HondenPage baasje Boomertje Senna!

Wat schreven de vrienden van Boomertje Senna! op het forum

honden page profiel CareanaCareana schreef in Nieuwe pup!!
" Even kort; je kunt een pup, die nog geen dag bij jullie is niet zonder toezicht bij jullie andere hond alleen laten. Met of zonder bench naast je bed laten slapen of zelf in de woonkamer op de bank gaan slapen en pup naast je op de vloer. Als de pup piept even je hand erbij zodat zij weet dat je er bent. Houdt ze niet op met piepen dan moet ze misschien plassen en/of poepen. Dus optillen en naar  buiten met de pup naar een plek, waar ze haar behoeften mag doen. Midden de nacht en 's ochtends vroeg zal ze waarschijnlijk weer van zich laten horen en naar  buiten moeten.  De pup kan je alleen zindelijk maken door direct na het slapen, eten en spelen en in het begin  om ca. elke 2 uur te laten plassen. Gebeuren er ongelukjes; opruimen zonder commentaar naar de pup toe.   De pup moet eerst aan nieuwe omgeving en aan jullie wennen en vertrouwensband opbouwen. Zij mist haar moeder en nestgenootjes enorm.   Voor het opvoeden van een pup is veel geduld, liefde en tijd nodig.   Eventueel benchgebruik moet met zeer kleine stapjes opgebouwd worden.   Succes. " Loesje Dat is een heel verstandig advies! Nee, je kunt ze niet nu meteen samen beneden laten slapen zonder dat je erbij bent en zonder dat ze eerst goed aan elkaar zijn gewend. De eerste weken moet je er echt bij blijven.   Vergeet ook niet dat je een chihuahuapup de eerste 3 maanden 4 a 6 keer per dag eten moet geven.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Nutro Choice
" Het is weer tijd om nieuwe brokken te bestellen bij zooplus. Nu zie ik opeens dat Nutro Choice de verpakkingen en ook zeker de prijs heeft veranderd. 30 euro meer betalen voor een dubbele verpakking en voor minder brokken? WTF!?! Nutro Choice zelf heeft zijn website nog niet aangepast dus daar kan ik geen informatie vinden over de 'nieuwe' brokken. Iemand advies voor evt andere brok voeding? (De verhalen over hoe slecht ze zijn en dat je vers moet voeren lees ik al 11 jaar dus dat hoeft niet. Als ik een groot huis heb met een extra diepvries klop ik bij jullie aan.)  " Gerard Carnilove...vele varianten...
honden page profiel CareanaCareana schreef in Bench training support gevraagd
" Hij heeft vannacht heerlijk naast mijn bed geslapen in zijn mandje, zonder bench.. Van 2300 tot 0700 .. heel even had hij mijn hand nodig.  Hij was al niet meer bij zijn mama dat scheelt. Het is idd een buitenlands hondje. Maar slopen gaat hij zeker doen dat heb ik allang in de gaten ???? " evalien Wat een goed bericht! Hopelijk blijft het de komende nachten ook zo. Hou hem de komende nachten lekker bij je in de buurt, dat is goed voor het vertrouwen en jullie band - jullie zijn nu zijn familie.   Sloopgedrag kan op deze leeftijd ook te maken hebben met tanden wisselen. Kauwen maakt bovendien endorfines aan, waardoor een hond zich relaxt gaat voelen, dus het kan ook een reactie zijn op overprikkeling of spanning. Maar ook super relaxte honden hebben behoefte aan iets om op te kauwen. Bovendien leren pups hun wereld kennen door dingen in de bek te nemen... Ze moeten meestal nog wel leren waarop wel en niet gekauwd kan worden. Als hij op iets gaat kauwen wat niet handig is, een schoen of een fotocamera of zo, pak dan iets waar hij wel op mag kauwen (het liefst iets lekkers!) en hou dat voor zijn neus, roep "los" als hij het verboden speeltje loslaat (zo leer je hem dat hele handige commando ook meteen aan) en je geeft hem het lekkers.   Heb je speeltjes waarop gekauwd kan worden? Of heb je iets van pensstaafjes, gedroogde long of gedroogde oren of iets dergelijks?
honden page profiel CareanaCareana schreef in Of Nordic Angels
" Je suis belge francophone et je fais l'effort d'écrire en néerlandais ! Il est aisé de juger une personne. Je suis professeur de français en Haute école. Alors oui, j'écris mieux français que néerlandais et je comprends mieux le néerlandais que je n'écris. Et alors ?? I also could explain you all of my kennel in English, but have you take 5' to discover my website and my dogs before judging ? Dobble maybe you could write me a long post like mine in French ... without any faults?  " Isabelle Voila! Merci! (Ne pas tous les gens qui ne savent pas écrire en néerlandais sont mauvaises par définition)
honden page profiel CareanaCareana schreef in Of Nordic Angels
" Bepaalde woordkeuze en de vele spelfouten geven niet echt vertrouwen in bovenstaande persoon!  " Dobber! Heeft Spaanse grammatica, en een beetje hulp van Google Translate. ¿Eres originariamente española, Isabella?"   Als je even googelt op de naam, kom je wél goede referenties tegen. Misschien wel de moeite waard voor TS om eens contact op te nemen. Gezien zijn zorgvuldige zoektocht naar een passende pup zal TS zelf goed kunnen beoordelen of deze fokker een optie is. Succes.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in De avonturen van Ziva
Lekker eten straks.
honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P. schreef in laatste loodjes hond met kat samen
Wat fijn dat het is goed gekomen. Ik heb indertijd een kitten bij mijn twee geen katten gewende honden genomen. Het was hier een groot voordeel dat het kitten al een hond gewent was. Hij had niet de nijging om te blazen of er vandoor te gaan als de honden aan hem wilden snuffelen. Ik had het kitten in een kleine bench die ik eerst buiten het bereik van de honden had staan en steeds lager heb neer gezet zodat de honden uiteindelijk aan het kitten konden snuffelen. Het was een heel proces maar het is helemaal goed gekomen. Met Balou ging het eigenlijk al snel goed. Maar de grote Mowgli (die inmiddels is overleden) was wel even hele andere koek maar kitten Nemo bleef rustig en liet zich besnuffelen. Mowgli vond het kitten prima en gaf hem zoals op de foto is te zien zo af en toe een lebber.
honden page profiel DieselDiesel schreef in laatste loodjes hond met kat samen
Wat fijn voor jullie.   Mijn dochter is al 3 jaar bezig haha, en blijft moeilijk, de kat was er eerder, maar die vind juist de hond weer niks. De kat is ook nog eens doof geboren, dus als haar hond naar hem toe loopt en rustig aan hem snuffelt, schrikt die kat zich rot, en krijgt de hond weer een haal.   De kat is ook een echte draak, soms loopt hij langs de hond, en uit het niets haalt hij uit, om vervolgens heel verwaand naar de hond te kijken, zo van, lekker pu, zal je krijgen. De hond, tis een rottweiler, zit de laatste tijd naar die kat te staren met een blik van ik ben jou zat, vandaag of morgen pak ik je.   Blijft dus moeilijk, vrienden zullen het nooit worden!
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Ben blij met jullie zicht op het lopen van Bams.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
" Ik zie een super ontspannen hond, mooie grote passen, die lekker loopt te kuieren en te snuffen! Niets mis mee. Maar ik kan natuurlijk niet zien of het anders is dan anders, " ientje Het lopen is niet veel anders, en ja ze is altijd lekker ontspannen, in draf hoeft niet meer, snuffelsessie zeg ik altijd, miet wel fijn voor dr zijn het buitengebeuren......het opstaan is een stuk beter dan van de week, maar of het door de anabolen komt....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Of het werkt, weet ik eerlijk nog niet....het opstaan bracht me zorgen, nog niet eens het lopen, en het opstaan daar zit verbetering in...ik help ze zo min mogelijk alleen als ze op een glad stuk ondergrond ligt dan wel natuurlijk, dan til ik haar op....
honden page profiel DieselDiesel schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Wat fijn!! Ze loopt best goed in de filmpjes, je ziet wel dat haar achterhand wat zwakker is. Mooi toch dat het werkt.   
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
https://www.facebook.com/100004457479454/videos/1304562026369034?s=100004457479454&v=i&sfns=mo. Nog een heel klein stukje.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
https://www.facebook.com/100004457479454/videos/1304561816369055?s=100004457479454&v=i&sfns=mo. Vanochtend een heel klein stukje, ik laat ze nimmer los in de bebouwde kom, even voor een filmpje...net gemaakt.
honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P. schreef in Olly
Wat een schatje.
honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P. schreef in Nog een pup erbij
Ik heb de ervaring dat een ongecastreerd reutje wel op een gecastreerd teefje kan gaan rijden, die van mij heeft dit hinderlijke gedrag. Natuurlijk word hij er voor gewaarschuwd maar als hij de kans krijgt grijpt hij hem en regelmatig met goedkeuren van mijn teefje. Dus het hoeft niet maar kan wel gebeuren.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Nou kan het ook zo zijn, een vrijdag ging het slecht met opstaan, zeker na de injectie, wat dat was, ik schrok er van, het is nu zondag , kan bijna niet dat er nu al resultaat zou zijn, ik zie vandaag wel hoe het gaat, zeker na een wandeling....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Het kan niet....ze staat beter op, zonder problemen, vanochtend na een lange nacht staat ze zo op, eigenlijk kan dat toch niet, is misschien toeval, ze loopt mooi rechtlijnig....ze heeft een heel klein rondje gelopen , geplast en alles....straks haar ronde, ik kijk met argusogen, hahaha..... ook vannacht , ik zet altijd een extra bak water voor dr wat dichterbij, ook stond ze vannacht zo op zonder problemen, het kan niet maar is wel waar, haha....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in De avonturen van Ziva
Het is zover, met de boot oversteken naar Texel, met Ziva.....heerlijk, zal best meevallen het weer hoor, lekker uitwaaien aan het strand straks, we hadden mee gewild...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Nog een pup erbij
Help      Je wilt graag een pup erbij....als je er de tijd voor hebt, en er goed over nagedacht hebt, waarom niet, mooie leeftijd om een pup bij een twee jarige hond te nemen, fietsen doen niet alleen reutjes hoor, ....
honden page profiel CareanaCareana schreef in Bench training support gevraagd
" Goed dat je hier op tijd komt informeren voordat je hond trauma's zou oplopen, omdat je advies gebaseerd op achterhaalde methoden volgt en, hij niet op de juiste manier behandeld wordt. Je pup heeft nu geborgenheid en liefde nodig om aan zijn  nieuwe baasjes en omgeving te wennen. Laat je pup de eerste week naast je bed slapen of slaap zelf op de bank in de woonkamer en zet de pup op de grond naast je.   Wat voor soort ras/kruising is je hond en waarom mocht hij het nest pas op de leeftijd van 4 maanden verlaten?   Hier een vertaling van een artikel uit Kalmerende Signalen (hondentaal) van Turid Rugaas, zodat je je hond beter begrijpt.   http://www.inharmoniemetuwhond.nl/hondentaal.html   " Loesje Super advies weer, Loesje! De eerste tijd gewoon lekker bij elkaar in de buurt slapen doet wonderen!
honden page profiel CareanaCareana schreef in De juiste voeding voor een hond, advies?
(Dit is de derde keer dat ik poog een verhaal te typen, you gotta love computers...) Kijk eens naar DARF, dat is vlees van de Groene Weg-slager, dus van biologisch-dynamische kwaliteit en voor menselijke consumptie geschikte grondstoffen. Das stukken beter dan het vlees dat door grote merken tot brokken wordt verwerkt (die vol zitten met chemische hulpstoffen als geur- en smaakstoffen, antioxidanten als BHT, BHA en andere ellende; plus granen van slechte kwaliteit). Ik ben er zelf heel tevreden over (ook de VOL-brokken die ik een enkele keer geef als ik vergeet vlees uit de vriezer te halen. Je kunt het bij Darf bestellen in de shop en ze bezorgen het thuis (of je zoekt een verkooppunt bij je in de buurt, die kunnen jouw bestelling in orde maken). In de shop hebben ze ook Meat4Animals als merk (1-kiloworsten met één soort vlees, bijvoorbeeld kalkoen of lam, die zijn er ook van DARF; en Alroda, kleine worstjes van 250 gr. waarvan ik de visvarianten bestel zodat ik een hapje vis bij het vlees kan doen). NB: de blokken vlees van DARF bevatten meestal meerdere diersoorten, dus je moet even opletten of er rund en kip in zit - die wel EKO is in darf, wat al scheelt.   Vermijd naast granen voorlopig kip en rund, dat is waar honden het vaakst allergisch op reageren. Je kunt vers vlees aanvullen met verse groente (gekookt) en kruiden die helpen tegen allergie en de spijsvertering helpen (-een holistisch arts kan je goed op weg helpen met welke kruiden goed zijn speciaal voor jouw hond). Verse vis is goed voor de huid, beter dan visolie die veel te geraffineerd en chemisch bewerkt  is en eigenlijk al ranzig is voor het de fabriek verlaat); ik koop zelf regelmatig sardines op de markt die ik in stukken knip voor ik ze in de bak doe. Zeewier is ook goed voor de darmen en huid. Af en toe een lepeltje sesampasta (o.a. Dirk en Jumbo of de Turkse winkel is ook goed voor de huid vanwege de vitamine E en mineralen die erin zitten.   Ik ben geen fan van brokken van commerciële merken, er zitten vaak slechte grondstoffen in, veel chemie en het is een soort steriel. Dat kan naar mijn idee niet goed zijn als je een hond iedere dag, zijn leven lang precies hetzelfde voert; dat is net zo iets als iedere dag patat en een frikadel eten - en na een tijdje is je darmflora verdwenen en wordt je ziek.  Dus vers en gevarieerd is naar mijn idee gezonder voor een hond en het helpt om weerstand tegen darmparasieten op te bouwen. Allergie ontstaat ook vaak vanuit een slechte darmflora...
honden page profiel CareanaCareana schreef in Of Nordic Angels
Ik zou je aanraden eens contact op te nemen met Roderick Glastra uit Numansdorp (NL), die kent het huskywereldje door en door en weet waar en bij wie je terecht kunt voor een goede husky en kan je evt advies geven. Afgelopen voorjaar greep hij net naast zijn derde wereldkampioenschap sledehondrennen.
honden page profiel CareanaCareana schreef in Bench training support gevraagd
" Bedankt, ga zeker andere boekjes lezen. Jammer dat ik dit boekje als advies kreeg bij ander forum. Zal dit maar los laten. " evalien Oh wat fijn en wat een opluchting! (Ik vergat echt even adem te halen toen ik las dat 'hij er net is en nu gillend in de bench zit'... Auw...) Ik heb deze links voor je, twee pagina's over hoe honden goed kunnen slapen en aan hun rust komen en een over hoe je je hond goed kunt begeleiden om er een goede band mee op te bouwen, zodat je een hond krijgt die lekker in zijn velletje zit. Het sluit erg aan bij mijn ervaring en opvattingen: De hond moet zich prettig voelen, als uitgangspunt om (zelf)vertrouwen een goede band met nieuwe baasjes op te bouwen. Het komt van een site van een labradoodlefokker, maar dit geldt voor alle honden. https://www.australian-labradoodle.nl/slaapgedrag-van-honden https://www.australian-labradoodle.nl/begrijpen-en-begeleiden   NB: "4 maanden..." - Hebben jullie de hond uit het buitenland geadopteerd? Dan werkt een bench sowieso vaak averechts en raakt een hond snel (opnieuw) getraumatiseerd.  
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Bench training support gevraagd
" Hij is al stil, jullie kennen dat boekje dus niet ik ben niet harteloos..  Het is een bekend boekje. Ik lees dit op hondentraining info ook veel terug. Hij moet straks ook leren dat hij even alleen is.  Vind het vervelend om meteen harteloos genoemd te worden terwijl ik iets volg waar ik achter  sta. Ik laat hem geen uren janken..  Ik wil dat de bench zijn plek is. Straks zonder bench op dezelfde plek. Ik moet hem straks ook alleen kunnen laten zonder gesloop.  Ik stond zelf ook niet achter een bench tot ik dit boekje las. Ik vond het erg direct en hard maar ik moet de roedelleider worden. Misschien willen jullie het boekje lezen? Over het gedeelte thuis komen?  Ik vind het fijn om ervaringen te horen ook als die zonder bench zijn maar als ik meteen veroordeeld wordt ga ik liever weg hier :-( " evalien Evalien, ga niet weg, nergens voor nodig....de pup is net bij je, houdt het hondje bij je, laat hem lekker achter je aan lopen, stuur de hond niet naar een plek waar die niet wilt zijn, slaap bij de hond een paar nachten, je hond is uit een vertrouwde omgeving weggehaald, alles is nieuw....ook vannacht lekker bij de pup blijven, laat je pup eerst het vertrouwen van je winnen voor je de bench gaat gebruiken, ik begrijp dat je dat als veilig onderkomen ziet voor je pup, geen gesloop, je pup ziet het nog niet als een fijne plek, dat komt vanzelf wel, voorlopig mooi bij je houden en zeker in de nacht....geef je pup geborgenheid, en stop je pup niet in de bench....hou de pup mooi bij je, de bench komt wel als die wat langer bij je is.....dan geef je zijn eten daar, laat je de deur open staan en sluit je pup niet op.....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
    Werkt niet, te glad.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
Als ze vuil zijn kan ik ze ook zelf schoonmaken, hoge drukspuit erop.....maar het zijn stroeve matten, had grastapijt gekocht maar dat is veels te glad....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
    Nu in Buinerveen, dogsplace...iedere week....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin schreef in Anabolen injecties voor de oudere hond ?
" Och die lieve Bams <3 Ze is me zo bij gebleven van mijn stage in 't Natte NeuzenbadIk hoop dat het gaat werken! " Marinda - Jarvis Wat leuk dat je dat nog weet, ik heb er nog fotoos van...ze zwemt nog , maar wat dichterbij nu in Buinerveen.
 

Vrienden van Boomertje Senna!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Oginhonden foto van Dieselhonden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.honden foto van Careanahonden foto van pim honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.honden foto van Ton

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^