HondenPage baasje babs

Over babs

honden foto van babs Waarom een hond en waarom deze?

We zijn inmiddels al weer 10 jaar geleden verhuisd van Amersfoort naar Almere. Op weg van Amersfoort naar Almere rij je langs Zeewolde. Daar aan de andere kant van het water zag ik een hele lange honden uitlaatveld. Veel mensen, veel honden, water en wat bankjes. Leuk dacht ik. We gingen groter wonen dus een levend alarm kan geen kwaad, dacht is zo... Ik stelde het aan Tom voor. Maar kwam hier later niet meer op terug. Nu 10 jaar later en 2 kinderen verder was hem die zelfde gedachten ook opgekomen. Maar ja een hond moet je uitlaten (ook als het giet, waait en wat nog meer), en hoe met de vakanties..., bla, bla, bla.

Op een zondag morgen toen Tom nog aan het uitslapen was ben ik een uurtje of 6 aan het internetten geslagen. Allerlei rassen uitgeprint. Toen Tom met een nog duffe kop beneden kwam schoof ik hem tegelijk al mijn uitprintsels onder zijn neus. En zo begon hij weer over het uitlaten en de vakanties. Op regen kun je je kleden en de vakanties.... gewoon een camping uitzoeken waar een hond mee naar toe mag. Zo zachtjes aan had ik Tom ook besmet met internetten naar een hond. Ik dacht namelijk aan een middelmaat hond, maar Tom keek naar de aller grootste honden. Later op de dag hebben we het boek over honden opgehaald bij de bibliotheek. Op een gegeven moment sloeg Tom een bladzijde open van een foto van een Bullmastiff. Die foto trok onze aandacht. Wij de beschrijving ervan lezen.... Wauw, een perfecte hond voor ons.

Surfen op Marktplaats..... misschien ergens nog een nestje. En ja hoor, een nest in Ommel. Tuurlijk weer niet vlak bij de deur. Wij hebben meteen die zaterdag gebeld ze waren er alle 9 nog en mochten pas weg als ze de leeftijd van 8 weken hadden bereikt. Ik gebeld voor het maken van een afspraak voor sávonds 19 uur. Had namelijk nog niet gezien dat het 158 km rijden was.
Na enig overleg thuis toch maar gebeld of het niet wat eerder kon. Zenuwachtig als we waren hup om 14 uur de auto in met zijn viertjes op weg naar Ommel.
Daar aangekomen bij hele gezellige mensen.
Eerst een kijkje nemen bij de ouders van de pups allemachtig wat een grote gave beesten en ook een beetje angst aanjagend. Eenmaal bij de pups aangekomen was ik gelijk verkocht. Maar ja, een Jack Russel pup of een Herder pup zijn ook schattig terwijl ik niet van die honden hou. Oooh en wat nu????

Er wordt gevraagd waar we naar op zoek naar zijn en alle reuen worden weggehaald zodat er uiteindelijk 4 teefjes overblijven. Deze gaan mee naar binnen waar we gezellig plaats nemen aan de grote keukentafel waar omringd zijn door 4 verschrikkelijk lieve meisjes met daarbij een lekker een lekker bakje koffie.
Denk, denk, denk, koffie, koffie, koffie!!! Tom was tegelijk helemaal verkocht. Die had Sally bij wijze van spreken al gekocht. Tom heeft me over kunnen halen met: ze is niet tegelijk 50 kg en het is een ontzettend lieve hondenras. Oké maar dan geen reu!!! We hebben al 3 mannen thuis met de kat Sully erbij. Liever dan een wat kleiner wordende teef.
Elke keer dacht ik nog: ik kan Sally nu nog hier laten. Eenmaal op weg ging Sally lekker slapen. Thuis nog wat snuffelen en haar meteen kennis laten maken met Sully de kat. Daarna de nodige kraamvisite uitgenodigd waar we van tante Renate van de overkant een mooi hondenkraampakket hadden gekregen. Later op de avond mevrouw meegenomen naar onze slaapkamer sávonds om 3:40 uur haar in de douche gezet waar ze netjes een poepje en plasje heeft gedaan op de bak. De volgende dag kon ik eens goed kennis van onze nieuwe huisgenoot maken... wat een lieffie!!!

Krabbels aan babs


Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

babs heeft 15 ontvangen.

Berichten en online status
babs was voor het laatst online 12 jaar, 14 uur, 53 minuten, 33 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^