verwaarloosde fokteven, die niet meer voldoende pups "produceren" en nestoverschotten aan malafide hondenverkopers te geven of voor een luttel bedrag te verkopen; zoals destijds Tabitha Vrancken van Dieren zonder Dak in Lommel. Getuigen hebben gezien dat de honden daar in hun eigen uitwerpselen leefden en honden geschopt werden. Toen zij eindelijk veroordeeld werd en voor bepaalde tijd geen honden mocht houden, ging zij verder met deze louche handel onder de naam van haar zoon.   Dit soort malafide zaken onder het mom van de barmhartige Samaritaan, moeten blijvend onder de aandacht worden gebracht.
honden page profiel KeesKees schreef in Djaira 8 jaar
Gefeliciteerd!
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Djaira 8 jaar
Gefeliciteerd. Leuke en mooie collage heb je gemaakt. Fijne dag.
honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey schreef in Djaira 8 jaar
" Gefeliciteerd, hoe gaat het met haar? " ientje Gaat goed met haar, lijkt weinig last te hebben van de operatie aan haar ogen.  Alleen die kap blijft ze vreselijk vinden, heb de plastic kap vervangen door een stoffen kap, die iets kleiner is, waardoor ze minder vaak tegen dingen aanloopt. 
honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey schreef in Djaira 8 jaar
Vandaag 8 jaar geleden kwam mijn oudste australian shepherd Djaira samen met nog 2 zusjes en 1 broertje ter wereld in Duitsland    Ze is haar hele leven al een flinke eigenwijze maar wel erg lieve dame geweest, met een gebruiksaanwijzing.   Zo houd Djaira absoluut niet van knuffelen en aandacht, behalve als er eten in het spel is. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in De wereld is klein
Leuk dat je de onverwachte komst van pup Annabelle hier deelt. Ze heeft een lieve en tegelijk ondeugende blik.   Fijn dat die andere herplaatser ook een warme mand heeft gekregen en toevallig bij jou in de buurt.   Veel plezier en geluk met Annabelle.
honden page profiel KeesKees schreef in Verhuisdieren
Ik weet niet hoe het bij deze hond is, maar vaak gaat het om honden die in beslag genomen zijn. Dan vind ik het prima.    Ik ben het er ook wel mee eens dat een hond van een half jaar nog heel wat kan herstellen en leren.    Ze werken al heel lang met stichtingen, net zoals sommige asiels in Nederland dat doen. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Met en/of is het duidelijk.   Een verzekering dient consequent te zijn in de teksten op de website.   De waslijst van medische kosten die niet verzekerd zijn, is gigantisch.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Er staat dat erfelijke of aangeboren aandoeningen die gerelateerd zijn aan het fokken van uiterlijke kenmerken, niet voor vergoeding in aanmerking komen. Er staat dus niet dat alle erfelijke of aangeboren aandoeningen uitgesloten zijn!!!   Bij de Bull Terriër is patella luxatie ook een erfelijke aandoening, net zoals de huidproblemen binnen het ras,  zo ook hartaandoeningen en nierfalen horen helaas tot de erfelijke aandoeningen. Dit valt allemaal binnen de vergoeding. Bull Terriërs worden zeker wel op bepaalde uiterlijke kenmerken gefokt, dat valt niet te ontkennen, maar dat is niet gerelateerd aan de gezondheidsproblemen in dit ras.   In tegenstelling tot bv een zwaargebouwde kortsnuit. De operaties aan de luchtwegen en de gewrichten komen niet voor vergoeding in aanmerking. En wat betreft de Cavalier weet ik het niet, maar ook hier zullen bepaalde aandoeningen uitgesloten zijn, gezien ook hier gezondheidsproblemen zijn ontstaan door het fokken op uiterlijke kenmerken. En deze problemen daar duidelijk aan gerelateerd zijn.       @ En bestaande aandoeningen worden sowieso nooit vergoed " Bulleke   Het is maar net hoe je dit leest.   De tekst is niet eenduidig: de tekst: die gerelateerd zijn aan het fokken van uiterlijke kenmerken    kan geïnterpreteerd worden als alleen betrekking hebbend op aangeboren aandoeningen. Dan zijn wel erfelijke aandoeningen uitgesloten.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Figo voorheen Petplan meldt op hun website: Citaat Bestaande aandoeningen en erfelijke of aangeboren aandoeningen die gerelateerd zijn aan het fokken op gewenste uiterlijke kenmerken einde citaat Bron: https://figopet.nl/#:~:text=Huisdieren%20moeten%20bij%20het%20aangaan,een%20half%20jaar)%20of%20levenslang.   Dat betekent nogal wat: als er op enige leeftijd problemen ontstaan, die erfelijk zijn, geen vergoeding, bijv.  patella luxatie en heupdysplasie, gevolgen van korte snuiten, hartproblemen, epilepsie en bij de Cavalier aandoeningen van chiari-achtige malformatie en syringomyelie en ..tig andere erfelijke problemen bij de Cavalier o.a. lekkende hartkleppen bij 50% op 5-jarige leeftijd   Als je voor een ras kiest - bewust of onbewust - met grote kans op erfelijke aandoeningen, kan je je nog zo goed verzekeren, grote medische kosten kunnen op enig moment optreden, die voor eigen rekening zijn.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" ientje…….        Onzin dat vroeger alles beter was, meer kennis en ervaring…..juist tegenwoordig hebben de dierenartsen veel meer kennis in huis dan vroeger,  er wordt veel meer gedaan dan vroeger…..   specialisme is er tegenwoordig in iedere kliniek….ook de behandelingen zijn uitgebreid tegenwoordig.   En er kan meer dan vroeger. Een bekkenkanteling waar je het over hebt die is pas  uitgevoerd voor het eerst in 1981, dat deden gewone dierenartsen niet hoor..dat was al specialistisch werk…en zo ook stamcelbehandelingen die nu normaal zijn waren er vroeger ook niet, tplo,s enz, ook niet in die tijd…vandaag de dag wordt er overalbeter gespecialeerst dan vroeger bij de gewone dierenarts hoor…vandaar ook de hogere kosten van de dierenartsen, eigenaars willen veel meer dan vroeger…nietemin ben ik er wel voor dat medicaties naar 6% gaan inplaats van 21%…. Helaas kunnen de dierenartsen daar zelf niets aan doen. Ook patent op medicaties zouden sneller afgebouwd moeten worden….maar daar hebben we de farmecie helaas voor. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .   Onzin??? Ientje's beleving??? Jouw beleving is anders! Waar schrijft Ientje dat vroeger alles beter was? In ieder geval niet in de reactie vlak boven jouw posting. Zij noemt feiten hoe het vroeger ging.   Evidensia 1 1/2 (een en een halve) ster van de maximum 5 bij Trustpilot   https://nl.trustpilot.com/review/ivcevidensia.com   Anicura scoort beter 4 sterren:  https://nl.trustpilot.com/review/anicura.nl   N.B. Sophia Vereeniging heeft een paar jaar geleden een petitie gestart om de btw op dierenartskosten naar 6% te krijgen. Helaas geen resultaat.  De overheid zal dat sowieso tegenwerken. Dat scheelt  zeer veel belastinginkomsten. 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
"   En als je het dier al hebt en je komt dan in de problemen? Dan heb je dus de keus, met deze kosten, je hond naar het asiel brengen, niet behandelen of in laten slapen, want als je in die problemen zit, kan je ook geen verzekering betalen. Reken echt maar op een verdubbeling van de premie, nu deze giganten de macht hebben en de prijzen bepalen, Voor mensen kan je dan een budgetpolis krijgen via de gemeente, dat is er niet voor huisdieren. En weet dat iedereen in de problemen kan komen,  " ientje Neem als voorbeeld dat de verzekeringen o.a. die absurde consultkosten niet meer willen vergoeden; Hema vanaf 26 februari a.s. Inshared  (Achmea) vergoedt nog maar € 100 per jaar aan consulten dierenartsen en veterinair specialisten.   Eigenaren van dieren gaan weg bij die dure dierenartsen en zoeken goede dierenartsen,  die reëlere tarieven hanteren. Verzekeringen gaan ook maatregelen nemen en minder vergoeden of verhogen aanzienlijk de premie.
honden page profiel KeesKees schreef in Ervaringen late eerste loopsheid
" Nou we zitten op dag 19, a.s. zaterdag is het 3 weken geleden dat ze begon met bloeden. De laatste week was het dikkere bruine afscheiding, stonk ook erg. Gisteravond nieuw inlegkruisje in haar broekje gedaan en die was vanmorgen helemaal schoon. Ik houd (tot nu toe) vandaag aan als einde bloeding. Mijn gevoel zegt dus dat ze bijna klaar is? Maar hoe weet je dat zo zeker?  " Jara_26 Het hoort niet te stinken, tenzij ze continu hetzelfde broekje aan heeft. Maar daar ga ik niet vanuit. 
honden page profiel KeesKees schreef in De juiste keuze
" Mijn kat had zowel oxelaat als struviet, opzuren vd urine, goed voor struviet is slecht voor oxelaat. Hij had brokjes die beiden wat tegengingen. Hij is tien geworden, het laatste weekend kon hij niet meer plassen, de medicatie hielp niet meer, hij had zoveel pijn. Ik wilde dat ik hem dat had  bespaard door eerder een beslissing te nemen, . Maar ja pijnstilling en spierontspanners hielpen altijd wel. En niemand kan in de toekomst kijken.  " ientje Dat is ook waarom er altijd geopereerd moet worden bij calcium oxalaat. Er kan een steentje in de plasbuis blijven steken, zeker bij reutjes gebeurt dat vaak. Dan overlijden ze alsnog met vreselijke pijn. Alleen een spoedoperatie kan dan soms nog reddend zijn.    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
@RJ Sorry slechts 1 doggy door mijn grote vingers.   Met de verzekering ben je er nog niet. Ik moet 20% zelf betalen en bij sommige ingrepen en handelingen slechts 50% vergoeding. Voor vele dure medische handelingen en ingrepen een aanvullende verzekering.
 

Vrienden van ientje

honden foto van Loesjehonden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaideyhonden foto van sylviahonden foto van Keeshonden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^