HondenPage baasje Chantal

Wat schreven de vrienden van Chantal op het forum

honden page profiel yooopyooop schreef in Lieve Hooch, je bent enorm gemist
Heel veel sterkte met dit enorme verlies van je lieve hondenmaatje, we snappen wat je door maakt.
honden page profiel yooopyooop schreef in hondje adopteren uit Spanje
" let er wel op dat honden uit spanje Leishmania bij zich kunnen dragen,   ook al word er op getest en is er niks te vinden, het kan altijd op latere leeftijd opeens actief worden....   https://mcvoordieren.nl/kennisbank/leishmania/ " RJ Dat is wel een goede, ik heb mijn eerste hond elk jaar getest, en mijn 2 de hond elke 2 jaar, tenzij vage klachten, dan test ik meer. Meestal staat er goede informatie op een site van een goede stichting.  
honden page profiel yooopyooop schreef in hondje adopteren uit Spanje
" Ik klink een beetje negatief misschien maar dat heeft ermee te maken dat ik onder andere hier vaak lees dat het toch niet werkt en een hond weer herplaatst wordt. Ik zou het overigens zo weer doen. Het ligt gewoon heel erg aan iemands instelling en hoe flexibel iemand kan zijn.  " Hannah & June Dit, dit zegt alles, het ligt vooral aan jezelf, loop je tegen een probleem met je hond, dan probeer je het op te lossen met of zonder hulp. Een pup opvoeden is ook heel veel werk, en pupjes kunnen ook uitvallende honden worden, kijk maar om je heen. Het enige wat je kan doen is, niet te veel verwachten, rustig aan, laat je hond langzaam wennen, kijk goed naar je hond, ga je te snel, kan je meer ja of nee, dat soort dingen, en vraag om hulp als je er zelf niet uit komt.  
honden page profiel yooopyooop schreef in hondje adopteren uit Spanje
Ik heb er 2 zonder te zien gehad, ik heb er nog 1, maar de eerste hond was nog liever dan we dachten, de 2de had wat opstartproblemen, ik zeg dan reken er op dat na een maand of 3 ze hun eigen ik laten zien, en reken er op dat het ook kan dat het een bange hond is door de veranderingen.   Maar ik ken er genoeg waar het gewoon goed is gegaan, ik zal het nooit anders doen, ik hou niet van puppy's dus.
honden page profiel yooopyooop schreef in Wortelkanaalbehandeling?
" Heel erg bedankt voor alle reacties allemaal! Het gaat goed met Marley! Hij is weer zijn blije zelf. Hij drinkt helaas niet. Doe nu steeds water bij het natvoer. Gaan naar de dierenarts voor een controle dus dan vragen we dat ook meteen. De hechtingen zien er mooi uit, geen ontstekingen ! Hij is wel wat verveeld. Normaal doen we veel spelletjes met voer en word hij regelmatig beloond buiten met voer, dus ik merk dat hij een beetje gefrustreerd is. Gelukkig mag hij straks weer normale brokjes en koekjes " Lotte & Marley Fijn, waarschijnlijk krijgt hij genoeg vocht binnen? Dat hoop ik maar, en anders meer water toevoegen bij de voeding? Sterkte hoor, ik vond het zo'n verschrikkelijke gebeurtenis, zo zielig.
honden page profiel yooopyooop schreef in Pup springt tegen andere honden op
Zorgen dat ze niet te dichtbij komt, mijn hond zou dit niet pikken, die geeft een flinke correctie. Heel rap dat afleren want straks als ze groot is dan krijg je daar problemen mee.
honden page profiel yooopyooop schreef in Advies over hondenhuid /ziekte?
" het is misschien, het zou missschien, het lijkt op,       ga naar een specialist die kan je vast helpen.... " RJ Precies, ik zie diagnoses en behandeling staan, we zijn ineens ook allemaal dierenarts of dermatoloog voor honden geworden. Ga naar een specialist, Jantien schreef over de schildklier, wat ook kan meewerken, daar kan je meteen op laten prikken. Het kan van alles zijn.
honden page profiel yooopyooop schreef in Goede stichtingen met koopovereenkomst buitenlandse honden
Maar het ging over de contracten, zoals al eerder is verteld, ze doen dit zodat jij je hond niet verkoopt of zomaar naar het asiel brengt, maar het contract heeft totaal geen waarde, niet rechtsgeldig dus.   Spaar dan dus je bonnen van uitgaven aan de hond, eten speeltjes, verzekering, dierenarts, alles dus, dat betekend dat de hond van jou is, tenzij een stichting voer, dierenarts en alle meebetaald, maar dat gebeurd nooit, wel als je hond bijvoorbeeld zijn tanden moet laten doen, bij mijn Spanjaard konden we op kosten van AIN de tanden laten doen, wij hebben gekozen om dat bij onze eigen dierenarts te doen, maar anders hadden ze meebetaald.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Goede stichtingen met koopovereenkomst buitenlandse honden
Dat zou wat zijn, ga je op vakantie naar warm land, kom je terug blijkt je hond Leish te hebben, dan zou een verzekering gewoon moeten vergoeden. Het kan wel zo zijn dat er verschil zit in de verzekeringen, dat weet ik ook niet.
honden page profiel yooopyooop schreef in Wortelkanaalbehandeling?
Sterke hoor!!
honden page profiel yooopyooop schreef in Goede stichtingen met koopovereenkomst buitenlandse honden
Hallo, Ik heb de antwoorden niet gehad, want veel mensen zijn tegen buitenlandse honden en ik heb daar zo geen zin in om daar een discussie van te maken. Ik zou niet te zwaar tillen aan die contracten, tenzij je een leencontract hebt, maar dat is meestal niet. Het heeft ook een voordeel, als je op 1 of andere reden je hond niet meer kan houden, dan neemt de stichting de hond terug.     Ik heb nu mijn 2de Spanjaard, mijn eerste Spanjaard was een modelhond, maar niet meteen, we hebben daar wel wat training in gegooid, maar ja, moet dat niet bij elke hond? Waar let je op bij een hond, een hond die niet bang is, dus als de omschrijving zegt, hij/zij is wat voorzichtig of onzeker dan zou ik daar heel op door vragen, veel vragen dus, en filmpjes vragen.     Dan kan de hond zich na 3 maanden anders gaan gedragen, soms is dat eerder soms is dat later, dat is niet erg met de juiste begeleiding kom je er wel. Verdiep je goed in  middellandse zeeziektes, vaak staat het op de site bij een goede stichting.   Over de contracten, lees even dit (links) door, een hond is een bezit als een voorwerp, je spaart alle bonnen van voeding, dierenarts alles, en de hond is aantoonbaar van jou, zo simpel is het eigenlijk.   Mijn 2de hond ook uit Spanje was een bange hond, daar hebben we best wel tegenaan gelopen, maar eigenlijk gaat alles heel goed nu, maar het heeft wel geduld en tijd gekost, we kunnen alleen moeilijk zelf medische handelingen doen, kan wel maar wij willen het vertrouwen in ons zo houden. Ik heb wel 2 links voor je, die je zeker even moet lezen https://www.licg.nl/adoptie-en-herplaatsingscontracten/#voorkomen-is-beter-dan-genezen https://buzhonden.weebly.com/adoptiecontracten.html Succes met je zoektocht en laat het ons weten, leuk!!      
honden page profiel yooopyooop schreef in Wortelkanaalbehandeling?
" Bij een zenuwbehandeling kunnen de tandjes vaak pijnvrij behouden blijven, reageerde mijn dochter.  " Marga en de honden Balou en Lotus. Daarom de wortelkanaalbehandeling denk ik, beter dat er nog wat zit dan niks, lijkt mij?
honden page profiel yooopyooop schreef in Wortelkanaalbehandeling?
" Wat een narigheid. Daar was ik al bang voor. Het zijn zelfs 5 verbrijzelde tanden.   Een wortelbehandeling bij mensen wordt niet door een kaakchirurg gedaan maar door een tandarts. Bij behandeling van dieren spreekt men wel van een specialist.   Het gaat hier helaas niet om behoud van de tanden. Immers de tanden zijn verbrijzeld.   Wat gaat de veterinair tandarts met de 5 stompen doen? " Loesje Misschien slijpen dat ze toch blijven zitten? Daarom de wortelkanaal behandeling?
honden page profiel yooopyooop schreef in Wortelkanaalbehandeling?
" We hebben ook een hele goede verzekering, echt alle modules. Toen ik zag dat we maar 250euro voor gebit vergoed krijgen raakte ik een beetje in paniek. Maargoed dit soort dingen plan je niet en moeten gewoon gebeuren. Ik ga ook even informeren bij het ziekenhuis in Utrecht " Lotte & Marley Kan je het betalen? Dan zou ik naar de specialist gaan. Ik vind het zo'n vreselijk verhaal. Misschien moeten we allemaal wat meebetalen?
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Nee dat hoeft allemaal niet gelukkig. Ze mag ook nog gewoon rennen naast de fiets, wandelen etc. Alleen impact op de nek moet ik voorkomen.    Hier zie je het.    En dr heupjes (let vooral op die bil spieren haha, de dierenarts moest er om lachen) met de rest vd foto's zal ik jullie niet lastig vallen. Ben heel blij dat de HD en ED vrij is, en een goede rug heeft.    " Pascale, Kahlúa&Willow Lijkt alsof er een puntje af is?
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Willow is net gerontgend. Heupen (A) ellebogen en rug perfect. Kan niet beter volgens de dierenarts.   Ook met de tanden en oren waren niets mis, dus wilde hij ook een foto van het hoofd en de nek maken. Hoofd in orde, tanden zitten perfect diep ingeworteld in de kaak dus dat kan geen probleem geven.    Maar de nek.. daar zit iets, bij de 1e nekwervel. Het kan een ontsteking of abces zijn (denkt hij aan) of in het ergste geval een los stukje bot.    Nu 25 dagen prednison kuur, en 1 maand rust (alleen rust bij de nek, ze mag gelukkig wel normaal wandelen en rennen, maar dan wel los)    Hopelijk gaat het met die rust en kuur over. Zo niet, kán er een CT scan gedaan worden maar ook dat wordt er niets aangedaan ivm de plek waar het zit, en zouden we een andere sport moeten kiezen.    Ze heeft er alléén last van als er veel impact op de nek komt te staan, dus met bijtwerk. Elke andere sport zou ze dus ook met gemakt gewoon kunnen doen zonder pijn. Maar ik hoop héél hard dat het na die maand rust weg is.  " Pascale, Kahlúa&Willow Ik hoop mte je mee, heb zelf 2 nekhernia's gehad, en dat doet heel erg pijn, moet ze nu ook een soort nekkraag om, gedwongen rust dan, of verliest ze dan spieren in haar nek. Ik weet niet eens of er nekkragen bestaan voor honden. Sterkte er mee, valt niet mee.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Meet Alvaro
Heerlijke filmpjes!
honden page profiel yooopyooop schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 17 maanden aanval vrij )
Ooh Danielle, wat naar, spannende tijden, zenuwslopend dus.. ik duim duim duim..
honden page profiel yooopyooop schreef in Krokante vs Geperste brok
" Geperste brokken heb je ook die graanvrij zijn, daar moet je dan wel op Letten wat je wilt.... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Klopt Darf vol is graanvrij, er zit wat haver in. Welke zijn er nog meer graanvrij Willemijn?
honden page profiel yooopyooop schreef in Krokante vs Geperste brok
Zie het maar zo, het komt allemaal in de maag terecht, en het word verteerd, als je hond geen hele brokken uit poept verteerd je hond het dus, en ik denk (mijn mening) dat het niet veel uitmaakt. Mijn vorige hond poepte rauw vlees bijna rauw er uit, gevolg dat allen honden zijn poep op wilde eten, ze stonden gewoon te wachten naast hem. Zelf heb ik de geperste brok, omdat mijn hond daar goede mooie drollen van heeft, en nu merk ik dat ik mezelf aan het tegen spreken, want bij de andere brok had hij dunnere ontlasting, misschien toch beter? Ik heb dus geen idee haha, maar als je hond het goed doet, dan zou ik me er niet druk om maken.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Nou...bah, sterkte hoor.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Oja.. marley heeft trouwens zn 4 voorste tanden kapot gebeten op een steen... iemand in het park gooide een steen omhoog een boom in om een bal eruit te krijgen. Marley zag het door de lucht vliegen en greep het. 4 tanden versplinterd. Zo onwijs zielig.. morgenochtend word hij gelukkig meteen geholpen bij de DA. Hij heeft veel pech de laatste tijd.. " Lotte & Marley oooooh wat zielig, en dat verwacht je nooit natuurlijk, wat een pech zeg. Verschrikkelijk!
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Oke haha, mijn fout! Ik vind haar natuurlijk super schattig, maar ik heb altijd het idee dat mensen pluizig met overgrote oren en een leuk kleurtje (niet zwart) toch het schattigst vinden.    In ieder geval, ik ben het er helemaal mee eens dat mensen hun handen bij zich moeten houden als het om andermans honden gaat, werkhond of niet. Je weet nooit wat de achtergrond van een hond is. Ik zelf heb daar eigenlijk ook nooit behoefte aan wanneer ik pups of honden van andere mensen zie. " Wendy, Floris & Njálla Hier zie ik het altijd aankomen, Sam kan bijten als het een man is, tegenwoordig eigenlijk niet meer, maar ik geef ze wel instructies hoe ze moeten aaien, voor Sam is het goede training, en dat werkt ook nog.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Dit is bij mij ook zo inderdaad. Zelfs in het dorpscentrum zijn er veel mensen die aah's en ooh's roepen, maar ze kijken me altijd vragend aan voor ze naar haar toe bewegen zodat ik nog ruim de tijd heb om te zeggen dat ik liever niet heb dat ze haar aanraken. Ze reageren dan ook heel begrijpend. Kinderen negeren haar of vragen het netjes. Misschien ook wel een dorpsding? Al heeft mijn pup misschien niet het super schattige uiterlijk dat sommige andere pups hebben. " Wendy, Floris & Njálla Niet schattig??? Superschattig!
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Dus honden zijn er voor vreemde mensen die ze dan aaien? want het zijn gefokte honden, hmmmm logisch.
honden page profiel yooopyooop schreef in Niet meer wandelen in de straat sinds oud en nieuw
Sam ging vanavond voor het eerst zonder angst naar buiten, dus er is hoop!
honden page profiel yooopyooop schreef in Te koop: Hondenbench skudocar
Upje voor jou
honden page profiel yooopyooop schreef in Fotowedstrijd: Liefde!
Marijke gaat door voor de 100000 jawel, ze gaat er voor
honden page profiel yooopyooop schreef in Update: Atopie, allergie.
Misschien moet je het nog eens lezen, ik schrijf erbij dat ik niet voor atopie daar kwam dus ik vergelijk helemaal niks, en we kwamen 1 keer in de 5 weken in plaats van 4 weken. ik zie nu dat het zelfs 100 euro duurder was dan ik dacht.   Mijn advies, neem niet teveel supplementen in 1 keer, vind ik zelf een heel goed advies, omdat je anders elke maand 300 euro moet betalen want je weet niet wat er nu goed werkt voor je hond, dus je durft nergens mee te stoppen. Uiteraard schrijf ik erbij, in overleg.   Je hebt het over dat flesje, dat staat er nu nog, deed ook niks, maar kruiden waren voor 5 weken 50 euro, enzymen voor een 30 kilo hond 100 euro per 5 weken, probiotica, 100 euro voor 5 weken, Enzymen 125 euro voor 5 weken, je zegt het zelf, Faro was 30 kilo.   Alles hebben we in overleg gedaan, of hebben we in jouw ogen verkeerd advies gekregen?                
honden page profiel yooopyooop schreef in Update: Atopie, allergie.
Veel succes, en ik hoop dat over 1 maand het al een stuk beter gaat.  
 

Vrienden van Chantal

honden foto van yooophonden foto van Nadine honden foto van Chantal & Binky

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^