HondenPage baasje Dana

Wat schreven de vrienden van Dana op het forum

honden page profiel MJMJ schreef in Superbang opvanghondje
" Bedankt voor jullie eerlijke reacties. Ze heeft altijd overal in grote roedels gezeten, in het asiel zat ze samen met zo'n 500 honden, ze heeft er schrik van... Ze kwijnde weg daar in een hoekje van een kennel, ze wilde niks te maken hebben met niemand, ook niet met andere honden. Hier bij ons heeft ze ook altijd in een roedeltje gezeten met minimum 4 honden, meestal 6.  Nu sinds we gestopt zijn met opvangen zijn er enkel nog onze 2 eigen honden en dat doet haar deugd, die rust, niet meer constant lastig gevallen worden doet haar echt goed. Ze is altijd bang voor andere honden geweest. Sinds 2 maanden ongeveer durft ze spelen met 1 van onze eigen honden, als we niet thuis zijn, dat is al een enorme vooruitgang voor haar.  Haar herplaatsen kan ik best niet doen volgens mij, want dan gaat ze alweer moeten wennen aan andere honden en mensen. En geloof mij,ze houd echt niet van andere honden... Daar ga ik haar geen plezier mee doen.   Ik heb er ook al aan gedacht om buiten een leuk plekje voor haar te maken, en inderdaad gewoon voer en water neerzetten, meer niet. Maar ze wilt niet buiten... Ga ik haar er dan blij mee maken?  " Britt Wat je beschrijft zijn geen stabiele roedels. 19 honden in 1 jaar tijd die zijn gekomen en gegaan zorgt ook voor veel onrust. Stabiliteit is dat de roedel uit dezelfde honden blijft bestaan, dus niet wisselend aantal of elke keer andere honden erbij en eruit. Ook belangrijk is dat ze de hondentaal goed beheersen, dus niet lastig vallen maar ruimte geven.Heb je ervaring met zulke bange honden? Of is dit de eerste keer dat een zeer angstige hond hebt?
honden page profiel MJMJ schreef in Superbang opvanghondje
Naar mijn idee zou je opvanghond er veel baat bij hebben om juist in een grotere stabiele roedel te zitten met ervaren eigenaar. Honden zijn sociale dieren, leren veel van elkaar en nemen het gedrag over van elkaar.Een hond met extreme angst voor mensen zal ook heel weinig van mensen leren.Aantal jaren geleden een hondje opgevangen die ook extreem te noemen was, ze liet zelfs haar urine en ontlasting lopen wanneer iemand te dicht bij haar in de buurt kwam. Na een maand was het mogelijk om haar te aaien en aan te lijnen voor wandelen. Na een jaar vond ze zelfs onbekende mensen niet meer eng, ze ging gewoon helemaal mee met het gedrag van de andere honden. ( hadden toen 5 eigen honden in huis )De hond uit dit topic https://www.hondenpage.com/hondenforum/211092/wat-moet-ik-nu-toch-doen-(hond-met-ernstig-gedragsprobleem).php is ook een goed voorbeeld. Die had er ook meer baat bij om in een stabiele roedel te zijn, dan gedragstherapeuten op bezoek.
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
MJ ik vind je aanbod echt super! Wij twijfelen alleen of het voor de hond fijn is om nu gelijk weer naar een vreemde plek te gaan. Eigenlijk hopen we het zelf in combinatie met de fluoxetine zelf op te kunnen lossen, maar of dit gaat lukken weten we natuurlijk nog niet. Wellicht is het een idee dat we dit eerst nog een tijdje zelf proberen en als het dan niet lukt ik jou benader? Als je hier voor open staat natuurlijk, ik kan me ook voorstellen dat je het dan niet meer ziet zitten. Natuurlijk blijft mijn aanbod staan. Neem alle tijd die je nodig hebt en ik hoop echt dat het gaat lukken. In ieder geval veel succes en top van je dat je nog verder wilt gaan met de hond
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
Ik geef alleen aan dat er nog een optie is in plaats van de hond afmaken wanneer niemand het meer ziet zitten met de hond.
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
Het lijkt mij wel belangrijk om te weten hoe jij dat gaat aanpakken? Zonder de hond gezien te hebben en zonder de hond te kennen, kan er niet zomaar willekeurig een “plan van aanpak” gemaakt worden. Ieder individu heeft eigen karakter een eigen persoonlijkheid, wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken. Welke "leer theorie" hang je bijv. aan?Ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag. Welke theorieën en methodes er zijn etc. wat achterhaald is enzovoort. Welke emoties er achter het gedrag zit wat een hond vertoont. Het lezen van een hond, wat de hond vertelt met zijn lichaamstaal. Ik kijk naar het gehele plaatje en ik hang niet aan maar 1 theorie/leerwijze. Werk je met correcties? Werk je met pijnprikkels? Nee. Om een simpel voorbeeld te geven: stel jij bent bang voor spinnen, ik zet een spin voor je neus en elke keer als jij probeert weg te komen geef ik jou een correctie en/of pijnprikkel, dat zal jou niet helpen om om te gaan met je angst. Tot nu toe gaat de hond naar BAT training en krijgt nu nét medicatie. Ik vraag mij dan af of dit überhaupt het juist moment is hem naar een wildvreemd huis en mensen over te brengen....lijkt mij niet echt de oplossing. Wat lijkt jou dan wel de oplossing? De eigenaren willen de hond niet meer dus nu zit hij bij ts, ts wil de hond ook niet zoals hij nu is. Er is al zoveel geprobeerd en gedaan en twee jaar tijd met weinig vooruitgang, lijkt naar mijn idee ook niet succesvol.   Kun jij niet naar haar komen om te trainen? Dan kan de hond op zijn minst in een vertrouwde omgeving blijven. Wat houd vertrouwde omgeving in volgens jou? Als de hond binnen al stresssignalen laat zien en buiten niet houdbaar is hoe vertrouwd is de omgeving dan in de ogen van de hond? Ik kan de hond en ts niet in 1 dag getraind krijgen en het is ook niet mogelijk om meerdere personen en hond op dezelfde dag voor 100% te leren kennen. Dan is het een betere optie om de hond mee te nemen en er echt 24/7 100% ervoor te gaan en niet elke keer op en neer rijden en dan telkens een beetje. Jij weet dat je het kan oplossen zonder de hond ooit gezien te hebben? Zou ik ook willen kunnen..... Wanneer alles naar waarheid verteld is en er geen andere problemen achtergehouden zijn, dan kan ik inderdaad inschatten of ik iets wel of niet kan. Natuurlijk kan ik er geen tijd aan binden want iedere hond heeft zijn eigen tempo. En ik zeg ook niet dat ik de hond kan “omtoveren” in een hond die door iedere wild vreemde geaaid wil worden en met elke onbekende hond wil spelen, maar dat is ook helemaal niet iets wat ts vraagt van de hond. En ook: ben je een gediplomeerd hondengedragstherapeut? Nee, geen specifiek diploma. Maarja er lopen zat rond met papiertje die alleen weten wat ze daar geleerd hebben en totaal geen idee hebben wat ze moeten doen in de prakrijk wanneer ze een echt moeilijke hond tegenkomen met gevaarlijk gedragsproblemen. Want dat valt buiten het “boekje”.
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
" " lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden. "MJ  Wauw dat is wel een super aanbod! Hoe denk je zijn problemen te kunnen aanpakken? En zou hij als hij terug komt dan niet terug vallen in zijn oude gewoonte? " Om te beginnen zou ik bij jou op bezoek komen en hebben we eerst een gesprek. Het zou fijn zijn als je man hier ook bij aanwezig kan zijn. Daarna wil ik de hond ontmoeten en zien hoe zijn gedrag bij jullie is.Vervolgens neem ik de hond mee voor verdere observatie. Ik kijk naar wat hij nodig heeft en wat hem kan helpen. Ik werk in zijn tempo en neem alle tijd die hij nodig heeft.En wanneer de hond weer terug komt bij jullie zal ik jullie ook leren wat de "handleiding" is van deze hond. De terugval zit vaak in dat eigenaren de hond behandelen zoals hij was en niet zoals hij is.Als je een account aanmaakt dan kun je mij een privé bericht sturen.
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
lara wat als de hond wel gewoon alleen thuis kan blijven voor aantal uurtjes en als de hond ontspannen zonder uitvallen kan worden uitgelaten, zou je de hond dan wel willen houden?Ik wil best het probleemgedrag van de hond voor je oplossen, maar ik heb niet de mogelijkheid om de hond tot het einde van zijn leven te houden.
honden page profiel MJMJ schreef in een hond in te laten slapen vanwege angst (agressie)
Ik denk dat het zonde is om de hond in te laten slapen, naar mijn idee ontbreekt er een stukje ervaring en kennis als er na 2 jaar nauwelijks tot geen verbetering is in het gedrag.Als je dit topic leest --> http://www.hondenpage.com/hondenforum/211092/wat-moet-ik-nu-toch-doen-(hond-met-ernstig-gedragsprobleem).php <-- ook een hond met angst agressie, gedrag dat steeds problematischer werd, meerdere GT's zonder succes. Aan de hond lag het niet, die is braaf en makkelijk.
honden page profiel MJMJ schreef in Portfolio modellen gezocht
Ik heb er 7 in de aanbieding  op mijn profiel meer foto's van wie wie is.Deze 6 en een zwarte doedel. Wonen in noord-limburg, ergens tussen in is mogelijk.
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
labrador?rottweiler?
honden page profiel MJMJ schreef in Tekening van je hond
Ik heb er 7 in de aanbieding, foto's op mijn profiel en kan ook nog nieuwe foto's maken     Deze 6 en een zwarte goldendoodle/poedel mix.
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
Iemand anders mag de volgende foto plaatsen
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
Beauceron?
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
de hint is  het ras mastiff in plaats van bullmastiff
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
Dobermann x Duitse herder?
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
Mechelse herder x Rottweiler?
honden page profiel MJMJ schreef in Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
Het gaat heel goed met hem, ook zijn gedrag is bijzonder snel verbeterd. De andere honden zijn een zeer goede invloed en voorbeeld voor hem.
honden page profiel MJMJ schreef in Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
 
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
X amerikaanse bulldog?
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
nova scotia duck tolling retriever X border collie?
honden page profiel MJMJ schreef in Raad de kruising
x dwergkees?
honden page profiel MJMJ schreef in Animal Event 2017
"  Oh ik heb jullie gezien! Mijn vriend zei nog: kijk een naakte! Wat een knap hondje (mijn vriend is gek op kleine hondjes) " delubo     Hihi Genie trekt inderdaad veel aandacht, de meeste mensen willen hem ook aaien of een foto van hem maken. Gelukkig vind hij mensen leuk, ook kleine kinderen.
honden page profiel MJMJ schreef in Animal Event 2017
Ik kan me dus echt niet voorstellen dat een kat het leuk vind om mee te gaan naar waar zoveel mensen en honden zijn...
honden page profiel MJMJ schreef in Animal Event 2017
"  Was die berner senner met zo n man in pak? Of in ieder geval een sjiek geklede man? Die liet zijn joekel ook steeds Maylo en die was er op een gegeven klaar mee en ik ook. Heb hem toen ook vriendelijk gevraagd...naja vriendelijk of hij zijn joekel bij zich wilde houden.  " Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura   Nee, was een mevrouw die hem aan de lijn had.Ik heb jou trouwens bij de ballenbak gezien  helaas was er van onze kant geen tijd meer om te stoppen voor een babbeltje.
honden page profiel MJMJ schreef in Animal Event 2017
  Leuke dag gehad, vond het alleen wel jammer dat sommige mensen niet op hun hond letten. Grote Berner Sennen bovenop Genie gesprongen waarvan hij zich helemaal kapot geschrokken was, later door een Franse bulldog aangevallen. Franse bull zat aan een flexi, niet op de klik
honden page profiel MJMJ schreef in Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
Als je inlogt kan je mij wel een privé bericht sturen. Ik heb de mogelijkheid om je te helpen, maar dan zou ik jou en Kovu wel eerst persoonlijk willen ontmoeten. Dat is ook makkelijker opties bespreken dan via berichten op het internet.
honden page profiel MJMJ schreef in Vraag
Ik heb een suggestie, ik zal morgen een privé bericht sturen met de details.
honden page profiel MJMJ schreef in Kan je een hond alleen s'avonds voeren?
Even zeer simpel gezegd: bewegen -> eten -> slapen. Als je hond niet voldoende energie heeft verbruikt in de ochtend voor je haar eten geeft, zal ze ook geen honger hebben. In de avond heeft ze al een lange dag erop gehad en voldoende energie verbruikt waardoor ze dan wel eet.
honden page profiel MJMJ schreef in Jonge hond loopt niet mee
Hoe loop je? elke keer hetzelfde rondje of altijd een andere route? De ene hond houd van structuur en wil alleen altijd hetzelfde lopen, de andere hond weigert te lopen met altijd hetzelfde en loopt wel prima mee met elke keer een andere route.
honden page profiel MJMJ schreef in DRINGEND opzoek naar een tijdelijke opvang voor Kazan
Overigens staat mijn aanbod nog steeds hoor
 

Vrienden van Dana

honden foto van -honden foto van MJ

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^