HondenPage baasje Laura&Roxy

Wat schreven de vrienden van Laura&Roxy op het forum

honden page profiel GiesGies schreef in Wolfsblut lam rijst of platinum lam rijst
Wij voeren eveneens Wolfsblut. Al allerlei smaken gehad. Momenteel ook de blackbird in huis. Wij kiezen wel altijd de variant voor kleine rassen. Onze honden doen het er goed op en blijven het ook graag eten.
honden page profiel GiesGies schreef in hondeschool wil slip ketting
" De trainers op de hondenscholen aangesloten en erkend door de Koninklijke Kynologische Unie St.Hubertus, moeten regelmatig herscholingscursussen volgen.  Andere scholen zijn prive initiatieven en lopen dikwijls serieus achter op kennis. Zij denken en doen nog als 50 jaar geleden. Ver vandaan blijven.   " luz Zelf geen goede ervaring met een school die aangesloten is bij St. Hubertus. Ook daar was de slipketting verplicht en werden ouderwetse methodes gehanteerd.  Mijn huidige school is aangesloten bij het VOE. Met mijn Maltezer heb ik het er geschopt tot in de hoogste groep. Ik volg er nog steeds enthousiast les.  Sorry, was even off-topic. Maar denk dat de aansluiting bij een bepaalde kynologische vereniging niet altijd alles wil zeggen. Ga eens kijken en bevraag of de gehanteerde methodes stroken bij jou eigen inzichten.
honden page profiel GiesGies schreef in Freggle is 17 jaar geworden!
Waauw Freggle, 17 alweer. Een heel gelukkige verjaardag!
honden page profiel GiesGies schreef in 19 honden op 1 foto?
Heel mooie foto! Niet eenvoudig om ze erop te krijgen. Zondag nog een groepsfoto gemaakt op de hondenschool: 11 honden en evenveel baasjes Wij hadden ook 10 min nodig, hahaha. proficiat met je roedel!
honden page profiel GiesGies schreef in 2 reuen
Dat hangt van hond tot hond af. Wij hebben twee gesteriliseerde teven. Dat heeft nooit problemen gegeven. Soms gaan zelfde geslachten goed, soms botst het ontzettend. Ik heb dus beide verhalen al gehoord. Hoe reageert je huidige hond op andere honden? Is er misschien een andere reu in je familie/vriendenkring waar je je hond een aantal keer mee kan laten kennismaken? Volg je misschien hondenschool? Dan kan je daar ook altijd advies inwinnen. Zij kennen je hond ook behoorlijk goed. Laat hem desnoods daar kennismaken met een aantal reuen terwijl een begeleider zijn signalen observeert.
honden page profiel GiesGies schreef in Te oud voor hondenschool?
" Tis waar, t gaat om het plezier. En 3jr is nu zo oud nog niet  maar wij waren dus echt de oudste op mijn vorige school, na 1j stopten de mensen gelijk altijd " Osumi Gewoon doen hoor!  Ik ben met Loes ingestapt toen ze twee jaar was. We volgen nu toch al een dikke drie jaar les en zitten inmiddels in de D-groep. In deze groep zitten alle honden die op recreatief niveau willen blijven trainen. Denk dat de oudste honden in deze groep 10 en 11 jaar oud zijn. De oefeningen worden voor hen wel wat aangepast indien dit nodig zou zijn om letsels te voorkomen.
honden page profiel GiesGies schreef in Commando en bijbevel
" Dat mag ook niet.. ik mag wel snelle bruuske passen nemen bvb, om hem goed te laten volgen, dat hij denkt 'tiens? Wat gebeurt er?' om zijn aandacht te hebben zeg maar, maar niet praten of duidelijke gebaren maken   @yooop dan mogen we inderdaad niet verder, maar met overleg wederzijds zijn we toch een klasje hoger nu en op de trainingen mag het uiteraard wel, maar niet op het examen omdat dat gaat volgens de regel van wedstrijden ofzo.. " Osumi Dat is wel jammer, want het werkt bij veel honden wel. Wij trainen nu wel niet wedstrijdgericht. We zitten in de hoogste klas, recreatief niveau. De honden van de wedstrijdklas zijn inderdaad strikter opgevoed.  Veel zal ook van de school afhangen denk ik. Onze school is niet aangesloten bij Sint-Hubertus, wat wel heel wat scheelt in aanpak vind ik. Zij zijn erkend door een andere organisatie.
honden page profiel GiesGies schreef in Commando en bijbevel
Bij-bevelen geven mag inderdaad niet. Wij mogen wel een handgebaar en woord combineren en dus tegelijk geven. Wat wij ook mogen is continue tegen onze hond praten zonder daarbij het bevel te gebruiken. Voor de volgoefening geef ik dus het bevel “volg”; tijdens de oefening ben ik aan het praten:”dat is flink werken, goed zo, nog een klein stukje, goed zo, opletten he,....” Zo hou je je hond toch bij je, en heb je geen bij-bevel gegeven.   Wat het blijven zitten betreft: dit moet je opbouwen. Kan hij 20sec blijven, dan laat je hem;de volgende keer 22sec zitten en dan oefening afronden en belonen. Op die manier heeft hij niet de kans om vroegtijdig op te staan en kan je hem gewoon belonen.
honden page profiel GiesGies schreef in Twijfel tussen deze brok
" Eend van acana kan ik nergens bestellen in Nederland of België..  Maar kheb wel de indruk dat hij t op eend ook erg goed doet eigenlijk want die brok die ik nu heb is 30%eend en 40% rijst (daar heeft Raiko geen problemen mee, het is vlees zoals rund waar hij niet tegen kan en dierlijke bijproducten in snoepjes enz..)  " Osumi Al eens bij food4pets bevraagd? Als ze het nog niet hebben, willen ze het misschien wel indoen voor jou?  Of ze doen misschien een goed tegenvoorstel. 
honden page profiel GiesGies schreef in Hondenschool... slipketting????
" Mij lijkt, als je een goede band hebt met de hond en je hond vindt het fijn om voor je te werken, je dat niet terug hoeft te zien aan het gebruik van de halsband en aanpak. Dan zie je dat terug in de hond en baas samen die plezier beleven aan hun 'spel'. Dan luistert de hond ook goed, immers heeft die plezier en wil graag wat voor de baas doen. " Ruby88 Ik werk ook niet met slipketting hoor. Ik hou er ook totaal niet van. Loes laten volgen is op zo’n manier wel makkelijk met haar 5kg.  Loes draagt een gewone band. Honden mogen nu ook altijd los werken in de D, als ze dit kunnen he. Zalig om te zien dat je hond wil samenwerken met jou.
honden page profiel GiesGies schreef in Hondenschool... slipketting????
Veel hangt volgens mij ook af van hoe wedstrijdgericht een club is. Op wedstrijd gehoorzaamheid is een gewone halsband of tuigje immers niet toegestaan. Mijn eerste school was heel erg gericht op wedstrijden: dus meteen maar werken met zo’n strop. Mijn huidige school is veel vrijer en pusht niemand om wedstrijden te spelen. En dat zie je meteen aan aanpak en gebruik van halsband. Maar dit is uiteraard mijn ervaring.
honden page profiel GiesGies schreef in Hondenschool... slipketting????
Mijn eerste hondenschool werkte ook verplicht met slipketting vanaf de gevorderde pups. Trainingsmethoden kwamen dan ook helemaal niet overeen met die van mij. Ik ben er toen wel gestart, maar later ben ik er wel weggegaan. Ik had gehoopt dat ik de keus van band zou krijgen, omdat ik totaal geen ambitie had om wedstrijden te spelen.  Nu zit ik op een andere school waar ze heel positief trainen. Een slipketting is er zelfs verboden. in de D-klas zijn er wel enkele die een band met dubbele stop hebben omdat je die makkelijk kan afdoen.  Loes heeft op mijn nieuwe school beter leren volgen dan op mijn eerste! Ze doet het super. Mijn advies: zoek een school met een positieve aanpak waar je jezelf 100% goed bij voelt. 
honden page profiel GiesGies schreef in Goof gromt
Ik zou er ook een deskundige bij halen. Hou voorlopig de wandelingen kort, saai en voorspelbaar. Ga steeds naar dezelfde, heel rustige plaats. Vertrouwt hij dit voldoende, zal hij hier misschien wel zijn behoeftes doen.
honden page profiel GiesGies schreef in Eerste hond ras
" vanmiddag komt er iemand op huisbezoek, erg spannend!   iemand nog laatste tips? " Carmen Geen tips. Maar ik wil jullie wel veel succes wensen. Hopelijk vinden jullie een perfecte match en kunnen jullie in de nabije toekomst gaan genieten van een hondenmaatje.
honden page profiel GiesGies schreef in Eerste hond ras
" Heb je voor de gein al eens deze test geprobeerd? Welke 10 rassen kwamen daaruit? Er worden ook andere vragen gesteld die je misschien verder doen nadenken over wat je zoekt en wat je te bieden hebt.   https://www.gekophonden.nl/honden-rassentest/welk-ras-past-bij-mij/ " Liz  Sorry, off-topic. Maar ik doe net deze test en wat komt er uit: 100% match met een Maltezer of havanezer. Momenteel heb ik een Maltezer. Zit precies toch iets van waarheid in. 
honden page profiel GiesGies schreef in Je eerste hond
Bij mijn geboorte hadden mijn ouders al een hond, ben er dus echt mee opgegroeid. Ze overleed toen ik zes was.   Mijn eigen hond kreeg ik toen ik een jaar of tien was geloof ik. Het was een kruising tussen een poedel en een keeshond. Dit werd uiteindelijk meer de hond van mijn mama. Ik had ook een hechte band met haar, maar ze was toch meer van mijn moeder; ook omdat ik toen natuurlijk veel bezig was met mijn opleiding. Mijn moeder heeft haar altijd met veel plezier verzorgd. Een vijftal jaar geleden is Loes er, na het overlijden van de vorige hond, gekomen. En zij is echt mijn hond: ik heb de opvoeding op me genomen, ik beslis over de praktische zaken en we gaan ook samen naar de hondenschool. Dat maakt echt een wereld van verschil. Loes is echt van mij en dat merk je: altijd bij mij in de buurt, luistert het best naar mij. Ik zou haar niet meer willen missen, ik kijk uit naar elk moment met haar.
honden page profiel GiesGies schreef in Loslopende hond en massaal bijtincident in school
"  Een aanname van mij. Als het buitenlands kinderen zijn,die houden niet van honden. Pesten,gillen,wegrennen,wegduiken. Zo groeien ze op,niet allemaal wel veel kinderen. En misschien ook het groepsgevoel,wat jij doet doe ik ook.     Maar goed,op dit forum kom je er toch niet uit,ik hoop dat de goede beslissingen genomen worden. Hogere schutting,meer toezicht op het schoolplein.  " Len@ en Jazz  Gezien de locatie zullen er inderdaad heel wat allochtone kinderen aanwezig geweest zijn. Wegrennen en gillen is één ding, maar trekken aan de hond en stenen gooien vind ik echt niet kunnen. Ongeacht je culturele achtergrond. Een hond die zich bedreigd voelt kan twee dingen doen: weghollen of zich verdedigen. Deze hond koos, jammer genoeg voor alle partijen, voor die laatste optie. Is het dan een agressieve hond? Nee, in mijn ogen niet.    Mensen zijn toch ook zo? Sommige zullen vluchten in een bedreigende situatie en anderen slaan erop. Alleen kunnen wij de situatie beredeneren, een hond reageert instinctief. Al zou ik zelf toch ook wel boos worden mochten kinderen met stenen naar mij gooien.
honden page profiel GiesGies schreef in Loslopende hond en massaal bijtincident in school
" Maar waarom zit de hond nu in het asiel? Heeft die man hem afgestaan? Of heeft de politie de hond in beslag genomen (zou me verbazen in België) en naar het asiel gebracht?   " luz  Hij is inderdaad, tijdelijk, in beslag genomen. Een expert zal de hond beoordelen en beslissen wat er verder zal gebeuren.
honden page profiel GiesGies schreef in Loslopende hond en massaal bijtincident in school
Allereerst wil ik even zeggen dat ik niet aanwezig was op de school, maar heb inmiddels wel gesproken met mensen die aanwezig waren. De hond was aanvankelijk helemaal niet agressief, maar werd al snel omringd door een tiental kinderen die naar het schijnt ook nog aan zijn staart zouden hebben getrokken. Je kan op voorhand al bedenken wat er dan gebeurt.   De hond had inderdaad niet mogen ontsnappen; maar het zal de eerste en de laatste niet zijn. De man in kwestie heeft nog drie andere honden en er is nooit overlast geweest. Ook lopen er wel degelijk kinderen rond in zijn omgeving.  Het lijkt me dus eerder een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Heel erg voor beide partijen en ik kan alleen maar hopen dat er op een constructieve manier op gereageerd zal worden: hoe kan de man zijn tuin nog verder aanpassen, hoe kan hij zijn hond nog meer bieden zodat in al zijn behoeftes wordt voldaan EN leer kinderen correct reageren op een loslopende hond.   Mechelaars zijn inderdaad pittige honden, maar niet bij elk incident moet er iets mis zijn met hond en/of baas. Een hond kan zich ook gewoon verdedigen. Hoe groter de hond, hoe groter de schade en de gevolgen. Elke hond kan in deze situatie in paniek geraken en uithalen. 
honden page profiel GiesGies schreef in huid probleem bij waldo ..p 25 ..alweer een jaar...
" We hebben Waldo zo rond 16.0 aan huis laten inslapen en dat is vredig gegaan met zijn beste vrienden bij hem nu ben ik even stil...pfffff mijn jongetje Geef een dikke knuf aan onze Bolleke Met jullie sluiten we een tijdperk af...een tijdperk van liefde verbondenheid geborgenheid en gewoon lol samen niet gek he..dat we in onze taal het woord dierbaar gebruiken We hebben er vrede mee allemaal...maar ohh wat is het leven leeg zonder jou dierbare blije  platvoetjes en je geweldige eigenwijze blije zieltje we gaan je missen jongetje     " Roos,Jeff † en Waldo  Heel veel sterkte met het verlies van Waldo! Tot het laatste moment heb je zijn belangen voorop gezet. Echt, petje af!  Dikke knuffel.
honden page profiel GiesGies schreef in huid probleem bij waldo ..p 25 ..alweer een jaar...
Wat bijzonder hoe je Waldo de kans geeft om op zijn tempo afscheid te nemen. Heel veel respect daarvoor.  Ik kan je alleen heel veel sterkte wensen. Geniet nog maar lekker van elkaar.  
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic.......volop herfst, hoe gaat het met onze vriendjes en vriendinnetjes in de herfst.....
Loes en Polly zijn gevolgd!   Gisteren gewerkt tot halfvier. Ben ik mijn collega nog tegen het lijf gelopen; uiteindelijk rond halfvijf thuis.  Lekker roerei gegeten en dan daarna Loes geborsteld. Een uurtje werk aan gehad, maar zalig om te doen. Ze ligt dan zo fijn te genieten. Ze valt bijna in slaap 's Avonds gezellig tv gekeken. Nieuwe serie op Canvas (Belgische post) over een moord in een Schots dorpje nabij het meer van Loch Ness. Heel boeiend om te kijken. Veel bijzondere bewoners.   Zondag is het hondenschool-dag. Was een leuke les. Loes wilde persee aandacht van een instructrice die les geeft in een groep lager. Zij traint met haar hond mee in onze groep. Toen ik les kreeg van haar was ik vaak de enige die in de les zat (Ongewild privé-les dus) en we kennen elkaar dus goed. Te merken aan Loes dus, hehe. Net frietjes gegeten, als iedereen klaar is, krijgen de honden nog een gedroogde vleesreep.
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic......volop herfst.....verhalen van onze vriendjes vriendinnetjes , wat doen ze zoal in het jaargetij de herfst.
Ah, wat een tegenvaller voor Zebee! Nog zo jong en al zo'n zware diagnose. Hopelijk kunnen ze jullie toch nog verder helpen.   En Willemijn, wat een ongeluk voor Ogin! Gelukkig kon je snel terecht bij een goede arts. Op naar een goede revalidatie. Al is het niet makkelijk om een jonge hond rustig te houden. We spreken hier uit ervaring. Veel succes! En Willemijn, nooit meer iets achter houden hoor. We zijn er voor elkaar. 
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic......volop herfst.....verhalen van onze vriendjes vriendinnetjes , wat doen ze zoal in het jaargetij de herfst.
" https://1drv.ms/v/s!Agj5TG892APw8U7ia270AwNZhOKo     Kunnen jullie Gijs zien?   " Stabij Gijs  Wat mooi daar Lieke! Gijs heeft duidelijk genoten.
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic......volop herfst.....verhalen van onze vriendjes vriendinnetjes , wat doen ze zoal in het jaargetij de herfst.
" Halfzusje van Java blijkt DM lijder te zijn.. ik ga dus zometeen een test bestellen.. ik vind t eng. " Brenda & Java  Even gaan opzoeken wat het is. Klinkt inderdaad eng! Ik duim dat de test van Java negatief is!
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic......volop herfst.....verhalen van onze vriendjes vriendinnetjes , wat doen ze zoal in het jaargetij de herfst.
Brigitte, veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik hoop dat er voor Zebee snel duidelijkheid komt.   Donderdag is mijn vrije dag; veel tijd voor de hondjes. Wel op het gemakje deze morgen. Rustig ontbeten en daarna Loes geborsteld. Ook even contact opgenomen met de trimster voor Loes haar wolfsklauwen. Deze slijten niet af en waren wat lang geworden. 19 oktober moeten ze naar de trimster, maar Loes kon daar niet op wachten. Konden vandaag meteen terecht en dat helemaal gratis! Stond er toch wel wat van te kijken. Loes is altijd heel erg nerveus als we richting  de trimster rijden. Was dus eigenlijk wel goed dat het maar nagels knippen was. Heeft Katrien ook meteen gedaan met mij erbij. Daarna meteen terug naar huis.   vanavond was het hondenschool. Heb even de instrectrice aangesproken. Loes wil echt niet meer apporteren. Hier thuis ruimt ze drie apportjes op en brengt ze haar apport ook vlot terug. Tijdens de les bekijkt ze de apport niet eens. We hebben dan ook besloten om Loes even niet meer te laten apporteren. Kijken wat het over enkele weken geeft. Verder heeft ze goed gewerkt. Ook nieuw spelletje ontdekt: Loes vindt het geweldig om even naar mijn vader te hollen. Ik roep haar dan terug. Als ze vlot komt wordt ze beloond. Fantastisch om te doe, vindt Loes dus. 
honden page profiel GiesGies schreef in Seizoenentopic......volop herfst.....verhalen van onze vriendjes vriendinnetjes , wat doen ze zoal in het jaargetij de herfst.
Toch al wat beter nieuws van Jewel! Hopelijk knapt ze snel weer volledig op. Als ik het goed begrijp blijft ze nu bij jou? Dat zou zalig zijn!   Ook veel beterschap voor Zebee. Vreselijk als je hond iets heeft en ze weten niet meteen wat.   Gisteren mijn lange werkdag gehad. Mijn vader heeft de honden mee uit genomen. Het was behoorlijk warm zei hij, maar ze hebben genoten. 's Avonds is Loes toch wel blij dat ik er weer ben. Gezellig samen knuffelen dan. Heb stiekem mijn koekje met hen gedeeld.
honden page profiel GiesGies schreef in Raskeuze
Al heel wat rassen voorbij gekomen. Havanezer lijkt me inderdaad wel een goede keuze. Het karakter leunt sterk aan bij dat van de Maltezer, met net dat tikkeltje meer zin in avontuur. Ik kan me inderdaad ook eens verder verdiepen in de bloedlijnen van de Maltezer. Misschien dat er lijnen zijn die actiever zijn dan andere.   Persoonlijk vind ik krulvachten iets minder mooi, maar het karakter telt uiteraard het meest.
honden page profiel GiesGies schreef in Raskeuze
" Westie  " koert  Grappig dat die naar boven komt. Toen we aan het nadenken waren over onze vorige hond (Happy, kruising poedel-keeshond) is die ook ter sprake gekomen.
honden page profiel GiesGies schreef in Raskeuze
Even een heel theoretische vraag. Loes is nog geen vijf jaar en ik hoop haar nog heel lang te hebben. Ik moet niet denken aan de tijd dat ik haar zal moeten laten gaan. Maar oriënteren kan nooit kwaad.   Loes is mijn eerste Maltezer en ik vind het een zalig ras! Het karakter past perfect bij mij. Zalige knuffelhonden met een superzacht karakter. Samen met Loes ben ik ook aan de hondenschool (gehoorzaamheid) begonnen. Ik vind het heel leuk om te doen. De Maltezer staat echter niet bekend om de will to pleas. Daarom vroeg ik mij af of er ook een ras bestaat dat hetzelfde karakter heeft als een Maltezer, maar iets meer werklustig is? Vachtverzorging is geen punt natuurlijk. Liefst een niet al te groot ras.
 

Vrienden van Laura&Roxy

honden foto van Phylicia scooby en ukkie:)honden foto van Gieshonden foto van lotte en siephonden foto van geen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^