HondenPage baasje Hein

Wat schreven de vrienden van Hein op het forum

honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in hondenkoekjes
k heb indd al twee kookboeken voor honden, ik vind ze ook redelijk makkelijk! En krijg ze ook in ruil voor koekjes. maar veel zijn er nog niet nee, voor zover ik weet Vier, waarvan ik er twee heb. Ik dacht voor in het begin zo op de markt, en dan via mondelinge groei, wil er ook niet van leven, het er gewoon bij doen, als tweede baan zeg maar. Ik weet niet of ik dat kan een kook boek maken, lijkt me niet gemakkelijk!! ]0
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in hondenkoekjes
Beste iedereen. Ik ben al mijn hele leven dol op koken... maar wat me opvalt is dat ik er vooral van geniet om te bakken of koken voor mijn honden en / of andere dieren O-). Ik bak wekelijks een héél deel en vries dan ook in, ook voor paarden en katten heb ik ondertussen recepten. Ik weet wat goed en slecht is voor de dieren en doe nog véél bijleren d(^_^)b ook merk ik aan alle honden die van mij deze koekjes krijgen dat ze ze heerlijk vinden en ze kiezen in de meeste gevallen voor de gezonde koeken en niet voor die van de winkel :-D Vrouwke trots natuurlijk!! Maar waar het nu om gaat, ik twijfel al maanden of ik hier mee verder zou kunnen gaan, zou er een markt zijn voor dit soort snoepgoed voor dieren. Mijn stiefmoeder vraagt regelmatig voor een nieuwe lading omdat haar paarden het zo lekker vinden. Ik verzin ondertussen zelf al nieuwe recepten {recepten die nog niet voorkomen, voor zover ik weet} en ook maak ik soep en ijsjes voor de honden. Ik heb hier veel plezier in, maar wat ik zou willen is het groter zien, maar mijn vriendin zegt dat er geen vraag naar is. Het zijn gezonde alternatieve van de fabriekskoek. De pens e.d kan en wil ik niet vervangen, omdat een hond dit ontzettend graag heeft en zijn tanden ook moet gebruiken vindt ik, ook de oor is hier een product dat niet gemist kan worden. Maar voor de rest gaan ze voor de gezonde koeken. Voorbeelden - Bosbes koeken - banaan koeken - munt koeken - gehaktballetjes met toevoegingen - lavendel koeken - Thee koeken - Yoghurt koeken - Kwark koeken - noot koeken - Gedroogde vruchten koeken - verse kruiden koeken - paardenbloem koeken - Brandnetel koeken - Appel koeken enz ens. Deze ook allemaal vermengd met nog andere toevoegingen.Of juist vermengd met elkaar om andere combi´s te verkrijgen, gelet op de honden hun gedrag en de bijwerkingen van kruiden en toevoegingen. Ook wil ik een boekje maken met de info van de koek, maar zonder recept uiteraard haha d(^_^)b Met allemaal foto´s van de koeken, soepen en ijsjes. Wat denken jullie, zou er een markt zijn voor deze producten, of zouden jullie liever in de winkel kopen?? ;-)
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Update. Met onze Rai gaat het nog steeds niet echt lekker. Het wassen van zijn vacht en de druppeltjes van puur natuur helpen tot nu toe nog niet. Ook heeft hij nog een kuur cortisone gehad, wat niet echt helpt. Het is nog even zoeken naar een juist evenwicht hier Maar hij is vrolijk, lief en speels, echt zorgen maken we ons dus niet. Wel even om ons ander sukkeltje van deze zomer: Onze Darco is nogmaals bij de DA geweest, vanwege een pootje dat hij scheef hield en optrok van voor. Na een paar dagen pijnstillers werd het te erg en kregen we ontstekingsremmers, meneer heeft ook nog eens scheurtjes in zijn ligamenten. Het houdt niet op hier!! Hij is ergens achter blijven haken denkt de DA. Hopelijk is het nu gedaan, want lollig is het niet meer. Bij het zusje van Rai {yoena} heb ik vandaag met spoed een takje dat vast zat in haar mond moeten verwijderen, mijn schoonzus durfde dat niet!!! Dus belde ze op, er zat ìets`vast of imke {ik dus} dat er uit kon komen halen {heb geen schrik van handelingen naar honden toe} maar het vervelende is dat ik daardoor altijd de kwade ben naar de honden toe. Haar andere hond heb ik ook moeten bij staan toen ze heel ziek was en de baarmoeder eruit moest, natuurlijk vinden honden je met die mindere leuke en stressvolle momenten niet de leukste persoon. Ook hier thuis met verzorgen van teen of geven van pillen ben ik degene die het moet doen. Maar ons Yoena ziet me nog graag, haar een koekje gegeven en gespeeld en ze was het vergeten haha!! Maar een vijf min moest ze toch echt niets van mij hebben.
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in fotoshoot gedaan ..
heel mooi, vooral snoopy lijkt me een heerlijk typeke haha!! Maar de andere is ook prachtig hoor!! geweldig,ben benieuwd naar de rest
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Voordelen van 2 reuen?
Hoi marloes. Hier drie reuen, 2 labs en een Beagle. Van leeftijd schelen ze iedere keer vier jaar, zodat de roedel iedere keer een goede stabiele omgeving was voor een nieuwe pup d(^_^)b Ze zijn hier 9 { woendag wordt hij 10} eentje vijf {sep 01} wordt deze zes en eentje van juli 2. En dat gaat héél goed, nooit geen conflicten hier d(^_^)b Wel merk ik dat de Beagle de baas is :-D dat is de middelste, ligt dus aan karakter want hij 5 haha!! En die van 2 is de baas over dien van 10, maar daar komen wij af en toe tussen, want natuurlijk pikt onze 10 jarige niet veel meer van de 2 jarige O-) Hij was wel te voorzichtig met hem als pup, en de 5 jarige totaal niet, die zetten hem tijdig op zijn plek, te ver was te ver en de 10 jarige begint dit nu pas te doen. Spelen doen ze alle drie hier met elkaar! de labs wel meer samen dan de beagle. Dus ja, als je echt wilt gaat dat prima, en hier zijn de labs niet geholpen, de beagle,{ had toen een zusje van pas 2 jaar} maar dit was vanwege dominantie naar mij en bijtgedrag en hij helaas pas met vier maanden kwam en broodfokhond is :'( } maar binnen het jaar hadden we hem stabiel en was hij weer even geweldig als in de eerste week haha!! We hebben spijt voor hem dat hij zo´n hondje is en voor wat hij allemaal moet hebben meegemaakt en gezien, maar we zijn blij dat hij niet de spuit heeft gekregen die deze winkel wel deed als pups er niet ´uit` gingen. Deze winkel heeft verbod gekregen op verkopen van honden en katten :-D na dat wij onze daar gehaald hadden. Wij gaan ondanks alles in deze winkel nog wel eens snoepgoed halen voor de twee honden van ons, want het zijn wel vriendelijke mensen, maar waren eerder onder invloed van de baas denk ik, kippen verkopen ze nog wel!!
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Asielhondjes die je raken
hier ben ik alle verhalen van het dagboek aan het lezen van stichting dierent huis, wat een goed initiatief van die mensen, met ieder nieuw dier denk ik dat dien zonder hen niet had gered. Honden die ze moeten laten inslapen, de vele vrijwilligers die met liefde pens en kipnekken klaar maken d(^_^)b Poesjes die bevallen, die daar dus eigenlijk niet behoren daar ze daar niet voor opgericht zijn. En dan lees ik bij nr 17 ineens dat ze zich afvraagt of mensen dit wel lezen, ik denk het dus wel, mensen die met zoveel liefde en via donaties proberen de honden katten die geen thuis meer kunnen vinden, toch een mooie oude dag geven,, prachtig!! Natuurlijk ligt het gevoeliger bij de katten daar ik lees dat er zelfs heel jonge diertjes met de katten aids en dergelijke geconfronteerd raken en apart gehouden worden {allemaal samen neem ik te begrijpen, en net zo verwend als de rest} eigenlijk hun ziekte periode uitzitten en da dit soms tot 5 jaar kan duren, :'( Mensen die een campingeigenaar vragen om de zwervertjes weg te doen vanwege ´overlast` en dan dit op onhumane wijze doet, vooral met kittens!!! ]0 gruwelijk!! Maar als je leest hoe zelfs Willem de Dobermann, die eten als zeer grote hobby heeft, de liefde krijgt die hij nodig heeft, dan wordt je warm van binnen. Ik weet niet of er iemand ooit bij hun komt, maar ja, er wordt dus naar hun site gekeken, en k ga kijken dat als ik in de toekomst een lange termijn baan heb, hen af en toe kan helpen met wat geld {alle beetjes helpen tenslotte} nu is dit in mijn positie niet te doen :'( al was het maar iedere maand 10€ en ze kregen dat van veel mensen dan kwamen ze heel ver denk ik zo!! Echt , ik ben er weg van, ga verder lezen haha O-)
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in HELP !! Wat zijn dit voor aanvallen ?? :(
Onze Beagle heeft dit ook!! En regelmatig zelfs, kon geen kwaad zei de DA. Ook de onze verstijfd helemaal, gaat met zijn koppeke omlaag staan en echt zijn borst intrekken om precies lucht te kunnen opsnuiven, helemaal in zichzelf gekeerd, pakt niets aan en niet reageren maakt het erger, hij heeft echt iemand nodig, gaat onder je benen bescherming zoeken om door te kunnen gaan. De aanvallen kunnen varieren van een paar seconden, tot minuten lang!! En wij maar over zijn borstkas wrijven en hopen voor hem dat ie weer snel er boven op komt, daarna is ie heel moe en gaat slapen!! Hij heeft het erger met stress situaties, zoals wandelen en honden zien of mee naar de zee, stad ofzo nemen, dus dit doen we niet teveel! Hem het alleen laten oplossen krijg ik niet over mijn hartje haha!! Vooral de zielige ogen doen het hem dan, soms heeft hij ook verschillende na elkaar. Maar iedere test heeft op niets anders uitgewezen. Binnen monds hoesten noemt onze DA het O-)
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in 104 weeks of MYLA
prachtig meisje, dien gaat het goed hebben, geniet ervan d(^_^)b
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Matrasbescherming voor buiten?
ik moet nog even vermelden dat we hier vanaf vorig jaar wel hebben gemerkt dat ons opa in de echte winter NIET buiten wil slapen, dan ligt ie binnen en om Darco niet alleen te laten, dien dus ook. Maar, maar ik of mijn vrouw dus ook, want Darco is niet zindelijk; tijdens de nachten dus, als het vriest overdag en we moeten werken? tja, hij moet zich kunnen houden, het is een pikker een echt diefje, en kan niet alleen blijven O-) Dien eet zo een theedoek op als je niet uitkijkt!! En hij kan kasten, kelders en alles met deuren en klinken open {wel niet toe!! ;-)}
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Willemijn dank je wel, ben nog al een verteller, zou uren over onze jongens kunnen praten boeken kunnen vullen haha!! Als ik te ver ga, zeker waarschuwen, dat begrijp ik volledig, niet iedereen is hier van gediend! d(^_^)b
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Hoe ik het had vernomen {echt ik bedoel ik daar niks mee}maar dat een hond één keer per jaar voor vijf jaar doet, dan om de twee en daarna vanaf tien niet meer!! ]0 Oké, Het is misschien ook een gewetens gegeven, daar mijn vrouw al haar hele leven dit schema doet en mijn vader vroeger in Nederland ook {daar was hij dit verplicht {in onze gemeente in ieder geval d(^_^)b } maar hier doet hij de eerste keer bij een pup en daarna hun hele leven nooit meer en die honden worden ook oud}} dus ja, ergens weet ik dat het kan, want zijn oudste hond is 14 en gaat nog altijd door, doof, maar door haha!! O-) maar deze komen ook niet verder dan zijn tuin in de meeste tijd van hun leven, gaan af en toe mee naar de paarden, maar daar heb je het mee gehad, onze honden komen bij water, bos, hei! Ik moet hier nog eens goed navraag op doen, want ik krijg het nog niet echt uit mijn koppeke haha!! En mijn vrouw snapt het ook niet echt, maar zei is nu wel iemand die op haar strepen staat en dan alleen rechtdoor gaat en geen zijpad neemt ]0 Hij krijgt dinsdag nog wel en dan gaan we het eens uitzoeken of het minder kan, want onze Yenzo moet eigenlijk volgens de lijst niet meer, maar ik wilde twee jaar eigenlijk voortzetten, dus 12 -14 en hopelijk langer, maar ja er iets in spuiten wat er niet in moet!!! ]0 MOEILIJK!! aar ik ga eens googlen!! vind ik zowiezo leuk om te doen, meer weten!! en bij leren!! O-)
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Santa weer een dikke merci voor je positieve antwoorden {iedereen trouwens} en ook uitgebreid, ik ga je bevindingen weer opschrijven en onderzoeken {ben nog al een precieze, sorry} en dat met een snack is wel eens een goed idee, nu krijgt hij wat de andere ook krijgen qua snoepgoed! En sindsdien is hij wel wat achteruit gegaan, met de verse koeken was hij veel beter en meestal maakte ik de zelfde, kruidenkoeken!! en honingkoeken!En ze zijn er dol op, als ze mogen kiezen doen ze alle drie de verse variant :-D vrouwke trots dat ze het van de grote industrie wint haha!! Ik ken het boek niet, maar ga nog eens op haar site neuzen, ben benieuwd. Ontzettend bedankt nogmaals van mij en raico. En tja, als ie zo een reacties heeft ben ik zo teleurgesteld en heb ik het zo met hem te doen dat ik het niet kan laten, net als bij de ampu van Darco en zijn hernia. Duurt even voor je dat kunt loslaten. Zeker toen hij een bloeding kreeg die ik niet gestopt kreeg en in paniek mijn vrouw uit bed haalden {ik sliep toen onder{}en wij hem overal mee naar toe namen, om maar geen draadjes door te laten knauwen, niet gelukt trouwens O-) met een verwende jongen als gevolg want dien liet het zich wel welgevallen natuurlijk, al die aaitjes, lieve reacties van mensen, wandelingen {korte, naar auto, van auto, naar terras, haha!! meer mocht niet natuurlijk!!}en dan al die lekkere dingen, eer we het er weer uit hadden, hmm!! ]0 Maar zo ben ik, heeft er ene dunne ontlasting, hup ik hou het in de gaten, laatst deed onze oudste na dunne ontlasting in zijn hok een dag niets!!! Het is LAB, dat kan niet, ik maak mij zorgen, wat heeft hij binnen gekregen??? ;-) Dag erna, hele dag daarvoor alles, maar ook echt alles nagekeken om zeker te zijn dat hij niets deed, was meneer vol en deed drie pogingen in eens d(^_^)b haha!! Ik content, vrouw content haha!! Tja, aard van het beestje. Ik hou heel veel van ze en ga daar af en toe {volgens mijn vrouw te vaak} ver in!!}
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Dat al beginnen met een verlichtende jeukzalf dacht ik ook al :-) Die andere twee ga ik ook opschrijven om te kijken of ergens een verschil in zit, ook omdat hij allergische is voor parfum! Daar moet hij ook van dabben en niesen!! Ik vind het heel fijn dat er zo mee gedacht wordt d(^_^)b In de toekomst {is dat dit jaar nog? en anders volgende lente/zomer, soms ook winter omdat wij hier nog ouderwetse stoven hebben :'( } ga ik zeker voor behandelen met jullie methodes, ik heb dit al besproken met mijn vriendin en zei keurt dit ook goed, ze wilt alleen dat ik dichter in de buurt rond kijk voor alternatieve producten, dus moet nog naar mijn bio winkel hier in de buurt d(^_^)b . We gaan proberen zijn leven zo aangenaam mogelijk te maken, zodat hij niet meer zo moet ´afzien`als zijn eerste twee jaren {tot nu dus, dit is zijn tweede zomer} want geloof me vrij ik heb er hartzeer van als ik al da rood zie. Ik ben allergische voor warmte ontwikkeling op mijn huid en zie dan ook allemaal rode plekken en krijg kleine bultjes die jeuken, dus al is dat nog niet half zo erg als bij hem, omdat ik methodes zelf kan zoeken, ik heb het echt met hem te doen. We gaan in aankomende tijd dingen uitproberen wat betreft zalven en wassen {ze moeten hier toch eens dringend gewassen worden en dat is een goed excuus}en hopelijk kan ik zijn meeste jeuk lekker vermijden en moet hij maar een paar keer per jaar een kuur{of minder O-) } dan zijn ongeveer 10 kuren op een jaar nu :'( als het niet meer is, er zit al meer in dat lijfje dan onze oudste van 10 ooit heeft gehad, maar dat is een zeer gezonde jongen, met precies goede genen, want dien doet alsof hij een pup is af en toe haha!! :-) Iedereen een dikke merci van mij en zeker van RAICO :-D
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Matrasbescherming voor buiten?
onze honden kunnen als ze ´los`zijn ook vrij rondlopen en zijn dan het liefst heerlijk buiten alles in de gaten aan het houden en aan het rusten, er staat voldoende drinken {5 kommen verdeeld over de grote tuin, alé groot, ik denk toch voldoende 6.95a met veel gras en veel speelgoed, zeker voor de labs belangrijk, die moeten altijd iets ´vast`hebben, ook schinken zijn er in overmaat,1 keer per drie maanden ongeveer krijgen ze een nieuwe en verwijderen we de oude waar ze geen aandacht meer aan geven}Nu zitten onze twee labs vast vanwege een teefje dat op bezoek is en hun niet geholpen zijn zoals hun broertje Darco. En weet je waar Darco is?? haha!! Buiten aan het zonnen!! d(^_^)b komt af en toe eens piepen en aaitje opeisen en vertrekt weer met de noorderzon voor lange tijd ;-) Hier dus grote lovers van de heerlijke buitenlucht en nee wij zijn meer binnen dan buiten als we niet met ze bezig zijn. Ik heb reuma en heb niet altijd de gezondheid om ze veel aandacht te geven en dat merk je wel, vooral aan de jongste, maar ze accepteren het!! naast wandelen doen we veel bal spelletjes als ik mij goed voel, soms wel vier keer op een dag, de jongste komt dat zelf vragen!! Dan is het tijd om energie die opgeslagen is bij hem eruit te laten en hup vrouwke gaat mee en na tien minuten is hij op, gaat hij drinken en slaapt meestal buiten heerlijk zijn vermoeidheid uit. Zelfs onze hond van 10 probeert mee te spelen, maar dien geeft sneller op haha!! En slaapt veel, buiten!! Lekker koel aan de buik en de frisse wind of met zachte zon ´niet warm, want dan gaat hij naar de schaduw} heerlijk zonnen voor uren, binnen niet te zien!! En wij hier maar wachten haha!! ´s avonds merk ik dat de jongste graag buiten ligt vanwege de verkoeling, als hij zich eenzaam begint te voelen komt hij naar binnen en komt heerlijk met de beentje op de rug tegen bank bij ons liggen maffen!! :-D onze twee andere liggen dan het liefst binnen, gezellig bij ons voor een paar uurtjes en gaan vervelend doen {schooien, smeken} om te gaan ´slapen`zo noemen wij dat hier en dat verstaan ze uiteraard!!en dan hup in hun hok, die kruipen gelijk in het nachthok en die hoor je niet meer tot ze de deur horen in de ochtend wanneer we de binnenhond {de ziekelijke, + tevens zeer goede waakhond} enthousiast aan zijn nieuwe dag begint!! En hun dus gaat begroeten!! ik denk naar mijn mening, zeer gelukkige honden hier!! d(^_^)b
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Matrasbescherming voor buiten?
onze drie honden hebben ook ieder een buitenhok! Een pracht exemplaar met alles erop en eraan, onze gele lab slaapt zeer graag buiten, de frisse lucht en de rust doen hem goed, hij vraagt er vaak zelf om, gewoon even een rust moment, ze krijgen hier wel een snoepje {iets kleins} en daar doen ze het natuurlijk ook wel voor haha!! Maar dat is meer een gewoonte dan dat het nodig is d(^_^)b meer snoep krijgen ze ook niet echt omdat ik een hond heb met allergieën.Soms vragen ze ook overdag een snoepje en gaan ze bij de trommel staan en kijken ze lief en trappen we er wel eens in, maar dat is off topic! Onze blonde ligt dus apart van de andere hond de beagle, dit om rust te creëren, maar ze kunnen elkaar volledig zien, aan drie kanten is voor de rest gesloten voor de rust, wind en regen, ze hebben ieder een hondenhok {nachthok} erin staan, maar onze oudste wilt dus niets in zijn hok, maakt alles kapot, slaapt liever zo d(^_^)b nu hij artrose begint te ontwikkelen merken we wel dat hij minder snel vraagt voor te slapen!! Onze Darco {de beagle} zit er langs en in zijn nachthok staat een mandje zoals je binnen ook hebt, zo´n klein, met een lekker dekentje voor zijn wat grote ego haha!! Een klein hondje verwen je wel sneller moet ik zeggen haha!! Ieder hebben ze ruimte voor zo op de beton te liggen en een pallet waar ze op kunnen liggen, bij de blonde hebben we ook hier een deken geprobeerd maar weer voor niets, Onze beagle heeft een lekker dekentje {zo groot als de pallet} lekker warm, dat heeft hij graag, en hij kan natuurlijk ook verkiezen om los te liggen op de beton!! Onze allergische hond heeft alleen in de winter een deken, stof is niet goed voor hem! En heeft daar niets geen moeite mee, ligt op zijn pallet of beton. Wij wassen ze niet snel uit bij Darco om zijn eigen geur te behouden, als we zien dat het te wordt was ik ze uit en is even van zijn stuk en slaapt na een twee dagen weer heerlijk, op plastic ligt hij niet graag, dan blijft hij dabben!! Hier ook geprobeert!! ik vind het zeker geen probleem dat een hond buiten leeft met voldoende liefde en aandacht, vroeger was het niet anders zei mijn pa altijd!! Bij ons is het wel zo voor alle drie dat ze binnen mogen als wij thuis zijn, en ik werk niet nu, dus dat is veel, maar als wij er niet zijn en tijdens de nachten slapen ze heerlijk in hun nestje. Ze zijn daar heel gelukkig!! d(^_^)b en ik heb er absoluut geen medelijden mee, je merkt het als je hond er niet tegen kan, zijn gedrag veranderd en dan kun je nog je ding doen om daar goed op te reageren!! Ik zou zeggen met een garage als slaapplaat en een weg naar buiten en liefde + aandacht gaan jouw honden heel gelukkig ! Dien van mijn pa ligt dag en nacht buiten, wel los niet in een kooi, en dien zou niet anders willen, dien vind dat heerlijk!!
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
logische {de pagina zette het stuk ineens al op de site sorry}. Dus op naar de toekomst met wassen {vond hij een goed idee, hielp goed bij zo´n honden} en dan die puur, dan komen we al ver denk ik. Ontzettend bedankt voor de hulp met denken, heb weinig geslapen van de nacht zo was ik er mee bezig, maar we zijn een stuk vooruit. O-)
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Ben naar de DA geweest deze morgen, hij heeft een cortisone spuit gehad voor nu, dinsdag gaan we bespreken wat we kunnen doen zonder medicatie. Ik heb hem de vragen niet kunnen stellen daar de onze veel te hevig is, maar dinsdag komt ie toch, want met het ongedierte bij ons was dat toch iets te riskant omdat het een ziekelijke jongen is... Over de zalven van puur ben ik een serieus fan van mijn eerste optie hier boven beschreven. Deze gaat de jeuk tegen en helpt de verzorging van de huid. Het laatste middel wat de vieze smaak heeft was volgens de logische beredenering , een slecht idee!! Toen hij het zei vond ik het zeer logische. Als ik een vies middel ga geven, vermijd ik inderdaad het jeuken, maar zorg ik er voor dat de frustratie groter wordt want hij kan niet meer jeuken!! Dat was pesten zei hij en dat klonk zeer log
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
awel heb heel wat opgezocht, en veel te weet gekomen dank zij de goede hulp hier! Ik ben veel meer gaan nadenken over andere toepassingen dan die van de DA te volgen d(^_^)b We hebben een goede DA daar niet van, maar als ik preventief kan werken kom ik waarschijnlijk goedkoper uit ook!! En dat is weer fijn voor ons O-) Ik heb op de site gekeken naar nmlhealt en dan puur natuur! Daar hou ik eigenlijk al van, puur dat woord puur d(^_^)b Wat heb ik gevonden: Puur HOTSPOT, voor lokale plekken en roodheid {check, heeft ons manneke} Samenstelling: verdunde extracten van Apis mellifera { dit woord moet ik nog opzoeken op wikipedia}, Grote brandnetel en moerasrozemarijn {eens opzoeken nog wat het verschil is met de gewone rozemarijn, want dien heb ik vers in huis} Eigenschappen: brandnetel; bloedzuiverend, diuretisch, vitaliserend en voor weerstand {dat heeft hij echt nodig, heeft hele lage weerstand} Rozemarijn; insectenbeten {niet van toepassing dacht ik, maar baat het niet dan schaadt het niet} O-) en geeft verkoeling en verlichtend {dat kan hij wel gebruiken uiteraard} De prijs is in verhouding goed te doen met nog geen 16€ als je bedenkt dat een kuur ons al gauw op de 30€ kost!! Deze staat mij wel aan, maar nog overleggen met mijn vriendin, daar er waarschijnlijk kosten bijkomen met leveren!! Dan de Hot spot foam; verzorgende wondzalf, niet helemaal fan, wel van het product, maar het gaat likken niet tegen!! en dabben al helemaal niet, maar ja, dat zal geen enkel middel doen!! Samenstelling: Aloë Vera - Kamille - Tea Tree olie - Duldenroede - Groene thee en yiang yiang. Moet nog wat opzoek werk doen over duldenroede yiang yiang via wikipedia, maar het is al wat laat haha!! Voor de rest klinkt het heel goed en positief! prijs valt ook weer mee, gelijkwijze hierboven. Met de Honingzalf ga ik niet beginnen, daar ik hier geen goed gevoel bij heb. Ja het gaat helpen, honing is voor veel goed, maar hij gaat er aan likken, want honing is lekker!!En ik denk dat de zalf dan niet de tijd krijgt tot intrekking van de huid. Als laatste ben ik weer wat meer fan van de Healing Cream 3 in 1. Wondzalf met ERG VIEZE smaak!! {perfect} maar ruikt wel lekker staat er bij haha!! O-) Ook de samenstelling zegt me meer dan bij de andere Hotspot Foam, Tea Tree olie en eucalyptisch olie. Hoe ze precies werken zoek ik morgen uit. Ook prijsbewust valt deze nog mee, iets duurder dan het vorige, maar je hebt niet nodig voor op te smeren. Voor de andere producten die hier op het forum werden voorgesteld kan ik waarschijnlijk gewoon naar mijn biologische winkel of apotheek/DA!! Het wassen bedoel ik!! Dankzij jullie ben ik dus al wat wijzer. nog even terug het graan: onze jongen heeft een tolerant van 68 op 150, heb ik gezien op zijn test uitslag. Is dit nog teveel, want het zit onder het limiet. Voor stof 2 soorten, namen lang verhaal, maar daar komt geen mens aan uit!! Daar scoort hij en schrik niet; 4.664 en 1.528. Daaronder de meest relevante, maar niet begrijpbare woorden: acarus siro 4.409, tyrophaghus putrescentiae 3.343, Lepidoglyphus destructor 1.878. Dit zijn de voornaamste met zeer hoge waarden, denk aan boven 150 :'( Dan heeft ie nog kattenhaar, maar 9. Vlo 249. Scimmel 1 32 {dus onder} nr 2 164, iets erboven.gras 70. granen 68. Kruiden nr 1 17, de tweede geen.Bomen 1 218, erboven dus{ maar kom maar eens achter de soort boom!! Hetzelfde als bij de kruid. Dan wat vlees betreft; rund 116, kip 118, vis 63, zuivel 92, ei 23 en rijst 27; dat was zijn allergie blad, misschien niet echt interresant, maar zo is het natuurlijk duidelijker met wat voor probleem onze jongen zit. Morgen gaat dat blad mee naar de DA {hij heeft al eens uitgelegd, maar na 1.5 jaar heb ik op de moeilijke wijze woorden een update nodig ;-) } Hopelijk kunnen we hem zo goed vooruit gaan helpen. Wat ik ook aan het denken was, was de helende planten en kruiden in de koeken te doen, zou dat een idee zijn. Doe nu al kruiden in de koeken op smaak en helende eigenschappen, maar samen met noten, gedroogd fruit e.d.
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Het tweede studioresultaat! *PAG. 2!*
zo mooi, echt waar prachtig!! Dat zou ik ook willen!!
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in Het leven is mooi
ben het met je eens, de zelfde combi hier en ben er dol op. Loopt ook nog een beagle tussendoor haha!! mooie honden hoor, prachtig
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in 104 weeks of MYLA
wat een leuk topic, en wat een geweldig vooruit zicht, zo´n prachtige pup door je huis zien banjeren, heerlijk!! Hier is het alweer dik 1.5 jaar geleden dat wij zo´n hummelke hadden, en het gaat snel dus geniet ervan. ZO´n week tot week beeld is enorm mooi, je ziet ze groeien met de week, prachtig! Ik vind oranje een zeer mooi teefje, natuurlijk zijn ze allemaal mooi en paars zeker ook! Ben benieuwd naar je keuze, want dien gaat niet lang meer op zich wachten haha!! ik volg dus, ben zeer benieuwd naar haar avonturen van het eerste bijzondere levensjaar!! Heel veel plezier gewenst d(^_^)b
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Santa, je geeft hele duidelijke en precieze uitleg, daar kunnen wij goed van leren! Je hebt duidelijk ervaring, ik ga alles opschrijven en we hebben een afspraak morgen {inplaats van dinsdag} voor zijn rode vlekken, de DA wilt het nu eens echt zien in plaats van op foto! Hij zegt toch cortisone, maar ondanks dat zijn die middeltjes die je opnoemt voor het te verzachten en de jeuk weg te krijgen in de toekomst misschien voldoende... :-D Ontzettend bedankt, en inslapen wilde ik ook echt niet, onze jongen is veel te gelukkig! Mijn vader had dat gedaan vanwege de kosten, het is een dure jongen natuurlijk!! ]0 Ook mijn vriendin is niet zo happig op weer een andere arts en weer iets anders proberen, we hebben al een kuur gedaan zegt ze, maar ze denkt niet aan mijn jongen!Maar met die zalfjes zal ze wel meewerken, en anders moet ze maar, zo simpel is het! Al die pillen zijn niet goed voor hem en ik weet dat ook goed genoeg, maak mij daar ook duchtig zorgen om {daarbij heeft hij een hekel aan pillen gekregen, zelfs met vlees wringt hij ze eruit en moet ik hem dwingen ze te nemen} ik hou heel veel van hem en wil alleen het beste, maar het moet in ons budget passen, Ik ga navragen wat een Holistische arts vraagt en wat zo´n dieet kost, maar ik denk niet dat ik die van mij zo ver krijg ]0 en zonder een job gaat het ook wat moeilijker, we hebben al veel kosten gehad met twee van onze jongens, onze Raico met zijn kuren en bij onze Darco is een teen geamputeert en is er een Discus hernia ontdekt een week geleden, dit alles is op twee maanden tijd natuurlijk wel kostelijk! tuurlijk je weet als je veel honden hebt dat dien kosten er zijn, maar deze allergie hadden we niet verwacht uiteraard, wij hadden toen zo iets van dien doet mee met de rest, eet hetzelfde, leeft het zelfde!! Je denkt niet als je een pup koopt dat je eerst een allergie test moet doen haha!! Maar aan de andere kant bij andere mensen had hij nu in een hok buiten gezeten en zich open liggen dabben van de jeuk en moest hij het maar uitzoeken!! Zo spreekt mijn vader althans, eigenaar van drie gezonde honden!! Hij is in een goed nest gekomen, net als bij de mensen die dit probleem ook hebben en er alles aan willen doen om het lijden te stoppen!! Ik ben blij dat hij hier is, dat heeft zo moeten zijn! Maar nu nog de beste weg zoeken, en met jou hulp kom ik al ver!! Mercikes alvast. Morgen gelijk dien zalf halen enz, de rest moet ik nog uitvechten met mijn vriendin haha!! ARZU; oei, dat is niet goed, onze jongen heeft er op zich niet veel last van{denken wij} want hij is speels, eet goed, drinkt voldoende, is aanhankelijk, lief en zie ik nooit piepen ofzo, het is eerder dat wij het met hem te doen hebben dan hij met zichzelf!! Echt bewust lijkt hij er niet van te zijn heb ik het idee, behalve tijdens de nachten, dan is het rustig, kunnen wij hem niet in de gaten houden en voelt ie alles beter uiteraard! Maar daarvoor ga ik de hulp van hierboven opgeschreven met wassen en insmeren eens proberen, als het niet baat, schaadt het niet! daarbij heeft hij daar heel weinig haar wat het verzorgen vergemakkelijkt! Heel veel geluk met je lieve hond, want hopelijk vind je ook een oplossing in dit topic.
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
ROOS ik woon in belgie te overpelt, juist over de grens van nederland. Mijn moeder was gestorven en mijn vader vond een andere vrouw die in belgie woonden, ik woonde al op mezelf in een centrum, maar was daar heel ongelukkig en was terug bij hen gaan wonen, in dezelfde tijd heb ik toen een zusje gekregen en toen wilde ik helemaal niet meer zo ver van mijn vader af wonen. Dus ben ik ze voor gegaan en hier op een appartement gaan wonen, toen zus een 9 maanden was, was hun huis af en zijn hun ook verhuisd, maar dan naar hechtel d(^_^)b Ook mijn andere zus {van dezelfde ouders} is naar Hechtel verhuisd en woont daar in hun eigen koophuis {jeugd krijgt dat hier makkelijker voor elkaar als ze een vast inkomen hebben en is betaalbaarder} en ook zei zijn gelukkig hier! Mijn tweelingbroer is daar gebleven met zijn twee kinderen, ouder geworden op 18 jaar en 22 jaar!! Ik leerde na een half jaar mijn verloofde kennen! En binnen 6 jaar hadden we twee honden erbij haha!!
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
nu ik eraan denk, juist voor dat dit begon hebben wij hem ingeent tegen vlooien en teken vanwege het seizoen en het hoge gras hier! ]0 misschien heb ik het zelf erger gemaakt, terwijl ik goed wilde doen :'(
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Helemaal geen graan zeg je, ik zou op de verslagen moeten kijken of dat hier ook het geval is, want hier krijgen ze eens in de zoveel tijd brood met vlees! En daarbij zit in de brokken, koekjes enz ook graan!! en niet ontwormen? Nu ontwormen wij maar een keer op het jaar, of we moeten anders ontdekken, zoals jeuken of bijten in het achterste, maar onze andere twee hebben nooit wormen als we het gegeven hebben, bij de LAB komt er wel veel afval mee, zoals takjes, plastic{gevonden }, zelfs onderbroeken, hij is een pikker en soms zien we het niet en heeft meneer bij zijn ontlasting onze verdwenen sok, washand, stukjes draad? soms weten we zelfs niet dat we het misten!! Tot ons geluk heeft hij nog nooit in zijn tien jaar pikken een ophoping gehad en komt alles vlotjes eruit!! Onze donkere dien doet dat niet!! Maar eet wel ontlasting, wij ruimen soms tot vier keer per dag op!! maar nog vinden!! Dus wat hij niet binnen mag hebben, zoals kip, krijgt hij zo via hun wel een klein beetje, maar dat kan de oorzaak niet zijn. Maar gewoon controle kunnen we zeker bij hem eigenlijk wel doen, hij heeft wel eens wormen, maar het laatste jaar niet meer! Beter dan dien pillen natuurlijk! Bij de blonde is het één keer per jaar noodzaak om al het vuil eruit te krijgen!!
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
heb de dokter van Rede eens opgeschreven, maar het is een eind uit de richting, maar als je niet zo heel vaak moet gaan is dat te doen ROOS wat bedoel je met ons belgen, ben een nederlandse haha!! Woon in Belgie maar in het hart een ware nederlander d(^_^)b Hij is opgevoed geweest van in het nest met verse voeding en geitenmelk. Maar hij kwam met zware diarree, grommelend buikje en vol wormen {ondanks drie keer ontwormen zegt de DA, was verantwoordelijk voor dit nest} en met gardia naar ons thuis!! Dus nee een voorstander ben ik niet, maar er tegen ben ik ook niet!! Als he tons manetje zou helpen zou ik dat doen, maar ik ben een beetje bang aangelegd voor alle ziektes die dieren tegenwoordig hebben en dat hij daar weer op gaat reageren, maar ja in feite is dat met de brok hetzelfde!! Daar hebben jullie weer gelijk in, het zit gewoon in mijn koppeke denk ik! Maar bedankt voor de site, eens zien wat mijn vrouw ervan vind, de DA is goed meedenkend, daar wij drie honden hebben, komen zijn kosten toch wel haha!! 6 keer op twee maanden tijd vind ik toch al zeer redelijk!!en hij kent misschien adresjes dichter bij huis
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
ah zo, bedankt voor de uitleg! Ga dit allemaal eens voorleggen. En dat dieet ga ik opzoeken, en terug aan de verse koeken!! dat die e - NR´s enz weer uit zijn systeem zijn
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Ik lees veel over niet enten, maar ik ben opgevoed met wel enten, vind dit een waar idee om eens met onze DA en mijn vrouw over te praten. ik heb altijd het idee dat het je hond gezond houdt, dat het daarvoor ook ontwikkeld was, we hebben vorig jaar niet opgemerkt dat onze jongen een zwaardere aanslag had, daar hij toen er midden in zat ]0 Ik ga dit zeer zeker bespreekbaar maken, maar daar wij met veel ongedierte zitten wil ik eerst zekerheid, want het is al een gevoelige jongen! RITA mag ik weten welke voeding uw hond dan kreeg, wij hebben al van alles geprobeerd, maar hij is niet voor alle soorten voeding allergische, rijst pakt hij heel goed en groenten ook
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
amai, ik ken het beel niet van die andere behandeling! Nooit van gehoord. Wij wonen in belgie te overpelt, ga eens op onderzoek! ROOS bij jou is het ook niet niks, het is inderdaad seizoens gebonden, maar hij heeft in jan ook een zware aanslag gehad!! Ik hou ook niet zo van dien antibiotica, maar tja, je wilt je hond beter hebben, ik heb al eens aan de DA gevraagd of hij niet immuun wordt als hij zoveel krijgt, daar hij ook regelmatig gewoon ziek is, maagdarm-ontsteking! krijgt hij daar ook kuren voor. daar bij heeft hij ook gardia gehad en dus ook een kuur van iets, al veel medicatie in ieder geval. Ik ben toen begonnen met zijn voeding aan te passen, verschillende componenten dieten geprobeerd {niet geholpen} andere brokken {niet geholpen} wat ik wel merk is dat hij het erger heeft sinds hij weer koeken krijgt die niet vers zijn!! Ik weet dat dit bijna niet kan, en zeker niet een aanleiding zal zijn, maar daar ik twee weken of meer last heb gehad van de reuma, heb ik niet gebakken en zo weer koeken gekocht, onze andere twee doen gewoon door {al is de ontlasting ferm verhard} maar hij tja, zit onder de rode vlekjes! {heel toevallig komt dit samen uit met zijn niet verse koeken} en dan de stof, we kunnen het niet verbannen, hoe we hier ook poetsen en doen en hem geen deken geven en op de harde mand laten liggen kan ook niet vind ik, daar hij er al in gaat van kleins af aan en er aan gehecht is. vaak {zoals nu} ligt hij langs de bank, leunend met zijn buikje bloot en pootjes open, dat zal goed doen denk ik. Ik ga de dinsdag als de DA komt zeker eens vragen naar jullie voorstellen en het eens alvast opzoeken op google. Als het betaalbaar is voor nu starten we er al mee {ik heb nog geen werk, ben twee maanden geleden ontslagen} alvast bedankt voor het meedenken. En dien spuit zal hij helaas tot vijf jaar moeten daar wij aan een hei wonen met veel ratten, muizen, katten en ander ongedierte en zeer veel honden!!Onze andere honden krijgen die nu om de twee jaar.
honden page profiel imke steevensimke steevens schreef in allergie
Hoi ik ben imke en heb drie honden d(^_^)b waarvan een Bruine Lab en om hem gaat het verhaal. hij is nu van juli 2 jaar en heeft al veel zorgen nodig gehad, maar waar ik echt mee zit is het volgende: hij heeft een zware allergie voor stof, huismijt, vlooien, teken, bepaalde bomen, gras!, kip en nog heel veel andere dingen. We zijn hier al snel achter gekomen bij hem, hij was een aantal maandjes oud toen hij zich van onder begon open te dabben, vele rode plekken en de stukkenhaar kon je uittrekken, dat hem precies goed deed!! wij naar de DA, en een zware antibiotica kuur was het gevolg, nog niet denkende aan allergie ]0 Nog geen Maand na de kuur van her, en zo hebben we gesukkeld tot 6 maanden, we waren het beu om ons manneke zo te zien en vroegen een bloedtest, dit wees niet veel uit, dus wij nog verder, na een uitgebreide test kwam de conclusie, in principe is meneer allergische voor alles, incluis ons :'( We zijn nu al 1.5 jaar verder en hij heeft een kuur gekregen die immunotherapie heet en eigenlijk best duur is, maar hij is zo een lieve vrolijke jongen en geniet zo van zijn leven dat wij hem alle kansen wilden geven!! Uiteraard!! We houden van hem, en dan probeer je alles, maar nu is meneer al 1.5 jaar verder met de kuur en zou het beter moeten gaan, maar ik zie ons manneke achteruit gaan. hij heeft veel jeuk, krijgt de ene antibitica kuur na de andere en wat eigenlijk absoluut niet mocht tijdens de kuur was Cortisone, maar door het af zien van ons manneke hadden we geen keus!!! Dus ook deze heeft hij nu in zeer lichte vorm gehad, maar het wordt alleen maar erger, zijn hele onderkant is rood, schilferig en jeukerig!! Hij is vrolijk, geniet ontzettend van het leven en is een geweldige jongen, ik wil hem echt niet laten inslapen!!! Echt niet!! Maar volgens mijn vader heb ik weinig keus, daar hij niet van zijn allergie af komt,wij gaan natuurlijk verder en dinsdag moet hij zijn jaarlijkse spuit en laten we het nogmaals zien!! krijgt ie weer een kuurtje en zien wij het weer aan. Heeft er nog iemand zo´n allergische hond als de onze, waarvan de kuur niet heeft geholpen? En die niet echt afziet in mijn ogen, vrolijk, levensgenieter, speels en aanhankelijk!! Heeft ondertussen wel een afkeer gekregen van pillen, deze vist hij overal uit en wringt hij naar zijn wang en laat het zo vallen, in de hoop dat ie niet moet, dus dat is dwingen met het in zijn keeltje te duwen en dan vindt hij het vreselijk!! Een snoepje achteraf maakt uiteraard alles goed!! Wat kan de jeuk verzachten en welke middelen kunnen wij nog inzetten om die ontzettende moeilijke stap niet te moeten zetten?? vriendelijke groeten imke en haar bende van drie, als je op mijn pagina kijkt zie je de vele foto´s die te maken hebben met zijn ziekte
 

Vrienden van Hein

honden foto van *Laycka en Lady*honden foto van imke steevens

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^