HondenPage baasje krijnen

Wat schreven de vrienden van krijnen op het forum

honden page profiel sharonasharona schreef in newfy x flatcoated.
Hallo, onze hond is inmiddels alweer 10 maanden en weegt 44 kilo. We hebben hem gekocht in peer. Groetjes sharona
honden page profiel sharonasharona schreef in hond kan ineens niet meer tegen zijn brokken
Mijn kruising Newfoundlander pup kreeg altijd carocroc brokken met pens. Nu stond hij al bijna 1.5 week a 2 weken aan de diarree en hebben hem dus rijst met kip gegeven een paar dagen en zijn langzaam weer over gegaan op brokken.. Maar elke keer als hij zijn brokken op heeft staat hij weer aan de diarree.. Raar vind ik wat hij heeft deze brokken al maanden zonder problemen. Pens met brood gaat wel goed, maargoed daar zitten geen voedingsstoffen in heb ik gehoord dus daar heeft hij niet genoeg aan. Wat kan ik hem nu als beste geven voor voer?
honden page profiel sharonasharona schreef in hond geeft de hele dag al gal over.
Onze boomer is de hele dag al niet zo lekker en heeft al zeker 10x overgegeven.. het is alleen maar gal wat eruit komt. Nu hebben we 2 dagen geleden een teek bij hem gevonden. Deze hebben we verwijderd maar nu heeft hij op die plek wel een bult zitten. (maar had gelezen dat dit normaal is en dat deze met een paar dagen weg moet zijn) Nu is mijn vraag kan het door die teek komen dat mijn hond nu zo ziek is. Mijn andere hond staat trouwens ook al de hele dag aan de diarree. (ze hebben geen ander voer of niks tussendoor gehad dus daar kan het niet aan liggen)
honden page profiel sharonasharona schreef in wormen
nee hij heeft geen vlooien..
honden page profiel sharonasharona schreef in wormen
Mijn hond is nu 6 maanden oud.. hij krijgt zijn wormen kuur elke keer netjes op tijd, maar elke keer als hij wormen kuur krijgt komen er weer wormen uit. is het normaal dat een hond zoveel wormen heeft?
honden page profiel sharonasharona schreef in hond van 6 maanden vreet plinten en vloerkleed kapot.
Meestal als we niet thuis zijn. Soms ook als we wel thuis zijn en dan corrigeer ik hem wel (meestal is het woordje foei genoeg en anders pak ik hem bij zijn nekvel.. ( Mogen hem van de trainer op hondencursus geen tik geven omdat we denken dat hij als pup geslagen is door de fokker, en hebben dus een bange hond)
honden page profiel sharonasharona schreef in hond van 6 maanden vreet plinten en vloerkleed kapot.
Mijn hond van nu 6 maanden vreet constant aan mijn plinten en vloerkleed.. snap er niks van want hij heeft dit nooit gedaan en hij heeft al gewisseld. Verder heeft hij genoeg andere dingen zoals speeltjes en kluifjes..
honden page profiel sharonasharona schreef in wat voor kruising is mijn hond
Hey, Ik denk nu zelf aan een kruising newfoundlander x berner sennen Wat denken jullie?
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Als het om broodfok gaat lopen de discussies vaker hoog op.Ik denk niet dat iemand jou een schuldgevoel wil aanpraten Sharona. Maar jouw casus wordt wel gebruit als voorbeeld om te laten zien hoe slim die broodfokkers zijn. Een vraag als 'heb je de moeder gezien?' is niet betuttelend, dat is een hele goede vraag. Dat zijn allemaal tips voor anderen die een hond zouden willen kopen, en zo behoed worden om bij een broodfokker terrecht te komen. Het is niet bedoeld om iemand af te branden, maar om duidelijk te maken hoe broodfokkers werken. dat begrijp ik ook. maar reacties als je hebt geen of geen goed onderzoek gedaan en het is dom enzo.. die begrijp ik niet.. voor de zoveelste keer ik heb onderzoek gedaan maar kon er niks over vinden, en om die reden ben ik deze topic begonnen.. zodat andere mensen wel dingen zien over de fokkers als ze gaan zoeken (toen ik de topic startte wist ik niet dat je geen namen mocht noemen) Ik heb een hond van een broodfokker JA, en Nee daar ben ik niet trots op of blij mee.. Maar ben wel blij met mijn hond want het is een lieverd, en het enige wat ik nu nog kan doen is proberen andere mensen te waarschuwen voor deze fokkers, en mijn hond een zo goed mogelijk leven geven. Meer kan ik ook niet meer doen..
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Iedereen maakt weleens een beslissing met het hart in plaats van het hoofd toch?Ik vind het goed van je dat je info wilt verzamelen om anderen te behoeden voor deze fokker en ik vind het vervelend dat je het halve forum over je heen krijgt.  Ik vond het nogal betuttelend dat je reakties kreeg zoals "heb je de moeder wel gezien" en "je hebt geen onderzoek gedaan". Wie zonder zonde is.....etc. Ook ik zou vallen voor een leuke pup ongeacht waar ie vandaan komt. * Ja, Luna komt van marktplaats * Nee, we hebben geen onderzoek gedaan naar wie de eigenaar was  * Ja, Luna was een fokteef op een boerderij * Ja, we besloten een hond te nemen en dezelfde avond hadden we er een * Ja, mijn partner en ik zijn allebei opgegroeid met honden dus we wisten wat we deden * Nee, ze heeft geen stamboom en is volgens mij ook niet raszuiver * Nee, we hebben niet onderzocht waar Luna vandaan kwam (was ook niet uit te zoeken) ......maar Luna is de meest fantastische hond die ik ooit heb gezien. Hebben wij geluk gehad?............................. misschien. Succes met je lieve hond hoor! eindelijk eens iemand die normaal kan reageren!
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Echt vreselijk hoe jullie de ts zitten aan te vallen over de aankoop van haar hond zeg! De ts start een topic over haar hond en dat ze er later achter kwam dat de fokker niet goed bekend staat en jullie doen net alsof ze een doodzonde heeft begaan! Ze vraagt alleen om informatie over de fokker en jullie stampen allemaal over haar heen. Jongejonge zeg! Indd, het enige wat ik hoopte toen ik deze topic starte was meer informatie krijgen over deze fokker zodat andere mensen WEL gewaarschuwd worden.. Maar het enige wat ik steeds te horen krijg is dat ik o zo dom ben geweest en ga zo maar door.. Dat weten we nu wel en ondanks dat iedereen zo zeikt ben ik blij met mijn hond!!  terug brengen zal ik hem nooit doen! We hebben misschien niet de slimste keuze gemaakt maar kan het nu niet meer terug draaien dus het enige wat ik wil is andere mensen waarschuwen voor deze mensen.. Maarja jammer genoeg mag je geen namen noemen in de forum..
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
0 ... En hoe nu verder met de socialisatie daar zijn al meer dan genoeg topics over lijkt me zo. Vertrouwen in de mensheid...des te beter dat mensen hier kunnen lezen dat je met dat vertrouwen een hele hoop dierenleed veroozaakt. Wat je zegt vind ik echt nergens op slaan..Jij zegt dat mensen die een hondje van een broodfokker hebben gekocht alleen maar aan zichzelf denken.. Wie zegt er dat die mensen alleen aan zichzelf denken? Denk je aan jezelf als je misschien te goed van vertrouwen bent?? of als op het eerste gezicht alles lijkt te kloppen, en je er achteraf achter komt dat dit niet het geval was? Sorry, maar dat vind ik niet terrecht.. tuurlijk er zijn een hoop mensen die zomaar een hond kopen, terwijl ze weten dat het niet pluis is daar.. maar ik vind je kunt niet alle mensen over 1 kant scheren!!
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Nee ik ben niet bij andere fokkers weesten kijken. had er wel een paar op het oog, maar aangezien ik daar geen goede verhalen over gehoord en gelezen had ben ik daar niet naartie gegaan. Dit was de eerste en zoals ik al zei, de mensen waren erg vriendelijk en ik dacht echt dat er niks mis zou zijn daar. Moet ook wel eerlijk toegeven dat ik ook niet precies wist, wat een broodfokker precies inhield.. Wat ik nu dus wel weet! Als ik ooit nog een hond koop is het ook zeker bij een goede fokker met stamboom, maar een stamboom leek mij (stom genoeg) overbodig.
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
nou voor een normale fokker lijkt het me niet normaal, dat ze liegen over de leeftijd, over het ras en ga zo maar door, en nu dat alle pups verkocht zijn zijn ineens alle telefoonnummers die ik van ze heb niet meer in gebruik. ook had hij nog maar 1 enting gehad terwijl hij al 15 weken was. Het paspoort wat ik bij wammes kreeg was ook niet juist en geldig vertelde mij dierenarts me.. De pups die mager waren, moeder hond die mager was.. Verschillende rassen die ze hadden.. lijkt mij voldoende om te weten dat het een broodfokker is..
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Ja ik heb de moeder gezien, deze zag er wel mager uit maar de fokker vertelde me dat dat kwam door de bevalling.. Ik geloofde dat, ik dacht dat is normaal, maarja niet dus.. Ik heb nu voornaam en achternaam, maar kan nog steeds niks vinden op internet over deze personen
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
tuurlijk heb ik allerlei vragen gesteld. maar juist doordat ik niks kon vinden over deze fokker, en doordat deze mensen me overal netjes antwoord op gaven dacht ik dat ik goed zat. Ik kon toen ook niet weten dat die mensen precies wisten wat voor antwoorden ze moesten geven en dat er dus niks van klopte.. Had een advertentie geplaatst omdat ik in contact wilde komen met mensen die een broertje of zusje van mijn hond hadden (omdat me dat leuk leek). Toen reageerde er iemand die me het fijne ervan kon vertellen en ook op cursus konden ze me het een en ander vertellen (gebaseerd op mijn verhaal en op het gedrag van mijn hond) Als ik eerder wist dat het om een broodfokker ging dan had ik ook echt mijn hond daar niet gehaald.
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Ik zie de naam niet maar je komt er nu wel achter dus er was wel iets bekend blijkbaar.Van elke broodfokker is wel iets bekends maar je moet goed zoeken. Daarom moet je een hond aankopen niet in 2 weken doen maar in een paar maanden. Meerdere fokkers bezoeken etc. Niet bij de eerste die er goed uit ziet kopen. Rasvereniging helpt veel, ervaring van andere mensen, naar shows gaan etc. De reden dat ik er nu achter ben gekomen is door eigen ervaring!!!  Je mag hier helaas geen naam plaatsen maar geloof me het enige wat je over deze fokker kan vinden zijn berichten van mij..
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
sorry maar dit slaat echt nergens op.. Ik heb echt heel lang lopen zoeken op internet, maar van deze broodfokker kon ik echt niks vinden! en nu nog steeds niet trouwens!
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Het gaat er ook niet om dat ik er iets aan heb.. want ben blij met mijn hond, en mijn hond is tot nu toe gelukkig gezond. Maar als ik meer informatie kan vinden over deze fokker dan kan ik informatie plaatsen op internet zodat niemand daar ooit meer een pup koopt.. Natuurlijk heb ik van te voren allemaal gezocht op google over hun.. Maar ik kon niks vinden en de mensen leken me erg aardig en betrouwbaar.. dus ja ik ben er ook ingetrapt..
honden page profiel sharonasharona schreef in Broodfokker uit Belgie
Wij hebben een hond uit Belgie gekocht dit zou een rasechte newfoundlander moeten zijn, maar het blijkt dus een kruising te zijn. Is er iemand die weet wat je kan doen tegen broodfokkers?? Of is er misschien iemand die ook een pup heeft gekocht bij ?... uit O.?? -namen verwijderd door modteam- -- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 september om 12:50 --
honden page profiel sharonasharona schreef in wie heeft er ervaring met roedelopname?
Mimi dankjewel voor het antwoord ga er zeker ff naar kijken..
honden page profiel sharonasharona schreef in wie heeft er ervaring met roedelopname?
ik zal het verhaal een beetje vertellen.. wij hebben onze wammes gekocht in Belgie (overes). In de advertie stond dat het een rasechte newfoundlander was, maar helaas het bleek een kruising te zijn van een newfy met een retriever.. dit wisten we achteraf pas. Ook de leeftijd klopte niet.. het bleek dat hij al 15 weken was toen we hem kregen, een paar weken ouder dus dan wat hun ons vertelden. Ook had hij zijn inentingen niet gehad en hoogstwaarschijnlijk heeft hij daar 15 weken lang in een schuur gezeten. Kortom wij hebben onze hond helaas gekocht bij een broodfokker. De eerste dagen was Wammes thuis erg schrikachtig hij schrok als je op een bepaalde manier naar hem toe kwam en hij schrok als je iets liet vallen of als je speeltje gooide.. Gelukkig was dat na 1 week wel over. Thuis is het nu een schat van een hond. Schrikt nergens meer van en is heel erg lief zowel voor ons als voor onze andere hond en dochter. Als er visite komt dan is hij wat afwachtend en je moet dan ook echt niet naar hem toe gaan want dan schiet hij in de hoek van angst. Mensen die hier regelmatig komen krijgen nu wel gelijk een lik van hem dus dat gaat ook goed. Ook met andere honden is over het algemeen geen probleem.. Het enige probleem wat er is is het uitlaten.. bij elk geluid schrikt hij en wilt hij weg.. als er mensen aan komen schrikt hij, als er een zakje op de grond ligt schrikt hij.. van fietsen schrikt hij.. auto's enzo is geen probleem.. maar voor de rest is hij echt overal bang voor met uitlaten.. Het gekke is we zijn nu voor de 3e keer met hem naar cursus geweest en dit gaat erg goed.. dan loopt hij zo door de andere mensen heen. De trainer zegt dat dat komt omdat hij is opgegroeid op een groot stuk grond en dat de cursus ook wordt gegeven op een groot stuk grond dus dat dat vertrouwd is voor hem. maargoed.. al bij al weet ik het niet goed meer... we proberen het bange te negeren en belonen hem op momenten dat het wel goed gaat.. maar we hebben hem nu 9 weken, maar er zit nog steeds geen verbetering in.. wij wonen trouwens in roosendaal (noord-brabant)
honden page profiel sharonasharona schreef in wie heeft er ervaring met roedelopname?
onze hond is nu 24 weken oud en is als pup zijn niet gesocialiseerd met als gevolg dat het nu een erg angstige hond is met uitlaten.. onze trainer op hondencursus zegt dat hij alleen kan helpen door onze wammes tussen zijn roedel te zetten.. dus roedelopname maar dit gaat me bijna 600 euro kosten en vind het dus erg veel geld.. en eigenlijk wil ik het dan ook niet.. maargoed wil ook niet dat ik met een bange hond blijf zitten want als hij straks 40 kilo weegt kan ik hem niet houden als hij uit angst gaat trekken..
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
mijn moeder is hier bijna dagelijks! maar gelukkig was het maar een eenmalige actie.. weet niet waar hij last van had..maar het is normaal echt een goedzak die goed luisterd!
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
jaja hij is zeker goed gegroeid.. we kregen hem toen hij 15 weken was en toen woog hij 13 kilo en nu is hij 24 weken en hij weegt inmiddels 26 kilo.
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
Mijn newfoundlander pup is juist erg rustig en zodra die in de gang komt gaat hij liggen.. dus dat kan het ook niet geweest zijn. Maar hij heeft het gelukkig niet meer gedaan en het gaat nu weer goed! dus hopelijk was het een eenmalige actie van hem!
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
het is een reutje dus nee..en hij is super gezond
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
mijn moeder past al 2 jaar paar dagen in de week op mijn kind als ik moet werken. dus hij is aan haar gewend. dus dat kan het niet zijn
honden page profiel sharonasharona schreef in mijn hondje gromt en laat zijn tanden zien??
Ik heb twee honden een boomer Max van net een jaar en een kruising newfoundlander retriever van nu 5 maanden. Als wij weggaan zitten de honden sinds een paar dagen samen los in de gang.. dit ging tot nu toe erg goed en leverde geen problemen op. Maar vanmorgen was ik werken en mijn moeder wilde de hondjes in de gang doen omdat ze ff weg moest en mijn Boomertje Max ging naar haar grommen en liet zijn tanden zien.. Dit doet hij nooit! Het is normaal altijd een lieve allemansvriend. Snap dus ook echt niet waarom hij zo deed.. is er iemand hier die weet waarom mijn hondje ineens zo doet? voorheen zat Max trouwens altijd in de bench!
honden page profiel sharonasharona schreef in oogsnotjes.
oke.. hij krijgt nu van ons caro croc brokken en pens..  kan het daar aan liggen dan?
 

Vrienden van krijnen

honden foto van sharona

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^